Widok

WĄTEK DLA CIĘŻARÓWEK ***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie dzieci maja juz swoj plan na wyjscie:)jk im sie zachce to wyjda i tyle:)...a wybraliscie juz jakis wozeczek?
Zakupy robimy stopniowo, bo kasy na to wszystko potrzeba sporo... Mam już duzo ciuszkow z lumpa, kilka paczek pieluch jednorazowych, jedną zmianę pościeli, wkład do pościeli, kołyskę (od moich rodziców:)). Teraz zaczynamy kompletować taki zestawik:
http://www.drewex.com/meble-dla-dzieci,lozeczka-niemowlece,krzeselka-dla-dzieci,posciel-dla-dzieci,ubranka-dla-dzieci,1,142,asortyment,4,produkt_info,produkt_szczegoly.html

Łóżeczko i wózek chcemy kupić nowe (łóżeczko za ok 2-3 miesiące, potem wózek).
Od znajomych dostaliśmy świetne krzesełko do karmienia po ich synku (z którego praktycznie nie korzystali).

Myślałam o szkole rodzenia ale nie wiem jak będzie:( Mój mąż może zmienic prace i wtedy nie będzie go przez ok 2-3 miesiące, a sama nie chce tam chodzić.

Czuje sie bardzo dobrze, wszystkie przykre dolegliwości jak narazie mnie omijaja;) Jedynie to wstawanie do kibelka po nocach;) Nie mam żadnej diety, jem to co wcześniej - staram sie jedynie ograniczyć sery pleśniowe i fete.

Słyszałam od sprzedawców dużo negatywnych opinii o mebelkach drewex, też chcieliśmy od nich łóżeczko, ale w kilku hurtowniach nam podpowiadano, żeby lepiej wybrac coś innego..

Magda, do szkoły rodzenia chodzi kilka babeczek bez mężów i nie narzekają :) jak mąż nie może to zapisz się z przyjaciółką, jej też się kiedyś może przydać taka wiedza :)

Z wózkiem jest największy kłopot....
Na początku chciałam taki:
http://www.allegro.pl/item224946054_wozek_graco_quattrotour_dlx_2007_fotelik_autobaby.html

teraz sama juz nie wiem;) Myślimy jeszcze o tych:

http://allegro.pl/item221294785_efik1_wozek_tako_kiddy_chrom_wys_0zl_nowosc_.html

http://allegro.pl/item218490135_wozek_scout_owal_ii_kolekcja_lato_2007_wys_48h_.html#photo

piri my wstepnie zdjcydowalismy sie na radka VII klups ...cos słyszłas?
Łóżeczko chcemy kupić z firmy KLUPŚ;)
http://allegro.pl/item227201791_hurtowo_lozeczko_radek_ii_teak_szuflada_materac.html Jak wyprowadzimy sie na swoje pomyślimy o mebelkach do pokoiku dziecięcego;)

albo radek VII;)

no ja chciałam na poczatku mutsy ale po pierwszej wizycie w sklepie gdzie mogłam go porównac z innymi odpadł,polecm wypad do "mama i ja" i pojedzic po sklepie wozkami,wtedy mozesz sobie zrobic porownanie..jesli chodzi o obsługe to raz trafisz na kompetentna osobe a raz nie wiec lepije polegac na swojeje wiedzy odczuciu i później pytac:)...teraz zostały w zasadzie tylko emmaljunga ale sa cholernie drogie....i sama nie wiem bo mało jest uzywanych...komode z ikeiki bedziemy kupowac i taki sztywny przewijak składany z allegro:)w zasadzie grubsze rzeczy juz mamy wybrane ...troszke kaski odłozonej...ciuszki 6 par skarpetek no i 1 kaftanik:)na razie czekam na płeć:)poscieli jeszcze nic...chyba czas zaczac o tym myslec powaznie:)
Wszystkie wózki są dla mnie albo zbyt ciążkie, albo zbyt drogie:) Będzie trudny orzech do zgryzienia;)

no a ja jesli się okaże , że dziewczynka, to wówczas mamy już mnóstwo ciuszków po moich siostrzenicach oraz od koleżanki z pracy, która rodziła w lutym tego roku. co do mebli to wózek kupuja dziadkowie - sami się zobowiązali,a łózeczko kupimy z firmy Klupś, pościel mam 4 różne, kołderkę, kocyki, podusię, różek też, więc zostają nam kosmetyki i pieluchy.

Meble już mamy w kolorze sosna - niebieski, ale nie są ciemne. Ściany w pokoju mamy żólte, piekny parkiecik i mały kremowy dywanik, wystarczy tylko ciut przemeblowac i wstawić łózeczko - pokoik gotowy będzie. Ale juz od wrzesnia zaczynam zakupy - pierwsze co to kolorowe pieluchy tetrowe i flanelowe.

a jesli będzie chłopak, to wówczas czekaja mnie duże zakupy.

Właśnie klupś najczęściej polecają, my się zdecydujemy na klupś ewelina, wózek coneco v3 i fotelik baby dreams

no własnie emmaljunga city cross jest super tylko cena poraża ale jak bedziesz w mama i ja wypróbuj go:)aby zobaczyc róznice:)jest bardzo lekki i sie rewelacyjnie prowadzi:)
2600:D dla mnie to niestety o jakieś 1600 za dużo

no dla mnie tez:(niestety....moze jak premie dostaneza sierpień to wtedy sie zdecyduje ale teraz na pewno nie:(tłuamcze soboie ze to na 2 dzieci bedzie itp ale jakos cena przeraza mimo to:(i ze lekki i parasolki nie bed ekupowała później :)hehe jak to babeczki sobie tłumacza jak bardzo cezgos chcą:)
:D Moja kumpela powiedziałaby że ten wózek do niej krzyczy rozpaczliwie "KUP MNIE" ;)

Widzę, ze rozważacie zakup łóżeczek firmy Klupś. Wiecie może jak kształtują się ceny tych łóżeczek w Trójmieście??
Ja chciałabym kupić łóżeczko Klupś model Radek II lub III teak z szufladą.
Na allegro znalazłam aukcję na których możne je kupić wraz z materacykiem w cenach 293 zł lub 299 zł.
Ja też narazie widziałam te łóżeczka tylko na allegro więc Ci nie pomogę.

My się zdecydowaliśmy na łóżeczko Radek VII z szufladą.
Na allegro z materacem gryczana-kokosowym kosztuje 399 +przesyłka ok.20zł
w hurtowni Mama i Ja to samo łóżeczko i tej samej firmy kosztuje 389zł bez materaca!!!!
więc napewno opłaca się na allegro ale z innymi modelami to nie wiem, ale podejrzewam, że będzie podobnie.
pozdrawiam

Na stronie Klupś widziałam, że podają Akpol jako placówkę sprzedającą ich produkty, ale jeszcze tam nie byłam, więc nie wiem jak to wygląda cenowo.
Też mi się widzi Radek VII. Nie wiedziałam tylko że z szufladą jest o tyle droższy w Mama i ja. Bez szuflady widziałam tam za 255 zł chyba.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry