Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 32 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :-)

no i żegnam sie na dziś :-)
dobrej nocki dla Was i Maluszków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakby co to załozyłam nowy wątek z numerem 33, więc piszcie juz tam.
witam poweekendowo
skusiłam sie na promocję hagisów, no ale daleko im do pampersów...
troche przemakaja i jakies takie sztywne mi sie wydawają, no chyba że poprostu ta "promocja" im nie wyszła i zapakowali do worków to co im zalegalo od lat w magazynach ;-)
czesc :-)
my już po spacerze, nareszcie moglismy wyjść i Natalia juz nie gorączkuje, to chyba była tzw trzydniowa gorączka bo teraz jak już jest ok to ją wysypało na tułowiu, wyczytałam ze to normalny objaw przy tej tzw trzydniowej gorączce
Martha, jak czytam o Twojej małej, to mam wrażenie że piszesz o mojej :) Tez jest z 15 lutego i wszystko u na wygląda tak samo, z wyjątkiem przesypianych nocy :(
Dzieki za info, ja wczoraj w realu widzialam Huggies Premium za 39 PLN.
Czy ktoras z was byla ostatnimi czasy w biurze paszportowym- zastanawiam sie o jakiej godzinie tam sie wybrac aby uniknac kolejek.
wiem o tych Jackach.... sprawdzona sprawa:)
ale cisza się zrobiła - powyjeżdzałyście na długi zimowy weekend?:)
aaaaaa wczoraj byłam w Tesco na Chełmie - są promocje pieluszek Pampers i Huggies (mega paka za 38zł) i proszków Vizir Sensitive (6kg za 37zł)
no to i czas na mnie
kurcze, musze sie zastanowic nad tym szczesciem.
moge powiedziec ze jestem szczesliwa, no moze z malymi przerwami jak mi dzieci choruja, ale czegos i tak mi brakuje.
moze dlatego ze zawsze stawialam sobie jakis cel, a teraz ten cel jest albo przyziemny , np. zaplanowanie i organizacja wakacyjnej wycieczki, albo wrecz abstrakcyjny: np. jak juz podrosna to zrobie drugi fakultet - hehe marzenie chyba.
Wiem jedno, teraz jak mam dwoje dzieci, mam meza ktorego kocham nad zycie i mam rodzine i tak naprawde teraz w zyciu liczy sie dla mnie tylko ZDROWIE. Reszte mozna kupic :) :) :)

Mysle ze moje zycie obraca sie wokol rodziny i tak juz zostanie na dluuuugo, i musze przyznac ze dobrze mi z tym :)
hahaha i wlasnie do mnie dotarlo- jestem kura domowa hahahaha do czasu powortu do pracy moge sie tak z duma nazywac :)

Martha - Jacki to najfajniejsze chlopaki na swiecie ! i pamietaj, nie warto siebie obwiniac za cokolwiek, wazne jest aby nie siedziec z zalozonymi rekami a dzialac ! Trzymam kciuki za psychologa- to bardzo dobry pomysl!
hmmmm ogólnie jak ktoś obcy mnie pyta - to oczywiście jestem szczęśliwa, mam gdzie mieszkać, mam co jeść, mam kochającego faceta, mam najcudowniejsze wymarzone dzieciątko... tylko... jest jedno małe ale... takie co ma 10 lat:) ale może od początku - mam jednak chwilkę - bo faceciki poszli na zakupy.
Kurcze od czego by tu zacząć... może od tego, że jestem po polubudzie i mam jakieś tam literki przed nazwiskiem, studiowałam to co lubiłam, to co chciałam - i po 5 latach zostałam małym inżynierkiem. Pracowałam troszkę tu troszkę tam... i od jakis 5 lat jestem już tu.
Mam bardzo dobrze płatną pracę (przynajmniej tak myslę) ale nie czyję się w niej spełniona, nie pracuje w zawodzie i praca bywa bardzo stresująca. Z wielką przyjemnością poszukałabym czegoś innego, no ale boje się bo jeżeli szukałabym czegoś w zawodzie - to nie mam doświadczenia (staż tylko) a w tym czym pracuję - nie mam wykształcenia:) Zresztą teraz kto by przyjął do pracy pannę z małym dzieckiem. W poniedziałek jadę do firmy żeby spotkać się z ludzikami ale i z szefem - bo wiem, że nie wrócę na to samo stanowisko no i chciałabym wiedzieć do czego będę wracać - kolejna rzecz której się boję, bo nie wiem co dla mnie szykuje.
Od 5 lat jestem z najwspanialszym facetem na świecie, ale ... facet jest po rozwodzie i z nim zostało dziecko - Piotrus lat 10 i to z nim nie umiem sobie poradzić. Niestety czasami mam wrażenie, że zabija we mnie te motylki do Jacka. Miałam nadzieję, że narodziny Majki nauczą mnie wyrozumiałości, cierpliwości - ale niestety, a może jeszcze jest za krótko z nami.. może jak będzie miała kilka lat i zacznie pyskować, tupać nogą czy walić fochy to wtedy...
Jestem pewna, że wiele w tym wszystkim jest mojej winy - a może całość - bo jak to mówi Super Niania to my źle robimy a nie nasze dzieci. Chcę się całą Rodzinką wybrać do psychologa - mam nadzieję, że pomoże mi zrozumieć jego zachowanie, powie mi co robię źle, co mam w sobie zmienić... jak mu pomóc i wogóle...
no i koniec... wrócili, zdecydowanie za krótką listę z zakupami im zrobiłam:)
znowu zmierzyłam tem - 36.9
optymistycznie, oby juz nie podskoczyła

abigejl dzieki za szczegółowy opis :-)
No tak,racja.Masz już ubranko dla małej na chrzest,wiem że masz 19 lipca,nawet ta pani z pensjonatu mnie pomyliła z Tobą.No my mamy,zamówiliśmy na allegro i nie dawno przyszło,ładny garniturek,podoba mi sie bardzo a jutro jedziemy kupić buciki,tylko nie wiem jaki rozmiar.
Temperatura - ja generalnie jestem panikara i do byle kichniecia bym wzywala pediatre, moja P. Dr juz do mnie przywykla i zazwyczaj potrafi mnie telefonicznie ustawic :)
Nie wiem jak mierzysz temp. i jak czesto. Ja robie pomiar w dupce i odejmuje 0,5 stopnia. Jak jest powyzej 37,5 C to dodatkowo mierze drugi raz drugim termomentrem dla pewnosci ze elektronika nie plata mi figla. Jesli juz jest stan podgoraczkowy powyzej 37,5 C to mierze temp. co 2 h i czekam, jak urosnie do 37,9 C to podaje Nurofen czopek ( dla starszego Ibufen w syropie). 2 h po podaniu znow pomiar. Zapisuje wszystko na kartce z godzinami aby widziec czy temp. rosnie, i miec na papierku o ktorej h podawalam czopek i jaki - bo mozna w nerwach przeoczyc cos lub pomylic sie. Jesli temp. 4 h po podaniu czopka rosnie, lub nie spada to podaje drugi czopek, tym razem z paracetamolem, i tu juz u mnie zazwyczaj jest pediatra. Temp. powyzej 37,9 C to juz cos powaznego i za male dziecko aby czekac.
Blueeyes jesli temp. skoczy na 37,9 C to lepiej wezwij pediatre. Mozesz tez dla pewnosci zrobic badanie ogolne moczu ( woreczek w aptece za 1 PLN i badanie za 10 PLN ) dzieki temu mozna szybko wykluczyc zapalenie drog moczowych.

Ale najlepiej nie chorowac i tego wam wszystkim zycze.

UWAGA: moze juz nowy watek? dojechalysmy do 100 i czas na nowy tak mi sie zdaje :)
tak... cały czas o tym pamiętam, tylko teraz długi weekend i cała Rodzinka w domku i nie mogę jakoś tak przy nich się wyżalić, bo co chwilkę ktoś przez ramię zagląda:)
No to super że mała już śpi całe noce,co?Noi podnosi się już do siadu,fajnie,my jeszcze musimy czekać,a tu zaraz 5 miesięcy skończy.
Martha skoro już sie pojawiłaś to moze odpowiesz na zadane przez siebie pytanie,my tu z piernikiem się wygłupiłyśmy,piszemy o życiu osobistym a reszta niechętnie,to może chociaż Ty sie wypowiesz,bo temat jest bardzo ciekawy.
Majka też z dnia na dzień coraz dłużej na brzuszku leży, leży na przedramieniach i bardzo wysoko podnosi główkę. Od kilku dni podnosi też dupkę i rusza nóżkami i rączkami, nie bawi się położonymi przed zabawkami. No ale moja Mała jeszcze nie ma 4 miesięcy (jeszcze 3 dni:)) Ostatnio też leżąc na pleckach robi mostki:) zapiera się stópkami i podnosi bioderka i dupkę.
Wydaje mi się, że jest bardzo silną babeczką, z przyjemnością już siedzi (jeżeli można oczywiście nazwać to siedzeniem:)) i stoi - to są jej ulubione pozycje od jakiegoś tygodnia. Podnoszę ją już do siadu i potrafi chwilkę sama wytrzymać, ale za chwilkę głowa robi się za ciężka i leci na którąś ze stron, a jak ją trzymam pod paszkami to prostuje mocno nóżki i też tak chwilkę wytrzymuje potem przysiad i znów do pionu i tak bez końca potrafi.
Ha i od trzech nocy śpi całą od 21 do 6-7. Jak tak już zostanie to teraz ja będę musiała się nauczyć tak dłuuuugo spać:)
No i dziś znów jesiennie, tylko 12 stopni i wieje okrutnie...
A prostuje łokcie i unosi ciężar ciała na dłoniach?no bo już powinny,mój mały leży oparty na przedramionach.
ania - Natka chętnie leży na brzuszku, bawi się zabawkami przed sobą, główkę wysoko unosi, juz nawet podkurcza nózki tak jakby sie chciała odepchnąć i raczkować
abigejl to lepiej nic jej nie podawać? przeczekać?
z taką podwyższoną temp chyba do lekarza nie trzeba biec?
to nie jest dobrze przy temp. 37,5 podawac srodki przeciwgoraczkowe. Bardzo prosze zapytaj pediatre.
U mnie zawsze zalecano kuracje farmakologiczna powyzej 37,9 C

Moj maluszek na szczescie po 2 dobach zszedl z temperatura i na razie czekam i bacznie go obserwuje. Badanie moczu zrobione wyszlo dobrze wiec nadal niewiadowmo skad stan podgoraczkowy.

Ja caly czas licze ze to zeby- i oby tak bylo :)
Cześć wszystkim:)Mam pytanie,jak lezą wasze dzieci jak je kładziecie na brzuszku?tzn chodzi mi jak mają ułożone rączki i jak główkę wysoko trzymają?
czesc,
Natalka od wczoraj goraczkuje :-(
ma tak okolo 37.5 , nie ma zadnych dodatkowych objawow
podaje jej panadol
podobno jakis wirus szaleje wlasnie, słyszałyscie cos o tym?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry