Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 * 12*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobie nowy wątek, bo tam długaśno:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napewno jest na powstańców warszawskich (przystanek za szpitalem kolejowym)
ale czy jest u nas jakaś rejonizacja i jest kilka mopsów to nie wiem ale znając życie pewnie tak ;) aczkolwiek o innych nie wiem (ani czy, ani gdzie są) ;)
Dziewczyny, a gdzie w Gdańsku znajduje się MOPS?
ja to jakoś szczególnie się nie odchudzałam przed ślubem a mam rozmiar stogu siana ;)
przez te kilka lat zaakceptowałam swój wygląd, chociaż było mi bardzo ciężko na początku, ale już dawno przestałam liczyć na powrót do rozmiaru 36

becikowego jeszcze nie załatwiam, ale tylko dla tego że Szymek nie ma jeszcze nr PESEL ;) wzięłam tylko dokumenty ponieważ mops mieści się u nas bliziutko przychodni i nie chce mi się później tam wracać, a wiadomo jak będzie z dwójką małych dzieci
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
micasia to zależy dla kogo :P ja też przed ślubem postawiłam sobie zadanie zrzucenia tych własnie oto zbędnych kilogramów :P i na tym się skończyło :P
fakt faktem, ze z tymi kilogramami pociążowymi też może być różnie, więc motywacja może być o tyle większa, ale ślub sam w sobie to tak średnio ;)
no chyba że naprawdę kobieta jest bardzo niezadowolona z wyglądu, to też inaczej...
no i wróciłam, dla kobiety w ciąży taka podróż samochodem to jest jednak uciążliwa, co chwila musiałam mojego prosić o postój na WC :)

AnDan witaj w klubie ja też będę miała ok 6 miesięcy na wrócenie do formy, żeby na ślubie wyglądać jakoś :) ale mam nadzieje że zejdzie ze mnie co nie co przy załatwianiu i organizowaniu sobie przyszłego życia :) A ślub tak swoją drogą to porządna motywacja do zrzucenia zbędnych kg :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
kurna przed chwilką chciałam napisać posta ale coś się zblokowało i mi nie wysłało :/ a się nieco rozpisałam :P więc może to i lepiej :P

no no salambo to ty słuchaj swojego instynktu ;) moja siostra się ociągała ze spakowaniem torby i w końcu się zebrała w sobie (na niecały miesiąc przed terminem) i spakowała w piątek a w niedzielę urodziła ;) także może coś w tym jest... ;)

a ty już teraz zaczynasz becikowe załatwiać???

trzydziestka faktycznie - my wszystkie jesteśmy z wyżu, więc chcąc nie chcąc dzieciaczków z założenia powinno być więcej... :)
no a poza tym, to nasze brzdące poczęte są w cieplutkie wiosenne wieczory lub poranki :) a nie w te długie, zimne i brzydkie wieczory... :)

AnDan spokojnie :) pół roku to jest kupa czasu, więc dasz radę :) poza tym bieganina przy dzieciaczku i stres przed ślubem zrobią swoje i samo z ciebie zejdzie :P
Tak, to prawda, ze przeciez wszystkie mamy to przechodzą... ale jednak gdzieś głęboko czuje strach, moze mi przejdzie.

A kolejnym powodem moich obaw jest forma po ciąży. Bedę mieć pół roku na dojście do siebie, bo mamy zaplanowane wesele :) Problem dośc banalny, ale boje sie, że nie będe mogła dojść conajmniej do rozmiaru z przed ciąży... ehhh....

image
też słyszałam o wyżu demograficznym. ale to chyba dlatego że my wszystkie jestesmy z wyżu. a poza tym mroźna zima była i wszyscy sie wtedy śmiali ze będzie baby boom :)) no i sie sprawdzlo.

u mnie minął etap strachu i niepokoju przed porodem i przed szpitalem i przed tym że sobie nie poradze z maluchem. teraz juz jestem na etapie ze nie moge sie doczekać az mały przyjdzie na swiat.

a porod.. jakos sie przezyje - w koncu kazda mama go przechodzi i jakos wszystkie zyja i maja sie swietnie... trzeba myslec pozytywnie i optymistycznie!
OOO :) NO TO JUŻ TERAZ WIEM :) DZIĘKI :)

image
trzeba się stawić w MOPS-ie odpowiednim do zameldowania jednego z rodziców, trzeba przedstawić zaświadczenie lekarskie (na ich druku), wniosek o ustalenie prawa do zasiłku (na ich druku), oświadczenie o niepobieraniu zasiłku za granicą dla każdego z rodziców osobno (na ich druku), deklarację o sposobie wypłaty środków (na ich druku), kserokopie dowodów obojga rodziców (oryginał do wglądu) i kserokopię aktu urodzenia z wpisanym nr PESEL (oryginał do wglądu) - i to by było na tyle :) o ile dobrze pamiętam wniosek złożony do 10-tego danego miesiąca jest płatny na koniec tego miesiąca, po 10-tym na koniec miesiąca następnego
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo- jak sie wogole załatwia to becikowe? Bo ja jestem zielona w tym temacie. Ja jestem zameldowana w Gdyni, tatus dzidzi w Gdańsku- to gdzie trzeba isc i co trzeba miec?

image
Lekarz, który mnie prowadzi, mówi że jest jakis wyż demograficzny ostatnio. Jak bylismy razem u lekarza, to powiedział, do mojego narzeczonego ze ma troche pocwiczyc, bo teraz ciężko o miejsce w całym Gdańsku na porodówkach... :)

A nerwowa to ja jestem strasznie od jakiegos czasu, wszystko mnie wkurza! Ta moja ciąża to nie była planowana i chyba jej jeszcze do końca nie zaakceptowałam :( A złosliwa jestem tak, że normalnie sie boje ze mi to nie minie po porodzie.. i nie wiem czy mój Daniel to wytrzyma ;(

image
hej hej babki znieczulenie dają jeżeli jest potrzebne, tylko na życzenie nie ma , a moja ciotka która była położną wszystkich 4 chłopaków rodziła w wojewódzkim, jakbym miała rodzić w Gda to też bym chyba go wybrała :)

byłam dziś w mopsie po dokumenty do becikowego i dowiedziałam się że pogłoski o likwidacji to póki co ściema, tak więc załapiemy się na ten tysiąc - na pieluchy będzie :)

ja zaczynam 33 tydzień i jestem gruba jak dynia, przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2 kg - chyba od powietrza bo mało jem,
i mam jakieś wielkie parcie na spakowanie torby do szpitala i w związku z tym obawiam się że urodzę wcześniej
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no to fakt - brak alternatywy znieczulenia na zaspie jest po prostu straszny... :(
kiedyś też mnie nęciła ta wanna w wojewódzkim, ale generalnie są niewielkie szanse na nią bo nie dość, ze ty musisz być "idealna" (ciśnienie itd) to jeszcze poród musi przebiegać idealnie, no i wanna musi być wolna - a że jest tylko jedna (przynajmniej jeszcze niedawano była jedna, ale może się coś zmieniło) a rodzących sporo to wiesz jak to się może skończyć... ;)
Hej dziewczyny!
Ja się cały czas zastanawiam gdzie rodzić. Zastanawiam się nad Wojewódzkim albo Kliniczna, bo tam kusi mnie alternatywa znieczulenia albo dodatkowo w Wojewódzkim poród do wody. Ale moja lekarka powiedziała, że zobaczymy tak gdzieś w 8 m-cu jak ciąża będzie przebiegać i wtedy mnie podpowie.
A ja od 3 dni jakaś nerwowa-nie wiem czemu :(
yhmmm... ja ci powiem, że uważam, że ile osób tyle opinii, a jeśli chodzi o poród to już w ogóle opinia w dużej mierze zależy od tego czego kobieta oczekuje po porodówce i jaki ma próg bólu... dla mnie do redłowa zdecydowanie za daleko więc pozostaje wybór spośród trzech gdańskich... a z nich jak dla mnie góruje zaspa :)
Cały czas się zastanawiam... Położna poleciła "jak własnej córce" Redłowo albo Zaspę. Jestem z Osowy, wiec i tu i tu taka sama droga. Moja Teściowa pracowala dlugie lata na Zaspie i mówi, ze lepiej tam nie... Więc chyba redłowo. Kilka moich kolezanek tam rodzilo osatnio i mówily, ze nie ma sie czym martwić... A co do Klinicznej, to tam ponoć jest taki ruch, że nie maja czasu się porządnie zainteresowac każdą z osobna.

image
witam dziewczyny chciałoby się rzec z rana, ale ranek to już raczej nie jest :)

faktycznie ostatnio to tu cisza... :( no ale to się pewnie jeszcze zmieni :D

dzisiaj mam mężulka w domu więc zamierzam go wykorzystać do porządków w szafach, więc mam nadzieję, że chociaż jedna sprawa będzie z głowy :)

andan a gdzie będziesz rodzić?? (bo nie pamiętam czy pisałaś)
Hej,

Magiczna- ja mialam identycznie z tymi skórczami, najpierw na poczatku ciąży tak w 6-7tyg, a potem mniej wiecej w tym samym czasie co Ty. Nie ma się czym martwić, choć do przyjemnych to nie należy.

Mój brzuch przez ostatnie 2 tyg zrobil sie ogromny i spuchła mi buzia... Jak patrze w lustro to pierwszy raz lepiej czuje sie fizycznie niż wyglądam :) No i dopada mnie powoli przeraźliwy lęk przed porodem i tym bólem i wogóle... jestem przez to dość nieznośna dla otoczenia...

Pozdrowienia :)

image
a tu znow ciszaa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry