Widok

do Ponury

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ponury,potrzebuję Twojej rady: mój sąsiad wynajął mieszkanie studentom, którzy puszczają głośną muzykę np o 7 rano w niedziele i w innym dziwnym czasie, moje dziecko się budzi ( 3 miesiące) i nie może zasnąć, interwencje moje u nich nic nie dają, czy policja może mi pomóc w tej sprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj mamusie :) sama nią lada dzień będę i wiem, że moje dziecko płacząc nocami będzie dla sąsiadów uciążliwe.

Według mnie uciążliwe dla innych mogą być na równi i głośne radio i płaczące dziecko... Chyba nie oczekujecie, że sąsiad za ścianą nie mający dzieci lub mający dzieci dorosłe z przyjemnością słucha ciągłego płaczu dziecka.... jest to z pewnością baardzo uciążliwe, a na dodatek odbywa się o każdej porze dnia i nocy. A muzyka o 7 to już niestety nie cisza nocna.

Piszę to jako wyrozumiała przyszła mama, ze świadomością, że moje dziecko będzie uciążliwe dla sąsiadów podczas nocnych popisów wokalnych... po prostu trzeba przyznać, że nocne płacze dziecka to także zakłocanie ciszy nocnej, na które niestety czasem niewiele możemy poradzić...... ale jeśli wiemy że my przeszkadzamy w taki sposób to nie miejmy pretensji, ze ktos inny przeszkadza muzyką w ciągu dnia do której ma prawo....

A metody na muze w ciągu dnia nie ma.Policja nic nie wskóra...Jedynie można liczyć, że właścciel mieszkania zrozumie problem i zrobi porządek z najemcą..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mim zdaniem potrzebny tu jest sposob zebrac podpisy od sasiadow oczywiscie nie od glosnych studentow i do spoldzielni wnosek o interwencje slyszalam ze ludzi ktorzy zakucaja zycie ludzia za sciana mozna esmitowac albo nalorzyc grzywne wzywac dzielnicowego itp pozdrawiam a i do wszystkich malolatow zlosliwych DZIECKO POPRZEZ PLACZ KOMUNIKUJE SIE NIE POTRAFI POWIEDZIEC CO GO BOLI CZY MU MOKRO TRZEBA TO ZROZUMIEC KAZDY BYL KIEDYS DZIECKIEM I TEZ PLAKLAL WEZCIE SOBIE CHORZY LUDZIE DO SERCA pozdrawiam WSZYSTKIEM SZCZESLIWE MAMUSIE
Dziewczyny ale dlaczego zeszłyście z tematu tematu postu?? Jakiś troll Was wyprowadził z równowagi?? Piszmy co zrobić z uciążliwym sąsiadem a spory z jakimś prowokatorem olejmy. Sama na szczęście nie mam tego typu problemów: sąsiadka na dole często i na długo wypływa w morze ( z czego się cieszę bo mój młody hałasuje tzn. trzaska zabawkami o ziemie a nie mam dywanów -oczywiście jak wróci to albo młody wyrośnie z walenia albo sobie sprawimy dywany, gdyż sama cenie spokój i nie wyobrażam go sobie komuś zakłócać) a na uciążliwych sąsiadów to niestety widzę takie sposoby: znajomi w policji, ewentualnie wzbudzenie lęku, pobrudzenie drzwi, wycieraczki (czym?? jak kto woli, moja sąsiadka z dzieciństwa preferowała swoje odchody)
Jestem ciekawa czy jak będzie miała dziecko, to czy będzie zamykała dziecko w piwnicy jak będzie płakać? "Bo to przeszkadza"
Droga Anko a zapytaj swojej mamusi o twój wrzask jak byłaś dzieckiem czy twojej mamusi pasowałoby gdy ktoś z sąsiadów puszczał muzykę by zagłuszyć twoje wrzaski ?
Nusia życzę Tobie szczęśliwego rozwiązania i wszystkiego dobrego :-)))) mniej złośliwości:-)))) I aby do Ciebie nie przyszli sąsiedzi, że Twoje dziecko "ryczy" i masz je uspokoić bo im zakłócasz odpoczynek. pozdrawiam
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Nusia Ty się o mnie nie martw!!!! I o mój prezent walentynkowy. A persenu nie łykam bo karmię piersią:-)))).
Pewnie anka i niusia to jedna i ta sama osoba. Szkoda mi Ciebie dziewczyno.
Nusia - zamiast wpierdzielać się z takimi komentarzami zajmij się czymś pożytecznym. Może przeczytaj książkę, jak sprawić żeby chociaż jedna osoba mnie polubiła?Poradnik dla wrednych babsztyli.

Jestem ciekawa gdyby szanowna Anka, poszła do pracy na nockę, wróciła o 7 rano, chciała się wyspać, a tu ktoś nagle ma ochotę głośno posłuchać muzyki... Jestem ciekawa czy też byłaby taka wyrozumiała. Nie pomyślałaś że ta głośna muzyka, przeszkadza nie tylko dzieciakom, ale też i starszym, i ludziom pracującym na nocki?
Może skoro tak Ci przeszkadza ten płacz dziecka to się wyprowadź na wieś. Tych ludzi jest o wiele więcej niż takich jak Ty, więc jedyny pomysł - wynieście się na jakieś zadupie, i razem słuchajcie sobie wszystkich rodzajów muzyki. Będziecie mieli kakofonię jak trzeba, może to was zadowoli.

A w sumie, skoro nie przeszkadza wam muzyka, tak głośno rycząca, to płacz dziecka wam przeszkadza?
Jak komuś przeszkadza płacz dziecka i inne tego typu "niedogodności", jest proste rozwiązanie:-
Wyprowadź się z blokowicha i wybuduj dom.

Nikt Cię w bloku pewnie na siłe nie trzyma;)
ojjka juz ci lepiej????? maz prezentu walentynkoego nie dal???
persen lyknij to wyluzujesz
Wiesz co Anka i dobrze, że nie masz dzieci...współczułabym im takiej matki.
Powiem Tobie jeszcze jedno na starość uronisz jeszcze nie jedną łzę, że nie ma nikogo przy Tobie. Będziesz sama jak palec...i dobrze.
To ja się grzecznie pytam, po jaką cholerę wchodzisz na forum które nazywa się "RODZINA I DZIECKO"??????!!!!!!!!!
Dziecko płacze bo to jego prawo!!!!!!! A muzyki słucha się tak żeby cały blok nie musiał tego słyszeć.Może zamiast kupować mieszkanie i słuchać płaczących dzieci trzeba było kupić domek???!!!!
Wcale nie widzimy czubka własnego nosa tylko dbamy o dobro i spokój naszych pociech i nasz własny.
Dziwne, że przeszkadzają Tobie ubrudzone kołami wózka ściany a nie przeszkadzają Tobie np: pomalowane sprayem lub mazakiem albo rzucane nagminnie pety na klatkę schodową????!!!!!! To Ty widzisz czubek własnego nosa i z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że należysz do głośnych sąsiadów???!!!!! Może na Ciebie już leży jakiś donosik w spółdzielni i nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz grzywnę. Bez złośliwości ale życzę Tobie tego.
Poza tym jak będziesz miała własne dzieci to zobaczysz jak to jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"nie zamierzam marnowac sobie zycia zeby wychowac dziecko"
gratuluje inteligentnego myslenia:P

Nawet jesli nie chcesz miec dzieci,to ok,nie kazdy musi przeciez,ale stwierdzic ze to marnowanie zycia ...glupszej teorii nie slyszalam!

A wlasnie,co tu zatem robisz na tym forum?Hmmm???????
Anka w takim razie jak trafiłaś na forum o tematyce "Rodzina i dziecko" skoro w tej kwestii nie masz nic sensownego do powiedzenia?
Może odwiedź jakieś forum na temat gdzie wypowiesz się na temat swojej ulubionej muzyki, lub dla ludzi sfrustrowanych :-D
Wiem,że mam rację:)
niech ta muzyka tobie uszami pojdzie:) i idz sobie posluchaj muzyki niz tu siedziec:)
masz racje matko polko ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Im więcej piszesz tym bardziej widac że jesteś osobą o niskim intelekcie i małej kulturze osobistej także wybacz ale nie będę zniżac się do Twojego poziomu i wdawac w dalsze dyskusje.
Pozdrawiam!
jaka malolata niech ma swoje zdanie zawsze jakas pierdola sie znajdzie
co innego placzace dziecko,a co innego muzyka i inne sprawy na ktore czlowiek dorosly ma wplyw i robi je swiadomie.

no coment dla porównywania placzu dziecka z remontami czy muzyką:P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry