Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie, a ja chce kosmetyki nivea. Moze jeszcze podpytam polożnej w szkole rodzenia tylko że nie wiem kiedy beda zajecia bo prowadzaca hest juz od tygodnia w szpitalu:(

Jakby co to moj mail: mnisia_@buziaczek.pl

I wezcie liste jutro to ja moze faktycznie udoskonalicie wspolnymi silami a potem moze ktos to tutaj wrzuci:)
@ wysłane. Ja z nive mam tylko oliwkę, bo ta z Hippa jest mało tłusta i w związku z tym na ciemienuchę nie najlepsza. Myślę że tyle mam stosuje od urodzenia nivea i nic się nie dzieję wiec nie ma co rozmyślać jak bardziej pasuje nivea to stosować nivea :)

Kiti szkoda że nie będzie Cię na spotkaniu ale mam nadzieję że zdjęcie dziewczyny zrobicie :) bo już się nie mogę go doczekać przynajmniej sprawdzicie czy aparaty działają przed porodem :)
Witam po długim weekendzie.

Mieliśmy wrócić w niedzielę, ale mgła zasłaniała drogę, więc nie ryzykowaliśmy tak długiej podróży.

W sobotę kupiliśmy troszkę ciuszków - śliczne.
I wiecie co dziwne? Jak wydaję taką kasę na siebie to mam straszne wyrzuty sumienia, a jak na Maleństwo to jest ok.
Dziś przyszły pościele, które kupiłam na allegro. Bardzo ładne.

Mojemu bratu śniło się, że mała będzie ważyła jak się urodzi 3800 albo 4300. Dokładnie nie pamiętał :)

Byliśmy dziś w SR - przerażona jestem karmieniem piersią :( Nie dam rady...

Jutro mimo moich szczerych chęci nie spotkam się z Wami :( Ósemka (a włąściwie jej usunięcie) męża jest piorytem...

Pozdrawiam cieplutko. Życzę miłego spotkania i czekam na zdjęcia.
Mnie niestety również jutro nie będzie:((
Mam od kilku dni okropne bóle brzucha,aż spać po nocach nie mogę.Boli mnie pod prawą piersią i mama twierdzi ze to może być ucisk na watrobę(być moze od tego tez ostatnio poranki zaczynam od wymiotów).A moja lekarz akurat zmieniła na jutro godz przyjmowania z 15 na 13 i nie opłaca mi się za bardzo taki kawał gnać tylko na dwie godzinki:((
Licze na fociaki ze spotkania i mam nadzieję że już przed kolejnym spotkaniem nic mnie nie powstrzyma.

Ta wysypka to faktycznie może być jakieś uczulenie,ale lepiej skonsultować to z lekarzem.Kiedyś coś tam wyczytałam że to może być od watroby ale nie pamiętam czy chodziło o plamy czy o wysypkę i nie chce wprowadzać w błąd.

Powiedzcie dziewczyny (te które zamierzają rodzic na zaspie) czy tam można wynająć sobie położną i jak jest ze znieczuleniem?
Gosiak, z położnymi jest problem. Po aferze ciężko coś załatwić. Znieczulenia chyba też nie dają na żądanie :( ale ogólnie jest ok :)

Szkoda, że Was nie będzie :( Ja nawaliłam na poprzednim, więc teraz nie mogę dać plamy ;) z resztą musze podejść do jednego sklepu w GB więc mobilizacja pełna, bo już się spotkania doczekać nie mogę :)

ja się nie wyłamuję :) choć w sumie pakujemy się w skupisko ludzi, ale...co ma byc to i tak będzie. ja piję te soki z vit. C, dodatkowo kiwi i ogórasy kiszone, chyba sie utzrymam bęz żadnego świństwa.

ja dziś w Akpolu byłam, szaleństwo :) znówu wydałam 2 razy tyle ile miałąm wydać :)

no nic, jutro sie podzielimy wrażeniami, a terazz spać, bo nieźle sobie w kość dałam.

aaa, postaram się wziąć aparat, co by nas ta nieobecna część poznała :)

do jutra babki!
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Bawcie sie dobrze dziewczyny:)
Ja caly czas na antybiotyku wiec nie dotre...Wiec czekam na fotki:)
Aaa Kasia31 pytalam wczoraj swojego lekarza o cc na klinicznej to powiedzial ze nie robia wczesniej:/ i poloznej swojej tez nie mozna miec... heh
UWAGA NA DR PAWLACZYK!!!!!
Dziewczyny, uważajcie na tę miłą osobę. Ona tylko stwarza pozory i tuszuje w ten sposób brak kompetencji! Przez nią moja córeczka mogłaby nie otrzymać niezbędnej opieki med i umrzeć na zapalenie otrzewnej zaraz po urodzeniu! A prawdopodobnie jej choroba wynikła z brania przeze mnie leków zapisanych przez dr Pawlaczyk-leków hormonalnych niedozwolonych w ciąży. Najpierw gdy zgłosiłam się do niej z krwawieniami i objawami w ciązy, powiedziała mi, że to miesiączka i że nie jestem w ciąży i przepisała globulki hormonalne na rzekomą infekcję. W dziewiątym miesiącu trafiłam na Zaspę z zatruciem rotawirusem i ona mnie badała USG. Powiedziała że wszystko ok,choć było jej głupio że jestem w ciąży. W tym samym tygodniu,tuż po wyjściu ze szpitala poszłam do dr Chmielewskiego, bo na Zaspie nie chcieli mi powiedzieć czy z dzieckiem wszystko ok, bo jak stweirdził ordynator, trafiłam tam ze swoim problemem, a nie z dzieckiem.Dr Chmielewski zrobił nam USG i wykrył GUZA wielkości 4 cm u naszej córeczki. Oburzona wysłałam męża ze zdjęciem do dr Pawlaczyk, na co ona,że to może być smółka u dziecka! Poszłam jeszcze raz do dr Preisa i on potweirdził NOWOTWÓR!!!
Moja córeczka żyje dzięki dr Chmielewskiemu i dr Czaudernie ze Szpitala Wojewódzkiego. Z dr Pawlaczyk prawdopodobnie spotkamy się w sądzie.
mammmma jedyne co mi przychodzi do głowy żeby napisać, to dobrze, że byłaś czujna i wszystko zakończyło się dobrze.
Niestety to, że ktoś jest lekarzem nie oznacza, że jest dobry w tym co robi :(
Życzę Ci powodzenia i dużo zdrówka dla córeczki. Ja osobiście nie znam tej lekarki
oj, dużo zdrówka dla malutkiej pociechy. ja prowadzę ciążę u Chmielewskiego, więc troche mnie pocieszyłaś :) a czy ta Pawelczyk jest z Zaspy?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Oj dziewczyny pewnie stoicie i wybieracie knajpunie ... ja nie mogłam dotrzeć ale jestem z Wami myslami :)
Fotke mi tez prosze podeslac

nioo teraz to pewnie dziewczynki popijają pyszną wedlowską czekoladą na gorąco lub przekąszają przepyszny desrek owocowo czekoladowy mniaam, aż sobie smaku narobiłam he chyba wieczorkiem fundne sobie cos pysznego na to konto ;))

kupiłam czosnek w tabletkach i tran Mollersa wiec od dzis zaczynam sie uodparniac..tylko chyba tran bede brac co 2 lub 3 dzień,bo w nim jest witamina A,no a jak sie przyjmuje tez inne witaminki to trzeba uwazac co by nie przedobrzyc.fajnie ze taka ladna pogoda teraz to mozna troszke wiecej pospacerowac i sie dotlenic,choc chyba juz bym chciala śnieg wtedy jest take fajne mroźne,czyste powietrze i pozabija te wszystkie zarazki hehe

Aaa Dejwi nadal czekamy z promocją w PBKM co nie? jakbyś widziała że coś ruszają z tematem to pisz odrazu, ja też dam znać jakby coś, wtedy może i styczniówka do nas dołączy czyli byłabyś ty, ja, styczniówka no i może jeszcze któraś z dziewczyn sie zdecyduje to łańcuszek poleci dalej,no i wszystkie na tym skorzystamy ;))))
Hej, ja też myślami z dziewczynami.

My też się zastanawiamy nad oddaniem krwi do banku. Aczkolwiek ile osób, tyle opinii. Sami nie wiemy...
Kiti ja powoli już swirowac zaczynam ze nie zdaze z ta krwią ... nie wiem ale juz siedzie jak na gwozdziach :)

Ciekawe jak tam spotkanko naszych styczniowek :)
kurde ale jestem zla ze mnie tam nie bylo, a nie pojechalam bo myslalm ze chora jestem (choć bylam już pod GB :( i wróciłam)
bo mnie pluca bola ale to chyba Rafał znow rosnie i uciska mi chyba macica na zebra i takie dziwne mam tam uczucie ...
bo grypa to procz tego dziwnego ucisku to jeszcze goraczka, lamanie w kosciach a ja tego nie mam ... hmmmm i jak tu teraz myśleć

polezalam i mi przeszlo - pewnie rafcio inaczej sie ulozyl ... ahhhh

A jak wam sie oddycha ? moze wy tez macie takie uczucie ??

witajcie dziewczyny,

no brzuchate mamy jeszcze nie wróciły ze spotkania? ciekawa jestem kto w końcu trafił i nie mogę doczekać się zdjęcia i relacji.

Magda daj znać po wizycie u lekarza ja jutro idę i już nie mogę się doczekać.

z krwią pępowinową mam coraz większe rozterki bo rozmawiałam z prof hematologii i jakoś z tego co mówił mało zachęcająco to brzmi, ale jeszcze nie pojęłam ostatecznej decyzji robię rozeznanie :)
Dejwi ja z oddychaniem mam strasznie dziwnie czasem oddechu nie mogę złapać tylko takie płytkie ale podobno to normalne bo dzidzia na przeponę wówczas uciska. Albo mam tak szybkie bicie serca że wygląda jakby zaraz miało mi wyskoczyć dziś w ogóle jakoś od rana ciężkie oddychanie mam i nie pomaga leżenie na boku jednym czy drugim ale takie uroki ciąży :)
Czesc Dziewczyny! Styczniowka - od razu dziekuje za checi pomocy z elektroniczna niania... podpytamy jeszcze naszych znajomych alb kupimy jakas uzywana..bo nowe faktycnzie drogie:(.
A teraz relacja ze spotkania - bylysmy we 4: Kasia, Ada, Kasandra i ja:), czas strasznie syzbko uplynal od tej 11 - spotkanie zakonczone ok 14.30!!
Zdjec niestety nie bylo:(.. ale nie martwcie sie, nadrobimy!!
Pozdrowienia dla wszytskich chorujacych... Dejwi lobuzie:):)
Curly,jutro jestesmy umówione?? Czytałam na forum ze Wojewódzki jest zamknięty dla odwiedzających,ale zobaczymy na miejscu co z tymi spotkaniami z anestezjologiem.

Dziewczyny opowiadajcie jak na spotkaniu????
Jetem i ja :) Jeszcze po spotkaniu pojechałam do auchanu po płyn do prania i płukania dla Maleństwa :) Zaczynam wielkie pranie od jutra :)

Spotkanie było BOMBOWE !! Dziewczyny super. Zjadłyśmy pyszne deserki, nie mogłyśmy się nagadać :)
A Pati to ściemnia, że jest w 8mc :P Jej brzuszek jest mini :)
buuuuuuuuuuu nie piszcie juz ze bylo BOMBOWO bo sie wsciekne jeszcze bardziej!!
kurde

Pati idziesz dzis do SR ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry