Widok

WĄTEK BEZ ZGRYZOTY-NAPISZ JEŻELI POTRAFISZ COŚ MIŁEGO:)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Życze wszystkim którzy zajrzą miłego dnia i pełno usmiechu zwłąszcza w serduszkach. Jeżeli wam smutno i żle to wspomnijcie sobie najmilszą chwilę w życiu.
Ja np. zatęsknialm za smakiem gumy donald z dzieciństwa:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
k.- to musisz przeczytać wątek jeszcze raz- od razu się uśmiechniesz:)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
tak kreska dobry pomysł:))))
Wątek upada...:(((
Iiii tam, nie upada - mamy dzisiaj po prostu wredny dzień. Jutro będzie lepiej! ;)
Pamiętam jak za dziecka gdy tylko zaczynała się wiosna to od południa do zmroku po podwórku biegały dzieciaki. Graliśmy w takie dziwne gry czasami, że teraz siedzę i się śmieję. W polo - rysowało się kwadraty na ulicy, każdy miał swoje pole i kopalo się piłkę tak by nie odbiła się dwa razy na moim polu. Guma - obowiązkowo. No i moja ulubiona gra w "palanta" - to był nasz własny podwórkowy baysboll. Ile wtedy piłek do tenisa ginęło w trawie!!!!!
I latawce! Pamiętam jak w sklepie papierniczym wszyscy kupowaliśmy latawce i puszczaliśmy je na górce.

U babci na grabówku były bardziej hardkorowe gry. Np graliśmy w noża:) Ciężko wytłumaczyć, ale rzucało się tym nożem z palca, bródki, łokcia tak by wbił się w piasek.
Skakaliśmy przez linę - Misia A misia B.....
I podchody po lesie.....

Latem koniecznie trzeba było iść na pachtę!!!! Co to za lato bez kwiatów dla mamy i owoców na kompot:)

Zimową porą graliśmy w syfa w piwnicy, w chowanego po piętrach, albo braliśmy monopoly i rozkładaliśmy się na kocach pod oknami na klatce:)
Dla odważniejszych była kiedyś taka gra planszowa flirt:) I oczywiście gra w butelkę.

Nawet Lany Poniedziałek wspominam z sentymntem:)

Dla kontrastu muszę powiedzieć, że teraz latem to czasami chłopaki w piłkę grają na boisku. I tyle.....
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
a co to za gra/zabawa w syfa?
Biegaliśmy i rzucaliśmy w siebie piłką tenisową:) Głupie...ale wtedy była frajda:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
ciekawa nazwa:)

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
w noża też grałam :) aaaa i robilismy "sekrety" Na podwórku znajdywało sie kawałek szkła. Kopało sie dziure w ziemi , wkładało kwiatki, na to szkło i sie to wszystko zakopywało :)
hihi, ja też pamiętam jak dziadek kupował na święta pepsi w takich dużych szklanych butelkach albo jak mama nie chciała kupować nam oranżady w workach bo mówiła że to sama chemia (a my jako dzieciaki guzik o tym wiedzieliśmy:)) albo jakie pyszne były gumy donald czy turbo albo jak całymi dniami (w wakacje) latało się po podwórku i grało to w gumę albo w klasy albo jeździło na wrotkach..... fajne czasy :D jeszcze pamiętam mój przysmak-kanapka z cukrem hehehe
i pyszny vibovit wyjadany z torebki też pamiętam :)
ale fajny wątek :)
Taaa vibovit .... super sparawa, gumu Donald nie zapomne i duzo bym dała by ja znow mniec,a tez wspominam czerwona orenzade w bytelce szklanej :) mmmm pysznosci :)
Moja psiapsiółka ostatnio wspominała napój Pysio w szklanych butlach na wymianę:)
k. czas chyba na drugi watek:)ten coś długi:)
ja troszke inaczej :)
pamietam smak coca-coli z czasow komuny, jak ktos czasem z raichu przywozl. pewnie taki sam jak dzis ale tamten jakis taki smaczniejszy :) ps. nie myslcie czasem, ze za komuna tesknie :)
coca cola w szklanych butelkach :)

i oranżada :)
http://dzieci.pl/chgid,11889433,title,Pokolenie-80-to-byly-czasy,fototemat_dzieci.html?smgputicaid=69878

na wp dzis o tym piszą :)
Miłego dnia!! :)
... i dużo uśmiechu na dzisiaj! :)
Kasiu, dzięki Tobie i wynalezionemu przez Ciebie artykule przypomniała mi się fryzura al'a palma - o kurczę! mama mnie i siostrę zawsze w to czesała hihi miałyśmy na włosach rządek kolorowych gumek do włosów ;)))
:) o tak te miałam to na głowie :)
były też takie jakby kuleczki przypinane na włosy...pamięta ktoś?:)
różne kolorey i przeważnie na warkocza mama przypinałą.
Ptyś i kaskada miały najdroższe butelki i po sprzedaniu i miało się na loda|:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry