Widok
Trochę mi przykro było jak usłyszałam coś takiego, ale muszę to olać. Co do opławów to ostatnio pytałam mojego doktorka i powiedział mi, że jeśli opławy są w kolorze mleczno-białym i bezwonne to wszystko jest ok, jest to norma u kobiet w ciąży, natomiast gdyby były w kolorze zielonkawym i o kwaśnym zapachu to natychmiast mam się do niego zgłosić.
a ja to nawet sie nie potrawfie cieszyc ze jutro zobacze malenstwo na usg 3d.
mam nadzieje, ze u niego wszystko w porzadku:)
pije tej wody ile moge, ale z racji tego ze duzo biegam po sklepach i innych takich -remont, zalatwianie to nie zawsze wypije tak duzo jak powinnam i mam nadzieje ze male nie ma za sucho...

mam nadzieje, ze u niego wszystko w porzadku:)
pije tej wody ile moge, ale z racji tego ze duzo biegam po sklepach i innych takich -remont, zalatwianie to nie zawsze wypije tak duzo jak powinnam i mam nadzieje ze male nie ma za sucho...

hehe:)(to apropos wąchania;P)...a ja dzis mam megaenergie:)jutro tesciówka przyjezdza a ja cały dom mam wywieszony posciela niemowleca,kocykami,pieluszkami,reczniczkami itp:)hehe musi wyschac do wieczorka co bym mogła poprasowac:)ale mi sie chce to robic:)dzieki temu czas szybko leci co zbliza mnie do mojej maluszki:)
monia ja tez wacham:) w końcu wszędzie piszą, ze zapach to ważny element i czuje raczej cos podobnego do lactovaginalu....
cala glupia jestem, nie chce sie faszerowac czopkami z penicilina bo znow dostane mega swiadu i nie bede mogla spac:(
ja tez mam dola dzis, plakac mi sie chce a nie wiem dlaczego....
ogólna apatia:(((

cala glupia jestem, nie chce sie faszerowac czopkami z penicilina bo znow dostane mega swiadu i nie bede mogla spac:(
ja tez mam dola dzis, plakac mi sie chce a nie wiem dlaczego....
ogólna apatia:(((

Ale wredny, przecież to naturalne, że jesteś w ciąży. Mój szef jest w takim razie ideałem...dostałam bony w takiej samej kwocie jak pozostali pracownicy + bony rabatowe do sklepów, zostawił mi telefon służbowy - czyli mam rozmowy darmowe i jak przychodzę do firmy to zawsze zaprasza mnie do siebie do biura, gdzie robi mi herbatę , siedzimy i sobie gadamy, taka 40 przyjacielska pogawędka, o mnie, o stanie małej, o przyszłości, o życiu i coś tam o firmie, bo jak twierdzi, teraz mam zajmować się sobą a nie pracą.
Moja druga koleżanka z pracy, która jest jeszcze na macierzyńskim okazało się, że idzie na wychowawczy do roku swojego synka i z tego co wiem tez nie robił jej problemów.
Moja druga koleżanka z pracy, która jest jeszcze na macierzyńskim okazało się, że idzie na wychowawczy do roku swojego synka i z tego co wiem tez nie robił jej problemów.
kretyn!i tyle:)staram sie nie obrazac ludzi ale juz sam fakt ze cos takiego smiał powiedziec cieżarnej świadczy o nim, to juz szczyt bezczelności!..olej to i sie nie przejmuj maleństwo tylko się liczy:)....
asia ja tez mam upławy białawe a nie przeźroczyste jakie powinny byc,nic nie boli,nie swedzi,nie ma zaczerwienienia-jest infekcja!to ci dopiero...nawet wącham(przepraszam jesli kogods to brzydzi)te swoje upławki i zadnego zapachu nieprzyjemnego nie ma....mam wiec nadzieje ze to narmalna infekcja ktora ma 95% ciezarnych a nie bakteryjna,a w ogole jakos wiecej tych upławów nie mam-to dziwne bo te czytałam ze pod koniec to takie sa intensywne ze podpaski niektore babeczki musza nosci bo wkładki nie wystarczaja....pewnie to zalezy od kobiety:)
asia ja tez mam upławy białawe a nie przeźroczyste jakie powinny byc,nic nie boli,nie swedzi,nie ma zaczerwienienia-jest infekcja!to ci dopiero...nawet wącham(przepraszam jesli kogods to brzydzi)te swoje upławki i zadnego zapachu nieprzyjemnego nie ma....mam wiec nadzieje ze to narmalna infekcja ktora ma 95% ciezarnych a nie bakteryjna,a w ogole jakos wiecej tych upławów nie mam-to dziwne bo te czytałam ze pod koniec to takie sa intensywne ze podpaski niektore babeczki musza nosci bo wkładki nie wystarczaja....pewnie to zalezy od kobiety:)
Cześć babki, a ja jakaś dzisiaj zdołowana, chyba pogoda robi swoje. Rano byłam w pracy zanieść zwonienie i szef przywitał mnie tekstem "że przez emnie ma same straty bo musi płacić mi pensje przez dwa miesiace" i dał mi talony świąteczne (oczywiście z racji tego, że nie siedzę w pracy pomniejszone o jakieś 200 zł) Wkurza mnie coś takiego.
widze dziewczynki, ze znow cos o infekcjach?
kurcze podobno w naszym stanie (3 trymestr) zwieksza sie ilosc wydzieliny z pochwy.
Czy wasze "upławy ciążowae" są gdy nie ma zakażenia beiluteńkie?
Nic mnie nie swedzi a wydzielina jest nie wiem tylko czy sobie wmawiam czy znow zaczyna sie robic lekko zoltawo-zielonkawa. Jutro ide do gina ale niestety tam nie ma fotela tylko usg i nie zrobi mi wymazu, ale az sie bojez zaczynac znow te lazenie z wymazami bo znow mi cos znajda...

kurcze podobno w naszym stanie (3 trymestr) zwieksza sie ilosc wydzieliny z pochwy.
Czy wasze "upławy ciążowae" są gdy nie ma zakażenia beiluteńkie?
Nic mnie nie swedzi a wydzielina jest nie wiem tylko czy sobie wmawiam czy znow zaczyna sie robic lekko zoltawo-zielonkawa. Jutro ide do gina ale niestety tam nie ma fotela tylko usg i nie zrobi mi wymazu, ale az sie bojez zaczynac znow te lazenie z wymazami bo znow mi cos znajda...

Monia. to Ty masz szał ciał z praniem, prasowaniem,ja zacznę dopiero w styczniu. ale sobie też pospałam, teraz wciągnęłam budyń, na coś mam ochotę tylko nie umiem tego sprecyzować. Pogoda byle jaka, ale dziewczyny przeżyłam szok!! po tygodniu od wysłania dostałam w końcu jeansowe spodnie ciążowe!!!! Mam w końcu znów w czym chodzić - bo nie lubię tych swoich ogrodniczek. Spodenki są ekstra, fajnie wytarte, są super czyli znów ich z nóg nie ściągnę pewnie aż do marca, bo wątpię, aby szybko brzuch mi zleciał. Ciesze się i to bardzo mam spodnie!!!!
cześć dziewczyny. Jak dobrze jest poczytać wpisy osób które są na tym samym etapie. Ja jestem w 30 tygodniu. Mały bardzo się ostatnio wierci, potrafi skakac i 3 godziny. Ale z tego co czytam wasze maluchy też są dosyć ruchliwe. Od kilku dni nic tylko myślę jak urządzić kącik maleństwa ( jestem jeszcze przed zakupami). Dobrze że jeszcze tylko 2 tyg do pracy. Już teraz jest mi cięzko skupić się na czym innym niż na myśleniu o maleństwie i przygotowaniach do jego narodzin.
no i pospałam;)juz mam na maxa z siebie beke:)śpie na zawołanie:)wstałam o 11 prawie:)...śniadanko zjedzone,kolejna tura pranka wstawiona-tylko mnie wkurzyła firma drewex dla odmiany-na kazdej metce jest opis zeby nie wirowac,nawet poszewek 100% bawełny,przescieradeł i innych elementów poscieli-chyba oszaleli gdzie ja w domu powiesze cięknące pranie?!bede wirowac i tyle!moze kocykom oszczedzę i ochraniaczom ale reszta jak leci chociaz na 600 obr.tak to jest jak sie nie ma balkonu;(zreszta i tak na parterze mieszkam i podejrzewam ze po suszeniu na zewnatrz bardziej brudne te ciuszki by były niż przed praniem....
no aleksad ja mam tyle energii ze sama nie wiem skad,moze dlatego ze dobrze sypiam:),choc już girki to mi tak puchna pod koniec dnia ze wygladaja jak takie girki hobbita;)
no aleksad ja mam tyle energii ze sama nie wiem skad,moze dlatego ze dobrze sypiam:),choc już girki to mi tak puchna pod koniec dnia ze wygladaja jak takie girki hobbita;)
Maju u mnie Amelia siedzi na głowie u Filipa i chyba większość czasu-jak miały jeszcze miejsce to kopały siebie a nie mnie.JA im się dam kopać po porodzie:)Twoja maleńka też już dużą dziewczynką jest:)A Moni to nie chcę straszyć,ale czytałam,ze symptomem zbliżającego się porodu jest chęć sprzątania i tzn wicie gniazdka:)JA nie mam krzty energii w sobie,więc chyba jeszcze nie pora:)
tak Monia. to obowiązek.Leki na tarczyce bierze się na czczo przynajmniej półgodziny przed jedzeniem, aby się wchłonął ten Eurythox. Teraz idę na śniadanko...czyli gotuję sobie jaja na twardo....jakoś nabrałam wielką ochotę. A co do wydatków,to mam nadzieje, że mleka nie będzie mi brakować, abym nie musiała jej dopajać mlekiem modyfikowanym!
Lecę na śniadanie.!
Lecę na śniadanie.!