Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no cześć dziewczyny ja dopieo po spotkaniu dotarłam do domku hm mna spotkanku było super i powiem wam że to ja mam największy brzuchol a po tych lodach karmelowych to wogle odstresowałam się na tym spotkanku ale jak to jest w życiu raz jest ok a potem kolejne wiadomości nas szokują mąż ma 2 grudnia wyjechać na 4 miesięczny kontrakt do końca tygodnia ma dac odpowiedż więc domyście sie jaką mam teraz myślówe ale na pocieszenie wybraliśmy sie dzisiaj do akpolu no i poszalałam teraz ja klikam a mąż walczy z łóżeczkiem no i baldachimem nie wiem co bardziej jest skomplikowane dla niego mam nadzieje że jutro z tym wyjazdem się wyjaśni bo nie wiem jak ja sobie dam sama rade aż do marca
a i apropo spotkania to ja ma największy brzuch aż 110cm masakr aale to penwie po tych lodach
no kasandra...nie zazdroszczę :( ja jak mój mąż na 3 dni teraz wyjechał to dół, i poprosiłam go, aby jak to możliwe z szefem ustalił, że żadnych delegacji aż do porodu..
wiadomo, że czasem zdarzają sie sytuacje podbramkowe, ale ja sobie nie wyobrażam, żeby męża nie była ani przy porodzie ani potem, kiedy jest chyba najtrudniej...no i kiedy tatus tez nawiązuje ten wyjątkowy kontakt z dzieckiem..
nie wiem...ja bym się sie chyba poprostu nie zgodziła...więc chyba słaby ze mnie doradca, bo pewnie nie myslę racjonalnie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
nie wiem musze sie z tym przespac jutro się odezwe
Oj Kasandra nie zazdroszczę sytuacji ale ja tak jak Ada nie wyobrażam sobie tego. Na pewno podejmiecie z mężem najsłuszniejszą decyzję.

rany dziewczyny jakie macie duże brzusie tak leżę z miarką na 110 cm na około brzucha i się zastanawiam czy ja taki do porodu będę miała hihi.

Jezeli chodzi o st. dojrzałości łożyska to miałam II.

Miewacie może skurcze. Ja mam wieczorem i w nocy. Twardnieje mi cały brzuch i zaczyna boleć. Lekarz powiedział, że do 10 na dobę to jest ok, ale ja już mam chyba co dzień to częstsze. Też takie coś macie?
Magda ja mam skurcze od 6 miesiąca ale biorę nospę póki co pomaga. najgorzej tak jak piszesz w nocy i wieczorem. Łyknij nospę powinno przejść.
Witam.

Oczywiście miałam szerokie plany wybrać się na spotkanie, ale moja Ewka coś jakaś niewyraźna była i nie bardzo chciałam ją narażać.

Trochę się jednak obawiam tej grypy, chociaż do tej pory obyło się u mojego dziecka bez antybiotyku. I wczoraj się jeszcze naczytałam w necie ...

Co do rozstępów to po Ewie wyszły dopiero po porodzie, wcześniej nic nie widziałam. U mnie jednak brzucho rośnie dopiero pod koniec, może to tym spowodowane.

Czy któraś z sznownych Pań zamierza może rodzić w Wejherowie. Bo ja zamierzam, jeśli się oczywiście uda :-)))
Heh Kasandra wspólczuje ale jak mus to mus... Moj maz dzis wyjechal niby tylko na 3 dni ale i tak smutno:/

Ja sie smaruje oliwka z rossmana dla kobiet w ciazy i czasami Mustella ale nie za czesto bo zapach mi bardzo nie odpowiada:/ Rozstępów tez poki co nie widze:)

Czesc dziewczyny,

Bardzo fajnie brzmi to Wasze spotkanko!

a propos rozstepow, ja od poczatku ciazy smaruje brzuch - najpierw Perfecta mama, a teraz Mustella i chyba działa.

Pozdrawiam
Nie wiem czy uda mi się na wszystko odpowiedzieć, bo się rozpisałyście :)

Ada, dziękuję za komplementy, aż się zarumieniłam :) Uśmiałam się z porównania do Czubównej, żeby ten głos działał uspokajająco na moje dzieciaki ;)
Magda, najważniejsze, ze u dzidzi wszystko dobrze. U mnie łożysko również II stopnia, przynajmniej takie było 2 tyg temu.

Kasandra, troszkę lipa z takim wyjazdem na tyle czasu jak dzidzia ma przyjść na świat :( Ja chyba bym swojego nie puściła, bo chyba, że to mus.

Co do rozstępów, mam je po Mikim :( a niby prawie w ogóle nie przytyłam.
Teraz nowych nie mam, zobaczymy bo z Mikim mi wylazły zaraz po porodzie.

Smaruję się zajką i oliwką.

W ogóle jestem padnięta :( W szkole spędziłam 2 h bo panuje zasada, ze po wywiadówce jeszcze idzie się porozmawiać z nauczycielami z innych przedmiotów, a że mój Miki załapał kiepskie oceny i uwaga z czego ;)
Z MUZYKI !! To musiałam iść porozmawiać z nauczycielką :/
No nic muszę go przypilnować, co by nauczył się nut. :/

Przy okazji porozmawiałam z innymi nauczycielami, bo nie wiem kiedy teraz będę miała okazje iść do szkoły i tak zleciały 2h

Niestety, mebelki do końca nie są skręcone :( Daniel z lampą wojował 1,5h ;) i nie zdążył wszystkich mebli poskręcać, ale przeżyję ten jeszcze jeden dzień bałaganu :)

No nic późno już, czas iść lulkać. Amelka zasnęła już to i ja muszę, bo to ostatnie chwile bez wstawania na przewijanie i karmienie :)
...Czasem mnie to przeraża, szczególnie, że muszę wstawać codziennie o 6:30 bo dzieciaki idą do szkoły :(
cześc dziewczyny ja dzisiaj z powodu tego wyjazdu nie spałąm całą noc mąż zresztą chyba też nie bo wstaliśmy razem o 5 a o 6 zawiozłąm go nawet do pracy bo się jakoś podnieść nie mogliśmy aż głowa boli od myślenia dzisja będziemy wiedzieć coś więcej ale czas leci mus nie mus wiadomo jak jest rozmawialiśmy na spotkaniu bo jeżeli biorę wszytskei za i sprzeciw to jasne żeby nie jechał ale jak popatrze troszeczke dalej i 3 miesiące wzamian za siedzenie z małą i nie oddawanie jej do żlobka zmienia perspektywe bo te 5 miesięcy macierzyńskiego minął jak z bicza strzelił i jakoś chyba nie mam serca małej do żłobka oddać sama nie będe przyleci mama a ateny też nie są na końcu świata więć może mężowi uda sie wyrwać na chociaż tydzień a jak nie to po miesiącu zapakuje małą i polece do niego tłumacze sobie że takie jest życie że nieraz trzeba dokonać pewnych wyborów i poświęceń ale chyba cel uświęća środki a może jeszce uda mu się jakoś wykręcić zobaczymy
Kasandra bedzie dobrze ... Ty dasz rade i mąż da... życie juz takie scenariusze nam pisze ... choć Ci współczuje NO ale głowa do góry !!
Będziesz mieć swojego dzidziola przecież :)

ja sie zmiezylam i mam w brzuchu ok 97 cm ... jakoś mało ... a mąż mówi ze grubasek juz jestem ... grgrgrg ... pogryze go nastepnym razem za to :)hihih

Co do płucek dziś nic nie boli ... alez mialam pecha wczoraj poprostu !!

Buziaki ide nakarmic dziecko :)

Dzieńdoberek :)
Przyleciałam się przywitać :) bo uzależniona chyba już jestem od styczniówek 2010 :)
Zaraz brat mi przywiezie zasłonki :) i okna będę miała udekorowane :)
Właśnie nastawiłam pranie do którego wrzuciłam torbę do szpitala :) bo cała zakurzona przez remont była ;)
I wiecie co, ja nie wiem co mam do niej spakować ;)
Szlafrok, dwie koszule, kapcie pod prysznic i kapcie zwykłe, paczkę pieluch,chusteczki, ciuszki dla Młodej, laktator ( ale to na sam koniec bo muszę go wyparzyć przed szpitalem ), jakieś dla siebie kosmetyki, ręczniki ( jeden czy dwa ?? ) :)
Czy coś jeszcze ??
Kasia poslalm Ci liste szpitalnych rzeczy od styczniówki ale już w Wordzie
+ ten link co kiedys umieszczlam wam - ale sama juz go nie mam

Masakra - ja tez nie moge sie spakowac - to jestjakis dramat

jak tu sie pakowac jak wiele rzeczy mozesz schowac dopiero w trakcie skórczy ... echhhhhhhh a ja tak nie lubie: robić cos do połowy ... grggr

Witam się też:)

Ja dodatkowo jeszce biorę: majtki jednorazowe, wkładki poporodowe, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, ręcznik papierowy, papier toaletowy, ładowarkę do telefonu, klapki pod prysznic, dokumenty (dowód, legitymację ubezpieczeniową, kartę ciąży i wyniki badań), ze 2 pieluszki tetrowe, irygator i kilka saszetek tantum rose (ale to Tobie akurat się nie przyda po cc:)

Dzisiaj już 2 dzień z rzędu obudziłam się z drapaniem w gardle, więc od rana mleczko z miodem i masłem popijam i mam nadzieję, że nic więcej się nie rozwinie...
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Ja właśnie tej listy od styczniówki nie mogłam otworzyć, więc jak masz Dejwi ją w wordzie to podeślij mi też jak możesz, bo może sama też o czymś nie pamiętam...
e-mail: kingo@wp.pl
Pozdrawiam, Kinga
Curly a co daje to tantum Rosa?

Curly poszlo na meila ... :)

poczytaj tu:
http://www.tantumrosa.pl/polog-w_pologu.html

moim zdaniem rewelacja - stosowałam po obu porodach i naprawdę pomaga:)
Pozdrawiam, Kinga

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry