Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny i pmietajcie by miec w szpitalu NIP swoj i pracodawcy

a ja już w pokoiku zamontowałąm łózeczko baldachim pościel i tak słodzitko to wygląda że normalnie nei mogę sie napatrzeć
potwierdzam patent z zimna, wcześniej zmoczona pieluszka na piersi, kolezanka jest połozna i sama przy nawale to stosowala :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
hejka dziewczynki..oj fakt Kasiu rozwieszone bebikowe ciuszki wyglądają przesłodko, u mnie tez przewazają różowiusie i fioletkowe kolorki he laktator mam i tak smao podchodze jak Kasia wolę mieć swój niz czekać w kolejce na szpitalny, a ze wzgledu u mnie na ksztalt brodawek to tym bardziej zdecydowałam o kupieniu Medeli co by mi pomogła w karmieniu ;))

a dziewczynki ważna sprawa ! dziś w Dzień Dobry Tvn był temat śmierci łóżeczkowej,jak się ustrzec itp.jest wątek na forum na ten temat więc warto się z nim zapoznać kto nie widział programu, żeby wiedzieć jakie dzidzia powinna mieć warunki do spania,żeby było bezpiecznie ;)))
To patent położnych ze szpitala na Zaspie - sama nie wymyśliłam, a stosowałam z bardzo dobrym skutkiem:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
hmm mrozone pieluszki pierwsze słysze :) na nawał pokarmu i zapobieganie guzów od mlega polecam okłady z ciepłej pieluszki i normalnych liści kapusty
Dziewczyny, a mozecie wrzucic te liste tutaj na forum?
Pozdrawiam
Gosiek wyslalam liste

kurcze dziewczyny ja ma w sumie dwie torby jedną dla siebie jedną dla małej w przyszłym tyg spotykam sie z koleżanką która 3 tyg temurodziła na klinicznej i da mi liste to co potrzebuje bo co szpital to inne wymagania tu chca pampersy tu nie tu oliwki tu nie a najlepsze jest to że wczoraj marcin złożył łózeczko wygląda super ale mam mega problem z zawiązaniem baldahimu kurde nie sądziłą że to tak skomplikowane macie jakieś instrukcje
Ja do szpitala laktatora akurat nie zabieram. Mam, ale korzystać planuję jedynie w razie awaryjnych sytuacji, typu dłuższe wyjście:) W szpitalu nie był mi potrzebny, na początku mleczka mało, więc maluszek sam wszystkow wyciągnie, a przy nawale to już przeważnie w domu się jest - a jak nie to można parę kropelek "ręcznie" wypuścić, żeby piersi nie bolały.
Poza tym nie wiem czy znacie metody na przepełnione piersi z prykładaniem mrożonych liści kapusty i mrożonych pieluch (uprzednio zamoczonych w wodzie) - to naprawdę pomaga i nie powoduje kolejnego narastania mleka w przeciwieństwie do sytuacji po odciągnięciu.
Pozdrawiam, Kinga
Gosiak, ja kupiła laktator, podobno warto mieć go w szpitalu bo te szpitalne są rozchwytywane a i z tego co czytałam to tylko do odciągnięcia i wylania, bo wiadomo nie są odparzane po każdym odciągnięciu. Tak więc ja mam swój.
Ja też właśnie muszę sobie kupić jakąś tuniczkę na święta, gdybyś coś fajnego wypatrzyła daj znać ;) Ja widziałam śliczną w C&A chyba za 50zł ale to miesiąc temu i nie wiem czy jeszcze są.

Dzięki dziewczyny za resztę listy ;) Mi też brakuje jeszcze szlafroka i jednej koszuli, ale to w tym tygodniu ma mi bratowa podrzucić bo kupiła w prezencie.

Właśnie rozwiesiłam pierwsze pranie :) Same różowe :D Jak to cudnie wygląda. Pierwszy raz nie przeszkadza mi pranie w pokoju ;) hi-hi

W domu mam masę roboty i nie wiem co co się wziąć, jednak takie końcowe porządki pod koniec ciąży są diabelsko wyczerpujące.

Brat mi przed chwilą przywiózł zasłonki bo mama skracała je i od razu powiesił :) Zaczyna być ładniutko :) Tylko ławę taką niską co by stała koło łóżka kupiliśmy za szeroką :( no, ale cóż w wielkim sklepie, wszystko się jakieś mniejsze wydaje ;)

Gosiak! Uff, całe szczęście, że się wreszcie odezwałaś... Już się zaczynałam martwić, że będziesz na mnie gdzieś pod szpitalem czekać, a ja Cię wystawiłam:(((

Ada, ja irygatora też nie mam zamiaru wewnętrznie używać, ale kupiłam go sobie, bo z niego najwygodniejsze jednak to polewanie:)

O sztućcach i kubku rzeczywiście zapomniałam - też zawsze zabierałam.

U mnie to już za 2 dni 35 tydzień będzie - aż w szoku jestem:)

Pozdrawiam, Kinga
Curly ja też odpuściłam sobie dzisiaj szpital bo jestem poprostu wykończona.

Cierpię na bezsenność :( Na dodatek te wczorajsze wiatry:(( Tak mi po oknach wiało że przeniosłam się do pokoju brata(dobrze że go nie było)

Jejku,wy tu juz się pakować zaczynacie... A ja dopiero wczoraj zamówiłam sobie na allegro szlafrok i koszulkę nocną...

Może mi któraś też raz jeszcze przesłać tą listę do szpitala?(gosia19852@amorki.pl)

Zamawiać sobie laktator czy poczekać i zobaczyć czy będzie mi potrzebny?-jak myślicie?

Nie mam dzisiaj na nic siły:(Wypompowana jestem kompletnie.

Dzisiaj zdałam sobie sprawę że w przyszłym tyg wchodzę już 34 tydzień ciązy...Zaczynam się bać....

Zdałam sobie sprawę że muszę kupić sobie na święta i sylwestra jakąś tuniczkę żeby jak człowiek wyglądać ;)
dokumenty juz tez sobie w jedną sterte złożyłam, żeby jak cos to tylko wrzucic i nie martwic sie czy sa wszystkie. fakt, że jeszcze na ostatnia morfologię trzeba poczekać, pewnie tez paciorkowca zrobie...no i jak nie macie legitymacji ubezpieczeniowej podbitej, to ostatni druk RMUA. podobno mozna w ciągu 7 dni dostarczyc dowód, że ma sie ubezpieczenie, a jak nie to szpital przysyła fakturkę :)
Christopher Morley
hej dziewczęta :)

kurcze, tak w nocy wiało, że znów spać nie mogłam..i jeszcze mi przez drzwi z klatki tak ciągnęło, że czuje jak mnie w gardle drapie :/

ah lipa...

ja dzis też poprosiłam mame, żeby mi walizke przywiozła, to zrobie przymiarkę do pakowania.
a Dejwi, Tanum Rosa koniecznie, kilka saszetek na podmywanie rano i wieczorem. nam babeczka w SR poradziła, aby to rozrobić w butelce od wody mineralnej z tym sportowym kapslem. mówi, że wtedy wygodniej jest sie poprostu polewac, bo z irygatorem nam nie wolno w środku walczyć! a tantum rosa działą antybakteryjnie plus lekko znieczulająco.

Kasia, Twoja lista jest ok, plus to co dopisała curly - koniecznie ręcznik papierowy i staniki dla karmiących, papier toaletowy, u mnie na liści e z SR były jeszcze sztuće i kubek, bo z tym słabo w szpitalu :)

a co do kosmetyków, to polożna zasugerowała bezzapachowe, alboumyć się żelem tym co dzidziusia, żeby maluch czuł naturalny zapach skóry mamy...wkońcu taki szkrabik to jeszcze nie widzi dobrze, tylko wącha i po tym nas rozpoznaje.
ja na razie znalazłam bezzapacchowy sztyft po pachy AA, ale muszę poszukać czy żel pod prysznic też mają.
Christopher Morley
poczytaj tu:
http://www.tantumrosa.pl/polog-w_pologu.html

moim zdaniem rewelacja - stosowałam po obu porodach i naprawdę pomaga:)
Pozdrawiam, Kinga
Curly poszlo na meila ... :)

Curly a co daje to tantum Rosa?

Ja właśnie tej listy od styczniówki nie mogłam otworzyć, więc jak masz Dejwi ją w wordzie to podeślij mi też jak możesz, bo może sama też o czymś nie pamiętam...
e-mail: kingo@wp.pl
Pozdrawiam, Kinga
Witam się też:)

Ja dodatkowo jeszce biorę: majtki jednorazowe, wkładki poporodowe, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, ręcznik papierowy, papier toaletowy, ładowarkę do telefonu, klapki pod prysznic, dokumenty (dowód, legitymację ubezpieczeniową, kartę ciąży i wyniki badań), ze 2 pieluszki tetrowe, irygator i kilka saszetek tantum rose (ale to Tobie akurat się nie przyda po cc:)

Dzisiaj już 2 dzień z rzędu obudziłam się z drapaniem w gardle, więc od rana mleczko z miodem i masłem popijam i mam nadzieję, że nic więcej się nie rozwinie...
Pozdrawiam, Kinga

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry