Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja składałam 21 i jeszcze nie mam decyzji a niby 30 dni mają.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja składam 11 wrzesnia dzis dostałam decyzje,jeszcze w miedzy czasie chyba 18 bylam na wezwaniu bo mi oswiadczenia brakowało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja składałam na początku września i jeszcze decyzji nie mam............inna sprawa jest jeśli ktoś pierwszy raz składał,bo dzieciątko się urodziło.........to wtedy szybko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja składałam jakiś czas temu, bodajże pod koniec września, ale czekam na pewno dłużej niż 2 tygodnie, aż dziwne bo w sierpniu składałam i dostałam bardzo szybko odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a teraz dostałyscie juz decyzje ? po jakim czasie? bo tez czekam.I od kiedy sie liczy- od złozenia wniosku czy od daty uzupelnienia brakujacych papierow?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki wielkie za odpowiedź :) Czekam więc z niecierpliwością
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam.
Z tego co wiem jeżeli złożyłaś "papiery" do 15 danego miesiąca powinni wypłacić jeszcze w tym.Po 15 płacą podwójnie w następnym miesiącu.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oj, to może w przyszłym tygodniu już będzie...Ciekawe czy od razu po odpowiedzi mogę liczyć na przelew,bo z tego co wiem,koło 25 są przelewy..może zdążą..tak liczę na te pieniążki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja składałam w pazdzierniku i dostalam odpowiedz po dwoch tyg:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Laserowa korekta wady wzroku (58 odpowiedzi)

czy któraś z was bądz waszych bliskich miała tez zabieg? bardzo proszę o waszą opinie i ew,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry