Widok

mieszkanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam dziewczyny zalmke
chcialabym kupic mieszkanie ale jak widze ceny to sie zalamuje
Kredyt w wysokości 1000zł to dla nas za duzo

Wynajmowanie jest be sensu bo to kasa wyrzucona w bloto

kurcze co robic ?
gdzie szukac mieszkania i gdzie brac kredyt ?

pomóżcie prosze

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magdalena, piszę maila, ale t trochę mi zajmie, bo sporo tego

przynajmniej w Gdańsku TBS buduje mieszkania, w Gdyni jak sie orientowalam to maja teraz przestoj i nie wiadmo kiedy znow zaczna budowac :/

Boże to ja bym tez wolała już te TBSy niż kredyt na 30 lat,straszne. Poza tym biorąc kredyt nie wie się co będzie za rok,za dwa czy nie stracimy pracy itp. A rata prawie 1000 miesiecznie to naprawdę kosmos. Załóżmy,że to pensja jednego z małżonków,a za druga pensję trzeba opłacić rachunki,jeść,ubierać się,nie mówiąc już o dzieciach. Nie chciałabym przez 30 lat klepać biedy. Dziękuję losowi,że mój mąż miał kawalerkę,którą sprzedaliśmy,dołożyliśmy i teraz mieszkamy w Pruszczu w mieszkanku 4-pokojowym.I pomyśleć że za cenę tego naszego pięknego mieszkanka kupionego we wrześniu teraz moglibyśmy kupić co najwyżej kawalerkę. Co prawda spłacamy po dwie pożyczki w pracy wzięte na 4 lata ale to pikuś,bo to nie jest kredyt w banku na 30 lat. Czasami naprawdę dziękuję Bogu że mam takie szczęście w życiu. Życzę wszystkim powodzenia,szczęścia i wytrwałości.

nie dla wszystkich 1 tys zl połowa 2 pensji małzonków

kolo mnie niedawno wybudowali TBSy (gdynia) ale nie chcialabym tu mieszkac bo widzialam jak byly budowane te budynki

Magda za kawalerkę z aneksem kuchennym w TBSie (standardy to ok30-34m2 więc nie taka mała) płaci się miesięcznie ok 350 zł czynszu + prąd. Za mieszkanie 2pokojowe - ok 50m2 - ok 590 zł + prąd. Nie jest więc tak źle. Polecam TBSy, masz nowoczesne mieszkanie, przestronne - nawet w jednym pokoju lepiej mieszkać z mężem niż gdzieś kątem w wynajętym lokalu...

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
jeśli chodzi o standadry budowlane, to TBSy buduje się tak samo - czyli zdarzają się niedoróbki, jak wszędzie,ale ja nie pamiętam,aby w moim mieszkaniu było dużo "fuszerek" budowlanych. Natomiast moja koleżanka kupila za gruba kasę 4pokojowe mieszkanie i ciągle narzeka,że wszystko krzywe, coś jej odpadło, okna nieszczelne...

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
mi chodzi tylko o to co widzialam kolo mnie...

Tak jak pisałam my tylko tbsy bo na nic innego nas nie stać.Moi znajomi mieszkanją w tbsach już jakiś czas i nie narzekają.Standard jest taki jak w mieszkaniach własnościowych.

my od tygodnia mieszkamy na własnym, tez mamy kredyt na 30 lat i nie patrze na to ze to 30 lat tylko jako inwestycja my kupiliśmy 3 pokoje, 56m za niecałe 170000 teraz nasze mieszkanie jest warte puste 2 razy tyle, szok. A co do tego ze trzeba mięć 50% mieszkania to wcale nie prawda no nie wiem jaki bank to powiedział ale my mięliśmy ledwie co 12% i nam dali, a tez nie chcieli nam dać kredytu i niektóre banki robili problemy. Co do tbs to tez sie zastawialiśmy na tym, fakt ze nie będzie (może) nigdy własne ale będzie mieszkanie.

Rina możesz mi powiedzieć ile chcesz za twoje mieszkanie bo znajomi szukają?

Widziałam jej ogłoszeie w serwisie trojmiasto.pl-395.000.
dziękuje dorcik

dorcik79 napisał(a):

> Widziałam jej ogłoszeie w serwisie trojmiasto.pl-395.000.

Upoważnił się ktoś dziewczyno, żebyś pisała takie rzeczy na forum??

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
w sprawie ceny, to tylko na e-maila.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Rina skoro wystawilas je w ogloszeniach to o co sie zucasz?
chcesz je sprzedac czy nie ?

a po za tym nie o tym ten watek

moze sie rzucam, a ty za to jestes ciagle sfrustrowana. i to tyle.

mylisz sie nie jestes sfrustrowana tylko brak mi siła nawalke ale co tam niech ci bedzie

napisz odrazu ze niechcesz sprzedac tego mieszkania i juz

Rina, wypowiedź - majstersztyk :D Tylko zapomniałaś wrzucić w nią choć gram logiki...
Agatha wiedziaam ze zaraz sie tu pojawisz i przyznasz Riji racje :)

a moze by tak przeprowadzka?

http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=600565

Nie przeprasam za bledy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry