Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****2***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozpoczynam nowy ;)))

jakos nie mam czasu zajrzec na forum ... a o dluzszym pisaniu nie ma mowy :/

monia z biodrekami dalyscie rade to i z refluksem dacie ;)

moja Kornelka tydzien temu ważyła 4660 -przypomne ze przy urodzeniu wazyla 2475 :))) rośnie jaak na drożdzach :)uporałam sie juz z wszystkimi krostkami ;)
monia a jak u Ciebie z mlekiem w piersiach?? ile wypija Lena za jednym razem,,,moja niunia tak ok 100-120 ml-wiem bo zciągalam do butli na wyjscie ;)
grubasek sie z niej zrobił:) rozglada sie już wszedzie i ma ,,oczy ciekawe swiata,,
potrafi miec zadowolona mine gdy sie do niej mowi;) i marszczy tez brwi-po tatusiu :)
podobna jest do męza :)

wszytskie juz sie rozdwoily- szybko zleciało:)

mi przyplatało sie popołogowe zakażenie macicy :( biore antybiotyk i globulki az 3 rodzaje i masc -zalamk!a!!!!!
kobitki jak traktujecie ciemieniuchę?? małej dopiero sie zaczeła i ciekawa jestem jak dlugo trwa z reguly...smaruje oliwka i wuczesuje-wkurza mnie to bo Kornelka ma duzo wlosow i sa tłuste:/po oliwce

wkleje kilka fotek Kornelki :)))
image
image
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziób urocze maleństwo
dobrze że się zdrowo chowa to najważniejsze:)

... i jak ślicznie jej w różowym ;)

Sliczna dziewczyneczka! :)

przesliczna:)no i jak dużo włosków..naszej Lenusi wycieraja sie włoski ....wazyła w zeszlym tygodniu 4750:)ale nie jest grubaskiem jest szczuplutka,żadnej fałdeczki nie ma(choc dla mnie urocze sa te fałdki zawsze mi sie kojarza ze słodkimi dzidziami)....u mnie krostki sie pojawiły niesttey w zesżłym tygodniu i nie hcca zejsc ,pediatra mowiła ze to nie skaza białkowa ale ja sama nie wiem chce znowu wycofac sie z jedzenia mlekopochodnych na tydzien chociaz zobacze czy sie zatrzyma powstawanie nowych krostek i czy bedzie jakakolwiek zmiana,bo wczesniej ponad 3 tygodnie nie jadłam i nic sie nie zmieniało i pediatra mowiła zeby właczyc serki itp bo to nie wyglada na skaze....jak właczyłam to niby nic sie nie działo przez pierszych kilka dni a potem ta wysypka na ciele i poźniej na twarzy ale nie wiem czy to od tego w zasadzie ,lekarka obstawia ze to od ulewania,ale ja juz sama nie wiem....wkurzajace jest to ze wiekszosc objawow skazy to takie jakie sa przy refluksie+wysypka(ktora moze byc od czegokolwiek!)...
dziób a Ty zdrowiej szybko:)trzeba sie umowic na spacerek z mamusiami:)jak sie zrobi ciepło,małje szyne sciagne i refluks sie skonczy!

HEJ

Moja córcia - bzdurcia była dziś bardzo kochana, nakarmiłam ją ostatni raz po 22 i spala do 3 nad ranem, postękała, znów dostała mleko i ponownie stękać zaczęła o 6:30 - a mama dziś wyspana!! normalne szaleństwo!

muszę porobić fotki Anuli, aby pokazać Wam jak urosła! W środę idziemy znów do lekarza, aby zobaczyć jak przybiera na wadze. a w czwartek USG bioderek - dla mnie to będzie chyba największy stres.

A pogoda!niech to drugi dzień z małą nie wyjdę,przynajmniej uchylam jej okno podczas jej snu, niech ma sen zdrowy, choćby w domu.

Maja to Lenka przebiła Anię...rozwaliła mnie spała dzis 7 godzin a ja nawet nie podejrzewajac nie wstałam w nocy aby sciagnac pokarm1 skubana!i nawet mocno nie płakala rano przed karmieniem1 szok pierszy długi sen od porodu!pewnie sie nie powtorzy heh ale poprostu rewelacja!!!!mam nadzieje ze ten jednorazowy wyskok nie zaburzy laktacji,ale juz bed eteraz z budziekime kładla sie spac:)u nas megasłoneczko wiec zaraz nakarmie i spadam na spacerek bo znowu bede planowała na południe i zacznie padac!

Monia. masz racje z tym spacerkiem. Zacznę się ubierać i też spadam na spacer, bo potem może być różnie....hm widzę nadciągające ciemne chmury.....zobacze co z nich będzie, jeśli nic to wychodzę

hej dziewczyny, ja sobie na razie podarowuje spacery z mala, bo wiatr za duzy a ona za mloda

teraz zaczelam jej podawac gripe water i wydaje mi sie ze daje lepsze efekty niz esputicon, oby tak dalej

image

image
a mi babcia dziś zmarła...nawet nie widziała Lenki:(;(

kurcze wkleiłam zdjecia aktualne lenki i ich nie ma hmm....

no to nie xle zwinieta jestem...zdjecia sa w watku 'październikowych...."jakby któras miała ochotkęzerknac na Lenkę to zapraszam ,bo juz nie bede kopiowała ZNOWU zreszta...hehe tylko mi sie takie rzeczy zdarzaja

dziób tak przygladam się małęj to rzeczywiscie kuleczka się z niej zrobiła nie do poznania-fajniutka:)))

monia, obejrzasłam twoją modelkę na wątku październikowym - fajowa

moje kondolencje z powodu babci

image

image
dziób- Twoja córka jest naprawdę sliczna, oj będą za nią chłopaki biegać..
Twoj mąż dostanie szalu gdy mała bedzie nastolatką, jak on zniesie te zaloty..? ;)
A my dziś byliśmy pierwszy raz u pediatry. Wszystko ok. Maks waży już 5kg 15 a jutro kończy czwarty tydzień życia :) cóż, je jak smok. Po 100 ml potrafi się jeszcze rozglądać za dokładką.

Kornelcia jak malowana, ujmująca jest i śliczna! Całuski dla Kornelci :)))

monia, tą historią o smoku natchnęłaś mnie by pokazać, jak Kasia się denerwuje po kapieli, bo:
1. ma na głowie czapkę
2. jest głodna:)

image

Czy wasze maluchy też tak nie lubią czapki po kąpieli?
moja nie miała nigdy czapeczki po kapieli:)wiec nie wiem ale nie robi awantury jak jej czapke zakładam np na spacerek

Lenka dzis znowu pospała 7 godzin! a ja zaspałam obudziałam sie na sciaganie pokarmu patrze ze mała spokojnie spi i połozyłam sie na chwilke(od 2-5:56 hehe "chwileczka")kurcze gdyby nie miała refluksu to bym sie cieszyla ale przez ten refluks martwie sie ze ona sie nie bedzi na karmienie....

asia
stanowczo protestuję przeciwko takim zdjęciom, bo mi się serducho ściska na widok płaczącego bobaska! Wrażliwa jestem i już :))) Ale Kasia w jakim by ujęciu nie była, to i tak jest ujmująca!!!

czapy po kąpieli też nigdy nie ubierałam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry