Widok
hej. bylam na pierwszym usg. przez 10 minut zylam w szoku bo pani doktor widziala blizniaki!!!! potem jednak okazalo sie ze jest na pewno jeden zarodek. ale zesmy z mezem sie smiali :)))
i generlanie wszystko jest ok. serduszko ladnie bije. termin mi sie tez przesuwa - na 29 stycznia. na jednym usg nawet 1 lutego bylo napisane...
i generlanie wszystko jest ok. serduszko ladnie bije. termin mi sie tez przesuwa - na 29 stycznia. na jednym usg nawet 1 lutego bylo napisane...
Dziewczyny gratulacje!!! temat bardzo mi bliski bo sama jestem z mam styczniowych 2010 i taki sam wątek towarzyszył nam mamusiom styczniowym :)))
Salambo tobie podwojne gratulacje bo przeciez u ciebie kolejna dzidzia,szybciutko zaraz po pierwszej..super ze wam sie tak udało no i szczerze podziwiam :))) pozdrawiam
Salambo tobie podwojne gratulacje bo przeciez u ciebie kolejna dzidzia,szybciutko zaraz po pierwszej..super ze wam sie tak udało no i szczerze podziwiam :))) pozdrawiam
ja właśnie ze względu na koszty tych badań chodzę równolegle do lekarza na NFZ, niby mam dwa razy więcej wizyt u lekarza no ale coś za coś :)
ja mam jutro USG zobaczymy co pokaże, oby było wszystko w porządku
ja mam jutro USG zobaczymy co pokaże, oby było wszystko w porządku
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
witamy!
Salambo, ja też próbowałam się dostać do lekarza państwowo ale niestety jeden okazał się konowałem (pisałam wcześniej) a drugi, do którego chodziłam kiedyś ma termin dopiero na 5 sierpnia co mnie nie urządza bo muszę być już po badaniach.
niestety realia są tragiczne.
dlatego zastanawiam się nad pakietem prywatnym gdzie płacąc 150zł/m-c będę mieć nieograniczony dostęp do lekarza i badań.
Salambo, ja też próbowałam się dostać do lekarza państwowo ale niestety jeden okazał się konowałem (pisałam wcześniej) a drugi, do którego chodziłam kiedyś ma termin dopiero na 5 sierpnia co mnie nie urządza bo muszę być już po badaniach.
niestety realia są tragiczne.
dlatego zastanawiam się nad pakietem prywatnym gdzie płacąc 150zł/m-c będę mieć nieograniczony dostęp do lekarza i badań.
ja mam pakiet w Lux Medzie z pracy i to jest zupełnie co innego niż NFZ. Wszystkie konieczne badania są robione praktycznie od ręki, tydzień czeka się najwyżej na jakieś bardzo zaawansowane. Do tego umawianie jest na dokładną godzinę i wchodzi się praktycznie z marszu. Lekarze do tego są mili i jak tylko istnieje wskazanie to zlecają badania a nie zastanawiają się nad limitami!
Styczniowe i lutowe mamy dopadła senność dlatego milczą:) Nie wiem czy wiecie ale znieśli ten przepis, że trzeba być co najmniej od 10 tyg. ciąży pod opieką lekarza, żeby otrzymać becikowe. Teraz trzeba dostarczyć zaświadczenie, że przynajmniej raz pod czas ciąży było się u lekarza.
A tak poza tym to u mnie brak jakichkolwiek dolegliwości ciążowych (oprócz braku miesiączki) i zaczyna mnie to martwić (7-8 tydzień). A jak tam u Was?
A tak poza tym to u mnie brak jakichkolwiek dolegliwości ciążowych (oprócz braku miesiączki) i zaczyna mnie to martwić (7-8 tydzień). A jak tam u Was?
u mnie wczoraj taka migrena pierwszy raz w życiu że myślałam że nie wyjdę z tego cało :-)
ból głowy, zaburzenia widzenia i kłopot z wysłowieniem się.
masakra, głowa boli do tej pory.
poza tym senność jest nr 1, codziennie po pracy bezapelacyjnie kimka.
odliczam dni do wizyty u ginki a mam dopiero 23 lipca, przedtem muszę zrobić przezierność u innego lekarza no i czas chyba zrobić jakieś badania.
pozdrawiam
ból głowy, zaburzenia widzenia i kłopot z wysłowieniem się.
masakra, głowa boli do tej pory.
poza tym senność jest nr 1, codziennie po pracy bezapelacyjnie kimka.
odliczam dni do wizyty u ginki a mam dopiero 23 lipca, przedtem muszę zrobić przezierność u innego lekarza no i czas chyba zrobić jakieś badania.
pozdrawiam
ja byłam na USG państwowo i była to wieeelka porażka :/ ten konował nic nie sprawdził, ani kości nosowej, ani przezierności karkowej ani struktur mózgowych - zupełnie nic, oczywiście był poślizg, dziecko mi marudziło i w sumie sama zapomniałam że to przecież w tym celu przyszłam, tak się zapatrzyłam na moje maleństwo które akurat ruszało nóżkami i rączkami że mi reszta z głowy wyleciała, ocknęłam się dopiero w domu, jestem wściekła strasznie
na 16 lipca zapisałam się prywatnie na USG do doktora u którego już byliśmy i mam nadzieję że będzie dużo lepiej
na 16 lipca zapisałam się prywatnie na USG do doktora u którego już byliśmy i mam nadzieję że będzie dużo lepiej
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
dziewczyny a wam lekarz powiedział w którym tygodniu jesteście, bo ja w sumie to tak mniej więcej obliczyłam że sporo miałam ostatnią miesiączkę 3 maja to będzie gdzieś 9 tydzień. ale w sumie to nie jestem pewna, do lekarza to ja idę dopiero 29 lipca, wiec też muszę jeszcze długo czekać, a z objawów to stanowczo senność, ale też zmęczenie
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013