Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
xlander jest przecież polskim wózkiem ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak na moje oko to do x-landera mu daleko z wyglądu ;) co do jakości to nie wiem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj bardzo daleko :) moim zdaniem juz bardziej bebetto nico bardziej podobny jest do x-landera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeśli już 3w1 to proszę Was, dbajcie o bezpieczeństwo swoich dzieci i fotelik wybierzcie bezpieczny... do wielu wózków pasują foteliki maxi cosi, besafe itd, bo te nie są nic warte :( a życie i zdrowie dziecka chyba najważniejsze, co?
dlaczego daleko? jakieś argumenty użytkowniczek?

xlander to firma z Polski ale produkcję ma w Chinach, a Borówka produkuje i sprzedaje w Polsce - to miałam na myśli na początku:)
chodzi mi o wygląd :) całkiem inny jak dla mnie niż x-lander
x-lander jeszcze jako tako mi się podoba, ten wcale :P no ale każdy ma swój gust ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/x-a-x-lander-xa-4w1-super-zestaw-najtaniej-i2906718678.html

a gdzie tu podobienstwo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja kupiłam wózek delti cat, które własnie robi x-lander. uwazam, że gondola jest zdecydowanie lepsza-bo większa(rodziłam we wrześniu i zależało mi aby dziecko pojeździło do marca). Moja córka juz ledwo by się mieściłą w gondoli x-landera.
Stelarz zdecydowanie lepszy-masywniejszy ma x-lander.
Ja mam nosiło maxi-cosi i dokupiłam tylko odpowiednie adaptery.
moim zdaniem ten zestaw bardziej niz do x-landera jest podobny do TAKO jumper

co do x-landera, to zdecydowanie nie załuje ,ze zrezygnowalam z tego zakupu, nie rozumiem fascynacji tym wozkiem i dziwnej mody na niego,producent tylko zaciera rece i wciaz podnosi ceny,wielokrotnie slyszalam bardzo niepochlebne opinie, osob bardzo rozczarownych jakoscia, funkcjonalnoscia, wiele osob szybko pozbywalo sie tego wozka i kupowaly inny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba rzeczywiście rzecz gustu - ja widzę podobieństwo:)
O wyglądzie można dyskutować do końca świata ale mnie bardziej interesują spostrzeżenia z użytkowania Zippa. Ktoś ma takowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak już pisałam nie mam tego wózka, ale na pewno nie wybrałabym go ze względu na fotelik... chyba, że opcję bez fotelika (jeśli już by mi się podobał;))
Ok wygląd rzecz gustu. Ale jeśli napisałaś klon to chyba można się odnieść że klonem na pewno X-landera nie jest. Ja nie widzę w ogóle podobieństwa chyba, że do Tako jak już koleżanka wyżej napisała :)

Dla mnie jak bym miała wybierać X-lander o niebo ładniejszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałam że klon bo tak go widzę. Jak widać to sprawa indywidualna i naprawdę nie chciałabym roztrząsać kwestii "ładności" bo akurat dla mnie ważniejsza jest funkcjonalność i bezpieczeństwo.

Dziękuję za info o foteliku, zbadam to dokładniej bo faktycznie nie zwróciłam na to uwagi.

Czekam na inne spostrzeżenia użytkowniczek:)
a ja miałam tako bardzo podobny do tego. zwracam tylko uwagę na kosz, ponieważ w tym tak samo jak w moim nie bardzo dało się cokolwiek włożyć do środka jak na stelażu była zamontowana spacerówka. w tym chyba będzie to samo jak widzę na zdjęciu.a kosz przydaje się bardzo bardzo
Dzięki Nuska83:) Właśnie o takie uwagi mi chodziło, pierwszy raz kupuję wózek i nie mam pojęcia na co uważać.
nie martw się, ja też będę niedługo stała przed zakupem wózka i zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. jedno co wiem to to, że chce mieć 3 w1
powiem tak nie żałuj kasy na wózek bo będziesz go używać codziennie, zaoszczędzisz 500 zł a potem będziesz kląć na niego przez co najmniej 2 lata :) zwróć uwagę na sterowność, wielkość gondoli, wielkość spacerówki czy da się swobodnie włożyć i wyjąc różne rzeczy z kosza, czy jeśli są pompowane opony to dostęp do wentyla jest swobodny czy sama je dopompujesz(ja w swoim musiałam kombinować).a co do wagi to te 3w1 ważą bardzo podobnie więc nie ma to znaczenia. jak chcesz lekki to trzeba kupić parasolkę z możliwością montowania gondoli(chcico, pegperego ma takie modele)
pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)
A tak po za tematem. Jeśli kupisz wózek firmy "krzak " to sprzedasz go ze sporą stratą przy X-landerze strata nie będzie taka duża oczywiście ma na to wpływ sposób używania i dbania o wózek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wogóle x-landera nie przypomina...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry