Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej :)
aż mnie ciekawość zrzera co ten mój szkrab robi..
ale jak ci się fajnie dzidzia ustawiła>.. mój Olek to taki wstydzioch był zawsze rękoma się zasłaniał...
super fotka:))))
image
HI:)

Ja chodze do LUxmedu, zarówno na konsultację, jak ina badania usg.

Z Gdańska nie jestem - na szczęście;)

Ja też czasami noszę Janka, ale on na rękach nie lubi za długo, także luzik.

Dzisiaj byliśmy na kontroli stópek i kolanek, u ortopedy, bo mi się wydawało, że źle stópki stawia- ale wszystko wporządku, lekarz powiedział, że stópki są "cudne" i wszystko idealnie, jak z książki:)

Spokojniejsza jestem:)

Na usg idę 13 sierpnia, mam nadzieję, że nadal wszystko gra.
pozował nieźle maluszek hehe
moja córcia ogólnie była wstydzioch, płeć poznaliśmy bodajże w 23 tc , ale mam jedna taką fajną fotke z usg twarzyczki jej już pod koniec ciąży...
O i dzisiaj nasz syńcio kończy rok i 9 miesięcy:0
olusia mam na 16:45 także jeszcze na chwilkę muszę się uzbroić w cierpliwość... jeszcze niecałe 4 godzinki... :( nie mogę się doczekać...

co do dzwigania dzieci... to jest niestety minus... małe dzieciaczki nie rozumieją, że mama, która zawsze brała na rączki teraz tego nie może robić :( bo niby dlaczego??? :( ale jeszcze troszkę dziewczyny i będziemy się cieszyły swoimi (dla niektórych kolejnymi, a dla niektórych pierworodnymi) maluszkami :)
no synek to się teraz taki synuś tatusia zrobił... bo mama już nie bierze na ręce...
devil rób na drutach może czas szybciej zleci hihi:) zazdroszę że już tylko kilka godzin masz:) trzymamy kciuki za twojego szkraba:)))
image
nie dziękuję :P podziękuję jak wrócę :)
hehe oleńka już bym chyba wolała wyszywanie ;p haftem krzyżykowym na przykład :P
Olenko, a Ty do kiedy zamierzasz męczyć się tak w tej swojej pracy?

Bo chyba z takim nastawieniem, to długo już nie planujesz;):)?

Ja dzisiaj muszę garderobę sprzątnąć, bo jest sajgonka!!!!- chyba padnę,,,nie cierpię sortowania lumpów, układania i całej tej ciuchowej otoczki:(
Z noszeniem wiadomo, że różnie bywa, gorzej jak ciąża zagrożona, niestety ciężary nas nie ominą, choćby zakupy trzeba tachać, mi też z wanny coraz ciężej moją dwójkę wyjmować, Nina to chudzina bo 12 kg waży ale Kuba ma już 20 kg i tu się na stękam, choć sam mi nie pozwala nic nosić, mówi wtedy " mamusia czy ty chcesz żeby Pączuś był chory??"
/ moje dzieci na maluszka upalcie wołają Pączuś/
Mi już trzecią ciążę prowadzi Klimaszewski ze szpitala kolejowego i nie narzekam ;-)
Aniu - mam zamiar jeszcze troszkę posiedzieć - co masz na myśli jeżeli chodzi o moje nastawienie?
myślę że mże uda mi się posiedzieć tak do końca września może października ale to wszystko wyjdzie w praniu...
image
...a tak jakoś mam wrażenie- pewnie mylne- że się okropnie męczysz w tej robocie.
haha nie mylne - masz rację - nudy tu potworne!!!
ja wolę być zawalona robotą wtedy czas szybko leci a tak to się strasznie czas ciągnie...

image
Witam
Ja wróciłam dziś do pracy po któtkim urlopie :) Na szczęście ładna pogoda była, tylko wczoraj lało cały dzień. Niby wypoczęta jestem ale wciąż ziewam i ciężko mi wysiedzieć w biurze
oleńka to skoro się w pracy nudzisz to po co do niej jeszcze chodzisz??? a czas to jest sprawa względna... :) w domu też go można sobie całkiem fajnie zorganizować i też będzie pędził... :)
zdjęcie świetne :) zmęczona dziś jestem, idę wziąśc prysznic i chyba szybciej się położe jutro znowu 5 budzik grrrrr
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
devilku: czekamy na relację od ginka. Mam nadzieję, że pozdrowiłaś dzidzię od e-cioć???

Ania: na pewno Twój szkrab ma się dobrze. Jeszcze parę dni i zaspokoisz ciekawość
dziewczyny kamień spadł mi z serducha :) wszystko jest w jak najlepszym porządku, a tą swoją nieszczęsną tarczycą też mam się nie przejmować - jest pod kontrolą i to jest najwazniejsze :)
a maleństwo tak dzisiaj fikało, że szok :) normalnie nie myślałam, ze to jest aż tak słodki i wzruszający widok... :) łezki mi w oczach stanęły :D
dzięki że trzymałyście kciuki :)
bojgu następna wizyta czyli czyt usg dopiero za miesiąc... jak ja to wytrzymam????????? tyle czasu nie widzieć tego maluszka?????? ;(
cześć Mamuśki! Dwa dni mnie nie było i mama ogromne zaległości w naszej korespondencji:-) Ale nadrobię. Jutro mam USG, już nie mogę się doczekac!!! Widziałam, że ktoś pytał o lekarza od USG z Gdyni, podobno rewelacyjna jest dr Leszczyńska, czasem przyjmuje w GAmecie w Gdyni, czasem też gdzieś w Akademii w Gdańsku. Ona właśnie w Gamecie zajmuje sie tymi badaniami prenatalnymi. bede u niej jutro to Wam powiem.
super devil83 że wszystko wporządku!! ja odliczam czas do wtorku i też zobaczę malucha! póki co dzisiaj jedziemy moim rodzicom powiedzieć :)
mam takie pytanko do was - kupujecie jakieś gazetki tematyczne? Ja ostatnio kupiłam jakieś dwie i były mega beznadziejne. Zejeły mi w sumie może z pół godziny i nic ciekawego w nich nie było. Może po prostu złe wybrałam? czy wszystkie są takie średnie? Macie jakieś do polecenia?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry