Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka.Czytałam właśnie,że chcecie się wybrać na kurs do Wojewódzkiego za tydzień-dobra rada zadzwońcie dzień wcześniej,bo jak dziś tam byłam zerknąć na listę to babeczka na izbie stwierdziła,żeby lepiej sprawdzić dzień wcześniej,bo to okres świąteczny i może się nie odbyć.Pozdrawiam.
ja na przewijak będę kładła tylko pieluszkę a potem zobaczę, czy kupować jakiś ochraniacz frotte. Już tyle przeróżnych rzeczy nakupowałam, że szok ;p więc staram się ograniczać. Jeszcze została mi huśtawka, karuzela i mata - odwlekałam, bo nie mogłam się zdecydować. Stanowczo za dużo tego wszystkiego jest. Szaleństwo pierwszego - wyczekiwanego dziecka mnie dopadł ;)
A taki zwykły stanik chyba też jeszcze kupię - dobra myśl, tylko z tym rozmiarem to ja nie wiem jak utrafić ;/
Ech i ostatecznie jeszcze umowę do banku komórek wyślę, bo podjęliśmy decyzję, ze jednak TAK :) Ryzyk fizyk i oby nigdy nam nie było potrzebne skorzystać.
na przewijak warto kupic cos by go oblozyc, zeby maluszkowi zimno na tej ceracie nie bylo
jesli moge Wam doradzic przyszle mamy. w auchan maja staniki do karmienia biale i czarne, 6 m-cy temu kosztowaly zaledwie 15zl.

i jesszcze przyokazji chcialbym polecic tym mamom, ktore jeszcze nie maja wozeczka nasz sklep na Przymorzu, koło rynku w kwadracie.
wozki sa w realnej cenie. sklep Tygrysek.
pozdrawiam i powodzenia na porodowkach
no to kolejne pytanie ;)

szukam przewijaka na łóżeczko i znalazłam np tego typu:
http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-komode-lozeczko-70x50-i1360420253.html

czy kupiłybyście jeszcze do niego pokrowiec frotte? bo ja już się w tym wszystkim gubię...
dzięki mydecorations, ja wczoraj kupiłam sobie dwie koszule do szpitala na allegro, takie najzwyklejsze po 19zl bodajże a ze stanikiem to może rzeczywiście zrobię tak jak devil, że do szpitala kupię sobie najzwyklejszy bezszwowy, a potem zainwestuje w Alles :)
nie no na później to tez myślałam o alles... a taki do szpitala to chcę jakiś taki zwykły...
mami... byłąm ostatnio w tym sklepiku co w viki jest i tam babeczka ma jakieś staniki do karmienia... więc do szpitala kupię sobie taki jeden :)
i ten z alles był dokładnie taki, jak na allegro było podane w tabeli rozmiarów - więc polecam :)
co do stanika do karmienia ja kupiłam dwa, gdzieś tam czytałam jak to zmierzyć, żeby później było ok ale już nie pamiętam gdzie. A kupić do szpitala musiałam bo przecież potem męża nie wyślę ;p Sama miałam problem, żeby kupić a co dopiero on ;p W h&m mierzyłam chyba wszystkie jakie były i jakieś takie dziwne niewymiarowe ale 1 znalazłam, a taki super wygodny kupiłam na allegro z alles mama, kupowałam koszulę i od razu wzięłam jeszcze stanik. Myślę, ze jak mnie jakiś nawał dopadnie to i tak będzie zły ale później powinien być już ok - mam nadzieję, bo tani nie był
devil a o którym sklepie mówisz? bo ja w sumie wyczytałam, że fajne są biustonosze firmy Alles i chciałabym w sklepie taki sobie przymierzyć a kupić na allegro, bo ponoć dużo taniej. tylko pytanie, czy w tym sklepie będą je mieli...
hehe powiem wam szczerze, że też mam tą książkę (pożyczyłam od koleżanki) i czytałąm ją jakoś w pierwszej połowie ciąży, a później jak ją odłożyłam, to już sama nie wiem czemu do niej nie wróciłam... ;p

co do szpitala to pewnie, że się umówimy :) też tam ostatnio byłam kupę czasu temu i też nie wiem jak się tam teraz poruszać, ale jak to się mówi "koniec języka za przewodnika i wio" :D także damy radę :)

a jeśli chodzi o biustonosze do karmienia, to ja jeszcze nie kupowałam i też czekam na jak najpóźniej... tym bardziej że sklep mam pod nosem, więc nie będę musiała jakoś psecjalnie nigdzie po niego jeździć...
hehe chmurko... zawsze możesz wyglądać jak dojna krówka ;p (w sensie że zawsze mogą jeszcze urosnąć)
Mami ja jeszcze nie kupiłam, bo poradzono mi, żeby jeszcze zaczekać, bo w 9 miesiącu może się jeszcze powiększyć biust lub obwód. Nawet już mierzyłam, ale był taki akurat, więc odpuściłam,
Ale tak sobie myślę, czy ten mój biust może być jeszcze większy!!!???
dziewczyny, a kupiłyście może już biustonosz do karmienia? czy to jeszcze za wcześnie? bo do szpitala, to napewno trzeba mieć przynajmniej jeden... ale mój biust jeszcze nie wygląda na taki typowo "mleczny" ;) i tak się zastanawiam...
ja też jestem bardzo zadowolona z tej ksiązki i tez zamierzam kupić następną :)

A ja jak pisałam w życiu nie byłam w szpitalu, więc dla mnie to będzie nowe doświadczenie :) Dobrze dziewczyny, że idziemy razem, bo sama jakoś bym się dziwnie czuła
no to super! ja też się cieszę :) to jeszcze dokładnie się umówimy, bo ja w Wojewódzkim to byłam lata temu i już szczerze mówiąc nie wiem, jak tam się poruszać ;)

a'propos tej książki, to jest naprawdę fajna :) i mam zamiar kupić sobie z tej serii jeszcze 1 rok życia dziecka.
mami dokładnie tak :) wybieramy się za tydzień, także fajnie, że dołączysz... zawsze to raźniej niż potem samej... :)
No to mami.80 mamy tą samą książkę :)

No pewnie, zapraszamy. Mi właśnie jutro też nie pasowało, dlatego umówiłyśmy się z Devil na przyszły czwartek. Fajnie, że pójdziemy w 3 - zawsze to raźniej w większej paczce :)
hehe dzięki :) właśnie znalazłam też na innym forum ;)
to kurcze naprawdę już niedługo zobaczymy się z naszymi szkrabami... 8 miesiąc to już naprawdę końcówka :D
ło matuchno... chyba naprawdę trzeba się wziąć w garść i porobić resztę zakupów :D
wczoraj dziewczyna opowiadała (ze szkoły rodzenia), że była wczoraj na ostatecznych zakupach to z akpolu wywiało pełno rzeczy... kosmetyki przesiane, jak i też inne pierdołki... nawet (czym była zszokowana) nie było materacyków do łóżeczek ;) aż sprzedawczyni była zdziwiona i powiedziała, że na dostawę czekają :D także wiecie - mamy w polsce niż demograficzny ;p
Hej Devil, wg mojej książki "W oczekiwaniu na dziecko" ósmy miesiąc zaczynasz w 32gim tygodniu.

Chętnie wybrałabym się z Wami na doczepkę na to spotkanie z anestezjologiem w Wojewódzkim :) rozumiem, że to za tydzień w czwartek o 12tej? bo pojutrze to mi nie pasuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry