Widok

starające się X - SZCZĘŚLIWY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i dużo pozytywnych fluidów:) ))))))

właśnie próbuję się wbić do jakiegoś lekarza w dniu dzisiejszym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też Wam tego zycze, aby te wredne @ nie przychodziły, kiedy ich nie chcemy:)

Ja oczekiwałam @, bo chciałam zajść w ciąże bardziej latem, a tu @ nie było, pamietam jak robiłam testy w domu i po jedenej kresce.....i szok jaki przezyłam jak zobaczyłam bete.....ach zapamietam to na całe zycie, i planowanie ciązy tym razem mi nie wyszo...he he he

z całego serca życzę Wam takich niespodzianek, jak ja miałam tydzień temu:)
O tak! Wszystkie @ wysłać na drzewo,hahaha!
Majls,gratuluję z całego serca i życzę szczęśliwego donoszenia!
Też bym chciała taką niespodziankę! ;)

karolinka29 - mam nadzieję,że tym razem się uda i pod koniec tego roku lub na początku przyszłego zostaniesz szczęśliwą Mamusią!
dziękuję i Tobie też życze spełnienia szybkiego tego planu :)
Dzięki! ;)

Siwa34 a ile masz lat ja mam 30 jeśli starasz się dłużej niż pół roku to radzę ci idz do gin na monitoring będziesz wiedziała czy rosną i pękają pęcherzyki.To bardzo ważne aby nie marnować czasu. Ja jestem wkurzona na siebie że dopiero po 1,5roku zdecydowałam się na wizytę. Przynajmniej będziesz miała pewność czy ok z owulką.Możesz też we własnym zakresie wykonać badania hormonalne.U mnie okazało się że nie pękają pęcherzyki i jestem na lekach stymulujących.
mam zapytanie co do temp w 1 dniu owu. czy jak rano zmierze i temp bedzie normalna czyli skoku nie ma to czy powiedzmy tego dnia wieczorem moze sie owu zaczać?

żeby wiedzieć kiedy bedzie owulka to najlepiej mierzyc cały cykl tempke..tak to trudno odpowiedziec
no ja mierze cały cykl narazie utrzymuje sie na poziomie 36.3-36.5 i czekam na skok. tylko jestem ciekawa jesli owulacja zacznie się no po południu to czy rano w ten sam dzien bedzie widoczny ten skok.

skok jest juz po owulacji. ale ile po to nie wiem tak logicznie troche pewnie potrzeba zeby wyprodukowac progesteron ktory podwyzszy temperature. ja czekam na okres. powinnam dostac w przyszlym tygodniu (nie staramy sie teraz wiec na pewno bedzie).
dzięki za informacje

dokładnie walerka ma racje ;)
ja mam mieć jutro @ wrrr... i chyba będzie
sylwia80, ja mam 34 lata.Raz już byłam w ciąży (3 lata temu),ale w 5 miesiącu poroniłam i dopiero teraz zdecydowałam się na kolejną próbę.
Wydaje mi się,że wiem,kiedy mam owu,bo tego dnia pobolewa mnie jajnik.Dziwna sprawa,bo przed ciążą tego nie miałam i nie wiedziałam,kiedy mam owulkę.
My chyba przerywamy staranka przynajmniej do grudnia, przynajmniej o dziecko biologiczne. Zalezy nam bardzo na synusiu- adoptusiu i nie chcemy stracic szansy na kwalifikacje przez moja ewentualna ciaze (mamy tylko kawalerke) a puki co brak szans na kredyt mieszkaniowy na wieksze mieszkanko- po pierwsze ze dla banku bedzie nas 4 i musi byc wieksza zdolnosc kredytowa, w 3 osoby o to latwiej, po drugie szukam pracy bo w tej chwili jestem na wypowiedzeniu...Z przyczyn racjonalnych staranka stop ale adoptowac chcemy i bedziemy, a o dziecko postaramy sie jak juz Kubuś bedzie z nami, na drugim mieszkanku. A poza tym nawet roku nie przepracowalam i macierzynskiego bym platnego tez nie miala :( Tak bedzie chyba madrzej...

Byc moze ze czesc z Was zachodzac teraz w ewentualna ciaze by zrezygnowala z adopcji, moze ja jestem glupia :) ale o adopcji zdecydowalismy juz jak sie poznalismy z mezem i postanowilismy ja sobie jako cel zyciowy, obojetnie czy majac problemy z zajsciem czy nie majac... w razie ciazy teraz, nie bylibysmy w stanie zrezygnowac z adoptusia...

Takze bede Was podczytywac, pisac co u nas w sprawie adopcji, ale "terapie gumkowa" przedluzamy ile sie da...:)
To bardzo mądra decyzja :) moge sie założyć, że po zakończeniu procesu adopcyjnego bardzo szybko zostaniesz drugi raz mamusią :)
Cały czas do nas zaglądaj i informuj jak się sprawy u Was maja ;)
Michałowa, Ja-dwisia - kiedy IUI? Czekam i czekam.
właśnie Makarena, też zauważyłam że Michałowa i Ja-dwisia przestały się udzielać w wątku:))
I też się zastanawiałam co u dziewczyn słychać:)
bo to sie stal troche inny watek
Inny? Dlaczego inny? dotyczy staran o dziecko?Dotyczy... wiec w czym rzecz, ze inny?
no to kto testuje w najblizszym czasie??? Wątek robi sie dluuuugi :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry