Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ulżyło mi myśłałam ze to tylko ja... normalnie boję się wsiadać do autobusu bo mnie wywiezie gdzieś do gdyni...
Ja też byłabym w stanie zasnąc tutaj na biureczku ale obawiam się że mogliby tego nie zrozumieć...
Dobrze że jesteście dziewczyny bo bym padła!
image
powiem Ci że mi się tak nie chce pracować.... chyba przez tą senność właśnie. Taka leniwa okropnie jestem... w ogóle nie mogę się zmotywować do czegokolwiek. Tak mnie trochę zwolnienie kusi.... chociaż na 2 tygodnie :)
no mnie też kusi... ale wiem że już bym nie wróciła...
ja też jestem tak leniwa, ale też często dlatego że jakieś mdłości mnie dopadną. Wczoraj mi się zachciało klusek leniwych to zrobiłam sobie były tak pyszne a potem to myślałam ze sie pohaftuję do pasa... Tak mi jakoś gorąco było i dziwnie tylko to moze nie być nic pokarmowego ale hormony...
jesteśmy wytrwałe co? ciekawe przez ile haha
image
dorotii mam nadzieję że nie zasnęłaś hihi
image
Witam się i ja;)

Janio usnął , więc chwila spokoju.

dzisiaj byłam w pracy i "zażyczyłam" sobie rozłożenie 18 h etatowych, na 3 dni!!!!!!!

Dyrek po długim zastanowieniu, zgodził się - w sumie wyjścia nie ma;)Nauczycieli brak:)

Także będę 3 dni w pracy, utrzymując cały etat i od 8- 13:)- gites!!!!!!!!
no to fajnie ci się udało załatwić, a jak u ciebie Aniu z sennością?
image
Miałam już etap "aktywności", od tygodnia, marzę o poleżeniu w dzień jak słonica;)

Rzadko, ale zdarza się.Pewnie, jakbym była w pracy, to by mi się ciągle spać chciało:) hehe

Janisz teraz mi nie pozwala za bardzo!

Za to apetyt wrócił, ciągle bym bób żarła, gotowany!!!!!!!
no ja z apetytem nie ma problemu no chyba że taki że jem dużo...
wizualnie zaczyna być widać że mi się przytyło troszkę nie jest jeszcze źle ale już coś zaczyna się dziać ale wkońcu kiedyś musi zacząć rosnąć brzuszek no nie? Mój Olek też nie bardzo daje mi się wyspać więc jeszcze wstaje po 5 rano to się kumuluje... i zasypiam gdzie popadnie...
:(
Ja w sumie wstaje o 6, 6:30, zmywam rano podłogi w chacie, bo potem Jan biega i jest lipa;/

Spać nie mogę i tak, ciągle mi się coś śni...grr...
nie zasnęłam jedzeniem się zajełam :)
hihi
no to dobrze jedzonko ważna sprawa... ja już dwie buły wciągnęłam:)
jak przyjdę to obowiązkowa drzemeczka:) no chyba że synuś mi nie pozwoli...
image
hej hej dziewczyny, co do ciuszków, to mi ktoś powiedział że nie powinnam nic kupować ponieważ to źle dla dziecka i przesądy i takie tam, no to nic nie kupuje. Brzucha na szczęście nie widać mieszczę się jeszcze w własne ciuchy zresztą schudłam 17kg od marca to teraz z powrotem mogę tamte ciuszki ubierać :)mamy już sierpień więc jeszcze tylko miesiąc bez umowy na stałe,nie mogę się doczekać :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
nie wierz w przesądy - poprostu kupowanie wszystkiego jeszcze przed drugim trymestrem to troszkę przesada.. co do przesądów to naprawdę można się za głowę złapać - zobacz.
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wolny/nasze_historie/przesady_w_ciazy.html
hihi

image
hej dziewczyny :)
co do senności to się przyłączam :) może nie aż tak jak to było na początku ale ciągle mnie dopada... dzisiaj w nocy za to wręcz odwrotnie :/ nie wiem czemu ale najpierw nie mogłam zasnąć, a poterm przed 6 już się obudziłam i znowu nie mogłam spać :/ poszłam zrpbić badania i jak wróciłam, jak się położyłam, tak oczy otworzyłam dopiero o 12:34 ;p

kurcze dziewczyny pojutrze mam usg i z jednej strony tak cholernie się cieszę, ze zobaczymy naszego małego szkraba, a z drugiej strony coraz większy stres mnie łapie czy wszystko tam w porządku :(
devil myśl pozytywnie, dlaczego ma być coś nie tak... Czy w rodzinie były jakieś przypadki chorób, wypoczywasz, jesz więc dzidzia ma dobrze ciesz się bo zobaczysz maleństwo - wszystko będzie dobrze nawet gdyby coś się działo to teraz można szysbko zareagować:)))
Ja miłam stresa w pierwszej ciąży bo przezierność była nie jasna... więc miesiąc - do następnej wizyty - zastanawiałam sie czy będzie ok, ale doszlam do wniosku że cokolwiek by się działo to moje dziecko i je urodzę:))) koleżanki kupmela jak się dowiedziała że dzidzia ma wadę to usunęła - nie wyobrażam sobie tego...

image
wiesz... to nie to że myślę, czy boję się że coś będzie nie tak - bo masz rację - w rodzinie nie było podobnych przypadków... tylko gdzieś tam w głowie mi siedzi ta moja niedoczynność tarczycy (wykryta dopiero w ciąży bo wcześniej było oka) i stres że to mogło jakoś negatywnie wpłynąć :( generalnie jestem dobrej myśli... po prostu stresik mi towarzyszy...
to normalne że stresik jest:) zawsze będzie nawet gdyby tarczycy nie było...
ale tym się nie przejmuj koleżanka miała tarczycę wykrytą dość późno -dziewczynka zdrowa jak rybka:))) pewnie przyjmujesz jakieś tabletki... więc będzie oki:)
wiem wiem :)
ciekawe może już się dowiesz jak płeć:) gdzie idziesz na usg?
hehe jeśli to chłopak to może, może... kto wie?? :P a jeśli dziewczynka to chyba jeszcze za szybko :)
wiesz co?? ja ogólnie chodzę do dr Mielcarka więc na to usg też idę do niego :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry