Widok

WIOSENNE MAMUSIE 54 :))))))))))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, może mi pomoże :)

LISTA

2w1
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA/ Puck
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec / DOMINIK
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04 / dziewczynka
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec ERYK
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05 dziewczynka / HANNA
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 dziewczynka/ ZUZIA
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka JULIA / Wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

Rozpakowane:
skarlet 16.02 (7.03) córeczka MAGDALENA 2.730 kg i 50 cm
yecath 17.02 (7.03) córeczka ANTONINA 3.200kg i 54cm
marta82 26.02 (17.03) chłopiec JAŚ 3.200kg i 53cm
daguś 2.03 (5. 03) chłopiec MAKSYMILIAN 3.810 kg i 57cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak sie czujecie ? Ja raz lepiej raz gorzej :) Młody jest już duży i chyba mi zołądek ugniata bo nie moge za dużo jesc nawet jak mi się chce :) Dzisiaj ide na cwiczenia do szkoły rodzenia :) zobaczymy co tam wymyslą :) Pozdrowionka
Daguś ale niespodziankę nam zrobiłaś:))) aż się łezka w oku kręci- GRATULACJE, napisz jak się czujesz i koniecznie wstaw fotkę Maksa-ale to w wolnej chwili-a wiem że pewnie teraz głównie wpatrujesz się w Swoje Cudo i oczom nie wierzysz że to JUŻ:)
Betti i Gugiś- zobaczycie że i Wy niedługo będziecie tulić swe Pociechy-myślami jestem z Wami.
Yecath za witaminki zapłaciłam niecałe 50 zeta.
przeciez poprzedni watek nie maial jeszcze 100 postow...
Nie miał, ale nowy ma pomóc mi się rozpoakować na weekend :-))))
Gratuluje kolejnej rozpakowanej mamusi :)

Betti, Gugis trzymam kciuki za Was :)))

mysslam ze po wyjezdzie mamy bede miala wiecej czasu na zaleglosci na forum, ale niestety ostatni miesiac w pracy i mnie na maxa 'wykorzystuja' i jeszcze obowiazki musze przekazac :( ciesze sie ze jeszcze tylko pare tyg. w biurze bede i w koncu odpoczne, ale pracy bedzie mi troche brakowac :(
moj maluszek ostatnio mniej sie rusza. troche mnie to martwilo, ale czyt.ze tak juz moze byc bo jest duzy :) juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla go zobaczyc i przytulic :)

milego dnia
Oj Beszka teraz to już zleci i zanim się obejrzysz a Maleństwo będzie z Tobą;) a masz już wyprawkę skompletowaną??
juz praktycznie wszystko mamy...brakuje kosmetykow pieluch i gruszki do nosa - tp kupimy w kwietniu...no i komody - jutro mamy pojechac zobaczyc co maja. ciuszkow duzo nie mam. nie wiem jaka bedzie pogoda (tu gdzie mieszkam to roznie bywa ;)) wiec jesli czegos bedzie brakowalo zawsze mozna podjechac i dokopic :)
pokoj odmalowany tylko zaslon i dekoracji brakuje - za to tez sie w kwietniu wezme jak bede na urlopie ;) a jesli nie zdaze to i tak Jasiek bedzie z nami w pokoju na poczatku.

tydzien temu mialam usg. mlody wazyl 2100g lek. pow.ze teraz przybiera ok.200g tygodniowo wiec teraz ma kolo 2300g mi sie duuuzy wydaje. pamietacie ile wasze maly\uchy wazyly okolo 32 tc ciazy?
Gugis mam nadzieje, ze watek nam przyniesie szczescie:-)
Beszka fajne sa te przygotowania dla baby.
Jezu ja zaraz oszaleje!!!!!!!!!!!!!! Ja chce urodzic juz

Battuś, bidulko... ja juz nie wiem co mam ze sobą zrobić, ale wiem że ty to masz jeszcze gorzej.
Ja mam zwolnienie do dzisiaj, więc lepiej żebym się w weekend rozpakowała. Jak nie to w poniedziałek chyba pójdę do pracy bo w domu oszaleje,heheh
Batti fajny masz suwaczek :)
Beszka-to wiekszośc zakupów za Tobą-dobrze na pewno jesteś spokojniejsza.
Jeśli dobrze pamiętam to Madzia w 32 tyg wazyła 1700 gram.
Betti i Gugiś- twardym trza być;)))) nie rozklejać mi się-dacie radę.
Beaszka moja córcia w 34 tygodniu ważyła ok 2300 gram.
Dzień drugi zakupów zakończony. Jutro czeka mnie dzień trzeci jedziemy zwiedzać sklepy w Gdyni i to czego jutro nie kupimy to się zostawi na Gdańsk czyli dzień czwarty. Na tą chwilę kupiliśmy komodę i prawie wszystkie kosmetyki, jutro po ubranka i dodatki i wózek. Czyli umeblowanie pokoiku już w całości.
Irmus to fajnie ze sie zakupy udaly.
Skarlet Ty masz tak fajjnie masz juz swoja ,Madzie sliczna a my:(
Powiedzcie mamy jak to jest po porodzie spicie w stanikach czy jak? bo ja juz teraz codziennie albo co dwa dni musze prac pizamke bo jest cala w plamach, tak mi leci z piersi, a jeszcze nie urodzilam hehe
ja śpię w takim cieniutkim sportowym staniku z wkładkami laktacyjnymi- też mnie wkurza to przeciekanie.

Betti, ale możesz się tym cieszyć- odpada Ci zamartwianie się problemem "nie mam pokarmu, moje dziecko jest głooodne"- ja się bardzo na początku martwiłam- bo po porodzie przez dwie-trzy doby miałam dosłownie kilka kropelek co jakiś czas...
Ja na początku sypiałam w staniku-teraz bez-fakt że czasem budzę się z mokrą klatą-ale jakoś mi wygodniej gdy cycuszki są na wolności-a piżamkę zawsze można wyprać:)))
Spadam do Madzi-jakaś niespokojna jest-mało dziś śpi-oczywiście ja schizuję że pewnie za mało mam pokarmu, albo zjadłam coś co jej nie pasuje.
skarlet twoja Madzia mało, a mój Jasiek wczoraj i dziasiaj ał dzień, że najchętniej wcale by się na jedzenie nie budził. Pociągnie cyca 10 minut i znowu śpi i też się martwię-czemu teraz tak mało je, tzn tak krótko ssa?
Tosia też tak miała- spała i spała i spała. Mi się wydaje, że nie masz się co niepokoić- gdyby był głodny, to by dłużej ssał i częściej się budził- widocznie zdąży się najeść ;) Marta, kiedy masz patronaż u pediatry? Umów się już, bo czasami ciężko z terminami...
No właśnie nie wiedziałam jak to jest, bo jeszcze położna u mnie nie była. Myślałam, że to ona jak przyjdzie to wyznaczy mi termin wizyty.
ale po położną już zadzwoniłaś tak? Ja po porodzie zadzwoniłam do przychodni i zgłosiłam urodzenie dziecka, podałam swój nr telefonu. I tego samego dnia zadzwonili, czy może jutro przyjść położna o godzinie 8:30. Była punktualnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry