Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej, Laseczki, u mnie wyszło bardzo dużo ale sporo zostało i niestety byłam zmuszona poddać się zabiegowi gdyż nie byłam wstanie znieść bólu ( szczególnie tego w krzyżu- nie wiem od czego). Ale jestem już po czuje się świetnie i odliczam miesiące do następnego ataku ;)))) na moje komórki heh. Śmieje się bo co mi pozostało, załamać się nie mogę. Odczekam 3 miesiące nie pół roku i mam nadzieje, że się UDA !!! Buziaki Dla Was!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uff dzisaj po badaniach okazało się że wszystko samo się oczyściło!! kamień z serca!!!
pozdrowienia MLady!!
MLady jak to po łyżeczkowaniu??!!!????? przecież samo wyszło, nie? i to aż tyle! hm....?
Ja się czuje dzisiaj fantastycznie i od listopada dalej do akcji ;). Na prawdę zleciał mi ciężar tego całego tygodnia !
M_Lady,

ja w zeszlym roku w czerwcu również poronilam (10tc), martwy zarodek, bark akcji serca. Poddalam sie łyżeczkowaniu, i nie widzialam ani kropi krwi, no oprócz krwawienia po zabiegu.

Po 3 miesiacach pojechalismy z mezem na urlop i postaralismy sie kolejny raz ...

Dnia 19.05 tego roku powitałam moją cudna córeczkę i za nic w swiecie z tego bym nie zrezygnowała. Walczcie dziewczyny i nie myslcie za duzo o poprzedniej poronionej ciązy, było i sie nie odstanie a aniolek, któremu nie było dane wyjsc na swiat z pewnoscia został przyjety tam u góry :) i czeka na nas i swoje rodzenstwo :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i uszka do góry, nie dajcie sie :)
zycze szybkiego powrotu do zdrowia
Ja już po łyżeczkowaniu;) Czuje się świetnie naprawdę, żałuje że tak długo się sama męczyłam.
hm... u mnie nie przebiegało to tak gwałtownie i w takich ilosciach... mam nadzieję że wszystko się oczyściło.. we wt wizyta więc zobaczymy!
dlatego wywolywane tabletkami jest lepsze bo w jedna noc i w szpitalu.

mam nadzieje ze juz po wszystkim. trzymaj sie
image

image
U mnie już po ! akacja w nocy była koszmarna. najpierw sine bóle w krzyżu, potem wymioty na na końcu coś mi chlupnęło do toalety- Mój Lekarz mówił, że tak będzie więc byłam przygotowana. Następnie weszłam do wanny, żeby się umyć i znowu coś ze mnie wyszło tym razem coś ciemnego- oczywiście przestraszyłam się ale ale wyszłam, posprzątałam i poszłam położyć się. Następnie czuje, że coś jest nie tak i znowu do toalety i znowu chlup, pełno krwi i znowu sprzątanie.
Teraz leżę i już tylko delikatnie leci mi krew jak podczas okresu. Po południu idę do lekarz zobaczymy co powie.

Powiem Wam jedno gdybym wiedziała, że taka akcja będzie od razu poszła bym na łyżeczkowanie. Nie dla mnie takie sceny z horroru;)))

ps. przepraszam za może dla kogoś drastyczny opis.
MLady - i tak trzymaj! ja też chcę uniknąć skrobanki z tego samego powodu :P tyle że planuję szybciej ! właściwie już po 1wszej @ :) oczywiście jak wszystko pójdzie dobrze - ach - pewnie że pójdzie dobrze!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem pod stałą opieką lekarza także nie mam obaw. nie dam się łyżeczkować bo zamierzam za 3 miesiące zajść w ciążę. oczywiście jeżeli będzie coś się działo to oczywiście się poddam.
ja bym nie wytrzymala czekac tak dlugo:-( psychicznie niejgorzej. Poronilam 3 razy, 1 raz samoistnie, 2 razy lyzeczkowania. Nie chcialam z tym dlugo czekac bo ponoc to b. niebezpeiczne, moze przydarzyc sie krwotok lub jakies zakazenie org. Po tych poronieniach i tysiacach badan (wyszla mi niedoczynnosc i nadkrzepliwosc - trombofilia) zaszlam w kolejna ciaze, tym razem blizniaki, moja radosc jednak nie trwala dlugo bo w 3 m-cu okazalo sie ze jedno dzieciatko obumarlo, a drugie dzisiaj rozrabia na calego:-) Zalowalam tego drugiego dzieciaczka ale w sumie dla mnie bylo lepiej ze tak sie stalo bo bedac z takim obciazeniem (3 poronienia) moglam tez stracic ta dwojke.
lekarz powiedział mi że jeżeli stan ten będzie się utrzymywał do 7 dni to będziemy radzić, w każdym razie okres zawsze miałam obfity a tu teraz szały nie ma nie leci zbyt dużo także nie jest aż tak tragicznie oprócz bólu !!!
wiem co przeżywasz- przechodziłam to samo. Z tego co opisujesz najgorsze powinno być już za Tobą. Musisz tylko obserwować czy nie masz krwotoku, bo to może być niebezpieczne. Dobrze, że jesteś w kontakcie z lekarzem. Trzymaj się dzielnie- będzie dobrze!
No u mnie jest koszmar, leci i krew i coś brązowego ale nie aż tak dużo jaki temu towarzyszy ból.
Ale najgorsze jest to, że wczoraj miałam skurcze takie jak porodowe co minutę, ból straszny. Cała noc nie przespana ale dzisiaj już cicho jak na razie. Rozmawiałam z moim lekarzem, że jak nie wytrzymam bólu jazda na szpital ale na chwilę obecną daje radę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja ma miala tak przez miesiac i wkoncu dostala sie na lyzeczkownie bo dlugo z obumarla ciaza nie wolno chodzic to zagraza zyciu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mllady ja miaam na zmianę i brązową i krwistoczerwoną - ale w sumie nie było tego więcej niż w okresie
U mnie zaczęło się już od soboty.

Powiedzcie mi tylko czy brązowa wydzielina to dobry znak? Kiedy będzie normalna krew??
Ja też sprzątam, chodzę na siłownie, wieczorami sex ;) i nic chociaż coś teraz zaczęło pobolewać. Dzisiaj wyjeżdżam na jeden dzień i będę szaleć może będzie jakiś efekt.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

CET na Kowalach - proszę o opinie (110 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Usuwanie znamion. Miałyście? Jaki koszt? Kogo polecacie? (63 odpowiedzi)

Mam do wycięcia parę pieprzyków ze względów zdrowotnych. Powiedzcie mi proszę czy znacie jakiegoś...

do góry