Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiedział, że przy cukrzycy zazwyczaj się coś zaczyna dziać wcześniej, więc nie nastawiam się na styczeń. Co będzie to będzie, data nieważna, ważne żeby z maluchem wszystko ok było.
Samopoczucie koszmarne, ale nie ma co narzekać. Wszystko da się wytrzymać, oby tylko z maluszkiem było wszystko ok.
o Magda widzę że już napisałaś. To super że wszystko ok :) A powiedz dlaczego myślisz że do stycznia nie dotrwasz? z powodu cukrów?
Liluś ja smaruję się gdzieś od 4 miesiąca oliwką dla dzieci i kilka razy w tygodniu Vichy na rozstępy, bo zapach mi przeszkadza niby piszą że bezzapachowy a jak dla mnie to klejem szkolnym śmierdzi :/. Ale nie jestem solidna w smarowaniu, bo niestety często się źle czuję i czasami kilka dni się nie smaruję. Póki co rozstępów nie mam :)

Curly wzięłam miarkę i sobie odmierzyłam 113 cm, ale masz piękny brzusio:) Ada też nieźle 102 cm :) ja Wam się pochwalę, zszokowałam się bo naprawdę urosło się mojemu brzuszkowi, bo mam 89 cm w szoku jestem :) ale mierzę w najbardziej odstającym miejscu hihi. Mam nadzieje że nasza córcia urosła i przytyła trochę już się jutra doczekać nie mogę aż się dowiem, że wszytko ok i ładnie niunia rośnie :)

Magda i co dowiedziałaś się czegoś u lekarza?
Liluś ja się smaruję Perfecta mama od 4 miesiąca. A jak samopoczucie u Ciebie?
hej, fajnie, że spotkanie się udało - zazdroszczę, a szczególnie tych wszystkich pyszności:)

Ja już po wizycie u dr i zdaję relację, jak to wygląda: w związku z tym, że narazie wszystko przebiega u mnie bez zastrzeżeń: cukry ok przepływy ok i reszta ok:) narazie nie wyznaczał mi żadnego terminu. Powiedział, że wiadomo, że najlepiej jak maluszek jak najdłużej w brzuszku posiedzi. Mam przyjść za dwa tygodnie wtedy sprawdzimy wszystko jeszcze raz, pewnie głównie chodzi tu o łozysko i przepływy, i gdyby coś to wtedy ustalimy termin. Fajnie jakbym dociągnęła do grudnia, ale nie wiem czy się uda. A więc czekam do 2 grudnia.

Co do mojego brzucholca to mam 105 cm.
Liluś ja smaruje od 1m ciąży, 2 razy dziennie Perfecta Mama-przeciwdziałenie rozstępom, do tego raz na tydzień smaruje się oliwką dla dzieci a do kąpieli też wlewam pare kropelek oliwki.Na szczęście póki co rozstępów nie mam, no i swędzenie bardzo rzadko mnie spotykało a dodam że jestem szczupłą osobą więc mój brzusio naprawdę się nieźle rozciągnął bez żadnych problemków ;)))
a dodam że dziewczyny stosują też z powodzeniem Ziajkę lub z droższej półki Mustelle.
noo to supcio że się udało spotkanko! widać fajne i zgrane z nas forumkowe mamusie skoro za każdym razem się udaje spotkać i jest tak milusio :)))) Ada a jak tak napisałaś o Kasi to dosłownie tak sobie ja wyobrażałam,bo tu z nas wszystkich najbardziej doświadczona mamusia i sporo wie i zawsze pomoże i dokładnie tak myślałam że głosik musi mieć ciepły a ty tu piszesz że Krysia Czubówna hihi moja intuicja mnie jednak nie zawiodła hihi

Dewji spokojnie zdążymy z tym bankiem,czuje że już na Mikołajki się ruszy he no zobaczymy ;) no i życzę zdrówka,pewnie to tylko synuś cię tam mocniej ciska a nie choróbsko

co do brzusia to ja mam 92cm taka kuleczka, choć zaczynają już ją dostrzegać bo zaczepiła mnie pani kasjerka pytając jak się czuje i kto zamieszkuje mój brzuszek he a pani w aptece też patrząc na mnie dała mi parę rad he więc już się rzucam w oczy wkońcu, przecież to 8 miesiąc hihi
Witam Dziewczyny. Ja oczywiście z pytaniem. Smarowałyście czymś na początku ciąży brzuszki?? Bo mi się zaczyna powiększać i strasznie swędzi mnie skóra.
Zazdroszczę Wam tych spotkań :( Fajnie zobaczyć na żywo z kim się rozmawia. Wogóle u Was na wątku tak sympatycznie jest. Pozdrawiam
witam sie i ja :)

spatkanie potwierdzam, że bardzo przyjemne, pośmiałyśmy się, podzieliłyśmy obawami, spożyłysmy troche kalorii :) fakt, że czas zleciał jak z bicza :) w kawiarni siedziałyśmy w zasadzie same, więc zagrożenie grypowe praktycznie żadne :))

Dejwi, żałuj kochaniutka, że zawróciłaś, bo na lodach byłyśmy, hiih :)

brak zdjęcia biorę na siebie, bo jeszcze wczoraj wieczorem pamiętałąm, żeby aparat wziąć, ale nockę miałam zarwaną i juz rano z pamięcią gorzej :(

co do oddychania, to ja coraz częściej mam takie bezdechy, a szczególnie jak na plecach chwilę poleżę, takie dziwne uczucie jakby mi sie słabo robiło. no ale co tu się dziwić, skoro i płuca i przepona ściśnięte...

apropo brzuuchów, to ja miałam dziś chyba największy :)) jeszcze miałam taki sweter gruby, że mi dodatkowo optycznie powiększał :) ja mam w obwodzie...102cm !! a pati faktycznie cos sciemnia :) chyba jej się poprostu u nas w wątku podoba, bo brzuszek to rozmiar wręcz petite :)) no ale wiesz pati, ja tak z zazdrości, bo mój brzuszek to juz brzucholec :)

zmykam dziołchy, później zajrzę, ide do przyjacióły mojej odebrać bujaczek dla nas po jej córeczce :)) fajnie, kolejna rzecz dla bejbika.

aha, Kasia, chciałam Ci komplement sypnąć, że świetnie wyglądasz jak na mamę już dwójki dzieci :) młodziutko i wogóle tak fajnie :) i masz niezwykle uspokajający głos, normalnie Krystyna Czubówna :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Gosiak, ja Ci wczoraj napisałam, że odpadam - to chyba było jeszcze w poprzednim wątku.
Przede wszystkim boję się zarazków w szpitalu - a w Wojewódzkim ich na pewno niemało. Mąż też na mnie się denerwuje jak chcę się pchać w takie miejsca, gdzie łatwo się zarazić.
A tak poza tym to chyba jednak na tą Zaspę bym wolała jechać, mimo wszystko.
Sorki, mam nadzieję, że się nie pogniewasz.

Dziewczyny, fajnie że spotkanie udane. Teraz to już chyba rzeczywiście następne z Maluchami:)

Co do brzucha to mój ma 113 cm - to chyba rekordzistką jestem:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Pati oddychanie jest dziś na 19 w parach - ale nie ide bo poczekam do rana i zobacze czy sie cos wykluje czy nie z tego mojego dzisiejszego samopoczucia :(

a jutro jest na 17 oddychanie same panie
18 - oddychanie pary
19 - chyba kapiel

w poniedzilaek jest pediatra - tylko nie pamietam na ktora

Kasia super ze remoncik juz masz z glowy :) teraz sama przyjemnosc chowania rzeczy do szafek

ja probowalam sie dzis spakowac do szpitala - robilam 2 podejscie i ... NIEP POTRAFIE tego zrobic - normalnie szok

Dziewczyny teraz to już raczej spacerek z naszymi Maluszkami. Tak więc rozpakowujemy się i kolejne spotkanie :)

Co do brzusiów ja mam 94cm. Pati jak ma 85cm to dobrze :P:P :)

Właśnie Daniel skręca mi mebelki :) Jejku koniec remontu :) 4 miesiące w bałaganie kończy się :)
Teraz jeszcze pędzę do szkoły na zebranie ( a nie chce mi się okropnie ) :( i będę siedzieć i patrzeć na nowe meble :)
ale Wam dziewczyny zazdroszczę tego spotkania i pyszności które zajadałyście :) ale mąż dziś pojechał po nową dostawę ciasteczek :) szkoda że nie było zdjęcia :(

Pati a powiedz ile ma cm Twój brzuszek w obwodzie? napiszcie dziewczyny ile Wy macie cm ciekawa jestem czy ja jakoś bardzo odstaję muszę miarkę jakoś dorwać i się zmierzyć ale ja też mam mini brzuch, choć ostatnio naprawdę jakby urosło mu się :)

Dejwi nie ide bo dzis jest przewijanie... znowu:) Nawet moj maz powiedzial, ze on juz to umie:):) Przewijanie mamy zaliczone. Bedziemy chyba dopiero w przyszlym tygodniu - jak sie dowiemy co i jak, dam znac na 100% jak bedziemy isc na oddychanie! A moze wiesz cyz cos jest w piatek??

Acha, ale ja naprawde mam brzuszek:):) Dla mnie to on jest mega:)

milego wieczoru babeczki!!
buuuuuuuuuuu nie piszcie juz ze bylo BOMBOWO bo sie wsciekne jeszcze bardziej!!
kurde

Pati idziesz dzis do SR ?

Jetem i ja :) Jeszcze po spotkaniu pojechałam do auchanu po płyn do prania i płukania dla Maleństwa :) Zaczynam wielkie pranie od jutra :)

Spotkanie było BOMBOWE !! Dziewczyny super. Zjadłyśmy pyszne deserki, nie mogłyśmy się nagadać :)
A Pati to ściemnia, że jest w 8mc :P Jej brzuszek jest mini :)
Curly,jutro jestesmy umówione?? Czytałam na forum ze Wojewódzki jest zamknięty dla odwiedzających,ale zobaczymy na miejscu co z tymi spotkaniami z anestezjologiem.

Dziewczyny opowiadajcie jak na spotkaniu????
Czesc Dziewczyny! Styczniowka - od razu dziekuje za checi pomocy z elektroniczna niania... podpytamy jeszcze naszych znajomych alb kupimy jakas uzywana..bo nowe faktycnzie drogie:(.
A teraz relacja ze spotkania - bylysmy we 4: Kasia, Ada, Kasandra i ja:), czas strasznie syzbko uplynal od tej 11 - spotkanie zakonczone ok 14.30!!
Zdjec niestety nie bylo:(.. ale nie martwcie sie, nadrobimy!!
Pozdrowienia dla wszytskich chorujacych... Dejwi lobuzie:):)
Dejwi ja z oddychaniem mam strasznie dziwnie czasem oddechu nie mogę złapać tylko takie płytkie ale podobno to normalne bo dzidzia na przeponę wówczas uciska. Albo mam tak szybkie bicie serca że wygląda jakby zaraz miało mi wyskoczyć dziś w ogóle jakoś od rana ciężkie oddychanie mam i nie pomaga leżenie na boku jednym czy drugim ale takie uroki ciąży :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry