Widok

WODA !!!! jaką pijecie ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaka jest najlepsza woda do picia dla kobiet w ciąży i matek karmiących??
szczerze to już sama nie wiem.
Ja piłam żywiec i słyszałam, że woda źródlana nie jest najlepsza tylko mineralna.
Jaką wy pijecie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W naszym biurze mamy dostarczaną wodę od pmk źródełko. jest bardzo dobra, idealnie nadaje się do picia bezpośrednio z saturatora, jak i do zaparzenia kawy/herbaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczerze wszystkie wody to i tak wody, ale mnie przyciagnela Cisowianka bo nie smierdzi jak inne i jeszcze cenowo jest dobra.

Fakt, picie wody jest bardzo ważne. Szczególnie w kontekście sezonu letniego kiedy bardzo łatwo jest się odwodnić ze względu na pocenie się. Najważniejsze jest by wykorzystać najlepszej jakości wodę. Bardzo popularna jest woda alkaliczna dlatego warto wiedzieć na jakim poziomie kształtuje się alcalia cena - https://alcalia.pl/ Pamiętajmy też o wytycznych co do samej ilości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja piję wodę kranową. Mam zamontowany zmiękczacz kupiony na stronie zmiekczaczewody.com.pl. Świetnie się sprawdza, woda jest smaczna.

Najbardziej mi smakuje cisowianka perlage z lodem i cytryną, latem to mój ulubiony napój, który przyjemnie musuje :)

koniecznie w szklanych butelkach https://stolicazakupow.pl/kategoria/artykuly-spozywcze/napoje-i-woda/woda/woda-w-szklanych-butelkach/

w ciąży piłam https://stolicazakupow.pl/kategoria/artykuly-spozywcze/napoje-i-woda/woda/woda-wg-marki/muszynianka/

średnio zmineralizowana Iwoniczanka, teraz z dostawą do domu, na https://iwoniczanka.pl/ zamawiasz. Butelki niewielkie, szklane i łatwo się otwiera. Maja z gazem, średnio gazowaną i bez gazu.

Ok, a jakie jest wasze zdanie też na temat wody alkaicznej? Czy ktoś z was może pije tego typu wodę? Ja ostatnio znalazłam chociażby w Biedronce Polaris Ph i tak już prawie chciałam ją kupić, ale z drugiej strony doszło do mnie, aby dowiedzieć się czegoś więcej o niej... Ogólnie słyszałam, że doskonale nawadnia, nawet podnosi poziom tlenu we krwi.

Mineralna to chyba Muszynianka, bo tam to wiele jest minerałów, dobrze jest nasycona i co ważne, dobrze się podobno wchłania.
:)
Woda powinna mieć powyżej 500mg / l minerałów i nie więcej niż 1000 mg/l , jesli wypijacie ok 1,5 2 l wody dziennie - górna granica jest też uzalezniona od ilości wypitej wody, aby nie dostarczać zbyt duzej ilości elektrolitów, bo jak wiadomo nadmiar tez może zaszkodzić,
marka według upodobań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi najbardziej smakuje Primavera. Swego czasu piłam Aro z makro, Polaris i Saguaro z Lidla. Te mi smakują. Starszy syn wyrósł na Primaverze i Żywcu, teraz pije razem z nami. Ale dla młodszego niestety żadna się nie sprawdziła. Po wszystkich bączkował jak szalony. Teraz pije kranówę przegotwaną ijest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kinga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najwazniejsze zeby nie była źródlana tylko mineralna
Ja zdecydowanie Muszyniankę, piłam w ciąży i teraz daję maluchom;-)
Tylko tą niskonasyconą;-)
Jak miałam zajęcia rok temu, to babka profesorka mówiła nam, że woda w Gdańsku jest bardzo dobra i można spokojnie pić z kranu (zajmuje się badaniami nad wydobywaną wodą). Filtr do wody jest dobry - moim osobistym zdaniem - do herbaty, kawy (ja nie lubię nieprzefiltrowanej), ale żeby pić wodę z filtra - ona jest niezdrowa, bo zdemineralizowana.
to samo IP - "oczywiście" zbieg okoliczności... ;)

~Kaprsyna
2013-05-10 16:52
91.193.85.*

~Krupka
2013-05-10 19:21
91.193.85.*

~MisiaMonisia
2013-05-10 18:46
91.193.85.*

~AniaZbonia
2013-05-11 12:36
91.193.85.*

~pabl0
2013-05-12 12:06
91.193.85.*

~Kozaczek
2013-05-11 12:34
91.193.85.*

~Elzbietka
2013-05-13 08:38
91.193.85.*

słaba reklama ;) filtrów do kranówy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tam cały czas uskuteczniam FT-LINE :)
Ola - 5 nicków to samo IP ;) to pewnie "zbieg okoliczności" ;) hehehe ;]

* błąd - 6 nicków ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry