Widok

Styczniowe mamy 2010 cz.12

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowa lista :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Wpisałam siebie na grudzień i powoli muszę przywyknąć do myśli, że znam datę porodu :)

Czy któraś z Was chodzi do dr. Łukasiuk ?? Bo to ten lekarz wczoraj mnie przyjmował na IP i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnisia, rózyczka to raczej na pewno nie jest, bo dziewczynki w podstawówce sa na to obowiązkowo szczepione, co do innych szajsów to nie wiem. miej nadzieję, że to tylko alergia pokarmowa. próbowałaś obserwować czy to sie nasila po jakimś jedzeniu?

dzidzi nic nie będzie, ona jest bezpieczna w swoim worku płodowym :)) nie martw się na zapas. fakt, że też bym sie denerwowała, gdybym nie mogła się z lekarzem skontaktowac...ja ide do swojego dopiero za tydzień, więc nie pomoge teraz :(

kasandra, ja Cię dziewczyno podziwiam...ja bym się bez kitu nie zgodziła...strasznie nie lubie samotności, wręcz sie jej boje, a tu jeszcze poród i pierwsze tygodnie po...
przy okazji, napisałaś, że jak tylko mała skończy 4 tygodnie to wsiadasz w samolot i do tatusia..ja pewnie też bym strasznie chciałą, ale czy to dobry pomysł z takim malcem w dość mocno odmienny klimat? plus, dowiedz się u pediatry jak wygląda sprawa szczepień. nie wiem na ile się wybieracie, zdaje sie, że na miesiąc, a z tego co wiem pierwsze sczepienia robi sie po 6 tygodniach, tak samo jest z usg bioderek...

pogadaj jeszcze z kims kompetentym i potwierdź co możesz, zanim sie wpakujesz do samolotu...a tatus nie ma opcji przyjazdu?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Mnisia pewnie ciężko będzie lekarzowi coś powiedzieć nie widząc tej wysypki, bo to w sumie może być i uczuleniowe i jakaś choroba. Może podjedź na pogotowie albo do szpitala w Redłowie na wewnętrzny - też się tam kiedyś z wysypką wybrałam.

Weronka, leniwiec, ale wiercipięta, chyba ma już coraz mniej miejsca na ostre kopanie. A co do wózka to mogliśmy dać zaliczki ile chcieliśmy i daliśmy 100. Napisz jak będziesz wiedziała czy mają już foteliki do tego wózka, bo ostatnio nie mieli, a my chcemy coś sprawdzić i porównać do naszego. A kupujecie też na skrętnych kołach? Naprawdę dobry wybór:)
Ja bym pojechała z tą wysypką na IP - szkoda nerw.

Magda, wózek na skrętnych kołach GTX, ale bez fotelika. Fotelik mamy od Kasi (nie mogłam odnaleźć opinii o tym espiro i stwierdziliśmy, że bezpieczeństwo małej jest ważniejsze od tego czy będzie pasował do stelaża wózka -fotelik ma być do auta).

Też myślę, że to dobry wybór :)
W końcu moja P.ginekolog do mnie oddzwoniła. Mówiła że mam pić wapno bo to może być jakaś wysypka pokarmowa bo podobno pod koniec ciąży często się to zdarza że uczula coś co wcześniej nie uczulało. Mówiła coś o lekach ze sterydami-np hydrokortyzon ale przeciąz sterydów podobno w ciąży nie można.No nic zapytam się jeszcze o to bo na wszelki wypadek kazała mi pójść do rodzinnego żeby wykluczyć ospę,odrę,różyczkę itp. Jutro przejadę się do przychodni gdzie należę na dyżur w pogotowiu bo jak wcześniej pisałam do mojego rodzinnego to w życiu teraz się nie dostanę, a gdybym poszła tutaj w Kartuzach to czekałabym pewnie ze trzy godziny w tłumie ludzi tak jak wtedy gdy poszłam tam z anginą na początku ciąży. Czego ja się wtedy nie naoglądałąm ;p

Dzięki dziewczyny za odzew:)
Mnisia no dobrze że się ginka odezwała, choć powiem ci że tak na telefon to jak dla mnie nie powinna wystawiać diagnozy nie widząc cię,no i tym bardziej że mówiłaś że wapno bierzesz a nadal nie przechodzi, więc ja i tak na twoim miejscu wybrałabym sie do innego lekarza tak żeby mieć spokojną głowę.pocieszę cie że moja koleżanka miała bardzo podobne objawy do twoich i była u dermatologa i właśnie okazało się że to uczulenie pokarmowe,próbowała po kolei odstawiać wszsystko ale i tak nie doszła co to więc do końca porodu piła wapno i robiła sobie chłodne prysznice i kąpiele w krochmalu to jej bardzo pomagało i przynosiło ulgę.
Kasandra jesteś dzielna!!! mi też by było ciężko ale jakbym była w takiej sytuacji co ty też byśmy pewnie taką decyzje podjeli i wytrwali jakoś do marca,no i tym bardziej są telefony,internet choc wiadomo że to nie to samo ale tak się życie układa że nie zawsze jest po naszemu.najważniejsza jest Wasza miłość i ona pomoże wam przetrwać te miesiące.a jak tylko zaszczepisz dzidzie,porobisz badania to faktycznie wsiądziesz w samolocik i wasza dzidzia zobaczy się z tatusiem ;)))
Kasia u mnie mała to bardzo podobna do twojej córuni he,ja też swoją czuje 24 na dobę,i tak jak u ciebie nieraz tak się rozciąga,obkręca że aż nie daje mi poleżeć spokojnie nie mówiąc już o spaniu hihi śmiechowe to że co dzidzia to inny ma temperament,takie maleństwa a każde już ma swój charakterek hihi
KITI ale ekstra zdjecie:) Zazdroszcze:P
hihi dziękuje ;) nio mała się profesjonalnie ustawiła i wyszła super foteczka.chyba po mamusi lubi fotografowanie he ;))
dziewwczyny na pewno potwierdze polece tylko na weekend bo on tam musi pracować i wracam tutaj wiem że muszę mała poszczepić i wogle a co do decyzji albo wyjazd albo bezrobocie więć my nie mamy nadczym sie zastanawaić bo małej pampersów z samego przytulania nie kupimy moja mama dzisiaj zarezerwowała bilet więć będzie u mnie 27 grudnia wieć sama będe przez 10 dni bo na święta do rodzinki sie przeniose powiem wam że ta grypa bez kitu jest straszna co chwile ktoś choruje no i powiedzcie mi jak to jets teraz u olszewskiego bo się chcemy wybrać na to usg on już robi w kolorze słyszałąm że 200zł już kosztuje
Witajcie w weekend!
Mój Maluszek nie jest specjalnie ruchliwy - zdecydownie mniej od dziewczynek się wierci w każdym razie. Czuję go takimi seriami 1-2 razy dziennie:)

Z rana się obudziłam i pomyślałam, że znowu czeka nas piękna pogoda, a tu już się zachmurzyło i ze słońca pewnie nici:(

Właśnie załadowałam sobie ostatnią pralkę ciuszków Małego, jak wyschną biorę się wreszcie za prasowanie. Jakoś strasznie długo to się ciągnie - przy lipcowych dzieciaczkach było zdecydowanie łatwiej jak pranie schło na słoneczku:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
hejka dziewczynki w słoneczne przedpołudnie ;)) kasandra co do usg u dr Olszewskiego, to ja byłam jakieś 2 tyg,temu,miał już nowy sprzęt i właśnie na nim wyszło to niesamowite zdjęcie w 4D niuni i płaciłam tyle co zawsze 150zł,więc bez żadnej podwyżki.Chyba najlepiej jak przedzwonisz i się upewnisz ile kosztuje,bo może faktycznie przez ten czas cena się podniosła.
a co do prania to faktycznie już gorzej schnie i się ciągnie, ja naszczęście tylko jakies drobiazgi mam, ale 99% mam poprane i ciesze się że to zrobiłam wczesniej w cieplusie dni bo pralam takie rzeczy jak środek wypełnienia wózka czy fotelika a to wiadomo grubsze gąbkowane rzeczy więc teraz na ich wyschnięcie chyba bym czekała tydzień hihi
Cześć dziewczyny:)
Ja dzisiaj od rana szalałam z prasowaniem i praniem.Już się praie ze wszystkim uporałam...uff...

Mój Alexio to wiercioszek :) kręci się całymi dniami,a w nocy spać mi czasem nie daje.Już mi kopniaki w rzebra zasadza,najgorzej boli jak siedzę w trakcie jego kopniaków.

Nie mam już dzisiaj na nic siły......
ja wam powiem że też nie wiem w poniedziałek się umówie do olszewskiego to będe wiedzieć co i jak nie wiem co to dzisiaj był za dzień ale w każdym sklepie dzikie tłumy nie mówiąc już o akpolu jagby wszytsko za darmo rozdawali jeszce się strasznie wkurzyłam bo stałam dzisja na poczcie godzine czasu nawet nikt nie wspomniał żeby ciężarną przepuścić zero zrozumienia jeszce to zrozumiem ale te prychające babcie masakra eszce troche to bakterie grypy będe widzieć gołym okiem
kasandra ale co Ty oczekujesz ze znajdzie sie ktos kto zauwazy brzuch??

nie licz zna to ...

ja podchodzę na początek i głośno mowie "czy mogę stanąć na początku jako ze jestem w ciąży i słabo mi ..." nikt nic nie furczy, a niech furknie to wezwę kierownictwo i nadal będę na początku

jak nie po dobroci to młotek wyjmujesz z kieszeni :)

Dejwi to się nazywa postawa:)) Tylko brać przykład:))
Takie mamy społeczeństwo i choćbyś upadła na ulicy to wszyscy będzią przechodzili obok udając że nie widzią.
Znieczulica totalna!!!
Cześć dziewczyny,

Na sekundę udało mi się wejść w interneti i niestety nie mam dobrych wieści:( jak byłam u lekarza na usg okazało się ze dzidzia w ogóle nie przybiera na wadzie i ze mam mało wód płodowych i od razu dostałam skierowanie do szpitala, tak wiec jestem od wczoraj rana w szpitalu mam stwierdzona hipotrofie asymetryczna płodu. Lekarz powiedział że nie jest dobrze, ale że ma nadzieję że ciąża się obroni nie wiem co chciał przez to powiedzieć jestem złamana.

Teraz mam dużo badań i szukają przyczyny. trzymajcie za nas kciuki.
Czesc Dziewczyny:):) a ja sie musze pochwalic, ze mocno przyspieszylismy:) i zaczynam Was doganiac z zakupami dla maluszka:):). Pokoik dla Filipa w koncu wymalowany a dodatkowo dzisiaj kupilismy lozeczko i juz stoi!!! Nasze kociaki od razu przeniosly sie do pokoju malego:) W zabkach przeniosly swoja zabawke i juz sie nie chca ruszyc:) Tylko placz koci, bo nie moga sie dostac do lozeczka:).
A z ta grypka to faktycznie jakis cyrk medialny... mam nadzieje, ze do czasu naszych porodow wszytsko wroci do normy!!!
Moze w tym tyg uda sie wejsc do wojewodzkiego??
Dejwi - na ktora ten pediatra w poniedzialek, wiesz??
Trzymajcie sie cieplo dziewczyny!!
Styczniówko trzymamy kciuki mocno za Was. Musi być dobrze i będzie!!!
Styczniówka - trzymaj się dzielnie. Wszystkie jesteśmy z Tobą i maleństwem myślami i modlitwą...
witajcia dziewczyny!!wpadłam zobaczyć co u was a raczej poczytać..no i jestem przerażona tą HIPOTROFIĄ ASYMETRYCZNĄ U STYCZNIÓWKI, kurczę 32 tydz ciąży wydawałoby się że mamy już z górki,zaczynamy odliczanie do porodu a tu taka wiadomość,najgorsze że tą hipotrofię to najczęściej wykrywają dopiero po 30 tyg że dziecko nie rośnie i nie przybiera na wadze tak jak powinno i tak do końca nie wiadomo jakie są przyczyny,tzn są pewne czynniki które sprzyjają powstawaniu ale nie zawsze!styczniówko trzymam kciuki za ciebie i maleńką i ufam że wszystko będzie dobrze!!u mnie końcówka 29 tyg,brzuszek w obwodzie ma już 95 cm a malutka nadal ułożona pośladkowo,mam nadzieję że się odwróci mamy jeszcze czas ale po doświadczeniach z moim synem który się wcale nie odwrócił jestem przygotowana na taka niespodziankę!!pozdrawiam was cieplutko mamuśki!
Styczniówko weszłam tutaj poczytać i załamałam się Twoją wiadomością :(
Ile Twoje Maleństwo waży ?? Ja wierzę, że teraz będąc pod kontrolą i zapewne masz często USG okaże się, że Mała przybiera na wadze i po prostu będzie drobnym dzieckiem.

Pati, to się wzieliście do roboty :) U nas łóżeczko również stoi :) Kot tylko wlazł powąchał i poszedł :) W poniedziałek piorę pościel i łóżeczko będzie całkiem gotowe :) Już się doczekać nie mogę :)

Weroniczka, dezerterko ;) Jak się czujesz ??Jam Mała :) ??

U mnie dziś była przyszła chrzestna Amelii i pyta się co chcemy dostać dla Małej z okazji narodzin. Kurczę tyle nakupowaliśmy, że sama nie wiem, ale chyba poproszę o dobry termometr, bo jeszcze nie mamy. Możecie jeszcze raz podrzucić linki do polecanych przez Was, bo pamiętam, że już pisałyśmy o termometrach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry