Widok

do Ponury

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ponury,potrzebuję Twojej rady: mój sąsiad wynajął mieszkanie studentom, którzy puszczają głośną muzykę np o 7 rano w niedziele i w innym dziwnym czasie, moje dziecko się budzi ( 3 miesiące) i nie może zasnąć, interwencje moje u nich nic nie dają, czy policja może mi pomóc w tej sprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę napisz do mnie amifan@poczta.onet.pl

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ja tez chciałabym zglosic nieprawidłowości w jednym z domów opieki ,ale....nie wiem gdzie i komu.
Nie wiadomo komu zaufać a szefostwo tego domu to ludzie którzy maja
Znajomosci i poparcie w wyższych sferach ,a ja niestety jestem przeciętnym obywatelem i moge jedynie przyglądać sie z ukrycia i łzami w oczach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gg- ja nie zwracam nikomu uwagi,ze pierze,odkurza itp.Dlatego siedzialam cicho przez 15 lat:P
Zresztą do tej pory ani razu nie zwrocilam uwagi nikomu,bo to są normalne czynnosci dnia codziennego.
To nic,ze małpa robi to spacjalnie w godzinach kiedy sie spi:P
to nic,ze latem mam pol balkonu zalane ,bo wiesza nieodwirowane pranie.Tak jak pisalam....na glupote rady nie ma.
Natomiast kwestia wyzwania mojego dziecka to zupelnie odrębna sprawa.Tu juz cicho byc nie moglam.

to sasiadka ma jakis wyostrzony sluch na niesamowita miare jak slyszy brzedk zmywanych szklanek :) zal mi takich ludzi ,bo to totalny absurd

zmywam nawet o 12 w nocy
piore w nocy moje dziecko tez czasem placze albo wrzeszczy bo ma takie fazy ale jakos nikomu nigdy nic nie przeszkadzalo! owszem czasem sie zdarzylo ze sasiad dosc pozno sobie wlaczyl muzyczke na maxa ale po walnieciu w sciane sie uspokajal od razu i jeszcze pozniej mnie przepraszal ale jak widac sa ludzie i ludziska
Justi ja nie mówie o złośliwych zachowaniach, ale o wszystkich innych wynikających z...zycia po prostu, które Wam przeszkadzają.

Nie zatkało mnie, nawet mnie nie zaskoczyło.

Idąc tym tokiem myślenia...- zmywasz naczynia o 21 ?:) Jeśli Ty możesz zmywać, w takim razie sąsiadka może pralkę włączyć o tej porze.
Tobie pralka przeszkadza ...jej mogą przeszkadzać naczynia :)

Dobra, nieważne zresztą.
:)
Pozdrawiam.

w sumie to jedno zdanie przelało czarę goryczy,bo do tej pory siedzielismy cicho przez 15 lat jej zlosliwosci wychodząc z zalozenia,ze madrzejszy musi ustąpic,a na glupote rady nie ma.
gg- nie mialam na mysli imprez urodzinowych itp,bo to uwazam zupelnie normalne:)

Ciekawe cos bys powiedziala na:
-wieszanie prania nieodwirowanego po to,zeby sasiad na dole mial zalaną balustrade
- sprzątanie klatki schodowej o 7 rano oczywiscie w taki sposob by jak najczesciej obijac miotłą o poręcze na klatce:P

- chodzenie po mieszkaniu w kapciach nie typowo domowych lecz na obcasie po to,by wkurzyc sasiada na dole(oczywiscie chodzenie jest caly dzien non stop)

- walenie w drzwi (moje oczywiscie),zebym nie zmywala naczyn o 21 bo brzędk szklanek przeszkadza a ją(zlosliwą malpe moja sasiadke z gory)główka akurat boli....:P

A juz szczytem bylo kilka miesiecy temu spotkanie mnie na klatce schodowej i stwierdzenie,ze moje dziecko wyje pol nocy.Owszem wylo,bo ząbkowalo.Odpowiedzialam,ze to tylko dziecko i nie robi tego zlosliwie.
Odpowiedz malpy:"to nie dziecko,to bękart"

Zatkało Cię?
Z taką sasiadeczką to ja zrobilam szybko porządeczek.Zglosilam sprawe na policje za oszczerstwo.Nawet przyjechali,ostrzegli.oczywiscie małpa sie zarzekala.
Od tego czasu jest duzo wiekszy spokoj,bo wie,ze przy kolejnym takim wybryku czeka ją sprawa w sądzie.

Z resztą sasiadów zyjemy jak jedna rodzina.Znamy sie od ponad 20 lat:)
Na nas sąsiedzi dwa razy wezwali policję: pierwszy raz sąsiadka mieszkająca pod nami za to że wymieniamy okna a na jej parapet się kurzy, drugi raz "nowi" sąsiedzi - wezwali policję bo mieliśmy polterabent tzn. twierdzili że goście budzą i straszą ich małe dzieci (była to godz. 8 wieczorem) rozbijając butelki w przygotowanym kartonie. Przyjechali policjanci, gdy zobaczyli jaka to uroczystośc swierdzili że mamy wyjątkowo popieprzonych sąsiadów, po czym pojechali. Mój wujek wkurzył się i powiedział sąsiadowi co o nim myśli. Policja przyjechała kolejny raz o 21ej z zarzutem że obrażamy sąsiadów. Oczywiści pojechali zaraz. Dodam że ten sa sąsiad, któremu tak strasznie budziliśmy i straszyliśmy dzieci, sam drze się na nie i wyzywa je, ich matka robi to samo. Komuś jak widać bardzo nie podobało się że inni się bawią a on nie.
Justi30, u nas panuje po prostu taka zasada i to już od 20 lat!, że akceptuje się różne zachowania sąsiadów, za cenę tego, że sąsiedzi będą akceptowali nasze :)
Jeśli ja robie np. imprezę urodzinową i całą noc będą głośne rozmowy, to wiem, że nie mogę mieć za złe, jeśli sąsiadka też taką imprezę zrobi :)
I zapewniam Cię, że to się świetnie sprawdza.

Mam szczęście faktycznie-bo pomimo 30 mieszkań ludzie akceptują siebie i swoje zachowania :)
eee to Ponury szacunek z mojej strony ;-))))))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
w Policji :)))
Bo taki obeznany jesteś w tyk paragrafach :-))))
Ponury, jesteś nieoceniony :-)))))) Z ciekawości pytam: Gdzie Ty pracujesz????
to pozazdroscic sasiadów!:)
ja mam niestety uciazliwych.nad sobą uciazliwych specjalnie zlosliwie.pod sobą uciazliwi,ale sa wporządku.poprostu babka prowadzi nocne zycie a jej matka jest troche przygłuchawa(coz ma 85 lat).
zapewniam,ze nie trzeba nasluchiwac co kto robi.tego sie nie da nie slyszec:D
Strasznie marudni jesteście co niektórzy :)

Rozumiem, że muzyka, która gra nonstop głośno może przeszkadzać, że ciągłe imprezy moga przeszkadzać, że bieganie skakanie nonstop może przeszkadzać...
Ale pranie, płacz dziecka, chodzenie nie w takich kapciach, otwieranie za głośne drzwi i czepianie się do różnych czynności, które nie trwają nonstop, tylko czasowo i to w godzinach 6-24 to już przesada.
Niektórzy powinni wyluzować, a nie nasluchiwać co kto robi w swoim domu...
Nie macie po prostu większych problemów i próbujecie sobie jakieś znaleźć, byle tylko udowodnić swoje zdanie przed sąsiadami.
Mieszkam w bloku i mam świetnych sąsiadów, każdy skupia się na sobie, a nie na życiu innych!!
Ponury - wysłałam Ci maila :) dzięki :)
oj justi justii mieszkam w bloku całe życie i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się słyszeć jak sąsiadka robi pranie, a kąpiel to mogę słyszeć tylko wtedy jak akurat robię sobie w kibelku dłuższą posiadówę co w sumie nie zdarza się za często i na dodatek jedyne co słyszę to może jakieś stuknięcie prysznicem o wannę i żadnych innych dźwięków
naprawdę przesadzacie z tym narzekaniem na hałasy, no chyba że siedzicie w łazienkach cały dzień i nasłuchujecie tylko co robi sąsiad pod wami
Napisz do mnie na priv - wyśle się do sprawdzienia przez kryminalnych pod kątem kodeksu karnego - niedopełnienie obowiązków przez dyrektora domu, stwarzania zagrożenia dla życia i zdrowia pensjonariuszy poprzez te posiłki, podłogi itd.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

znalazłam tylko wizytówkę na 3mieście :P
no właśnie nie mam pojęcia i nie wiem gdzie to sprawdzić :/ szukałam w necie jakiś informacji o tym domu - nic nie znalazłam... :P chyba, że może ostatnio coś się pojawiło :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry