Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny słyszałyście o tym że możemy starać się ododatkowe płatne tygodnie urlopu macierzyńskiego?
Ja niestety dowiedziałam się o tym dwa m-ce temu i nie skorzytsałam z tego w pierwszej ciąży bo zwyczjanie nie wiedziałam że tak można a wy jak planujecie?
image
ojej jak czytam to już swojego usg nie mogę się doczekać mama nadzieję że wszystko będzie ok bo też czasem zdaży mi się wziąc synka na ręcę a on waży już ponad 10kg....
image
a mi dzisiaj się tak straszne koszmary śniły że najchętniej poszłabym już dzisiaj do lekarza, ale ostatnio jak poszłam wcześniej to mnie okrzyczał i powiedział że mam się terminów trzymać :)
haha no dorotii to moze prowadź ciążę u dwóch:)
image
oooo gosiu to bardzo miło :) a jesteś gdzieś tu z niedalekich rejonów czy dojeżdżasz do niego???
może nie to że MARZY mi się dziewczynka :) po prostu gdzieś tam w głębi sobie myślę że fajnie by było - jeden chłopak w najbliższej rodzinie już jest to przynajmniej byłaby parka :) no a poza tym lubię robić na przekor, więc jeśli moja siostra upiera się, że będzie chłopak, to tak sobie myślę, że może jednak dam jej sposobność do tych spineczek :P ale to tylko nasze takie gdybanie i przekomarzanie się... co będzie to będzie - najważniejsze żeby zdrowe :)
jejku dziewczyny nawet nie wiecie jak się jutra nie mogę doczekać :)
wierzę devil tak jak ja nie mogę doczekać się poniedziałku...
jutro oczywiście melduj nam wszystko;)

image
a ja chyba nie wiem co bym chciała najważniejsze żeby zdrowe było, tak po kolei to chcialam mieć chłopca o potem dziewczynkę ale co będzie to będzie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no jasne przecież i tak nie mamy na wpływu...
Ja też tak mysłałam że najpierw chłopiec potem dziewczynka. Chłopczyka już mam, jak bedzie drugi to też będę bardzo szczęśliwa - zdrowie najważniejsze:)
jej już 12 tc - ale ten czas leci....

image
witajcie,
przeszukałam nasze wątki, bo pamiętam że polecałyście jakąś lekarkę od usg w luxmed, niestety nie wystarczyło mi cierpliwości i nie znalazłam :-(
zależy mi na znalezieniu jakiegoś sensownego lekarza tylko od usg, bo mam lekarkę prowadzącą ciążę, najlepiej grabówek lub gdynia centrum.
czekam na info i dziękuję
rozmawiałysmy ale o gin z gdańska z luxmedu -dr papińska stachowiak... nie wiem jak jest w gdyni...
image
to wszystkie z Gdańska jesteście?
to lipa...
Devil na którą masz wizytę?
trzymam kciuki!
Ja też z Gdańska, więc nie pomogę.
hej
ja też byłam ostatnio u lekarza, widziałam jak maluszek ssie sobie kciuka i jak składa rączki, buźkę też, ma 8 cm i czuje się jak najlepiej także teraz czekamy na następną wizytę to może pokaże płeć, lekarz mówił że być może to chłopczyk, ale to tylko przypuszczenia narazie....
jejku ja też mam nadzieje że moja dzidzia jest zdrowa i że dobrze jest jej w brzuszku, no ale musze tydzień do usg czekać :(
dorotii ja też czekam - do poniedziałku...
zastanawiam się czy to że brałam synka na ręce nie wpłynęło jakoś...
Staram się go nie nosić ale nie zawsze się da...
image
Oleńka spoko nic nie będzie maluszkowi w brzusiu, oczywiście lepiej starać się nosić dziecko jak najmniej, ale czasami się nie da, wiem coś o tym..... moja mała często chce na ręce, ale tłumaczę jej że dzidzia w brzuszku by płakała jakbym ją wzięła i jakoś daje radę iść sama, ale czasami po schodach jak wchodzimy ją biorę albo podsadzić albo coś, myślę że maluchy w brzuszku będą do tego przyzwyczajone że czasami coś podnosimy cięższego, nie my pierwsze i nie ostatnie...
dobrze że możesz swojej córci wytłumaczyć mój Olek ma dopiero niecałe 12 mcy i jest problem przy karmieniu - wsadzenie do krzesełka albo do wanny...
ganiam cały czas męża ale nie zawsze jest w pobliżu żeby mi pomóc...
też tak myślę że nie pierwsze i nie ostatnie, ale usg mnie napewno uspokoi...
image
myślę że takie podnoszenie nie ma wielkiego wpływu jeśli robisz to nie jakoś nagle tylko normalnie powoli, ja też do krzesełka wkładam i do wanny , tu jednak dziecku trzeba pomóc, a czy moja córa rozumie jak jej mówię że nie mogę to nie jestem pewna, no ale tłumaczę jej może skuma kiedys.... po usg zapewne będziesz spokojniejsza, napewno dzidziuś jej zdrowiutki !!!
no nie innej możliwości i tego bedę się trzymać:)
lekarz mi powiedział ze mam nie podnośić zwłaszcza "z dołu"... może to maieć wpływ na łożysko raczej odklejenie... ale musi być dobrze napewno uważam i staram się:)

image
a tu mój dzidziuś ssie kciuka
http://yfrog.com/n736633484j

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry