Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 19:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nawet nie zauważyłam że tamtem 100 przekroczył;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie :)6,69 zł dokładnie:)
no chociaz cena jest fajna 10zł:)ale to zwykła buteleczka z roztworem i dłuuuga końcówką..no cóz bede probowała,jak sie nie uda to juz trudno;)
kurcze, to tez bede musiala zrobic zakupy do szpitala, ale to zapewne po swietach:)

ile kosztuje to fantastyczne urządzenie?

image
image
hej ja własnie weszłam do domku....kurcze juz mnie mecza spacerki,brzuszek sie dziwnie napina...kupiłam mamie ramkę i kremik pod choinkę,sobie zestwaik do szpitala:płyn ziaji do higieny intymnej z kora debu(znajmoa polecała wiec sporobuje juz dzis zebym uczulenia nie dostała) i fuj zestaw Enema juz jak na obrazki patrze to mi niedobrze sie robi bleee....
aleksad nie mam na razie rozstepów i mam nadzieje ich nie miec hcoc czasami wieczorkiem brzuszke jest taki hmm troszke jakby siny,ale nie mocno,jakby juz skóra byla na maxa napieta a to jescze około półtora miesiaca!smaruje cały czas mustelka;)w nadzieji ze pomoze jakby co;)
i jak tam wrocilyscie z miasta?
kurcze ale spac mi sie chce...

image
image
Cześć dziewczyny. Cieszę się,że z Waszymi maluszkami wszystko ok:)Moje nieźle dokazują,ja dziś 9 m-c zaczęłam a mój cudowny żonek wszystkim dookoła gada,że ja niedlugo urodzę na pewno. MA w pracy firmową imprezę 15 grudnia i chciałby,żebym w tym dniu nie rodziła. Przywieźli nam wczoraj łóżeczka i mężuś będzie składał. Monia czy Ty masz jakieś rozstępy na brzuchu?JA też jestem za spotkaniem,ale nie da rady w tym roku,wiosna chyba najodpowiedniejsza będzie:)Tylko super to będzie,Wy sobie wyjmiecie jedną pierś do karmienia a ja będę musiała 2 wyjąć:)hahaha.Pozdrawiam

to sie odezwijcie jak wrocicie-ja moze wyskocze na spacer:)

image
image
nooo:)Maja mój mąż móglby nam fotkę zrobic jakas fajna:)ale nie na forum:)...ok tylko zeby nas maluszki nie pochłonęły i zeby nie zaniedbywac forum:)ja tez lece na zakupki
Jak dla mnie to forum i nasz watek jest o wiele ciekawszy,na weselnik mało co wchodzę, tam jest dla mnie nudno,być może dla organizatorek wesela i owszem, ale nie dla ciężarówek....

Moja mała sie przeciąga, bo widzę jak mi brzuchol faluje.....a na spotkanko to pewnie wiosna się umówimy na spacerek z maluchami, siądziemy np. w 5 na ławce i wszystkie wyjmiemy swoje maluchy i zaczniemy karmić piersią....byłoby wesoło, tylko fotkę pstryknąć....

Ja na razie lecę do pracy ze zwolnieniem i na pogaduchy. do zobaczenia popołudniu

no i zdarza nam sie rozmawiac o mniejszych pierdołach niż na weselniku-tam czasami niektórze z nas miały problemy wybitne...:)

image
image
hej:)ja tez dzis wstałam po 6,mąż mnie obudził tym razem;)ręce mi drętwieja i czesto w nocy wyciagam proste przed siebie(mamy bardzo szerokie łóżko wiec go nawet nie dotykam jak sie zwinie na swojej stronie),ale dzis było ok i nie musiłam ich wyciagac-a on ze nie mogł spac bo ja do niego raczek nie wyciagałam w nocy;)...no wariat...cos się romantyczny ten mój małżonek pod koniec ciąży robi;).....ja kupiłam flanelki juz dawno na allegro-takie zwykłe jakich pełno,ale teraz mi odbiło i kupiłam takie sliczne nietypowe (3 szt-25 zł-motherhood,ale sa tak sliczne ze sie opanowac nie mogłam;) )....kurcze ja licze ze nam sie uda z tym spotkaniem ,oby tylko checi były:)no i kontakt nam sie nie urwał:)to forum czasami to na prawde skarbnica wiedzy-kto lepiej doradzi jak nie młode mamy?
widze, ze majls dzis szybciutko wystartowalas:)
ja siedze w domu z fachowcami i pracuje na odleglosc:)

jak znam życie, to ciężko będzie z tym spotkaniem...ale kto wie:)

moje dziecko dzis jakies niemrawe...prawie wogile sie nie rusza:(

image
image
Monia.za naszym spotkaniem jestem jak najbardziej na TAK. na weselniku również odbywały się spotkania, ale nigdy nie brałam w nich udziału....bo również uważałam je za zbędne,a teraz z Wami, jakoś chętnie bym się spotkała.

a dziś idę na chwilę do pracy....zanieść kolejne zwolnienie (ha ha)a potem do hurtowni po pieluchy flanelowe i aby zamówić łóżeczko.

uu jaki wstydzioszek oczywiście bombki:);)
super iza:)...kurde fajnie ze sie poznałyscie..ja cały czas mysle jakby to zrobic zeby Was zmobilizowac do spotkania ale jak sobie o terminie pomysle,to albo juz aleksad bedzie z dzieciaczkami,albo "tykajace bąmbki" by sie spotkały;)i sobie tak pomyslałam ze moze jakos w kwietniu:)jesli bysmy wszystkie dały rade do tej pory kontakt utrzymywac:)...szczerze mowiac to nie jestem zwolenniczka takich spotkań ,ale tym razem uwazam ze tyle młodych mam w jednym miejscu;) to fajna sprawa,mozna zawsze podzielic sie doswiadczeniami i pogadac sobie ot tak:)co wy na to?...chcac nie chcac jakoś tak sie juz przyzwyczaiłam do Was;)i sentymentalnie podchodze czesto do tych naszych forumkowych rozmów...
Oj straszna ze mnie gaduła:))) Jak będe sie wybierała do Auchana to oczywiście dam Ci znać, to sie spotkamy. Z wielką chęcią:)))

Nasza malutka spała podczas usg,ale dostaliśmy zdjęcie buźki wraz ze wszystkimi wymiarami ciałka.

Asia co do ułożenia, to nasza Ania już w 25 tc była prawidłowo ułożona,nie wiem od czego to zależy, ale ona jeszcze może sie odwrócić i leżeć nieprawidłowo.ale może niech tak zostanie jak jest.

no ja już też po wizycie i dopiero wrociliśmy do domku. Trzeba było jeszcze zdać relację teściowej i odwiedzić babcię w Sopocie:))
Moja malutka ma 1 kg i 15 g:), siedziała sobie po turecku i tarła rączką oczka. Bardzo się cieszę ,ze mogłam poznać osobiście Maję tylko szkoda, że tylko w poczekalni i pozniej musielismy się szybciutko zmywać do teściowej. Jak będziesz jeszcze chiała kiedyś się wybrać do Auchan do Rumi to daj znać, może razem wybierzemy się na zakupy, fajnie mi się z Tobą gadało :)). Chyba też jesteś gadułą jak ja :))
majls czy to znaczy,ze w twoim zaawnsowaniu ciazy juz male powinno byc glowa do dolu?
bo moje dziecko chyba jeszcze sie tak nie ulozylo-tak mi sie wydaje....nie mam usg w oczach:)
image
image
no to super ze z mała wszytsko ok:)ciekawe jak tam u mojej córeczki:)?jutro ie dowiem..kurde wkurzyałam sie dzis bo robimy w tym roku wigilie dla rodziców i krzesła ktore wybralismy beda po nowym roku;((((i gdzie ja teraz posadze gosci i sama siade:(????wiecie gdzie mozna kupic dosc tanie i fajne krzesła typu ikeikowego?
hej

jestem po wizycie, Anulka cały czas wzorowo ułożona główką do dołu,waży 1400 g,więc już jest nieźle, doktor powiedział, że będzie więcej niż 3,5kg w terminie porodu. Spytałam doktora,czy przypadkiem nic tam malej nie wyrosło pomiędzy nóżkami i dziś potwierdził, że na pewno we mnie mieszka dziewczynka:))) Tak więc wszystko jest ok, a luźna rozmowa z Izą przed wizytą (miałyśmy okazję się poznać w poczekalni) sprawiło, że nawet ciśnienie nie było złe 137/ 90 super!!Od połowy stycznia mam przychodzić co 2 tygodnie....a po raz kolejny na zdjęciu usg wyświetliła się data porodu na 13 lutego....już nie 15.02

a co do fotelika,wyjadę z małą w gondoli powiem im,że wracam skm-ką, bo ja tego nie potrzebuję. Bo nawet jak mała będzie chora, to zawołam lekarza do domu, a nigdzie nie będę ciągać Ani.Szczepienia,to pojedzie w wózku bo do przychodni mam ok. 3 minut piechotą - tylko przejść na drugą stronę. Ale wnerwia mnie to, aczkolwiek w styczniu zamierzam pojechać tam na porodówkę i się zapytam, czy są jakieś wymogi odnośnie powrotu do domu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry