Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *8*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka-synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
05.02 rurka102
06.02 Magamelka
08.02 gosiar - córeczka Weronika
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83 - synuś
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola, ja 2 tyg temu byłam na tej imprezce;)
A Twój mąz w Ge pracuje?
cześć dziewczyny:)
faktycznie przez weekend to było tu u nas cichutko:)
ja byłam z mężem na imprezce firmowej w sobotę a potem normalnie masakra... chyba się czymś strułam - wymiotowałam jak to się mówi jak kot... strasznie dopiero dziś jakoś się czuję ale na mięso nie mogę patrzeć tylko kanapki z pomidorem akceptuję...
a co do pogody to już chyba dobrze nie będzie, także dziewuszki pozostaje nam forum ale to spotkanie tak jak ktoraś z was zaproponowała w galerii Bałtyckiej.
po tych cyrkach to mały mi w brzuszku się rozbrykał:)))

image
Cisza u nas;/

Pogoda do bani, rwa kulszowa zaatakowała- żyć nie umierać:(

I tym samym, dzisiaj do pracy nie wstałam, ledwo z miejsca na miejsce się przenoszę..koszmar!

Z Janem miałam rwę 2 dni, i przeszło, teraz zapowiada się na dłużej!!!

Jasny gwint!

No nic, posiedze dzisiaj w domu i zobaczymy, co się wykluję.
ależ mi smaka narobiłaś na ciasto :P tylko jeszcze nie wiem na jakie ;p
tak, pogoda jesienna, nawet spacery nam się średnio udały, bo deszcz co chwilę :( Ale piekę ciasto i już się nie mogę doczekać, kiedy je zjem! Mąż i córka ucieli sobie drzemkę poobiednią, a ja odpoczywam:D
hejka! chyba wszystkie odpoczywają:) ja w zasadzie w weekendy w ogóle nie siadam do komputera, bo za dużo w tygodniu siedzę w pracy przy kompie.
u mnie wczoraj zrobiła się mała imprezka, początkowo miało przyjść tylko dwóch znajomych a zrobiło się z tego ok 15 osób, więc dziś od rana ogarniałam mieszkanie, bo dziś do nas rodzina wpada:)
miłej niedzieli wszystkim życzę!
a co tu taka cisza??? aż mi się wierzyć nie chce ;p powyjeżdżały wszystkie czy co?? ;p
My w sumie mamy wszystko- po Janie niewiele ubranek zostało, bo porozdawałam jak glupia;/
Kombinezon dla Jacusia mamy od forumki odkupiony- cudny.
Ciuszki kupuje stale.
Reszta to w praniu wyjdzie;)

Gosiar- mam czwartki i piątki wolne, a w pozostałe dni z Janem jest mój mąż.
Na czas mojej aktywności zawodowej:), dowódca jego zmiany-kolejny dobry człowiek- ułożył mu służby tak, że on może zająć się Janiem.

Jeśli jestem w domu, to sama jestem z nim, albo z mężem, żadnej obcej baby nie chcę, jak ja jestem w domu..znasz mnie troszkę- zaraz bym ją pogoniła;)
Nie potrzebuje pomocy, daję radę z Janem sama, mąż zabiera go na spacerki, ja wtedy robię coś w domciu, na odpoczynek mało i tak kiedy mam czas w ciągu dnia;(
Dzisiaj już nie wiem od jak pamiętnego czasu, zdrzemnęłam się godzinke popoludniu, bo spałam na siedząco;(
Cześć dziewczyny,

Jeśli chodzi o wyprawkę, to dużo rzeczy będę miała od siorki, łóżeczko mam po córci, fotelik dziś kupiłam na allegro. To już coś mam. Ale nie znam jeszcze płci, bo dokupię róże lub błękity :))) aby tradycji stało się zadość :D
hej dziewczyny,

pogoda zrobiła się jesienna :-((( ale wole to niż upały minionego lata

Ja wczoraj zakupiłam kombinezon-worek dla dzidzi. Była przy tym moja mama i zorbiła się wielka awantura w sklepie (wiecie...zabobony). Myślałam, że ją uduszę. Długo by opowiadać. W końcu dotarło do niej, że później nie dostanę takich rzeczy bo będzie wszystko przebrane. Boże jeżeli ja mam być taka na stare lata to nie wiem jak ja sama ze sobą wytrzymam.

Ania: Ty masz piątki wolne tak? a powiedz jesteście wtedy z Janem sami czy macie na co dzien jakąs opiekunkę?
a tak apropo kompletowania wyprawek to macie juz coś pokupowane dla Waszych maluszków? bo ja jeszcze nic - oprócz 2 bodziaków i 12 paczek chusteczek :))
Hej Dziewczyny.
We wtorek mam usg 3D u dr Leszczyńskiej. Jeśli potwierdzi, że to chłopiec to zaczne kompletować wyprawkę - w końcu:) Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
a no może... ale i tak sie opłaca 6 opakowań za 33 pln :)
16zł jedno opakowanie?
Ale masz na mysli dwie paczki w środku?

Ja kupuję normalnie , w naszym sklepie dzieciowym, za 2 sztuki chusteczek Pampers płace 15.50zł.
hej dziewczyny!
chciałam Wam powiedzieć, ze w Tesco jest promocja - 6 opakowań chusteczek Pampers w cenie 33 pln (gdzie normalnie jedno opakowanie kosztuje 16 pln). Polecam! ja kupiłam aż dwie paczki i zastanawiam sie czy nie kupić więcej :))
Hej wieczorkiem:)

Ja dzisiaj się tak nazasuwałam w chacie, że przez pól dnia maluch nie ruszał się;(...stresa załapałam..
Ale juz teraz na spokojnie fika...ulga!!!!!!!!

Micasia- na luzie, ruchy poczujesz- lada- dzień!

Oleńka- u mnie waga przez miesiąc drgnęła o 0,5kg.
Z Janme miałam już 16 kg na lusie w tych tygodniach ciązy, teraz mam 5kg;d

Także jest ok.

Aaaa.dzisiaj sprzedałam swoje autko:(- kochane, ale za małe jak dla mnie i dwójki szrabów.
Mamy teraz mężowe, także czekam aż coś dla mnie kupimy, bo wolę być niezależna;)
cześc dziewczyny:)))
dzis byłam w luxmedzie, powiedziałam o moich bólach głowy to dr stwierdziła że to normalne przy tej pogodzie i spytała czy z moim ciśnieniem nie zdarza mi się chodzić po ścianach bo mam baaardzo niskie...
Ale mnie wystraszyła - słuchajcie przykłada mi taką aparaturkę (jak przy ktg - tylko że jedną kostkę) i słucha i mówi że nie mże znaleźć odgłosów serduszka a przy ostantiej wizycie było słychać... zabrała mnie na usg i okazało się że wszystko w porządku -na szczęście no ale kto by się nie wystraszył???
aha no i oczywiście waga stoi... dalej 55 kg... ale za to mam nadzieję że wbiję się w kieckę sprzed ciąży bo za tydzień mam weselicho psiapsióły:))))
dziś cały dzień spędzilam u koleżanki ah te pogaduchy było super, chwila dla mnie bez sprzątania czy siedzenia w kuchni:)))

image
spokojnie micasia na pewno niedługo poczujesz ruchy, tylko się nie stresuj!!!
a co do skurczy to ja też mam - dzisiaj jakieś bardziej nasilone - tylko, że z prawej strony a akurat tam mam torbiel i boje się że mi się powiększył, bo przy ostatnim usg nie był sprawdzany i już zaczynam sobie wkręcać
a mnie dzisiaj boli po lewej stronie jakby jajnik, normalnie jak wstaję to taki skurczoból czuję. Mam nadzieje że maleństwu nic nie jest, kurcze zaczynam jutro 20 tydzień i zaczynam wariować że nie czuję jeszcze nic :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ale ciężko za wami nadążyc... ja tu zaglądam a tu masa postów...masakra

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry