Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 19:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nawet nie zauważyłam że tamtem 100 przekroczył;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
monia ja już miałąm spory brzuszek koniec ciąży i były 2 kasy w aptece ja podeszłam do pustej bo przy pierwszej stała babka i jak ta zobaczyła że ta mnie szybciej obsługuje jak się rzuciła że ona była pierwsza i wogóle i ona najpierw musi kupić a wiesz co kupowała płatek wit c:)
porażka

cześć dziewczyny:)A mnie do Akpolu wywiało dziś:)i kupiłam ochraniacze na łóżeczka dla dzieci:)Cieszę się,ze Monia Twoja dzidzia donoszona już,ale niech sobie jeszcze posiedzi tak jak i moje:)mi też nikt miejsca nie ustępuje.Raz w Carrefour jakaś babką powiedziała (ale stała na końcu kolejki),żę mam przejść na początek. Troszkę przebojów miałam,ale stanęłąm na początku. Jest mi ciężko z brzuszkim,bo strasznie się napina i nie mogę za dużo chodzić,bo się męczę.Męczę się nawet jak siedzę:)chyba ma przemęczony organizm,bo mikrew z nosa leci. NIe pamiętam czy już pisałam,mój mąż prorok przepowiada,ze ja przed świętami albo na święta urodzę:)hahah

zobaczymy czy sie sprawdzi moj prorok sobie zyczy na 17 stycznia;)...wierze aleksad ze Ci ciezko,mi juz jest ciezko po sklapach łazic a w ogole w kolejce stać,gdzie ja mam 1 dzidzie i tydzien mniej od Ciebie...ale musze kurcze porobic te zakupy bo mąż pracuje,a przeciez mojej babci o to nie bede prosiła,zreszta nie usiadziałabym w domu;)..a ja dzis w mama i ja kupiłam kółko do siedzenia 27 zł wiec spoko cena nie jest to 50 jak myslałam,kupiłam tez majtki jednorazowe-nie wiem czy sie przydadza ale koszt tez niewielki wiec nawet jesli nie bede uzywała to trudno....u mnie tez brzuszesz sie napina,jak chodze a jak siedze to mała mi sie prezy i pod żebra nózki wkłada i takie duszace uczucie(nie jest to ból ale nic przyjemnego)...teraz czekam na wyniki badania bakteriologicznego-czy wy tez miałyscie juz przeprowadzane?
ja nie miałam takiego badania.Wiem,że za dużo się ruszam,bo jak w końcu usiądę to jak wstaję to aż mi się w głowie kręci,ale w domu nie usiedzę,więc nic innego mi nie pozostało:)

Monia a co to za badanie?

wymaz z pochwy oddajesz do badania do laboratorium bakteriologicznego i tam okreslaja czy sa jakies bakterie, ponoc to jest wymagane przez szpital-ale nie wiem na pewno...w kazdym razie mi lekarz wczoraj pobrał próbkę i zawiozłam do laboratorium
a mnie dziś pani ok.50 poprosiła o ustąpienie jej miejsca bo jest zmęczona, gdy odmówiłam, to Pani była mocno oburzona i z fochem powiedziała "no i co że w ciąży"....straszne!!!!! totalna znieczulica!

dziś kupiłam podkłady poporodowe, majty jednorazowe z siateczki oraz pieluchy flanelowe kolorowe szt. 10. za tydzień jedziemy po łóżeczko dla Anulki do hurtowni na Jana z Kolna, a w styczniu kupujemy w końcu wózek. Zostało mi odwiedzić aptekę i będzie już wszystko, tylko kieszeń dziwnie pusta.

eh dajmy sobie spokój Maja, ja nie mam juz sił na tych ludzi,najgorsze sa kobiety,bo one wiedza jak to jest ze w ostatnich tygodniach jest na prawde ciezko!...a jakby ktoras chciała ode mnie później to kółeczko do siadania kupic to za pół ceny sprzedam;)oczywiscie jesli nic sie znim nie przydarzy;P
ja też dziś kupiłam podklady poporodowe a jednorazowe majtki też już mam,nie mam jeszcze wkładek laktacyjnych i nie wiem co ze stanikiem dla karmiącej.Gdzieś czytałam opinię,że lepiej ten stanik po porodzie kupić. Łożeczka już stoją,wózio w drodze,materacyk też zamówiony i kocyki .Pieluchy kupione,laktator też, nie mam zestawu do lewatywy,ale to wszystko w aptece można dostać:)teraz tylko na sygnał czekać i do dzieła:)

Hej Olu,
gratuluje bliźniaków, sama mam siostę bliźniaczkę i wiem, że to najlepsze co mogło mnie spotkać ;-))
Poza tym to my sie chyba znamy-kiedyś byłyśmy razem w Garczynie-pamiętasz? to było sto lat temu ;-)))
Monia a może my się na tej Zaspie spotkamy:)Ale byłby numer:)

no chyba to nie możliwe:)może gdybym miała 2 serduszka w brzuszku to pewnie bardziej prawdopodobne:)...choc fajnie by było:)..no ty już pewnie pakowac powoli sie bedziesz co:)?torbe bezpiecznie około3-4 tygodni wczesniej spakowac:)tak mowili na SR:)bo nigdy nic nie wiadomo:)najwazniejsze ze nasze maluchy maja sie dobrze i pewnie sa juz gotowe:)
Cześć Maju oczywiście,że się znamy:)A nasz wspólna koleżanka Ola też będzie miała dzidzię:)Gratuluję Tobie fasolki,może druga się wykluje do parki:)Pozdrawiam gorąco:)

No to by dopiero było, gdyby były bliźniaki ;-))
czesc dziewczyny widze tu gorące tematy:)
monia to w którym ty jesteś tygodniu, ze już jesteście ready do porodu?

image
image
w 34 :)))ale spokojnie to że ciąza donoszona nie znaczy ze zaraz mała wyjdzie:)znaczy ze jakby teraz wyszła to wszytsko byłoby z nia ok:)ale ona sie nie garnie do wyjscia i pewnie wyjdzie jak przepowiada mąz 17 stycznia :)choc dla mnie po 10 w zasadzie mogłaby juz wychodzic:)
kolejne pytanie do Maji:)a w jakich workach przechowujesz ciuszki...moze to głupie ale moga to byc takie jak do smieci;)?
monia. ja mam je w zwykłych sitkach jednorazówkach.Teraz też zostawiam sobie wszystkie czyste siateczki, bądź jak jestem w sklepie to sobie odrywam ich więcej. Ale worki na śmieci czemu nie!?

A ja chyba zacznę nosić kurtkę mojego męża, bo w swoją przestaję się mieścić..... ciut za długie ma rękawy, no ale trudno, nie będę chodzić rozpięta w takie zimno.

my odkad zaczelismy myslec o srodowisku staramy sie nie uzywac jednozrazówek-kupiłam swego czasu takie materiałowe w bomi i nosze je na zakupy...dzis wielkie prasowanie:)Mikołaj u Was był rano;)?...no jesli chodzi o kurtke to ja kupiłam sobie na początku jakoś o 2 nr za dużą i na razie sie mieszcze ale jak brzuszek bedzie ta rósł z godziny na godzine to i w męża sie nie zmieszczę;)i będę musiała w mrozy w domu sie kisić,albo po hipermarketach spacerowac;)a jak nocka minęła?
Hej;)
Jestem po nieprzespanej nocy, nie moglam znaleźćsobie miejsca i ciągle myślałam o porodzie... Boje się, że nie bedę umiala rozpoznać czy to już czas jechać do szpitala - nie chce okazać sie panikarą i jechać zbyt wcześnie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry