Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w 8 m ciąży zatrułam się śliwkami- raczej mi skórka stanęła na żółądku- KOSZMAR!!!!!!

Trzymało 3 dni.
Pij jak pisza dziewczyny, smecta i przejdzie.
to i ja się zamelduję.
czy Wy zaczęłyście już coś kupować dla Waszych Ludków?
jestem jeszcze zalogowana na innym forum gdzie dziewczyny w 17 tygodniu już mają całą wyprawkę.
nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem że zacznę robić zakupy dopiero listopad/grudzień?
Hej dziewczyny, ja dziś rowniez mam koszmarny dzień...
Zaczeło sie wczoraj w nocy, silny bół podbrzusza po lewej stronie, nie moge normalnie zrobic siusiu bo jak sie napinam to boli bardziej, myslalam ze jak wstane rano bedzie ok ale niestety nie jest, mialam podobne bóle ale trwały chwilke, czy powinnam sie niepokoić i szybko udać sie do lekarza?
Przestań, jeszcze za wcześnie na bieganie po ubranka.
Ja zaczęłam tak od 6/7 miesiąca , na spokojnie.

Teraz mam mnóstwo rzeczy po Janie, sporo dostałam, w sumie na dobrą sprawę , nic nie muszę już szukać.
hej

szok w 17 tyg mieć skompletowaną wyprawkę hehe, ja nie wiem kiedy coś zacznę kupować, pewnie jak poznam płeć to będe ew korzystać z jakiś okazji się nadarzających czy tez wyprzedaży a sporo mam już po córeczce innych rzeczy typu łóżeczko, leżaczek, jakas karuzela itp więc myśle że wiele tego nie będzie

moja dzidzia mimo że jeszcze zapewne malusia to chyba se siedzi na pecherzu bo w nocy biegam 3 razy do toalety....
narazie kupiłam w Kappalhu 2 szt bodziaków bo aż żal było nie wziąść za 6 zł przecenionych z 30 hehe a fajowe takie w ludki
O, bodziaki zawsze są dobrym pomysłem:)

Ja mam też łózeczko turystyczne w którym spał Jan, zanim przenieśliśmy go na wyrko duże, wanienkę , i inne pierdólki.
a my mamy tylko jedną koszuleczkę. Mąż mój uwielbia beatelsów i jak zobaczył takie maluteńkie ubranko promujące jego ulubioną płytę to od razu ją kupił i powiesił u siebie w szafie :) a tak to nic nie mamy ale mam całą długą jesień i kawał zimy na zakupy.
nie, no w 17 tyg mieć całą wyprawkę skompletowaną to chyba lekka przesada... oka, rozumiem, że można korzystać z wyprzedarzy i kupić coś co wpadnie w oko, ale tak żeby zaopatrzyć się we wszystko???
ja, gdyby nie to, że mam nieco przeczy po moim siostrzeńcu nie miałabym jeszcze nic poza parą skarpetek, którą kupiłam jak wracałam ze szkolenia na którym się dowiedziałam o ciąży (co by mieć pamiątkę z tamtego miasta i tamtej radosnej nowiny) :)
heheh nie którzy oprzeć się nie mogą i kupują co im wpadnie w ręce, ale to indywidualna sprawa i każdy robi jak lubi i jak ma ochotę, wierzcie mi, że przy trzecim już takiego szału nie ma :-D, ja miałam okazję i zakupiłam małemu kombinezon na zimę, powolutku zaczynam zbieractwo, choć z grubszych rzeczy wszystko mam, ale na razie po rodzinie rozdane, z poważniejszych zakupów czeka mnie tylko zakup chusty do noszenia :-)
nie, no oczywiście że indywidualna sprawa :) każdy wg własnego uznania :) ja może gdyby nie to że większość rzeczy mam to pewnie też powoli zaczęłabym się zaopatrywać na wyprzedażach w jakieś neutralne ciuszki :) z resztą jeśli się okaże że pod serduchem noszę dziewczynkę, to będę musiała przebrać te rzeczy które mam, wybrać takie neutralne i heja po zakupy :P
Jejku ja w ogóle nie myślę o ubrankach. Bardziej mam problem z ubraniem siebie samej. pracuje w miejsc gdzie muszę byc b. elegancko ubrana, a moje dotychczasowe koszule czy spodnie juz mnie tak cisną ze szok. Ale dziś nakupowałam sobie tyle ze chyba będzie wygodnie. znalazłam kilka miejsc gdzie sprzedają fajne ciążowe ciuszki :)

a dla dzidzi jeszcze nie. ja to chyba w listopadzie, grudniu bede kupowac. na razie nawet nie mam gdzie tego trzymać. jak juz zrobimy w domu miejsce dla nowego lokatora to zacznę zapełniać komody (których jeszcze nie mam)
ja zacznę kupować ubranka pod koniec grudnia, pewnie duzo rzeczy dostaniemy pod choinkę ;-), ale remont zaczynam juz pazdziernik/listopad żeby maluch nie wdychał pozniej tych farb, poza tym musze okno wymienic, wiec jeszcze przed zimą. jak mi ten czas wolno leci! ciągle jestem w tym trzecim miesiącu! ale na szczęście w środę zaczyna się 12t, więc jeszcze trochę i 4 miesiąc!! zastanawiam się nad tym detektorem tętna płodu, żeby jak mnie weźmie niepokój to sobie sprwadzic czy serduszko bije.
cześć dziewczyny i znowu poniedziałek zła wiadomośc dla tych które jeszcze pracują:(
zasypiam przy biurku... to chyba przez te upały...
a co do ciuszków to ja też się wstrzymam - tzn taki jest plan ale jak już pozam płeć to napewno nie wytrzymam i coś tam czasem kupię maleństwu... ale taką pełną szafę zapewnię mu dopiero w lisotpadzie albo nawet w styczniu

image
I ja witam w poniedziałek, dla mnie to 2 tyg. spokoju, bo mąż ma urlop, liczę, że mnie choć troszkę odciąży przy dzieciach, obym się nie przeliczyła :-) Dziś idę polować na jakąś sukienkę, bo we wrześniu szykuje się uroczysta impreza z męża pracy.
to musisz wziąc poprawkę na rozmiar co?
mój mężuś teraz został sam z synkiem - tydzień urlopu ma...
image
dzien dobry w poniedziałek! ja na szczęście nie pracuję teraz, ale za to nadrabiam domowe zaległości! wczoraj zakupiłam ciążowe spodnie, bo juz mieszcze sie tylko w dresy, sukienki (niektore) i szarawary! w sierpniu ide na wesele, ale kupie sobie cos dopiero kilka dni przed bo sie boje, ze bedzie za małe. no nic, ide szorowac wanne:-)
a ja tam twardo w pracy :) w weekend wesele mieliśmy także chyba cały tydzień będę je odsypiać... ja sobie kupiłam na allegro całą paczkę ciuszków. Zapłaciłam 210 zł a mam w zestawie chyba 3 pary spodni, 2 spódniczki, 3 sukienki, z 10 bluzeczek, sweter, strój ciążowy i jeszcze szlafrok :) no ale na razie ciuszki leżą w domu bo jakbym w ciążowych spodniach w pracy się pojawiła to każda koleżanka by wiedziała. Także póki co sprawdzam w co się dopinam ze starych rzeczy :)
dorotii ja robię to samo na razie wciskam się w te luźniejsze... na ciążowe przyjdzie czas, najpierw muszę z kierowniczką pogadać - czekam bo mamy mieć oceny pracownicze więc wtedy będą waruni zeby pogadać. Pracuje na open space więc na pogaduchy dyskretne nie ma szans.. do 15.08 mam mieć ocenę no i chyba moja pani dyr. wybiera się na jakiś urlopik dobrze by było bo jej docinek nie chciałabym słuchać...
Dziewczyny czy wy też jesteście takie senne? ja gdzie usiądę na dłużej niż 5 minut to odlatuję... teraz walczę żeby w pracy nie zasnąć - kawa nie pomaga a za dużo kawki też nie można co?

image
ja jestem stanie zasnąć w każdych warunkach :) jakbym teraz głowę na biurko położyła to pół minuty i bym spała. A tak to czasem w samochodzie na 15 minutowej trasie się zdrzemnę albo jak przysiąde na chwile na fotelu ... ogólnie to pozycja, hałas ani nic innego nie ma znaczenia, po prostu zamknę oczy to śpię :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry