Widok

ślub, a wiek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, a przyznacie się ile będziecie miały lat w dniu ślubu? ;) I czy uważacie, że jest to dobry wiek do wychodzenia za mąż? Bo mi się wydaje, że 23 to troche mało :P Ale z drugiej strony... ile można odwlekać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
slub planuje w przyszłym roku wiec bede miala 30 latek, zdecydowanie czas najwyzszy :)
JA 24 :) LAT SLAWEK 31 :)
Ja bede miała 23 i nie uważam ze to mało, jesli się czegos jest pewnym to nie ważne ile masz lat :)
ważne to co masz w głowie a nie wiek, czytam już jakiś czas ten weselnik i widzę, że wiek naprawdę nie ma nic do znaczenia, niektóre panny mają np 30 lat a są niestety głupsze od dziewczyn w wieku 21 lat, więc nie ma na to reguły
Goblin ma racje, Ja w dniu ślubu bede miala 22 a moj facet 28 . Oboje mamy juz za soba "ciezkie " zwiazki i potrafimy docenic to co jest teraz. I wydaje mi sie ze wiek nie ma nic do ślubu.trzeba byc na tyle dojazalym zeby podejmowac takie decyzje i podejmowac je dla siebie a nie np dlatego ze jest sie w ciazy itp... a wiele kobiet tak robi....
Zgadzam się z Jonką, a zwłaszcza z ostatnim zdaniem. 20 czy 30 - czasem to naprawdę bez znaczenia, ważne aby z miłości, rozumnie i dobrowolnie :)
rocznikowo ja 26 moj P. 28 (ale w dniu slubu jeszcze nie skończone;))
a wiek nie ma znaczenia, irytuja mnie dziewczyny które mowia ze maja juz tyle i tyle lat i juz czas wychodzic za maz... co za czas? wazne jest to ze sie kocha i sie chce z dana osoba spedzic reszte zycia a nie staż zwiazku czy wiek.
Było już kilka podobnych wątków, ale w tym również się wypowiem :)
Mam 21 lat i jestem już mężatką, szczęśliwą na dodatek... ;)
ja 22 moj M 27
Ja w dniu ślubu 24 lata, a mój K. 29 lat.
25 i 27
a my 26 lat :)
oczywiście, że wiek nie ma znaczenia; ale ja osobiście uważam, że 21 lat na wychodzenie za mąż to bardzo mało, nawet 23 to mało :) ale najważniejsze, że jest się pewnym swojej decyzji, że się do tego dorosło i tyle w temacie :) niestety ja z racji tego czym się zajmuje mam do czynienia wielokrotnie z młodymi osobami które planują ślub, a są tak niedojrzałe jeszcze, że szok...a najgorsza jest taka nieodpowiedzialność i podejście typu "weźmy ślub będzie fajnie", ale nie ma reguły na nic bo znam też osoby 30-letnie które jeszcze nie dorosły do związku małżeńskiego

ja sama miałam 29 lat, tak wyszło że dość późno w życiu poznałam swoją drugą połowę, ale też wiem, że byłam na to gotowa pod każdym wzgledem :)
Najważniejsze by czuć w sobie, że to już ten moment. Tak jak wyżej dziewczyny pisały niektóre 30-latki są mniej gotowe na ślub niż niektóre 20-latki. NIe ma reguły, po prostu trzeba dojrzeć do tej decyzji.
ja mialam 22 lata, a moj maz 21..

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
No a wiec ja będe należec do "młodych" męzatek bo mam 21 latek a rocznikowo to 22...... Poznałam życie z każdej strony... Jestem pewna swoich uczuć i swoich planów..... Wiek to pojęcie względne... Myślenie o przysżłości i nastawienie do życia świadczy o dorosłości i dojrzałości człowieka...
1-szy ślub- ja 23, on 26. (byłam pewna,że to TEN i nie byłam w ciąży) Teraz -ja 36, on 35(zobaczymy, czy to TEN). Może to straszne, ale nie potrafię już podchodzić do małżeństwa z taką pewnością. Nauczyłam się, że może się skończyć. Wg. mnie szczęście w małżeństwie nie nie zależy ani od wieku, ani od tego, że jest ono zawierane ze wzgl. na ciąże. To chyba trochę ,mimo wszystko, loteria i nie ma 100% przepisu na udany związek
To ja olenka_21 będe miala tak jak Ty... Mój M również taki młody ;p
ja 27 moj 29.
do góry