Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Kolejny wątek :)
Ciekawe które z dziewczyn dowiedzą się płci w tym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Angel, ja mam to samo, delikatne kopniaki raz na jakiś czas, ale udaje mi się je wyczuć codziennie.
Wcześniej mała więcej była aktywna niż teraz, ale jak to moja mama mówi, imię zobowiązuje :P Amelka brzmi bardzo grzeczni i chyba brzusiu siedzi mały, grzeczny aniołek po tatusiu, bo ja to byłam istny szatan i do dziś coś mi pozostało ;)

Krew natomiast też swoją znam, ale posiałam gdzieś pierwszą stronę ze starego DO i muszę powtórzyć. Zrobię to przy najbliższym badaniu, co by za jednym zamachem, bo nie jestem zwolenniczką pobierania krwi :)

Chyba, ze krew na grupę wciąż trzeba robić tylko w wyznaczonych punktach, jak to było 11 lat temu, ze tylko na Wałowej mogłam zrobić :)
Ktoś wie, jak to jest teraz ??
Ja musialam zrobic grupę krwi bo mam RH - a zgubilam karteczkę z poprzedniej ciąży:/ Co do ruchów to trochę się martwię bo od kilku dniu czuję tylko sporadyczne kopniaczki:/ A tak w ogole to chyba tylko 2 dni mialam takie ze super czulam swoja panienkę... No ale moze jest po prostu grzeczna i spokojna jak mamusia:P
hejka hejka pati daj znac co do 3D, ja miałam już u dr Olszewskiego je robione i wodk fantastyczny ale to było ok.mieisąc temu wtedy jeszcze można było złapać dzidzie w całości a teraz faktycznie ostatni dzwonek.
Kasia co do grupy krwi to ja miałam tez kiedyś robione badanie, nawet mam wybity nieśmiertelnik z tą grupą a taki gadżet he,ale pani doktor powiedziała że musi być 100% pewności w związku z tym wysłała mnie na kolejne określenie grupy krwi.Na szczęście się potwierdziło z poprzednim tak więc mam już potwierdzone na 1000% he
co do ruchów to u mnie dzidzia szaleje codziennie, nie ma dnia kiedy bym jej nie czuła , normalnie ćwiczy ćwiczy i te fikołki.ale myślę, że nie masz co się przejmować poniewaz to normalne ze teraz ta częstotliowśc bedzie sie zmniejszac a to dlatego ze dzidzie robia sie wieksze i maja coraz mniej miejsca i juz nie bedzie im tak latwo pofikac.jesli cie cos martwi to zawsze mozna sprobowac samemu kładąc się na pleckach wieczorem, wtedy powinien być odzew he a jesli sie nie pojawia to wtedy lepiej sprawdzic to u lekarza

image
U nas to samo, trzeba mieć swoją glukozę. Ja chyba w piątek pójdę powtórzyć z obciążeniem 75g

W sobotę zjadłam wafelka, nie wytrzymałam, po godzinie zmierzyłam cukier i był w normie, więc nie jest tak tragicznie, czasami coś niedozwolonego zjeść można :)

Weekend u mnie natomiast upłynął jak każdy inny od 2 miesięcy, czyli w remoncie. Daniel wykorzystuje każdą wolną chwilę i dłubie w mieszkaniu, bo mamy masę jeszcze rzeczy do zrobienia i niestety mało czasu na wyjścia :(

Dziewczyny robicie sobie badanie na grupę krwi ? Ja mam wpisaną w DO ale stary i niestety gdzieś mi się pierwsza strona zapodziała więc muszę powtórzyć, bo do CC musi być.

Zastanawiam się jak to jest u Was z r******i, macie je regularnie po każdym np posiłku ?? Moja mała coś od tygodnia mało się rusza, muszę nieźle się nagimnastykować, żeby sprowokować ją do kopniaczka, a tym samym co by mamuśka się uspokoiła :)

:) ja tez nie mogę sie doczekać:):).. - ale na pewno dam znać jak było!!
;):)
image
dzien doberek wszystkim po weekendzie :) mam nadzieję, że był przyjemny, mój rewelacja, bo znów na łonie natury.

tak czytam o tej glukozie i ja bym jednak nie ryzykowała ze zjedzeniem czegoś, poszłam na czczo jak na każde badanie, no ale fakt, że miałam tez za jednym pobraniem robiona morfologię i inne.
a co do smaku, tak jak dejwi powiedziala, to taka woda z cukrem, mdła, ale do przełknięcia. ja sie tez nastawiłam, że okropnie będzie i się przyjemnie zdziwiłam, gorzej potem, bo się robi tak jakoś dziwnie w głowie, szumi i się kręci, lepiej siedzieć i się specjalnie nie ruszać. trudno się dziwić zresztą, taka dawka cukru na pusty żoładek :)

jeszcze taka rada z mojego doświadczenia: nie wiem jak u Was w przychodniach, ale ja robiłam to badanie w Swissmedzie i tam nie daja sami glukozy, trzeba przyjsc ze swoja kupiona w aptece. mi nikt nie powiedziała i się troche zdziwiłam, w laboratorium byłam przed 8, a apteka od 9, więc musiałam latać i szukac jakiejś czynnej apteki.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Pati pomyśl sobie, że jak urodzi się Filipek to koniec z luzem, z przespanymi nocami :)

Ja choć jestem na zwolnieniu to czasami bywa ciężko :) Nie mogę się przyzwyczaić do siedzenia w domu... :) ale mam remont, więc ręce pełne roboty, ja sprzątam a M bałagani ;)

Daj jutro znać jak 3D bo ja miałam u swojego lekarza, ale jakoś mnie nie zachwyciło i nie zdecydowałam się na takie typowe bo u mojego ginekologa to tylko na chwilę przełączył.
Teraz to pewnie już za późno ewentualnie ostatni dzwonek, ale coś się przekonać nie mogę. Choć jak byłam w 24TC na USG to buźka Amelki już taka fajna, okrągła :) Ech... jak ja się już doczekać nie mogę Amelki :)
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Ja tez wpisałam imie kolo naszego syneczke:). Jutro idziemy na USG 3d do dr. Olszewskiego - jakoś mi się wydawało, ż eto od 24 tc a tu się okazuje, że to ostatni dzwonek:(.. mam nadzieję,jednak, że nam się maluch pokaże - jeszcze go dobrze nie widzielismy bo nasz lekarz nie ma tekiego sprzęta;):).
Glukoza - w tym tygodniu, mam nadzieje, że będzie ok! A co do zwolnienia - ech Kasia, ktos mnie chyba musi porządnie walnąć w łepetynkę abym się wybrała na dłuższe zwolnienie... mamy ciężka sytuację bo brak jest ludków co to sa na zwolnieniach własnie... Ja sie generalnie czuję bardzo dobrze i dlatego chiodze do pracy ale - kurka, stresow tu jest co nie miara i tak szczerze to naprawde powinnam dac sobie troche luzu... Musze sie poprawić..dla naszego Filipka:)!!
miłego dnia:)!!
image
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Aniu, serdeczne gratulacje :) Wpisałam już imię koło Twojej daty, jak coś sie zmieni, będziemy zmieniać. U mnie na 100% będzie Amelka :)

Dziewczyny jak Wasze brzuszki ?? Mój rośni i coraz ciężej mi się śpi. Miałam dwie noce nieprzespane, tak bolały mnie pachwiny... a tu jeszcze 3 miesiące do rozwiązania, ja już chcę mieć Amelię :)
Witam my juz po połowkowym USG no i raczej będzie dziewczynka druga bo mamy już 2,5 letnią córkę. Ale ja się cieszę mąż trochę zawiedziony. Chyba będzie Martynka. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłycg mam.
Katerina, trzymam kciuki za wynik po 75
Dziś zmierzyłam sobie glukometrem cukier, po zjedzonym obiadku i wyszło 120 czyli mieszczę się w normie... Chyba powoli udaje mi się dobrać dietę dobrą dla siebie. W przyszłym tygodniu id e na obciążenie 75g i zobaczymy co wynik pokaże.
Witajcie Mamuski,

Ja wlasnie w piatek odebralam wyniki glukozy 50 - wyszlo 158 i musze teraz powtorzyc 75 - troszke sie denerwuje ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Do 50 nie musialam byc na czczo natomiast do 75 nalezy byc na czczo - tak twierdzi zarowno moj lekarz jak i laborantki.

Mam nadzieje ze wyniki beda dobre .....
Mi pielegniarka powiedziala ze trzeba byc na czczo:/ Zapytam jeszcze lekarza...
ja tez myslalm ze trzeba naczczo - ale kazali mi zjesc kanapke przed
niektorzy pozwalaja wlac do tego roztworu sok z cytryny
ale trzeba zapytac

pozatym dziewczyny nie nastawiajcie sie ze to okropne ... ja sie nastawialam a sie okazala poprostu woda z cukrem ... kazda z nas inaczej reaguje ale jak sie nastawiamy negatywnie to tak tez bedziemy to odczuwac

pomyslcie ze to super slodziutki drinol :) mniam :)

Czesc dziewczyny:) Ja co prawda jeszcze przed glukozą ale wiem że trzeba by na czczo... Heh też się jej boje:(
Styczniówka, jeszcze nie byłam bo wyszła mi ta diabelska cukrzyca i czekam na badanie z obciążeniem 75g żeby wiedzieć na czym stoję, i przy ustalaniu CC od razu poinformować o cukrzycy.

Pati, zmykaj mi na zwolnienie :) Czas odpocząć :)
Wiesz, że też się zastanawiałam czy trzeba być naczczo,, czy jednak można zjeść coś bez cukru, ale zapomniałam zapytać i na wszelki wypadek poszłam na czczo.
Te dziewczyny które będą same rozrabiać glukozę, polecam Wam rozrobienie jej w jak najmniejszej ilości wody. Ja za pierwszym razem jak sama sobie ją robiłam rozmieszałam to w całej szklance, później miałam kłopot z wypiciem tego. Natomiast przy powtarzanym badaniu, już w niespełna pół szklanki rozrobiłam, dodałam pół cytryny, zatkałam noc i jakoś weszło ;) Choć chciało też wyjść hi-hi :) ale udało się nie zwymiotować :)
:) ja na glukozę tez idę w przyszłym tygodniu... a mam pytanie - czy trzeba byc na czczo czy moge cos wcześniej zjeść?.... Boję sie troche tej glukozy... brr.

No a poza tym idziemy do dr. Olszewskiego na 3d - ponoć to ostatni dzwonek a ja jakos myślałam, że własnie teraz dopiero można malucha oglądać... jej juz chyba zaczynaja mi sie mieszać te wszystkie deadline'y:)... Niestety wczesniej nie oglądaliśmy syneczka, bo nasz pan doktor odpowiedniego sprzętu nie posiada:(...

a z innej beczki - super, że już piątek..bo ja znowu w pracy...
image
dziewczyny super te linki z wyprawka dla malucha BAAAARDZO Wam dziękuję. Taka lista bardzo ułatwia. Jak coś wypatrzycie pięknego to wklejajcie będę bardzo wdzięczna, bo mi na leżąco ciężko dłużej przy kompie siedzieć i szukać. Pościel z linka już zamówiłam cieszę się jak szalona i nie mogę się doczekać aż przyjdzie:)
Ja na badanie glukozą mam za dwa tygodnie stresuje się bo nie wiem czy dam rade to wypić ja nie daje rady nic słodkiego, bo od razu mam takie mdłości że szok i przeraża mnie godzinne czekanie mam nadzieje że jakąś leżankę mi znajdą bo ja nie mogę siedzieć ach jakoś trzeba to przejść.
Kasiu31 czy byłaś już na Zaspie rozmawiać w sprawie cesarki?
hej kobitki! odebrałam wynik i jeżeli o glukozę chodzi, to jest dobrze :)
ja miałam najpierw na czczo, wynik 77 jednostek (własciwie nie wiem jakich), a potem wypiłam 75mg i po 2h wynik 98 jednostek :)

martwi mnie tylko, bo czerwonych ciałek i hemoglobiny mam mało, a to oznacza, że maluszek ma mniej tlenu :( biorę już od miesiąca jakieś leki na to, które wolno uwalniają żelazo (to podobno ono jest nośnikiem tlenu), ale od zeszłego badania wynik się bardzo niewiele zmienił :( ah, nic tylko czekac do poniedziałku, co gin powie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
oo dzięki dziewczyny o to mi właśnie chodziło jak to w czasie wygląda..nooo Kasiu trzymam kciuki za twoja dietkę, dasz radę choć wiem że to nie łatwe jeśli ma się apetyt i się dobrze czuje to by się jadło różności, pyszności hihi

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry