Widok
pmadzia, rozumiem Cię doskonale... święte słowa, że wiele osób ledwo co zarabia tyle co rata... a co z resztą? Niestety jak pensja męza i żony wynosi 1000 to marna pociecha, że są dwie. Co do mieszkania za 180 tys to w 3mieście niestety musisz liczyć spoooro ponad 250tys za 50metrów. Wiem, że Toruń jest dużo tańszy a są jeszcze takie miejsca gdzie ceny ledwie przekraczają 100tys, ale wtedy nie ma pracy, żeby je utrzymać.
@gnieszka napisał(a):
> "Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż
> taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie
> mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie
> użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca"
>
>
> Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może
> dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na
> samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie
> rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd
> wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej
> rodziny to ogromny wydatek....
ALE PO CO TE ATAKI? Przecież staramy się wszystkie dla Magdy i jej męża znaleźć jakieś rozsądne rozwiazanie. Tutaj nie chodzi, żebyśmy sobie nawzajem dopieprzały przecież. Może dobrym rozwiązaniem dla Magdy byłyby TBS-y, ale słyszałam z drugiej strony, że tam czynsze są dość spore za miesiąc, więc już sama nie wiem, co doradzić.
> "Oj nie przesadzajcie, przy pensji męża i żony to nie jest aż
> taki kosmos. Zobaczcie ile trzeba płacić za wynajęcie
> mieszkania. A tutaj przynajmniej macie swój kąt i nie musicie
> użerać sie z teściami. A taka inwetycja zawsze się opłaca"
>
>
> Rina, ja wcale nie przesadzam. każdy mierzy swoją miarą, może
> dla Ciebie to nie kosmos, ale nie dla wszystkich, a Magda na
> samym początku napisała, że nie stać ją na taki kredyt, nie
> rozumiem po co takie gadki "przy pensji męża i żony", a skąd
> wiesz jaką mąż i zona mają pensję??Rata 900 pln dla przeciętnej
> rodziny to ogromny wydatek....
ALE PO CO TE ATAKI? Przecież staramy się wszystkie dla Magdy i jej męża znaleźć jakieś rozsądne rozwiazanie. Tutaj nie chodzi, żebyśmy sobie nawzajem dopieprzały przecież. Może dobrym rozwiązaniem dla Magdy byłyby TBS-y, ale słyszałam z drugiej strony, że tam czynsze są dość spore za miesiąc, więc już sama nie wiem, co doradzić.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Madzia, zobacz to mieszkanie:
KAWALERKA NA PARTERZE Z OGRÓDKIEM 100M2
(Mieszkanie)
Tanie w eksploatacji mieszkanie z oddzielną jasną kuchnią. Możliwość sprzedaży z wyposarzeniem. Położone 2 min. od przystanku autobusowego w pobliżu sklepów. Istnieje możliwość adaptacji ogródka (ok 100m2). Zachęcam do obejrzenia.
Cena: 158 000.00 zł
Pow.: 30 m2
Liczba pokoi: 1
Piętro: 1
Liczba pięter: 2
Cena za m2: 5250
Pow. użytk.: 30 m2
Rok budowy: 2000 r.
Ogrzewanie: c.o. gazowe
Ulica: Zeusa
Dzielnica: Kowale
Miasto: Gdańsk
Infomacje dodatkowe:
balkon, telefon,
Dane kontaktowe:
Osoba/firma: Bartek
E-mail: bartes164@poczta.onet.pl
Tel./fax: 603-69-29-37
KAWALERKA NA PARTERZE Z OGRÓDKIEM 100M2
(Mieszkanie)
Tanie w eksploatacji mieszkanie z oddzielną jasną kuchnią. Możliwość sprzedaży z wyposarzeniem. Położone 2 min. od przystanku autobusowego w pobliżu sklepów. Istnieje możliwość adaptacji ogródka (ok 100m2). Zachęcam do obejrzenia.
Cena: 158 000.00 zł
Pow.: 30 m2
Liczba pokoi: 1
Piętro: 1
Liczba pięter: 2
Cena za m2: 5250
Pow. użytk.: 30 m2
Rok budowy: 2000 r.
Ogrzewanie: c.o. gazowe
Ulica: Zeusa
Dzielnica: Kowale
Infomacje dodatkowe:
balkon, telefon,
Dane kontaktowe:
Osoba/firma: Bartek
E-mail: bartes164@poczta.onet.pl
Tel./fax: 603-69-29-37
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Szok 158 tys. zł, za 30 m!!!!????? za Kawalerkę? I co z tego, że 2000 rok budowy, juz nie narzekam wcale na swoje 44 m za 108 tys. - kupione w zesżłym roku. (rate mam 500 zł). ale jak sie nie ma wyboru to sie bierze co jest, ale czy warto takie pieniądze wkładac w scoś co juz jest za małe nawet dla dwóch osób?
Nawet jak sie czlwiek troche pokłóci to nie ma drugiego pokoju, aby do niego póśc i uspokoic nerwy, aby po chwili wrócić i sie pogodzić, że o dzieciach nie wspomnę.
Nawet jak sie czlwiek troche pokłóci to nie ma drugiego pokoju, aby do niego póśc i uspokoic nerwy, aby po chwili wrócić i sie pogodzić, że o dzieciach nie wspomnę.
Magdalena, ja niestety dołączam do grona tych co na kredyt nie stać, ne mówiąc o tym, że mi nikt go nie da nawet. Jedyne wyjście dla mnie to TBSy, o które staram się z Urzędu Miasta - wtedy nie trzeba płacić opłaty partycypacyjnej. Jeżeli byłabyś zainteresowana tą drogą uzyskania TBSów, to daj znać - podzielę się tym co wiem. Pozdrawiam