Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
olusia30 mój by mnie tak opieprzył że pcham samochód że aż się boję pomyśleć. A moja mama to ojjjj, moja mama poroniła po wcześniejszym pchaniu auta w 7 miesiącu ciąży.
Może obchodzą się ze mną jak z jajkiem dlatego że to pierwsze dziecko, może przy drugim będzie trochę swobody
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
oj olusia olusia ty to powinnaś kopniaka w zadek dostać za to wypychanie auta :p już pal sześć ten poród ale chcesz 2 stówki przegrać??? :P
nie, no żartuję oczywiście ;) dzidziulek najważniejszy... oj mężuś dałby mi popalić, gdybym tak wyskoczyła z autka w tym celu... oj dostałabym klapsiora :p i uważam, że ty też powinnaś... tym bardziej, że masz już rozwarcie...

smecty nie piję, bo na chwilę obecną tylko jest mi niedobrze, ale nic poza tym (jeśli wiecie co mam na myśli)... ;) a o coli nie słyszałam... że niby jakie ma właściwości?? na co pomaga???

a co do przeciekającej ściany to kurcze też bym się zdołowała... no ale z drugiej strony stało się i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :/
Devil słonko trzymaj się!!!!!
a smecte pijesz?? spróbuj jeszcze odgazowaną colę!!!
Micasia to była szybka akcja, mąż w samochodzie, ja wyskoczyłam, nie zdążył mnie wciągnąć z powrotem do auta:-) z porodem mi się nie śpieszy nic a nic, w rodzinie robią zakłady czy urodzę w styczniu czy w grudniu, ja wytrzymam do stycznia to mam 2 stówki dla siebie na waciki ;-) ale może być ciężko bo po ostatniej wizycie mam 2 palce rozwarcia i szyjkę nie cały cm, lekarz kazał mi jak najwięcej leżeć i ściskać nogi do sylwestra, tylko jak ja mam to zrobić przy dwójce jeszcze dość małych dzieci?? nierealne! mimo wszystko i tak poleguję ile się na i gdzie się da, mąż ma zakaz zbliżania się do mnie, więc biedy chodzi podminowany ;-)
aniu to ty się trzymaj :) i tak jak pisze micasia... niech mężulek koniecznie da nam znać co i jak :D

chmurko dzisiejszy poranek był fatalny, potem jakoś się rozeszło, a jakąś godz temu znowu mnie chwyciło :/ już nie wiem co mam jeść, żeby było w miarę si :/
wiem, że muszę coś jeść, ale kompletnie na nic nie mam ochoty :/
olusia30 a tobie na porodówkę się spieszy? Wypychać samochód, nie ładnie nie ładnie, panów na ulicy się zaczepia i oni wtedy pchają autko.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
aaaa nie pisałam Wam, że w sobotę wieczorem, jak były roztopy to zalało nam pokój, akurat w miejscu przygotowanym dla Krzysia, musiał wszystko poskładać i pochować, robili nam na domu nową elewację i coś schrzanili albo z rynną albo dachówki naruszyli :-/ mam zalany sufit i dwie ściany, a miesiąc temu remontowaliśmy pokój, pół nocy ryczała, teraz ruszymy to dopiero na wiosnę, bo przecież nie wyschnie tak szybko, ehhhhh doła mam :-((((
witam wieczorkiem.

Ostro dziewczyny posypało, na drogach masakra!!! rano jechaliśmy z młodym do dentysty, to musiałam wypchnąć samochód spod domu bo przez zaspę nie mógł ruszyć.

Co do sylwka, to u nas raczej w domu, albo pojedziemy do moich rodziców, mieszkają na Oruni górnej i mają fajny widok na Gdańsk, dzieciaki będą uchachane ;-)
Jejku, Aniu, to Ty już na wylocie! Kiedy to zleciało. Trzymamy kciuki, a jak przyjdzie czas oby maluszek szybko przyszedł na świat :)

Devil a jak Ty się czujesz?
Aniu to dobrze żę torba spakowane, niech mężuś napisze nam jak już będzie po i jak się miewacie , fajnie przed świętami mieć już szkrabika przy sobie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
hej mamuski!
Ja juz zaczęłam 38 tydzień...eh..jak ten czas biegnie!!!!!!

Ostatnio na usg maluch już bardzo nisko, podejrzenie,że szybciej urodzę.Zresztą już miewam silniejsze bole, torbę spakowałam wczoraj.

Trzymajcie sie dzielnie!!!!
Podrzucam linka specjalnie dla tych, które nie chodzą do szkoły rodzenia (tak jak ja, buuu) a i może komuś jeszcze się przyda :)
Jest sporo filmików z info i poradami przed porodem:
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede-mama/porod-i-polog.aspx
Hej hej w ten piękny, śnieżny dzionek :)

My też raczej w domku, albo na jakąś domówkę - zobaczymy jeszcze jak się będę czuła. Ale takie Sylwestry w domku też mają swój urok. Szczególnie, że 01.01 mój mąż ma rozpoczęcie sezonu chyba na pstrągi i zawsze jedzie na zawody, a ja wtedy mam okazję do długiego spanka i leniuchowania :)
ja mam dość konkretne plany na sylwka, będę spać!!! może się przebudzę ok 12... zwykle się kładę do łóżka ok 20 i wstaję o 7 (wiadomo szkoła dzieci woła a mężuś do pracy wychodzi)
hehe niektóre to pewnie się będą szykować na porodówkę :P

a tak poważnie to my nie planujemy nic konkretnego (z wiadomych przyczyn) tzn żadnych balów czy oficjalnych wyjść... albo gdzieś się na jakąś domówkę wbijemy ;p albo ostatecznie spędzimy sobie sylwestra w domku (w sumie przez 11 lat naszego związku to nie mieliśmy takiego spokojnego, domowego sylwestra - zawsze się gdzieś szło... chociażby do gdańska na koncert) ;p
dobrze że ja już wózek mam w domu bo pewnie bym siedziała na necie i szukała który jest najlepszy i zwariować można by było.
Kobitki co robicie na sylwestra? Tak z innej beczki trochę pytanie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ooo jedo też są fajnymi wózkami :)
gdybym miałą kupować to albo x-landera (który podoba mi się najbardziej) albo właśnie jedo :)
Jedo Fyn 4DS :) koleżanka mi poleciła i czytałam dużo pozytywnych komentarzy na jego temat. Mam nadzieję, że się sprawdzi ;)
ooo mami to fajnie masz :) co to za wózek?? :)
Dzień Dobry!

U nas wszystko dobrze, poza tym, że okropnie puchną mi nogi i ręce. Wieczorami normalnie masakra ;)

A poza tym, to pochwalę się, że w sobotę zamówiliśmy wózek! :))) Ma być za 3-4 tygodnie :)

Miłego dnia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry