Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK ***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo radek VII;)

Łóżeczko chcemy kupić z firmy KLUPŚ;)
http://allegro.pl/item227201791_hurtowo_lozeczko_radek_ii_teak_szuflada_materac.html Jak wyprowadzimy sie na swoje pomyślimy o mebelkach do pokoiku dziecięcego;)

piri my wstepnie zdjcydowalismy sie na radka VII klups ...cos słyszłas?
Z wózkiem jest największy kłopot....
Na początku chciałam taki:
http://www.allegro.pl/item224946054_wozek_graco_quattrotour_dlx_2007_fotelik_autobaby.html

teraz sama juz nie wiem;) Myślimy jeszcze o tych:

http://allegro.pl/item221294785_efik1_wozek_tako_kiddy_chrom_wys_0zl_nowosc_.html

http://allegro.pl/item218490135_wozek_scout_owal_ii_kolekcja_lato_2007_wys_48h_.html#photo

Słyszałam od sprzedawców dużo negatywnych opinii o mebelkach drewex, też chcieliśmy od nich łóżeczko, ale w kilku hurtowniach nam podpowiadano, żeby lepiej wybrac coś innego..

Magda, do szkoły rodzenia chodzi kilka babeczek bez mężów i nie narzekają :) jak mąż nie może to zapisz się z przyjaciółką, jej też się kiedyś może przydać taka wiedza :)

Zakupy robimy stopniowo, bo kasy na to wszystko potrzeba sporo... Mam już duzo ciuszkow z lumpa, kilka paczek pieluch jednorazowych, jedną zmianę pościeli, wkład do pościeli, kołyskę (od moich rodziców:)). Teraz zaczynamy kompletować taki zestawik:
http://www.drewex.com/meble-dla-dzieci,lozeczka-niemowlece,krzeselka-dla-dzieci,posciel-dla-dzieci,ubranka-dla-dzieci,1,142,asortyment,4,produkt_info,produkt_szczegoly.html

Łóżeczko i wózek chcemy kupić nowe (łóżeczko za ok 2-3 miesiące, potem wózek).
Od znajomych dostaliśmy świetne krzesełko do karmienia po ich synku (z którego praktycznie nie korzystali).

Myślałam o szkole rodzenia ale nie wiem jak będzie:( Mój mąż może zmienic prace i wtedy nie będzie go przez ok 2-3 miesiące, a sama nie chce tam chodzić.

Czuje sie bardzo dobrze, wszystkie przykre dolegliwości jak narazie mnie omijaja;) Jedynie to wstawanie do kibelka po nocach;) Nie mam żadnej diety, jem to co wcześniej - staram sie jedynie ograniczyć sery pleśniowe i fete.

pewnie dzieci maja juz swoj plan na wyjscie:)jk im sie zachce to wyjda i tyle:)...a wybraliscie juz jakis wozeczek?
no ja duzo strasznie,odrzuciałam diete i ekstremalne sporty oraz aerobik wiec mi poszło od razu magiczne 7 kg..szok...ale niestety nie wszystko w brzuch,piersi mi mocno urosły,no i trochę tak ogolnie....
Haha, my mamy terminy ale czy nasze dzieci o nich wiedzą?;)
Nie mogę się doczekać.... Teraz pozostaje mi tylko szperanie po necie, wyszukiwanie pościeli, pieluszek, ciuszków, spanie i jedzenie;)
Dużo przytyłaś? Ja 3,200;) Całe szczęście wszystko idzie mi w brzuch;)

a to jeszcze mam kilka pytanek jak juz mamy podobne terminy:)kiedy decyujecie sie na jakies powazniejsze zakupy?czy raczej wiekszosc rzeczy nowych kupujecie czy jakies uzywane?Kiedy miejsce dla dzidzi bedziecie urzadzac(pokoik lub jakis kacik)?czy decydujecie sie na szkołe rodzenia?no i jak sie czujesz:),jakies dolegliwosci masz ,dietke specjalna stosujesz- w sensie jakies dodatkowe pokarmy spozywasz ktorych przed ciaza nie spozywałas:)?
na zaspie ale gdybym mieskzała blisko to bym wybrała wejherowo słyszałam mnostwo opinii od znajomych i kolezanek oraz na forachze super szpital:)19 bedzie tam rodziła zona mojego pracownika:)dokładnie maja ten sam termin co my:)
Termin mam 18 stycznia;) Chce rodzić w Wejherowie - pracuje tam moja ginekolog i nefrolog. A Ty który szpital wybrałaś?

:)dzidzia zaczyna ponoc szlec juz tak konkretnie z podnoszeniem brzuszka mocno około 6 miesiaca:)a na ktorego ty mas ztermin i czy juz macie szpital wybrany?
Ja też czasem coś takiego czuje, ale np tylko raz lub 2 w ciągu dnia;)

czuje juz:)nie codziennie ale czasami tak, ale raczej pojedyncze max 3-4 razem czasami kłade sie na łłóżku wyłaczam wszytskie sprzety w domku i nasłuchuje:)wtedy najlepiej słychac....no i włansie sa takie okresy około 13-15 gdzie zawsze sie uaktywni z kilkoma tknieciami -jakby ktos delikatnie od srodka ci palcem dotknał,albo okoló 18-20 :)
Hehe rodzina zawsze wie najlepiej;) Czujesz juz wyraźne ruchy? Ja narazie tylko na USG widziała jak maleństwo się kręcilo... Czasem coś poczuje, ale nie wiem czy to moja wyobraźnia czy ruchy dziecka;)

ps jesli chodzi o imie to wszyscy u nas pytaja jak sie zuzia czuje:)mama do mnie dzowni i mowi zebym pozdrowiła zuzie:)a mąż ma przeczucie ze jednak bedzie antek:)ja zero przeczuć:)
ide 6 wrzesnia i mam nadzieje ze tak jak do tej pory było dzidziuś bedzie wierzgał jak szalony i sie pokaze bo do najgrzeczniejszych nie należy:)lekarze sie smieja ze bede maiła ruuuchliwe dziecko w w domku:)
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu poznam juz płeć;) Chociaz u mnie już wszyscy mówią "jak tam dziś Michałek? kupiłam dla Michasia itd";) Ciekawe czy się sprawdzi...
A Ty już znasz płeć?

magda a ty chcesz znac płec czy b bedziesz czekała do porodu?...widze ze mamay bliskie terminy:)ja mam na 19 stycznia:)i juz bym chciała zeby dzidzia była z nami:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry