Widok
Myślałam o czymś w tym stylu żeby nie był zbyt "ciężkie wizualnie"
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=281
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=201
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=174
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=166
ale co do koloru myślę że róż, ale zrobię oba kolory i zadecyduję już w dniu ślubu.
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=281
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=201
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=174
http://black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=166
ale co do koloru myślę że róż, ale zrobię oba kolory i zadecyduję już w dniu ślubu.
www.kamilciaw.blogspot.com
http://www.silverado.pl/Disco_Ball,k55/Kolczyki_srebrne_z_krysztalami_Swarovski_63_22,t3125.html mi sie cos takiego podoba
niekoniecznie te ale na tej stronie jest kilka fajnych
niekoniecznie te ale na tej stronie jest kilka fajnych
Te kolczyki co podała Kamila są prześliczne, ale ja chcę jeszcze dłuższe i większe, dopiero na przymiarce zacznę się zastanawiać jakie będą dokładnie. Te co Gabi pokazała też lux ale dla mnie za krótkie:(
a czy Wy będziecie miały coś na szyję lub rękę czy tylko kolczyki?
Gabi, spokojnie, zdążycie na pewno wszystkich zaprosić, to tylko się wydaje, że tak dużo:))
a czy Wy będziecie miały coś na szyję lub rękę czy tylko kolczyki?
Gabi, spokojnie, zdążycie na pewno wszystkich zaprosić, to tylko się wydaje, że tak dużo:))
Witajcie dziewczyny!! Jestem z Radomia i jakieś 2 miesiące temu zamówiłam suknie Giovani w Radomiu.Ślub mam 7 sierpnia 2010 roku. Byłam na pierwszej przymiarce i byłam bardzo zadowolona, musiały byc zrobione małe poprawki przy biuście, 5 dni temu byłam na drugiej przymiarce i byłam zaskoczona bo suknia wyglądała jak nie moja, jakaś taka licha była i okazało sie że ujęli mi tiulu bez mojej wiedzy...zamiast mieć 11 warstw jak było w sukni która stała w salonie było tylko 6 warstw...ponadto nic nie było poprawione....bardzo mnie to wkurzyło..a jak u Was???...nie miałyście żadnych problemów a przymiarkach?? Ja już wiem jaką będę miała fryzurkę..wkleiłabym tylko nie wiem jak:)
Martita nie strasz:( bo ja mam przymiarkę za 2 tygodnie i już sie boje... to jest niedorzeczne, że oni odjęli Cię tyle warstw tiulu bez Twojej zgody, powinnaś z nimi porozmawiać dosadnie ze chcesz tak jak było mówione od początku a nie..
Mentorko fryzury przepiękne, tylko 1 najmniej mi sie podoba a reszta jest extra, nie wiedziałabym na którą się zdecydować powiem Ci szczerze..:)
Mentorko fryzury przepiękne, tylko 1 najmniej mi sie podoba a reszta jest extra, nie wiedziałabym na którą się zdecydować powiem Ci szczerze..:)
Mam wrażenie że myśleli że się nie zorientuje że czegoś jest za mało...moja mama to była w szoku jak założyłam suknie na drugiej przymiarce...jeszcze do tego ta babka co tam pracuje w tym sklepie to taka mała cwaniarka...zaczęła mi jakieś kity wciskać...ja powiedziałam że chce taką sama jak oryginał i maja to poprawić...mam mieć przymiarkę 20 lipca...zobaczymy co zrobią..
O kurczę. Słuchaj a może oni wcale Ci Twojej sukni nie dali tylko sie pomylilli i jakiejś innej dziewczyny dostałaś. Jak to mozliwe żeby przez pomyłkę odjąć 5 wartstw tiulu. Dobrze, że pierwszą przymiarkę mam miesiąc przed ślubem. Nie sądziłam, że takie szopki mogą odwalać.
Gorset masz wiązany czy na suwak??
Gorset masz wiązany czy na suwak??
To była moja suknia bo ja chciałam trochę inne wiązanie...troszkę niżej...jak już wspomniałam gorset mam wiązany...nie wiem..może przez pomyłkę to zrobili a może specjalnie chcieli ująć tiul żeby wykorzystać do innej sukienki i myśleli może że jestem jakies ciele mele i się nie znam i nic nie zauważę..cena oczywiście się nie zmieniła a warstw brakowało..także dziewczyny dokładnie wszystko sprawdźcie...w oryginale jest 11 warstw tiulu...nawet jak miałam pierwszą przymiarkę to suknia leżała na ziemi a na drugiej była jakby trochę za krótka..moja mama stwierdziła że musieli ująć tiulu od góry..dziwna sprawa
A najlepsze jest to że jak miałam pierwszą przymiarkę to przede mną miała jakaś dziewczyna tez pierwszą przymiarkę tylko innej sukni i okazało się że uszyli za małą i za krótką..nie mogli jej dosunąć suwaka...nie przytyła bo miała takie same wymiary jak na początku ją mierzyli....teraz siedzę w domu i obgryzam paznokcie żeby wszystko było dobrze bo jak nie to będę musiała się zgłosić do właściciela....a no i jeszcze jedna rzecz...poszłam na druga przymiarkę i okazało się że zginęła moja halka..nigdzie jej nie było..zaczęła mi dawać jakieś inne które w ogóle nie pasowały do sukienki...normalnie cyrk był na tej drugiej przymiarce
No to nas wszystkie wystraszyłaś. Ale dobrze że o tym piszesz, będziemy ostrożniejsze. W głowie mi się to wszystko nie mieści. Może oni z każdej sukni coś odcinają i z kilku sukienek wyjdzie jedna. Ale ja myślę że nie chciałoby im sie tak narażać. Pewnie w salonie pracują zakręcone babki i one tak popieprzyły.
Buty już wiem jakie mam mieć....przyślą mi je 19 lipca to zrobię zdjęcie i mentorka wstawi bo ja nie umiem;)....biżuterię już mam....zaraz zrobię fotkę...będę miała tylko kolczyki i bransoletkę...mam tez naszyjnik do kompletu ale stwierdziłam że będzie za bardzo naćkane bo i tak gorset się już świeci...a jeżeli chodzi o wiązankę to jeszcze się nie zdecydowałam...no i nie będę miała welonu tylko takiego pajączka z kamieni svarowskiego we włosach..ponadto chciałam mieć tren 2 metry tylko że odpinany żeby nie było problemu później z podpinaniem.
O zupełnie inaczej niz my wszystkie ale też bardzo ładnie.
Jak napisałaś że ni ebędziesz miała welonu to przypomniały mi się słowa księdza z nauk (ksiądz super - takiego księdza jeszcze nie znałam z zasadami a do tego młody i przystojny heh).
Mianowicie ksiądz powiedział żebysmy nie były hipokrytkami i nie zakładały welonu. No ale mi się zawsze marzył welon... więc jak mam z niego zrezygnować :D
Jak napisałaś że ni ebędziesz miała welonu to przypomniały mi się słowa księdza z nauk (ksiądz super - takiego księdza jeszcze nie znałam z zasadami a do tego młody i przystojny heh).
Mianowicie ksiądz powiedział żebysmy nie były hipokrytkami i nie zakładały welonu. No ale mi się zawsze marzył welon... więc jak mam z niego zrezygnować :D
No ja jestem z mężem 4 lata po cywilnym....mamy syna 4 -letniego i z jednej strony to mi trochę nie wypada miec welon...ale ogólnie przeważyło to że jakbym miala welon to calą fryzurę by mi zakryło a fryzurka bardzo mi sie podoba i chcę żeby było mi ja widać.Zaraz wyślę do mentorki zdjęcie tego pajączka to wstawi;)

Uploaded with ImageShack.us
Te są przepiękne i kosztują tylko 124 zł w Aparcie
Mentorka ma podobne tylko że jesli dobrze widziałam na zdjęciu w telefonie, to ten dolny migdał jest większy a zamiast tych listków jest sznur cyrkoni. Kolczyki są cudowne i na zdjęciu widać że pięknie się mienią więc w rzeczywistości prawdopodobnie jeszcze cudowniej
Witam dziewczyny,
bardzo zmartwiła mnie wypowiedz Martity. Też jestem z Radomia i zamiawiałam ta samą sukienkę na 24 lipca. Mam w niej 5 lub 6 (dokładnie nie pamietam) warstw tiulu- tyle chciałam. Coś czuję, że mogli dać Ci do przymiarki moja sukienke. Napisz jaką miałaś kokardę - jaki kolor?
odpisz prosze szybko
bardzo zmartwiła mnie wypowiedz Martity. Też jestem z Radomia i zamiawiałam ta samą sukienkę na 24 lipca. Mam w niej 5 lub 6 (dokładnie nie pamietam) warstw tiulu- tyle chciałam. Coś czuję, że mogli dać Ci do przymiarki moja sukienke. Napisz jaką miałaś kokardę - jaki kolor?
odpisz prosze szybko
Witajcie!! Wczoraj byłam na przymiarce..już 3:/ i niestety będę miała 4. Warstwy mi dołożyli ale znowu się wkurzyłam bo tym razem krzywo była ucięta....z lewego boku było tak wychapane że masakra...buty prawie mi było widać....a poza tym trochę krzywo przy gorsecie zszyli a te koronki i cekiny na gorsecie są nie takie jak na oryginale...także jak widzicie znowu poprawek w brud...nastepna przymiarka 28 lipca a wesele 7 sierpnia....ciekawe co to będzzie:/...a jeżeli chodzi o buty to dzisiaj mi przyszły...mama mi odbierze je i jak już będę miała w domu to wyślę foto do mentorki i wstawi:)
ja butów jeszcze nia mam ale będę zamawiała w salonie w którym kupuje suknie, mają tam buciki z firmy witt. Podoba mi się fakt że sama moge sobie "stworzyć" własne buty. Do danego fasonu dobieram zdobienia, materiał, wysokość obcasa i nawet mi trochę poszerzą bo mam szeroką stopę:)
jezeli chodzi o suknie to dla mnie jest to trochę dziwne.... przecież salony składają zamówienie w orygianlnym salonie angel a salon w którym kupujemy robi tylko poprawki czyli dopasowuje suknie do naszej figury która mogła się zmienić od czasu zakaupu.... czyli po której stronie leży wina za te pomyłki?????? ale mnie nastraszyłyście :/
jezeli chodzi o suknie to dla mnie jest to trochę dziwne.... przecież salony składają zamówienie w orygianlnym salonie angel a salon w którym kupujemy robi tylko poprawki czyli dopasowuje suknie do naszej figury która mogła się zmienić od czasu zakaupu.... czyli po której stronie leży wina za te pomyłki?????? ale mnie nastraszyłyście :/
witt zwykle 5 tyg, tak mi powiedziano w Livii, growikar szybciej - 2 tyg a moze tu:
http://akces2.com/obuwie-slubne-krakow.html , wiec, ze któras furumka pytala kilka dni temu i termin realizacji 2 tyg
http://akces2.com/obuwie-slubne-krakow.html , wiec, ze któras furumka pytala kilka dni temu i termin realizacji 2 tyg
CZesc dziewczyny wczoraj bylam w salonie zapytac czy przypadkiem bede miala na termin suknie, otoz niestety ale sie opozni o okolo tydzien...podobno. Poza tym rozmawialam z Pania z salonu na temt tylniego wizania. Gdyz ja chce miec stanik nie wiem jak Wy a w takim przypadku stanik i gole plecy odpadaja. Na co pani mnie troche uradowala bo wczesniej o tym nie wiedzialam, a zatem krawcowe biora zakupiony przez nas stanik i go wszywaja do sukni obcinajac tyl wiec jak najbardziej moga byc gole plecy pomiedzy wiazaniami.... cy Wy o tym wiedzialyscie?? Jesli moge wiedziec gdzie kupujecie stanik ktory bedzie pasowac???? Bo nalezy pamietac o tym zeby byl ladnie dopasowany do gorsetu.... hmm Sadzicie ze zdaza na czas te panie uszyc nam te suknie ?? Bo z tego co widze to kazda z nas ma tydzien po tygodniu wesele. Sadze ze w produkcji jest jakis 7 Giovani.......
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ja nie mam jako takiej przymiarki, ide do salonu żeby zamówić welony i buty:) i przy okazji porozmawiam o wiązaniu:) ale chciałabym przymierzyć suknie chociaż tą ich salonową bo już zapomniałam jak wygląda i czemu się w niej zakochałam :( nie ukrywam że jak dla mnie na zdjęciach nie prezentuje się tak pięknie jak na żywo ....
czytam czytam i w coraz większą panikę popadam. Muszę koniecznie zadzwonić do salonu zapytać kiedy dokładnie spodziewają się pierwszej przymiarki i czy nie będzie opóżnienia. Ja mam zamiar stanik dopasować do gorsetu. Jest taki fajny salon w Warszawie, nazwę zapomniałam ale sprawdzę i Wam napiszę. W trójmieście też pewnie są sklepy tej firmy. W każdym razie dobierają stanik do piersi i gorsetu.
To zaczne po kolei......buty zamówiłam w sklepie w Radomiu Ślubne Atelier...buty robią we Włoszech i przysyłają....jeżeli chodzi o suknie to nie jest prawda że przeróbki robią w salonach w których zamawiacie suknie(chociaż nie wiem jak jest w innych salonach, ale jeżeli chodzi o mój w Radomiu). Oni wysyłaja te suknie do Wawy i tam robią przeróbki...zamawiając tą suknię nie zaznaczałam że chcę coś innego....po prostu jak ją założyłam to stwierdziłam że chcę taką i koniec i nic nie zmieniałam(ani warstw tiulu, ani haftu na gorsecie). No i okazało się że nie jest wierną kopią oryginału....mogłam to dokładnie sprawdzić ponieważ w salonie stał na manekinie oryginał. Jeżeli chodzi o stanik to ja sobie kupiłam zwykły za 15 zl na targu i idealnie pasuje. Pozdrawiam!!
Przepraszam że pytam ale czy ten salon na 100% jest salonem współpracującym z Angel w Warszawie? Sprawdzałaś metki itp.. może mają jedną oryginalną Giovani i szyją na wzór. Kurczę aż mi się nie chce wierzyć, że takie szopki odstawiają. Ja zanim zamówiłam w Płońsku suknię to najpierw sprawdziłam (zadzwoniłam do Angel na Okrzei) czy ten salon jest faktycznie salonem współpracującym. Gdyby mi takiego bubla wcisnęli wcale nie kłóciłabym się ze sklepem tylko pojechałabym prosto do salonu firmowego i tam narobiła niezłego rabanu. Lepiej żeby mi uszyli suknię taką jak zamawiałam. Do Warszawy z Radomia nie masz daleko więc może pofatyguj się tam skoro poprawki robią w Warszawie. I prosto do kierownika się udaj. Spoko facet. Powiedział mi dużo niższą cenę niż dziewczyny które sprzedają.
Normalnie mnie wszystkie zszokowałyście... jak to jest mozliwe, żeby zamawiana giovani na przymiarce różniła się od oryginału..i to jeszcze do tego jak...Martita zadzwoń do Angel tak jak Gabi radzi, bo inaczej nie dowiesz się gdzie leży problem. Bo jeśli okaże się, że to Angel spieprzyło sprawę, to my wszystkie możemy mieć problemiki jakieś z naszymi sukniami... Wiem, że mają mnóstwo zamówień na tą suknię, bo jest hitem sezonu i już mają opóźnienie w szyciu. Ja też nie wiem kiedy będę miała przymiarkę, a chciałabym już być po żeby zobaczyć efekt, a nie przeżywać tak jak narazie..
Dobrze, że napisałyście o wszyciu stanika, bo ja chciałabym mieć gołe plecy i zastanawiałam się jak to zrobić, żeby z tyłu nie było stanika widać. Ciekawe czy mi to zrobią..
A buty robiłam na zamówienie (ze skórki, pokryte satynką i z tiulem) i lewy jest zaciasny:( juz raz mi go poprawiali i z powrotem to samo..Nie wiem czy nowych nie będę musiała kupić:(
Dobrze, że napisałyście o wszyciu stanika, bo ja chciałabym mieć gołe plecy i zastanawiałam się jak to zrobić, żeby z tyłu nie było stanika widać. Ciekawe czy mi to zrobią..
A buty robiłam na zamówienie (ze skórki, pokryte satynką i z tiulem) i lewy jest zaciasny:( juz raz mi go poprawiali i z powrotem to samo..Nie wiem czy nowych nie będę musiała kupić:(
Z tym wszyciem stanika to sie dopiero dowiedzialam dzisiaj...... Wiecie co w ogole sie nie stresowalam tym zakupem sukienki poprostu ja kupilam.... a teraz widze ze jednak moga byc jakies problemy..... W poniedzialek bylam w innym saloni eby kupic bizuterie i spotkalam ta doslownie zaplakana dziewczyne ktora ma slub tak jak ja 18 wrzesnia i miala miec suknie gotowa 16 sierpnia a panie zmienily jej date na 17 wrzesnia. Ale spokojnie nie przejmujcie sie to nie nasz salon a nie jaki Artrend w Oliwie. Dziewczyna teraz na gwalt szuka innej sukni... no bo dostac suknie dzien przed weselem to chyba jednak tak nie bardzo.... ahhhhh pozostalo chyba tylko trzymac kciuki!!
Ja nie wiem już o co chodzi...a może dlatego że mają tyle zamówień to zaczynają odwalać lipę i robią szybko aby tylko zrobić. Chyba zadzwonię dzisiaj do tego salonu w Warszawie i się zapytam o co chodzi...będę miała już 4 przymiarkę i nie wiadomo czy będzie taka jak powinna być...mam nadzieje że tak:/
Ja po prostu wyszłam z założenia że mogę mieć nawet 10 przymiarek...jak nie będą słuchać co do nich mówię bo sa tumanami to ich problem...może jak krawcowa zobaczy że znowu tej samej pani sukienka jest do przeróbki to się wreszcie weźmie do roboty...jeszcze mam 2 tygodnie do wesele to można jeszcze ze 3 przymiarki zrobić...i już:)
dziewczyny wczoraj byłam w salonie, Pani powiedziała że Angel rzeczywiście ma często opóźnienia ale tak 3 tygodnie przed ślubem powinnam mieć przymiarkę.
Miałam szansę przymierzyć inną suknię niż wtedy kiedy ją zamawiałam ponieważ wcześniejszą kupiła jakaś panna młoda która pottrzebowała suknie na już... I powiem Wam że była różnica pomiędzy jedną i drugą w wykończeniu! ale to jest tylko i wyłącznie wynik tego że one są szyte ręcznie przez różne osoby... powiem szczerze że wykończenie pierwszej podobało mi się bardziej..... ale cóż, myślę ze to jak będzie miała ponaszywane kamyczli na gorsecie to będzie czysty przypadek.... wstążka też była inna .... jedno pasmo strasznie krótkie drugie długie, jak dla mnie to wyglądało trochę niesymetrycznie ale jak będzie wyglądała wstążka to pewnie również czysty przypadek...
Ogólnie zmieniłam zamek na wiązanie, podkładki nie zrobiłam bo pleców nie było prawie wcale widać....
Zamówiłam także welony...... :) jeden długi, 3,5 metrowy który będzie miał...... 800!!!! kryształków swarovskiego:):):) jest poprostu nieziemiski, jest to projekt szefowej salonu która zrobiłam go na swój własny ślub:) zamwówiłam także krótszy również z kamyczkami swarovskiego:) no i buciki tez już zamówione:) ogólnie wyszłam zadowolona:)
Miałam szansę przymierzyć inną suknię niż wtedy kiedy ją zamawiałam ponieważ wcześniejszą kupiła jakaś panna młoda która pottrzebowała suknie na już... I powiem Wam że była różnica pomiędzy jedną i drugą w wykończeniu! ale to jest tylko i wyłącznie wynik tego że one są szyte ręcznie przez różne osoby... powiem szczerze że wykończenie pierwszej podobało mi się bardziej..... ale cóż, myślę ze to jak będzie miała ponaszywane kamyczli na gorsecie to będzie czysty przypadek.... wstążka też była inna .... jedno pasmo strasznie krótkie drugie długie, jak dla mnie to wyglądało trochę niesymetrycznie ale jak będzie wyglądała wstążka to pewnie również czysty przypadek...
Ogólnie zmieniłam zamek na wiązanie, podkładki nie zrobiłam bo pleców nie było prawie wcale widać....
Zamówiłam także welony...... :) jeden długi, 3,5 metrowy który będzie miał...... 800!!!! kryształków swarovskiego:):):) jest poprostu nieziemiski, jest to projekt szefowej salonu która zrobiłam go na swój własny ślub:) zamwówiłam także krótszy również z kamyczkami swarovskiego:) no i buciki tez już zamówione:) ogólnie wyszłam zadowolona:)
Mentorko a Ty bylas w Gdansku prawda w Langorii?? Ja tez widzialam ta nowa suknie alenie przygladalm sie szczerze mowiac wykonczeniom a jedynie kolorze. Ta nowa sukienka jest taka sniezno biala i to mi sie podobalo... Ale powiem Ci ze mnie zmartwilas Jakos mam wrazenie ze te panie leca juz hurtowo i moze sie nie staraja? ahhh...
Dziewczyny, czytam wasze opinie bo też mi się bardzo ta suknia podoba, tyle że ja będę miała łatwiej bo ślub w przyszłym roku więc mam szansę taniej odkupić z drugiej ręki ale z ciekawości pogrzebałam w necie i wydaje mi się że ten salon w Radomiu jest salonem firmowym firmy ANGEL.
Na stronie internetowej ANGEL są podane tylko dwa salony w warszawie i w Radomiu co oznacza że są to salony tego samego właściciela (o ile się nie mylę) Więc w tym przypadku szycie sukni i poprawki powinna robić ta sama firma (ANGEL)
Tym samym mamy odpowiedź kto zrobił złe poprawki.
Na stronie internetowej ANGEL są podane tylko dwa salony w warszawie i w Radomiu co oznacza że są to salony tego samego właściciela (o ile się nie mylę) Więc w tym przypadku szycie sukni i poprawki powinna robić ta sama firma (ANGEL)
Tym samym mamy odpowiedź kto zrobił złe poprawki.
Ja widziałam 3 suknie, jedną na Okrzei, drugą na targach a trzecią w Płońsku i wyglądały identycznie. Różniły się zapięciem z tyłu.
Ja też dzwoniłam do swojego salonu i też mi Pani powiedziała, że Angel ma opóźnienia ale nie od wczoraj tylko od zawsze. Moja suknia bedzie 3 tyg przed ślubem. Szyta jest w Warszawie. Jak wszystkie.
Mentorko ile za ten długi welon zapłaciłaś ???
Ja też dzwoniłam do swojego salonu i też mi Pani powiedziała, że Angel ma opóźnienia ale nie od wczoraj tylko od zawsze. Moja suknia bedzie 3 tyg przed ślubem. Szyta jest w Warszawie. Jak wszystkie.
Mentorko ile za ten długi welon zapłaciłaś ???
ja też zdecydowałam się na taki doczepiany tren.
Panie w salonie informowały mnie że ceny są różne w zależności od długości trenu i od ilości kryształków. Ja zdrcydowałam się tylko na dwa rzędy kryształków i znacznie krótszy welon 2,8m i zapłaciłam mniej bo tylko 650zł. NIestety w trakcie pleneru zrobiłam mega dziurę:( a tak mogła bym go odsprzedać
Panie w salonie informowały mnie że ceny są różne w zależności od długości trenu i od ilości kryształków. Ja zdrcydowałam się tylko na dwa rzędy kryształków i znacznie krótszy welon 2,8m i zapłaciłam mniej bo tylko 650zł. NIestety w trakcie pleneru zrobiłam mega dziurę:( a tak mogła bym go odsprzedać
Mentorko i Żaneto chciałam Was tylko pocieszyć, jeżeli dobrze pamiętam z naszego Gdańskiego klanu ja idę na pierwszy ogień, więc na mojej skórze przekonamy się, jak spiszą sie panie z Langorii, ja cały czas wierze w nie i nie dopuszczam złego scenariusza ;)
Głowy do góry :*
Głowy do góry :*
martita, czytam teraz twoją wczęsniejszą wypowiedż i dochodze do wniosku ze coś jest nie tak z tym salonem:
"A najlepsze jest to że jak miałam pierwszą przymiarkę to przede mną miała jakaś dziewczyna tez pierwszą przymiarkę tylko innej sukni i okazało się że uszyli za małą i za krótką..nie mogli jej dosunąć suwaka...nie przytyła bo miała takie same wymiary jak na początku ją mierzyli...."
"A najlepsze jest to że jak miałam pierwszą przymiarkę to przede mną miała jakaś dziewczyna tez pierwszą przymiarkę tylko innej sukni i okazało się że uszyli za małą i za krótką..nie mogli jej dosunąć suwaka...nie przytyła bo miała takie same wymiary jak na początku ją mierzyli...."
też jestem z radomia i zamawiałam suknie giovani. jak to w ogóle jest bo dziś byłam na pierwszej miarze i okazało sie że moja suknia ma tren a ja wcale go nie chciałam i w moim zamówieniu też go nie było poza tym gorset sukni był o wiele za duży prawdopodobnie schudłam ale nie wieże że aż tak!
co sądzicie dziewczyny o moim przypadku to też jest w sumie podejrzana sprawa!
co sądzicie dziewczyny o moim przypadku to też jest w sumie podejrzana sprawa!
Witam !!! Ja też dzisiaj byłam na przymiarce juz 4(jestem z Radomia)....chyba widziałam Twoją suknie jak wisiała i czekała na Ciebie...byłam umówiona na 16.00 ale jak poszłam to okazało się że jeszcze jej nie ma więc poszłam sobie na spacer z mamą jak juz wróciłam i moja sukienka przyjechała okazało się że znowu jest za krótka i praktycznie tylko trochę koronka na gorsecie była poprawiona...wkurzyłam sie bardzo bo juz za tydzień mam wesele a tu sukienka nie jest gotowa....na manekinie wisiała nowa suknia uszyta jeszcze nie przymierzana....powiedziałam że chcę ją przymierzyć...i okazało się że gorset jest idealny natomiast warstw tiulu było 6....powiedziałam żeby doszyli mi do niej 5 warstw i zobaczymy co z tego wyjdzie...w poniedziałek mają mi dać znać czy już jest zrobiona..
tak to była moja sukienka szkoda że sie nie spotkałyśmy ja byłam tak za 15 piąta po mnie była jeszcze inna dziewczyna ale w jej przypadku to była totalna katastrofa co prawda miała inną sukienke niż nasza ale była strasznie niezadowolona w sumie nie dziwie się jej bo gorset był po prostu brzydko mówiąć spieprzony!myślałam że juz się tam popłacze ale jakoś się wstrzymała. Babka przy niej zadzwoniła do szefa i on zaproponował w zwiazku z tym zajściem satysfakcjonujący rabat i oczywiście sukienkę kolejny raz do poprawy, co więcej ta dziewczyna ma osobiście się spotkać z szefem!
Krótko mówiąc to nie wiem jakie to babki szyją i żeby mieć tyle poprawek!
Krótko mówiąc to nie wiem jakie to babki szyją i żeby mieć tyle poprawek!
to co tu opowiadacie to jakaś totalna maskara.. żeby wszystkie suknie przychodziły inne niż powinny......
ehh ja to bym zadzwoniła do Anegl i stanowzo chciała odpowiedzi dlaczego suknia przychodzi nie taka....... może wtedy wzieliby się do roboty. Bo wiadomo, jak widzą że człowiek się intersuje to od razu jest inaczej..
ehh ja to bym zadzwoniła do Anegl i stanowzo chciała odpowiedzi dlaczego suknia przychodzi nie taka....... może wtedy wzieliby się do roboty. Bo wiadomo, jak widzą że człowiek się intersuje to od razu jest inaczej..
Dziewczyny zauważcie, że kolejny raz chodzi o salon w Radomiu, powinnyście to zgłosić do Warszawy. Wydaje mi się że to wina sklepu, jakieś niekumate i leniwe baby, które źle wymiary podają. Niedługo moja przymiarka, wtedy zobaczymy czy w Warszawie pieprzą czy to wina Waszego salonu. Jeśli moja suknia będzie dobrze uszyta powinnyście się zgadać i jechać do Warszawy złożyć skargę na salon. Współczuje Wam bardzo stresu. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka bo i tak poziom mojego stresu jest aktualnie wyższy niż kiedykolwiek w przeszłości :)
Mentorko sukienka którą Ci wysłałam to sukienka świadkowej, do niej ma bardzo różowe ciemne buty, bedzie miała wiązankę musnietą tym właśnie intensywnym kolorem różu i jedną różę we włosach też w kolorze butów. sukienka jest bardzo jasna różowa jak nasza wstążka więc to wygląda troche tak jak Ty mi pokazywałaś te kolorowe buty do ślubu. Ja nie będę miała w wiązance tego koloru, moja będzie jasna.
Trójmiejskie panny młode mam dla Was newsa.
Dzwoniła do mnie wczoraj Pani z Langorii z wiadomością, że przymiarkę mam 23.08 (ślub 04.09). Powiedziała, że jeżeli uda się żeby sukienka była wcześniej da mi znać.
Mówiła, że główna krawcowa Angel jest bardzo ciężko chora i dlatego te opóźnienia.
Dzwoniła do mnie wczoraj Pani z Langorii z wiadomością, że przymiarkę mam 23.08 (ślub 04.09). Powiedziała, że jeżeli uda się żeby sukienka była wcześniej da mi znać.
Mówiła, że główna krawcowa Angel jest bardzo ciężko chora i dlatego te opóźnienia.
Żaneta te drugie jeszcze nie doszły dlatego nic nie pisałam, liczę że dziś już będą bo troszkę przesadza ten sprzedawca ;)
W sobotę troszkę podreptałam w tych satynowych i myślę, że nie będzie źle , ale chyba muszę pomyśleć o czymś niskim na przebranie, bo ja mam problemy z kolanami i po kilku godzinach na obcasie mogą mi zacząć dokuczać.
Gabi buty pasują do sukienki jak najbardziej, bo są księżniczkowe.
W sobotę troszkę podreptałam w tych satynowych i myślę, że nie będzie źle , ale chyba muszę pomyśleć o czymś niskim na przebranie, bo ja mam problemy z kolanami i po kilku godzinach na obcasie mogą mi zacząć dokuczać.
Gabi buty pasują do sukienki jak najbardziej, bo są księżniczkowe.
Witajcie!!! Nie było mnie ostatnio bo jestem strasznie zaganiana...juz nie wiem w co mam łapy wkladać:)...no to czytajcie co mam do napisania...miałam przymiarkę w piątek 30 lipca no i miała przyjechac niby nowa sukienka dla mnie a tu sie okazuje że to jest na stara i warstwy pod spodem ma za krótkie a na wierzchu jest przyszytych 5 warstw nowych za długich...no tak sie wściekłam że myslałam że porwę tą sukienkę....no i pani mi zaproponowała żeby przymierzyć sukienkę z manekina bo jest całkiem nowa jeszcze nie przymierzana..no i okazało się że jest prawie idealna(prawie dlatego że miała 6 warstw tiulu a ja chcę 11 warstw)...powiedziałam że nie chcę tej mojej sukienki tylko tą z manekina..poprosiłam o numer do szefa i zadzwoniłam do niego...opieprzyłam go że juz 7 raz będę do nich jechała i że nie będę miała do końca takiej sukienki jak chciałam (chciałam tył bardziej wykrojony ale ta na manekinie miała zabudowany...a nie chciałam żeby to wycianali już bo sie boję tych poprawek...z każdą poprawką było coraz gorzej)....powiedziałam że musi mi to jakoś zrekompensować...powiedział że da mi rabat....dzisiaj jest 3 sierpień a ja jeszcze nie mam sukienki a wesele mam 7 sierpnia....reda Twoja sukienka wisiała bez pokrowca bo była przygotowana już do przymiarki
Martita ja mam ogólnie troszkę "wylane" na ten cały zamęt ślubny, podchodzę do tematu bardzo racjonalnie, bez zbędnego "podniecanie się" że tak brzydko to ujmę, ale nigdy przenigdy nie chciałabym znaleźć się w Twojej skórze. Trzymam dzielnie kciuki za cała sytuację bo wiem że jest Ci cholernie ciężko.
Buty kupowałyśmy na allegro.
Nie wstawiałam nigdy zdjęć więc wrzucę linki.
Uparłam się na różowe wiec nie wybrzydzałam tylko brałam co jest, bo ogólnie z tym kolorem jest problem.
http://allegro.pl/item1120716462_kuala_fd855_modne_buciki_na_lato_pink_r_37.html
te kupiłam jako pierwsze, do dziś jeszcze nie mam ich w domu, ale Żaneta ma identyczne i mówi że są wygodne
http://allegro.pl/item1163702659_a452_r_38_buty_szpilki_satyna_rozowe.html te mam już w domu i jestem bardzo zadowolona, nie widziałam ich wcześniej.
Ale to i tak dobrze się składa bo jedne weźmie siostra, muszę jeszcze dokupić jedną parę dla drugiej druhny, ale to jak zdecyduję w których ostatecznie pójdę.
Buty kupowałyśmy na allegro.
Nie wstawiałam nigdy zdjęć więc wrzucę linki.
Uparłam się na różowe wiec nie wybrzydzałam tylko brałam co jest, bo ogólnie z tym kolorem jest problem.
http://allegro.pl/item1120716462_kuala_fd855_modne_buciki_na_lato_pink_r_37.html
te kupiłam jako pierwsze, do dziś jeszcze nie mam ich w domu, ale Żaneta ma identyczne i mówi że są wygodne
http://allegro.pl/item1163702659_a452_r_38_buty_szpilki_satyna_rozowe.html te mam już w domu i jestem bardzo zadowolona, nie widziałam ich wcześniej.
Ale to i tak dobrze się składa bo jedne weźmie siostra, muszę jeszcze dokupić jedną parę dla drugiej druhny, ale to jak zdecyduję w których ostatecznie pójdę.
Ja już nawet nie muszę patrzeć na suwaczek ani żadne inne liczydło :) Łatwo policzyć, że zostały 24 dni :) Mnie martwi tylko to, że mam tak mało czasu na wszystko jak z pracy wracam :( I codziennie śni mi się coś związanego z remontem lub weselem. Nawet moja świadkowa ma już koszmary. W ostatnim biegła za nami do ołtarza bo się spóźniła. Biegnąc przez kościół pogubiła buty :)
Ale ja się wcale nie denerwuję, sny same sobie przychodzą. A ja się stresuje tylko tym że mam bardzo mało czasu. Wracam o 18 więc już nic nie jestem w stanie załatwić. Urlopu wziąć nie mogę. I tylko tym się martwię. Remont jeszcze nie skońćzony a chcemy od razu po ślubie się tam wprowadzić. Nie chudnę :) I pewnie nie schudnę hehe więc nie jest tak zle :) Butów mi nie zamówią bo termin realizacji 4 tyg, producent mnie wprowadził w błąd. Więc szukam na allegro. Ale już chyba znalazłam.
Gabi po prostu wrażliwa dziewczyna jest ;) ale zobaczysz wszystko będzie dobrze, nie martw się. Pomyśl sob ie, że nie jesteś sama i każda przeżywa na swój sposób, może coś Ci to pomoże;)
A Gabi kiedy masz przymiarkę, bo kiedyś się pytałam to pisałaś że na początku sierpnia, ale znasz już dokładnie termin? Mnie to już to denerwuje, że zostały jak to napisałaś 24 dni do ślubu (bo przecież taki sam termin mamy:)) a ja nie wiem nawet kiedy będę miała przymiarkę... I kto się mnie nie zapytała o suknie to jest wielce zdziwiony, że jak to jest możliwe, że ja jeszcze przymiarki mogłam nie mieć.. I tak mnie jeszcze dobijają wszyscy tym sposobem. A ja dopiero dzisiaj może będę wiedziała kiedy ta przymiarka jest planowana:/
A Gabi kiedy masz przymiarkę, bo kiedyś się pytałam to pisałaś że na początku sierpnia, ale znasz już dokładnie termin? Mnie to już to denerwuje, że zostały jak to napisałaś 24 dni do ślubu (bo przecież taki sam termin mamy:)) a ja nie wiem nawet kiedy będę miała przymiarkę... I kto się mnie nie zapytała o suknie to jest wielce zdziwiony, że jak to jest możliwe, że ja jeszcze przymiarki mogłam nie mieć.. I tak mnie jeszcze dobijają wszyscy tym sposobem. A ja dopiero dzisiaj może będę wiedziała kiedy ta przymiarka jest planowana:/
Dziewczyny oglądałam dzisiaj kolczyki na allegro i znalazłam 3 pary, które mi się podobają, możecie napisać co o nich sądzicie do naszej Giovani?
1.
http://moda.allegro.pl/item1170210637_przepiekne_dlugie_kolczyki.html
2.
http://moda.allegro.pl/item1176162245_swarovski_dlugie_slubne_wieczorowe_kolczyki.html
3.
http://moda.allegro.pl/item1162740280_swarovski_super_blyszczace_kolczyki_dlugie.html
1.
http://moda.allegro.pl/item1170210637_przepiekne_dlugie_kolczyki.html
2.
http://moda.allegro.pl/item1176162245_swarovski_dlugie_slubne_wieczorowe_kolczyki.html
3.
http://moda.allegro.pl/item1162740280_swarovski_super_blyszczace_kolczyki_dlugie.html
http://allegro.pl/item1152338144_slubne_buty_atlas_bialy_rozm_33_42_casanii.html
jeszcze ich nie zamowilam ale chyba sie zdecyduje, tamte z kokardka ładniejsze no ale za późno się obudziłam :(
Kolczyki bardzo ładne. Ja w sobote szukałam po sklepach kolczyków i nic fajnego nie znalazłam. Pewnie też w ostatniej chwili na allegro kupie.
jeszcze ich nie zamowilam ale chyba sie zdecyduje, tamte z kokardka ładniejsze no ale za późno się obudziłam :(
Kolczyki bardzo ładne. Ja w sobote szukałam po sklepach kolczyków i nic fajnego nie znalazłam. Pewnie też w ostatniej chwili na allegro kupie.
ja bym wybrała drugie, sama kupiłam podobne
http://www.black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=201
jak przyszły to prawie padłam z wrażenia jakie są piękne bo to zdjęcie tego wogóle nie odzwierciedla:D przecudnie się mienią:D
http://www.black-diamond.com.pl/Sklep/bizuteria-slubna.php?id=201
jak przyszły to prawie padłam z wrażenia jakie są piękne bo to zdjęcie tego wogóle nie odzwierciedla:D przecudnie się mienią:D
Gabi nie napisałaś czy wiesz kiedy masz przymiarkę. Ja podobnie jak Ty mam atłasowe buciki z tym, że tiul mam do wiązania wokół kostki lub łydki. Jak zrobię zdjęcie to wstawię.
Dzięki bardzo dziewczyny za opinie o kolczykach:* jak będę miała przymiarkę to zobaczę jeszcze jakie są w salonie i wtedy podejmę decyzję. Też mi się właśnie podobają te co pisałyście (2). Mentorko Ty masz bardzo podobne i dobrze, że sprawdzałaś czy pasują do sukni, tylko nie wiem czy te co ja znalazłam to sa takiego samego koloru jak Twoje.
Dzięki bardzo dziewczyny za opinie o kolczykach:* jak będę miała przymiarkę to zobaczę jeszcze jakie są w salonie i wtedy podejmę decyzję. Też mi się właśnie podobają te co pisałyście (2). Mentorko Ty masz bardzo podobne i dobrze, że sprawdzałaś czy pasują do sukni, tylko nie wiem czy te co ja znalazłam to sa takiego samego koloru jak Twoje.
Nunia i Mentorko te kolczyki, które macie są koloru Cristal, a te na sukni są troszkę inne, mają taka powłokę nałożoną przez co mienią się nie czystym światłem tylko różnymi kolorkami, kolor nazywa się Cristal AB.
Pokaże wam na przykładzie moich kolczyków:
1) zdjęcie kryształy koloru Cristal
http://3.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_6_TTQ1w9I/AAAAAAAAAgc/Jtu8IR7myxs/s1600/DSCF9941.JPG
2 i 3) Cristal AB
http://1.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_7AMosCEaI/AAAAAAAAAgs/Rd0fs1KQxG4/s1600/DSCF9935.JPG
http://4.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_6-tVsCm-I/AAAAAAAAAfs/U-SsTSGV8n4/s1600/DSCF9953.JPG
Pokaże wam na przykładzie moich kolczyków:
1) zdjęcie kryształy koloru Cristal
http://3.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_6_TTQ1w9I/AAAAAAAAAgc/Jtu8IR7myxs/s1600/DSCF9941.JPG
2 i 3) Cristal AB
http://1.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_7AMosCEaI/AAAAAAAAAgs/Rd0fs1KQxG4/s1600/DSCF9935.JPG
http://4.bp.blogspot.com/_dP5Dkw2L99c/S_6-tVsCm-I/AAAAAAAAAfs/U-SsTSGV8n4/s1600/DSCF9953.JPG
Panie w salonie powiedziały, że 3 tyg przed slubem czyli w tą sobotę. Ale jeszcze nie dzwoniły, że suknia już jest. Niestety myślę, że suknia przyjedzie w tyg a ponieważ ja w domu jestem ok 18 a do Płońska mam ok 60km dopiero za tydzień 14 sierpnia pojadę na przymiarkę. O urlopie mogę zapomnieć bo jestem w biurze sama. :( Trzymajcie kciuki żeby suknia przyjechała do tej soboty. Buty zamówiłam na allegro te co Wam pokazywałam bo już nie mam czasu jechać na Chmielną. (Nawet już mi się nie chce.) Kamila poszukam kolczyków, które mi się podobają, może mi byś zrobiła? Będę miała pamiątkę :)
http://photos03.istore.pl/6388/photos/big/405206.jpg np coś takiego?
http://photos02.istore.pl/6388/photos/big/1622445.jpg a te najbardziej mi się podobają, gdyby były wykonane z kryształu tego co mówisz Ab
http://photos02.istore.pl/6388/photos/big/1622445.jpg a te najbardziej mi się podobają, gdyby były wykonane z kryształu tego co mówisz Ab
http://kemonart.pl/pl,product,421455,wisiorek,magiczna,kula.html albo kolczyki takie jak ten wisiorek
Widać Kamilcia, że się orientujesz nie źle w tych kolczykach. Bo ja w ogóle się nie znam na tych odcieniach itd. A jeśli ja i Mentorka miałybyśmy te kolczyki Cristal to będzie się różniło od sukni bardzo czy nie ma to mocno znaczenia? bo z tych kolczyków które mi się podobały to nie było z tych cristal AB tylko sam cristal. Mentorka pisała, że te Cristal pięknie się mienią i mierzyła do sukni chyba nawet. Ja nie wiedziałam, że te kryształki w kolczykach to tez maja takie znaczenie:)
Niunia prawdę mówiąc to zależy jak bardzo chcesz się mienić. Ja chcę mniejsze delikatniejsze kolczyki niż Wy, daletego moje mogą być AB ale mierzyłam ostatnio wielkie kryształy AB i za kolorowo było. Zauważ że kryształki na sukience są malutkie więc im bardziej się mienią tym lepiej, w przeciwnym razie zupełnie nie byłoby ich widać. Te kolczyki co ja pokazałam są z kryształów AB (mienią się jak tęcza różnymi kolorami) a Wasze chyba bardziej jak diamenty. Błyszczą. Ja tak postrzegam tę różnicę.
Gabi nie wyrobię się z zakupem kryształów, bo tego modelu który pokazujesz nie mam pod ręką. Poza tym jak zamawiam kryształy to raczej większe ilości, a nic mi się większego nie szykuje :(
Niunia nie przejmuj się kolorem, Gabi dobrze Ci wytłumaczyła.
Kryształ pięknie będzie Ci się mienił.
Ja zaplanowałam sobie, że w weekend zajmę się biżu, żeby już odhaczyć kolejny punkt ;)
Niunia nie przejmuj się kolorem, Gabi dobrze Ci wytłumaczyła.
Kryształ pięknie będzie Ci się mienił.
Ja zaplanowałam sobie, że w weekend zajmę się biżu, żeby już odhaczyć kolejny punkt ;)
Dzięki Gabi za wytłumaczenie o co chodzi hehe;)
czyli mogę mieć te normalne cristal, bo ja będę miała ten krótszy welon obszyty kryształkami to akurat będą pasowały te kolczyki, ale i tak jeszcze się z nimi wstrzymam do przymiarki, bo może w salonie mają jakieś fajne. Zobaczymy.
Martita a Ty już w tą sobotę będziesz przeżywała swój wielki dzień? Będziemy wszystkie trzymać kciuki:) no i koniecznie musisz pokazać nam zdjęcia jak wyglądałaś:)
czyli mogę mieć te normalne cristal, bo ja będę miała ten krótszy welon obszyty kryształkami to akurat będą pasowały te kolczyki, ale i tak jeszcze się z nimi wstrzymam do przymiarki, bo może w salonie mają jakieś fajne. Zobaczymy.
Martita a Ty już w tą sobotę będziesz przeżywała swój wielki dzień? Będziemy wszystkie trzymać kciuki:) no i koniecznie musisz pokazać nam zdjęcia jak wyglądałaś:)
Moja suknia przyjedzie we wtorek. Ale na przymiarke umówiłam się na przyszłą sobotę na godz 10 rano. Jak narazie nie ma opóżnienia. Miało być 3 tyg przed ślubem i będzie. Zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądało. Ale obawiam się że pochrzaniły ze wstążką którą domówiłam dla dziewczynek. No ale zobaczymy.
Bo ja zamawiałam 4 m wstążki ( nie gotowe kokardy) a ona mówiła ze kokardka dla dziewczynki też będzie. Mam nadzieje, że jakaś inna dziewczyna zamawiała kokardkę dla dziewczynki małej i tej Pani się pomyliło. Powiedziałam że ja zamawiałam 4m wstązki a ona na 2 sekundy ucichła i powiedziała że przyjedzie to co było zamówione. Ok. Zobaczymy :)
Chciałam wam powiedzieć - tak troszkę z boku tematu - że z jednej strony obserwuję was z lekkim rozbawieniem, ale z drugiej - podziwiam. Kiedyś (etap szkoły podstawowej?) nie do pomyślenia było, żeby mieć taką samą bluzkę / spódnicę / torbę / sukienkę jak koleżanka, a Wy wręcz przeciwnie - stworzyłyście świetną wspólnotę "od kiecki". Nie wiem, czego to dowodzi (czy w ogóle czegoś), ale jest strasznie fajne ;-)
To tak na marginesie. Mam nadzieję, że wszystkim Wam się sukienka spisze na medal ;-)
To tak na marginesie. Mam nadzieję, że wszystkim Wam się sukienka spisze na medal ;-)
Cissus my nie jesteśmy kumpelkami z piaskownicy, nawet się nie znamy i nie idziemy na ten sam bal :) A fajnie jest porozmawiać z kimś kto aktualnie czuje to co Ty i myśli nieustannie o tym samym. Jesteśmy na tym samym etapie życie i do tego będziemy miały taką samą suknię :) Czy nam sie to podoba czy nie :) A z pewnością każda z nas wierzy, że i tak będzie wyglądała wyjątkowo bo każda z nas jest inna :)
A dowodzi to tylko tego że wszystkie jesteśmy pewne siebie i nie czujemy się źle czy mniej wyjątkowo tylko dlatego, że koleżanka z forum wybrała taką samą suknię ślubną - proste :)
Powiem więcej - suknia ślubna zbliża ludzi hehe. ;)))
A dowodzi to tylko tego że wszystkie jesteśmy pewne siebie i nie czujemy się źle czy mniej wyjątkowo tylko dlatego, że koleżanka z forum wybrała taką samą suknię ślubną - proste :)
Powiem więcej - suknia ślubna zbliża ludzi hehe. ;)))
ja powiem tak, fajnie jest porozmawiac z kimś kto będzie miał taką samą kieckę:) możemy porozmawiać na temat dodatków typu bukiet, biżuteria czy fryzura:)
tutaj też martita opisywała swoje przeboje z suknią dzięki czemu wiemy na co zwrócić uwagę podczas przymiarki:)
czyli jednym słowem, bardzo przydatny wątek:):):):)
tutaj też martita opisywała swoje przeboje z suknią dzięki czemu wiemy na co zwrócić uwagę podczas przymiarki:)
czyli jednym słowem, bardzo przydatny wątek:):):):)
hej dziewczyny, ja juz po, suknia sie spisala, wszyscy ja chwalili, ale uwazajacie przy odbiorze, ja swoja odbieralam w Warszawie i np krzywo mi wszyli material pod sznurowanie, a nie chcialam miec golych plecow i krzywo tez obcieli (czego przy odbiorze nie zauwazylam). Moja mama stwierdzila, ze jak na takie pieniadze, to odwalaja chale, mowiac kolokwialnie.
A co do proponowanych fryzur, widze ze przwijaja sie fale i loki, przemyslcie to, ja wyprobowalam i fale i naprawde elegancki kok i musze przyznac, ze przy calej "ciezkosci" naszej sukni, nikomu nie polecam rozpuszczonych wlosow, wtedy za duzo sie dzieje, nie wiadomo, jak nawet usiasc w samochodzie, bo trzeba pilonowac sukni, welonu, a tu jeszcze wlosy przeszkadzaja.
W kazdym badz razie, ludzie naprawde byli pod wrazeniem sukienki, co nie zmienia faktu, ze panie z salonu daly ciala:)
A co do proponowanych fryzur, widze ze przwijaja sie fale i loki, przemyslcie to, ja wyprobowalam i fale i naprawde elegancki kok i musze przyznac, ze przy calej "ciezkosci" naszej sukni, nikomu nie polecam rozpuszczonych wlosow, wtedy za duzo sie dzieje, nie wiadomo, jak nawet usiasc w samochodzie, bo trzeba pilonowac sukni, welonu, a tu jeszcze wlosy przeszkadzaja.
W kazdym badz razie, ludzie naprawde byli pod wrazeniem sukienki, co nie zmienia faktu, ze panie z salonu daly ciala:)
Jestem po przymiarce...i muszę przyzanć, że po prostu mnie zatkało jak założyłam suknię..stałam 10 minut odrętwiała..Suknia jest przepiękna, bieluteńka, ma piękne wiązanie ozdobione cekinkami, a svarki na gorsecie przepięknie się błyszczały. Bez poprawek się nie obędzie bo jest trochę za duża, ale najważniejsze, że jest:)
Teraz Gabi trzymam kciuki za Ciebie, ale będzie lux, zobaczysz sama:)) i koniecznie daj znać jak będziesz po:D
Teraz Gabi trzymam kciuki za Ciebie, ale będzie lux, zobaczysz sama:)) i koniecznie daj znać jak będziesz po:D
haj dziewczny suknia sprawowala sie na weselu cudownie:))) jeszcze nigdy nie uslyszalam tyle komplementow w jeden wieczor hihihi, nie mialam z nia zadnych problemow przy odbiorze a kupowalam w salonie Langoria w Gdansku,z checia ubralabym ja jeszcze raz ale coz wesele ma sie tylko raz w zyciu:))chcialabym zamiescic fotki ale mam z tym problem gdyz ostatnio chcialam to zrobic poprzez ta stronke http://www.imageshack.us i niestety w trakcie tego zainfekowalam sobie kompa jakims wirusem:( moze jest inny program?
Hej dziewczyny. Ja też jestem już po pierwszej przymiarce. I jestem mega szczęśliwa. Moja suknia jest idealnie uszyta. Nie będzie poprawek :) Zostawiłam biustonosz do wszycia tylko i czekam na welony bo jeszcze nie przyszły. O tym że jest przepiękna to nawet nie będę mówiła bo wiadomo :) Zdjęcia nie oddają jej uroku.
Ja ostatecznie mam zwykły najzwyklejszy push up :) Nie miałam kiedy jechać do sklepu i coś wybrać. I tak będzie przyszyty i pocięty bo plecy jednak mam gołe bez tej wkładki :) wygląda lepiej niż w wkładką bardziej mi sie jednak podobało. Dlatego dziewczyny jesli wszywacie stanik kupcie najtańszy byle ładnie piersi podtrzymywał. Mentorko Ty się tym w ogóle nie przejmuj bo masz obfity biust a dobrze dopasowany gorset pięknie je uwydatni.
Hey... Dziewczyny nie chce Was dołować mam wesele 11 września 2010r.... pierwsza przymiarkie miałam mieć 27 lipca.... co sie okazało nie zdążą uszyć będzie 3 sierpnia... potem dzwonia ze 5 sierpnia wkoncu ze 10 sierpnia ... (moje urodziny) piękny miałam prezent ,....no to jade przymiarka na 11 rano ... a pani z salonu dzowni do mnie 10 sierpnia o 10.45 kiedy stałam na maratnoskiej w radomi w korku ze mnie przeprasza ale suknia będzie o 17...
a ja jestem z Piotrkowa Trybunalskiego poprostu przegięcie ... moja mama sie popłakała ale nic .... idziemy do tego salonu przeciez nie bedzie my wracac do domu idziemy tam z awantura... co sie okazuje panie ktore tam obsluguja juz sa inne...no ale nic one wkoncu zadzowniły do szefa .... a szef powiedział ze za dwie godziny bedzie sukienka ...
przyjechała około 14..... ale co sie okazało to nie był moj rozmiar nie moja sukienka .... to był jakiś koszmar .... w biuście za duża ..w biodrach za szeroka .... plecy zabudowane ... nie było patki była za krotka ... nie miała halki .... poprostu odechciało mi się wszystkiego... zginęła druga kartka mojego zamowienia w ktorej były uwzględnione zmiany ... suknie mam mieć środa czwartek w tym tygodniu zobaczymy ..... to był inny model tornado czy wogole nie wiem co to było masakra ;( a co do tych poprawek robi je pani na miejscu w radomiu nie robia ich w warszawie w orginalnym salonie angel ... oczywiscie od nowa złozyłam zmowienie .... ale co z tego co teraz będzie to ja juz sama nie wiem ;(
a ja jestem z Piotrkowa Trybunalskiego poprostu przegięcie ... moja mama sie popłakała ale nic .... idziemy do tego salonu przeciez nie bedzie my wracac do domu idziemy tam z awantura... co sie okazuje panie ktore tam obsluguja juz sa inne...no ale nic one wkoncu zadzowniły do szefa .... a szef powiedział ze za dwie godziny bedzie sukienka ...
przyjechała około 14..... ale co sie okazało to nie był moj rozmiar nie moja sukienka .... to był jakiś koszmar .... w biuście za duża ..w biodrach za szeroka .... plecy zabudowane ... nie było patki była za krotka ... nie miała halki .... poprostu odechciało mi się wszystkiego... zginęła druga kartka mojego zamowienia w ktorej były uwzględnione zmiany ... suknie mam mieć środa czwartek w tym tygodniu zobaczymy ..... to był inny model tornado czy wogole nie wiem co to było masakra ;( a co do tych poprawek robi je pani na miejscu w radomiu nie robia ich w warszawie w orginalnym salonie angel ... oczywiscie od nowa złozyłam zmowienie .... ale co z tego co teraz będzie to ja juz sama nie wiem ;(
smerfetko, ja również mam ślub 11 wrzśnia Pani w salonie powiedziała że przymiarka będzie jakieś 2 tygodnie przed ślubem...
a o salonie w Radomiu to już było tutaj BARDZO dużo pisane, niewiem gdzie właściciel i obsługujące mają głowę ale to co tam się dzieje to jakiś koszmar... w każdym innym salonie suknie przychodzą dobre, odpowiednio skrojone i zgodne z zamówieniem...
Powiedz w salonie że wiesz że to nie jest taki pierwszy taki przypadek i mają się ogarnąć ibo tylko psują nerwy ludziom!
a o salonie w Radomiu to już było tutaj BARDZO dużo pisane, niewiem gdzie właściciel i obsługujące mają głowę ale to co tam się dzieje to jakiś koszmar... w każdym innym salonie suknie przychodzą dobre, odpowiednio skrojone i zgodne z zamówieniem...
Powiedz w salonie że wiesz że to nie jest taki pierwszy taki przypadek i mają się ogarnąć ibo tylko psują nerwy ludziom!
dla zainteresowanych..... moim zdaniem wyglada pieknie
http://www.suknie-wesele.pl/suknia_slubna_angel-giovanni_36,of3120.html
http://www.suknie-wesele.pl/suknia_slubna_angel-giovanni_36,of3120.html
wspolczuje wam dziewczyny bo sama wiem jaki stres mialam z moja pierwsza suknia w salonie Elja,tyle nerwow ze szok.Ale cale szczescie ze oddali pieniazki i trafilam na moja wymarzona suknie Angel w innym salonie.Dla mnie bylo juz niewazne ze 2 razy drozsza od tej wczesniejszej ale za to jaki efekt:)))))Zobaczycie ze na slubie uslyszycie tyle komplementow ze szok:)))Wrazie czego mam ja na sprzedaz:))
Podsumowując:
Jutro ślub. :)
Dzisiaj panie z salonu zadzwoniły że welon długi nie przyszedł i już nie przyjdzie. Dopiero w poniedziałek. ( DOBRE!!) Nawalił Angel w Warszawie. Na szczęście panie w salonie w Płońsku stanęły na głowie i ściągnęły mi z salonu zaprzyjaźnionego identyczny 3,5m i mam. Co prawda jeszcze go nie widziałam bo odebrali mi go rodzice a ja dopiero wróciłam do domu ale wisi u nich w sypialni.
Co dalej... Idę spać. Jutro wielki dzień. Podobno. Jeszcze nie dotarło ale tak mówią :) Trzymajcie kciuki, żeby nam pogoda nie nawaliła.
Jutro ślub. :)
Dzisiaj panie z salonu zadzwoniły że welon długi nie przyszedł i już nie przyjdzie. Dopiero w poniedziałek. ( DOBRE!!) Nawalił Angel w Warszawie. Na szczęście panie w salonie w Płońsku stanęły na głowie i ściągnęły mi z salonu zaprzyjaźnionego identyczny 3,5m i mam. Co prawda jeszcze go nie widziałam bo odebrali mi go rodzice a ja dopiero wróciłam do domu ale wisi u nich w sypialni.
Co dalej... Idę spać. Jutro wielki dzień. Podobno. Jeszcze nie dotarło ale tak mówią :) Trzymajcie kciuki, żeby nam pogoda nie nawaliła.
Gabi trzymam kciuki!!! Za pogodę również bo dziś mam panieński.
Ja wczoraj byłam na przymiarce i towarzyszyła mi Żaneta (jaka ona śliczna :*), pani w salonie zgłupiała, zwątpiła która z nas ma dziś przymiarkę.
Suknia przyszła śliczna, welony również, są oba. Muszą mi suknie skrócić na długości, ale to akurat mnie nie dziwi i w pełni się tego spodziewałam.
Także odbiór we wtorek.
Dodatkowo przy wiązaniu dostałam nie materiałowe szlówki tylko takie okucia srebrne, śliczne. Panie w Langorii nie ściemniały, że suknie przychodzą śliczne., także Mentorko będzie dobrze, tylko nastaw się że dostaniesz suknie później. Żaneta jeszcze raz wielkie dzięki :*
Ja wczoraj byłam na przymiarce i towarzyszyła mi Żaneta (jaka ona śliczna :*), pani w salonie zgłupiała, zwątpiła która z nas ma dziś przymiarkę.
Suknia przyszła śliczna, welony również, są oba. Muszą mi suknie skrócić na długości, ale to akurat mnie nie dziwi i w pełni się tego spodziewałam.
Także odbiór we wtorek.
Dodatkowo przy wiązaniu dostałam nie materiałowe szlówki tylko takie okucia srebrne, śliczne. Panie w Langorii nie ściemniały, że suknie przychodzą śliczne., także Mentorko będzie dobrze, tylko nastaw się że dostaniesz suknie później. Żaneta jeszcze raz wielkie dzięki :*
Ja w piatek bylam na przymiarce suknie z Kamila tzn ona przymierzala ;) niestety naszych sukni Mentorko jeszcze nie ma.....
Ja poki co przygotowuje sie do wieczoru panienskiego sobotniego :) az sie boje pomyslec co ta moja swiadkowa wymyslila ;) Bedzie sie dzialo ;) ogolnie frekwencja na 4 + na 28 zaproszonych przyjada 24 dziewczyny ;)... atak najbardziej to martwi mnie pogoda liczylam szczerze mowiac na cieply wrzesien i sie chyba przeliczyłam... ta sobota tez byla zimna.....
Ja poki co przygotowuje sie do wieczoru panienskiego sobotniego :) az sie boje pomyslec co ta moja swiadkowa wymyslila ;) Bedzie sie dzialo ;) ogolnie frekwencja na 4 + na 28 zaproszonych przyjada 24 dziewczyny ;)... atak najbardziej to martwi mnie pogoda liczylam szczerze mowiac na cieply wrzesien i sie chyba przeliczyłam... ta sobota tez byla zimna.....
yevele ja chętnie odsprzedam swoją suknię:) możemy się dogadać:) mojego szczęścia jest tyle że mogę się podzielić:) hehehe
byłam dzisiaj na przymierce (niestetety zapomniałam aparatu:( ), prawie wszystko ok, tylko muszą skrócić fiszbiny i kawałek haliki wystawał spod tiulu:) ogólnie to super suknią przecudowna:) acha i prosiłam żeby mi lekko podszyli kokardkę żeby wstązką była pięknie rozłożona i nie schodziła się w jedno pasmo:) suknia jest tak piękna że poprostu znowu mnie olśniła:)
byłam dzisiaj na przymierce (niestetety zapomniałam aparatu:( ), prawie wszystko ok, tylko muszą skrócić fiszbiny i kawałek haliki wystawał spod tiulu:) ogólnie to super suknią przecudowna:) acha i prosiłam żeby mi lekko podszyli kokardkę żeby wstązką była pięknie rozłożona i nie schodziła się w jedno pasmo:) suknia jest tak piękna że poprostu znowu mnie olśniła:)
Ja jestem zbyt sentymentalna, żeby taką piękną pamiątkę sprzedać i to za śmieszne pieniądze, najtańsza Giovani za 1300zł jest do kupienia. Moja suknia nigdzie nie jest podarta ani zaplamiona. Niech poleży kilkanaście lat.. Pokażę dzieciom ją kiedyś.. A w niedalekiej przyszłości może się przydać na imprezę tego typu: http://www.afterweddingparty.pl/ mamy sporo znajomych którzy chętnie wcisną się jeszcze raz w swoje ślubne stroje :)
yevele nie ma sprawy:)
natomiast pochwaliłam dzień przed zachodem słońca, suknia dalej do poprawki... prawie nic się nie zmieniło, nadal odstaje w biuście :(
do tego byłam dzisiaj u fryzjerki na farbowaniu, tragedia baba spieprzyła mi włosy, miała zrobić naturalny blond a wyszły białe utlenione pasma z ciemnymi pasmami:( tylko białych kozaczków mi brakuje... wiecie o co chodzi.... TRAGEDIA :(:(:(:(:(
natomiast pochwaliłam dzień przed zachodem słońca, suknia dalej do poprawki... prawie nic się nie zmieniło, nadal odstaje w biuście :(
do tego byłam dzisiaj u fryzjerki na farbowaniu, tragedia baba spieprzyła mi włosy, miała zrobić naturalny blond a wyszły białe utlenione pasma z ciemnymi pasmami:( tylko białych kozaczków mi brakuje... wiecie o co chodzi.... TRAGEDIA :(:(:(:(:(
Gabi wyglądałaś pięknie. Napisałam Ci maila ale nie wiem czy dostałaś..:(
Dziewczyny nie mam zdjęć ze swojego ślubu dlatego nie mogę się z Wami nimi podzielić: Dam Wam tylko radę weźcie ze sobą agrafki bo np. mnie były bardzo przydatne zwłaszcza, że miałam bardzo szeroką halkę. Ogólnie suknia zrobiła tak ogromne wrażenie na gościach, że sama byłam w szoku..wszyscy byli nią zachwyceni.. 3mam kciuki teraz za Was dziewczyny, to jest niesmowita noc, aż nie da sie tego opisać a w tej sukni to juz całkiem bedziecie jak ksiezniczki nie Gabi>?;)
Dziewczyny nie mam zdjęć ze swojego ślubu dlatego nie mogę się z Wami nimi podzielić: Dam Wam tylko radę weźcie ze sobą agrafki bo np. mnie były bardzo przydatne zwłaszcza, że miałam bardzo szeroką halkę. Ogólnie suknia zrobiła tak ogromne wrażenie na gościach, że sama byłam w szoku..wszyscy byli nią zachwyceni.. 3mam kciuki teraz za Was dziewczyny, to jest niesmowita noc, aż nie da sie tego opisać a w tej sukni to juz całkiem bedziecie jak ksiezniczki nie Gabi>?;)
Cześć dziewczyny ja już po ;)
Gabi pierwsze pytanie mam do Ciebie, jak to zrobiłaś że sukienkę masz niepodartą, bawiłaś się? Na moją trochę mi deptali więc ostatnia warstwa troszkę jest podarła, ale na szczęście w tym modelu bardzo prosta jest renowacja sukienki więc nie martwię się o nią, zreszta nawet się nad nią nie rozczulałam.
Powiem tak, była leciutka i bardzo wygodna, ale mam wrażenie, że opadły mi troszkę koła i przez to troszkę się ciągnęła po ziemi, uważam że mogła być bardziej skrócona. Poza tym już mówiłam Żanecie, kolor szarfy miałam inny niż Mentorki, Pani w salonie mówiła, że one nie mają na to wpływu, ale moja była ciemniejsza niż ta co na przymiarce. Dziewczyny zwróćcie uwagę na sali, żebyście miały dużo miejsca dla siebie przy stoliku inaczej będzie Wam ciasno, przez co koła będą się rozluźniały, tak było u mnie. Odpadło troszkę kryształków, ale jak ktoś się bawi raczej nie da się tego uniknąć, zresztą odpadło już kilka przy samym zakładaniu sukienki, ale to pojedyncze ilości, zresztą wszywane są ręcznie więc liczyłam się z tym. Aha i co zauważył mój już mąż, przy obracaniu musiał na mnie troszkę dłużej czekać ;) Poza tym jest boska i nie zamieniłabym jej na inną.
Zdjęć jeszcze nie mam, nawet ani jednego jeszcze nie widziałam, ale jakby co dam znać.
My w poniedziałek jeszcze mieliśmy poprawiny poprawin, wczoraj sesja, dziś z ciastem do pracy, jeszcze kilka osób musimy objeździć i cały czas na pełnych obrotach.
Aha jeszcze jedno, nie zamieniłabym mojej różowej biżu i różowych dodatków dla taty, męża i świadka na żadne inne, robiły furorę, a moje druhenki spisały się na medal. BYŁO BOSKO !!!! JUPIIIIIIIIIIII !!!
Żaneta zadzwonię później ;)
Gabi pierwsze pytanie mam do Ciebie, jak to zrobiłaś że sukienkę masz niepodartą, bawiłaś się? Na moją trochę mi deptali więc ostatnia warstwa troszkę jest podarła, ale na szczęście w tym modelu bardzo prosta jest renowacja sukienki więc nie martwię się o nią, zreszta nawet się nad nią nie rozczulałam.
Powiem tak, była leciutka i bardzo wygodna, ale mam wrażenie, że opadły mi troszkę koła i przez to troszkę się ciągnęła po ziemi, uważam że mogła być bardziej skrócona. Poza tym już mówiłam Żanecie, kolor szarfy miałam inny niż Mentorki, Pani w salonie mówiła, że one nie mają na to wpływu, ale moja była ciemniejsza niż ta co na przymiarce. Dziewczyny zwróćcie uwagę na sali, żebyście miały dużo miejsca dla siebie przy stoliku inaczej będzie Wam ciasno, przez co koła będą się rozluźniały, tak było u mnie. Odpadło troszkę kryształków, ale jak ktoś się bawi raczej nie da się tego uniknąć, zresztą odpadło już kilka przy samym zakładaniu sukienki, ale to pojedyncze ilości, zresztą wszywane są ręcznie więc liczyłam się z tym. Aha i co zauważył mój już mąż, przy obracaniu musiał na mnie troszkę dłużej czekać ;) Poza tym jest boska i nie zamieniłabym jej na inną.
Zdjęć jeszcze nie mam, nawet ani jednego jeszcze nie widziałam, ale jakby co dam znać.
My w poniedziałek jeszcze mieliśmy poprawiny poprawin, wczoraj sesja, dziś z ciastem do pracy, jeszcze kilka osób musimy objeździć i cały czas na pełnych obrotach.
Aha jeszcze jedno, nie zamieniłabym mojej różowej biżu i różowych dodatków dla taty, męża i świadka na żadne inne, robiły furorę, a moje druhenki spisały się na medal. BYŁO BOSKO !!!! JUPIIIIIIIIIIII !!!
Żaneta zadzwonię później ;)
Kamilo gratuluję że się wszystko super udało.
I teraz odpowiedź na Twoje pytanie. Bawiłam się rewelacyjnie całą noc, dokładnie do 6:30 tańczyłam, mało co siedziałam przy stole. Zespół robił bardzo krótkie przerwy a ja byłam rozrywana do tańca. Tak więc bawiłam się non stop. W parze, w kółku i w pociągu. Moja suknia była często i gęsto deptana. Nie jest podarta jak juz wspomniałam. Nie wiem jakim cudem ale nie jest. Nie zauważyłam też żeby odpadł jakiś kryształ. Nie na moich oczach. Musiałabym dokładnie obejżeć suknię. Przy stole akurat miałam sporo miejsca więc nie miałam problemu z kołem. Moja suknia spisała się doskonale. A sesja plenerowa dopiero przed nami więc już niedługo założe ją znowu. Aaaa podarty mam w jednym miejscu długi welon. troszkę ale jednak.
I teraz odpowiedź na Twoje pytanie. Bawiłam się rewelacyjnie całą noc, dokładnie do 6:30 tańczyłam, mało co siedziałam przy stole. Zespół robił bardzo krótkie przerwy a ja byłam rozrywana do tańca. Tak więc bawiłam się non stop. W parze, w kółku i w pociągu. Moja suknia była często i gęsto deptana. Nie jest podarta jak juz wspomniałam. Nie wiem jakim cudem ale nie jest. Nie zauważyłam też żeby odpadł jakiś kryształ. Nie na moich oczach. Musiałabym dokładnie obejżeć suknię. Przy stole akurat miałam sporo miejsca więc nie miałam problemu z kołem. Moja suknia spisała się doskonale. A sesja plenerowa dopiero przed nami więc już niedługo założe ją znowu. Aaaa podarty mam w jednym miejscu długi welon. troszkę ale jednak.
Mentorko na pewno będzie wszystko superowo:)) aż zazdroszczę na sAMĄ MYŚL, ŻE JESTEŚ JESZCZE PRZED:)
Kamila mi też suknia troche szorowała po ziemi ale to chyba wlasnie dlatego ze sie poluzowala, chcoiaz ja nie wiem jak moglaby moja być zawiązana jeszcze mocniej jak w kościele byłam tak ściśnięta, że szok po prostu..Poproszę o fotki jak tylko będziesz miała a i podaj mi swojego maila:))
Kamila mi też suknia troche szorowała po ziemi ale to chyba wlasnie dlatego ze sie poluzowala, chcoiaz ja nie wiem jak moglaby moja być zawiązana jeszcze mocniej jak w kościele byłam tak ściśnięta, że szok po prostu..Poproszę o fotki jak tylko będziesz miała a i podaj mi swojego maila:))
Mentorko na którą masz ślub? pytałam już w innym wątku, ale nie odp więc wykorzystam ten wątek bo tutaj częściej zaglądasz ;P
i jak sytuacja z suknią? już jest wszystko ok? pamiętaj że za mocno też nie można wiązać bo zacznie się marszczyć, nie od razu, ale po jakiejś chwili :/
Nie dostałam zawiadomienia co prawda, ale się wybieram do kościółka ;)
i jak sytuacja z suknią? już jest wszystko ok? pamiętaj że za mocno też nie można wiązać bo zacznie się marszczyć, nie od razu, ale po jakiejś chwili :/
Nie dostałam zawiadomienia co prawda, ale się wybieram do kościółka ;)
1985sloneczko przepraszam że nie odpisałam ale już nie wchodziłam na forum, dopiero dzisiaj....
było poprostu przecudownie, niewiem jak to wszystko tak szybko zleciało:) wszyscy zachwyceni suknią, dzieci na ulicy za mną krzyczały "ale piękna Pani!" :) podczas sesji ludzie podchodzili i mówili że mam przecudną suknie, robili mi zdjęcia. Nawet fotografka pytała gdzie ja taką piękną suknie kupiłam:) czułam się cudownie, jak księżniczka:)
niestety suknia niewiem czy była na mnie za długa czy mi opadała ale ale ją często przydeptywałam podczas chodzenia:( nawet podczas wyjścia z kościoła lekko się w niej zaplątałam .... miałam wrażenie że jest za luźna w pasie bo spkojnie można bylo ją mocniej zawiązać ale już nie dawało rady..... ale i tak wszystko się udało tak jak chciałam:)
było poprostu przecudownie, niewiem jak to wszystko tak szybko zleciało:) wszyscy zachwyceni suknią, dzieci na ulicy za mną krzyczały "ale piękna Pani!" :) podczas sesji ludzie podchodzili i mówili że mam przecudną suknie, robili mi zdjęcia. Nawet fotografka pytała gdzie ja taką piękną suknie kupiłam:) czułam się cudownie, jak księżniczka:)
niestety suknia niewiem czy była na mnie za długa czy mi opadała ale ale ją często przydeptywałam podczas chodzenia:( nawet podczas wyjścia z kościoła lekko się w niej zaplątałam .... miałam wrażenie że jest za luźna w pasie bo spkojnie można bylo ją mocniej zawiązać ale już nie dawało rady..... ale i tak wszystko się udało tak jak chciałam:)
aaa i jeszcze jedno, moja suknia też uległa zniszczeniu, ma lekko podarty tiul od obcasów w jednym miejscu, ze wstążki odpadły kryształki ( i to dość szybko) z gorsetu też i powyłaziły nitki. Raczej nie nadaje sie do sprzedaży... :( fakt że szalałam na parkiecie całą noc ale jednak...
no i każdy facet z którym tańczyłam kazał mi się ciągle kręcić:D klękali przedemną i ruszali ręką :D aż mi się w głowie kręciło a im się tak podobało jak ta suknia wygląda jak się kręcę:D
no i każdy facet z którym tańczyłam kazał mi się ciągle kręcić:D klękali przedemną i ruszali ręką :D aż mi się w głowie kręciło a im się tak podobało jak ta suknia wygląda jak się kręcę:D
Ja swoją sukienkę też przydeptywałam na początku non stop. Z przodu. Ale potem nauczyłam się w niej chodzić. Szykuje się do pleneru bo już niebawem i oglądałam jeszcze raz suknię pod katem odpadniętych kryształków, Wystaja mi 2 nitki z tyłu. Nigdzie więcej nie zauważyłam żeby coś odpadło. Widocznie moją suknię ktoś bardzo dokładnie dziargał :) Mentorko jak tylko będę miała płytkę to Ci przyślę zobaczysz jak szalałam całą noc :) Pewnie dopiero po podróży, która już za tydzień.
Bardzo ładnie wyglądaliście. czekam na Twoje zdjęcia i płytkę :)
Bardzo ładnie wyglądaliście. czekam na Twoje zdjęcia i płytkę :)
Mentorko!! wyślij mi kilka fotek jak masz na maila, obejrzymy sobie z Twoją Ciocią w pracy ;P
agoosia1985sloneczko@tlen.pl
Jestem ciekawa jak wyglądały Mama, Babcia i Ciocia, no i Wy!! :D Wasz ślub przeżywałam tak jak Wy!! :)
Niestety nawet gdybym wiedziała na którą ślub (coś mi się wydaje że na 15 lub 16) to bym nie przyszła - rozłożyło mnie totalnie, cały weekend w łóżku na lekach :/
Z tej fotki widzę że super wyglądałaś!!! :D
agoosia1985sloneczko@tlen.pl
Jestem ciekawa jak wyglądały Mama, Babcia i Ciocia, no i Wy!! :D Wasz ślub przeżywałam tak jak Wy!! :)
Niestety nawet gdybym wiedziała na którą ślub (coś mi się wydaje że na 15 lub 16) to bym nie przyszła - rozłożyło mnie totalnie, cały weekend w łóżku na lekach :/
Z tej fotki widzę że super wyglądałaś!!! :D
No a z takich ciekawszych rzeczy to moja wstazka ma inny kolor niz Twoja ale tez jest ladna nic juz ne bede zmieniac. Panie w salonie mi ja troche skrocily bo slyszaly wlasnie opinie ze bardzo dziewczyny dra ten tiul.... i nie ukrywam ze chcialam ja sprzedac po weselu...wiec mam nadzieje ze bedzie co sprzedawac!! Nie chce zeby mi zalegała w domu ;(
Zaneta najbardziej depczą wtedy jak się tańczy w kółku za ręce lub w ciuchci, wiesz te rózne zabawy, poprostu musisz uważać. W ciuchci staraj się zawsze prowadzić, wtedy bedzię Ci łatwiej podnieśc ją ciut do góry. Ja kilka razy zaliczyłabym upadek. Pierwszy na schodkach do kościoła wchodząć. Wyobrażasz sobie? Tłum ludzi na mnie patrzy a ja nadepnęłam na sukienkę i o mały włos nie wylądowałam na kolanach :) Nie wiem, moja nie jest podarta mimo że ja nie miałam w planach jej sprzedać i serio nie uważałam i świetnie się bawiłam. Tak jak pisze Mentorka partnerzy i mnie obracali bo suknia pieknie się kręci. Grunt to nie trafić na Pana który nie potrafi tańczyć lub pijanego heh. Ale to wszystko jest wpisane w wesele :) Dobrze będzie. Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.
Ojeja to faktycznie....... z tym kosciolem... dzieki za cenne na pewno rady... Panie w salonie skrocily mi ja bardziej moze nic pozostalym ale stwierdzam ze nie ma to znaczeni bo tak jak mowisz ciuchcia wiec sie czlowiek pochyli i bach ktos moze nadepnac!!
dzieki bardzo za kciuki , ja caly czas ogladam fotki sukni ktore wczoraj robila i kolezanka jak ja przymierzalam jakos sie na nia napatrzec nie moge, aczkolwiek przyznam szczerze, ze ona na zdjeciu nie wyglada tak efektownie jak na zywo..... ale moze to tylko moje odczucia ;)
Dzisiaj ostatni dzien w pracy ;) a ja sie nie moge skupic doslownie!
dzieki bardzo za kciuki , ja caly czas ogladam fotki sukni ktore wczoraj robila i kolezanka jak ja przymierzalam jakos sie na nia napatrzec nie moge, aczkolwiek przyznam szczerze, ze ona na zdjeciu nie wyglada tak efektownie jak na zywo..... ale moze to tylko moje odczucia ;)
Dzisiaj ostatni dzien w pracy ;) a ja sie nie moge skupic doslownie!
No to dziewczyny ja tez jestem juz po......
Co mam Wam powiedziec...... najcudowneijszy dzien ....szkoda ze tak szybko sie skonczyl..... ale suknia spowodowala ze czulam sie najpiekniejsza panna mloda na swiecie!!! Dzieci mowily na mnie ksiezniczka i chcialy mnie zabrac do domu zebym z nimi mieszkala ;)))
Wczoraj mielismy sesje w plenerze podchodzili do mnie ludzie na ulicy i pytali skad jak ... i gdzie taka piekna suknia..... ludzie na weselu tez byli zachwyceni suknia!!! A najbardziej moj narzeczony ;) a teraz juz maz. Nie ma co tu gadac dziewczyny uwazamze to byl strzal w 10 ze wybralysmy takie suknie!!!!!!!!
BUziaki kochane i zycze Wam cudownego zycia!!!!!
Ps. suknia porwala sie ale bardzo delikatnie na dole..... przytne kawalek tiulu...
Nawet mi sie nie pobrudzila na weselu a uwierzie tanczylam non stop, ale wczoraj bylam nad morzem na sesji i wtedy sila rzeczy troszke sie pobrudzila ale zawioze ja do pralni i bedzie oki ;))))
Fajnie moc sie czuc jak ksiezniczka chociaz raz w zyciu!!!!
Co mam Wam powiedziec...... najcudowneijszy dzien ....szkoda ze tak szybko sie skonczyl..... ale suknia spowodowala ze czulam sie najpiekniejsza panna mloda na swiecie!!! Dzieci mowily na mnie ksiezniczka i chcialy mnie zabrac do domu zebym z nimi mieszkala ;)))
Wczoraj mielismy sesje w plenerze podchodzili do mnie ludzie na ulicy i pytali skad jak ... i gdzie taka piekna suknia..... ludzie na weselu tez byli zachwyceni suknia!!! A najbardziej moj narzeczony ;) a teraz juz maz. Nie ma co tu gadac dziewczyny uwazamze to byl strzal w 10 ze wybralysmy takie suknie!!!!!!!!
BUziaki kochane i zycze Wam cudownego zycia!!!!!
Ps. suknia porwala sie ale bardzo delikatnie na dole..... przytne kawalek tiulu...
Nawet mi sie nie pobrudzila na weselu a uwierzie tanczylam non stop, ale wczoraj bylam nad morzem na sesji i wtedy sila rzeczy troszke sie pobrudzila ale zawioze ja do pralni i bedzie oki ;))))
Fajnie moc sie czuc jak ksiezniczka chociaz raz w zyciu!!!!
Cześć Niunia my własnie wrócilismy z wczasów. Było super ale się skończyło :) Sesję w plenerze mieliśmy dopiero 2 tyg temu więc na zdjęcia jeszcze muszę trochępoczekać. Ale czekam z niecierpliwością na Twoje. I... Chyba też sprzedam swoją suknię :) Jednak. Emocje już opadły i szkoda żeby taka piekna suknia wisiała na strychu zamiast na jakies kolejnej szczęśliwej damie :) Mój meil g43riel4@yahoo.com.
Szkoda mi jej no ale cóż. :)
Jak ją założyłam po 3 tyg od wesele na sesję w plenerze to po wszystkim nie mogłam się doczekać kiedy już ją zdejmę. Jest w praktycznie w idealnym stanie. sesja trwała 1,5 godz tylko. Nie wchodziłam w niej do wody ani nic z tych rzeczy. Jest lekko naddarta z jednej strony na wierzchniej warstwie tiulu. Koraliki wydaje mi sie że ma wszystkie. Nie ma plam itp. Także zainteresowane zapraszam :)
Szkoda mi jej no ale cóż. :)
Jak ją założyłam po 3 tyg od wesele na sesję w plenerze to po wszystkim nie mogłam się doczekać kiedy już ją zdejmę. Jest w praktycznie w idealnym stanie. sesja trwała 1,5 godz tylko. Nie wchodziłam w niej do wody ani nic z tych rzeczy. Jest lekko naddarta z jednej strony na wierzchniej warstwie tiulu. Koraliki wydaje mi sie że ma wszystkie. Nie ma plam itp. Także zainteresowane zapraszam :)
Kupiłam tę etolę, ale i tak jej nie założyłam podczas ślubu, miałam ją tylko 5min na sesji. http://allegro.pl/szykowna-etola-szal-futerko-i1290148960.html#gallery , miałam tę z liska.
A tak z innej beczki, strasznie mocno Was wszystkie ściskam :*
A tak z innej beczki, strasznie mocno Was wszystkie ściskam :*
Hej dziewczyny mam do was pytanie :) chciała bym szyć suknie angel giovanni i jestem ciekawa czy to jednoczęściowa suknia czy osobna ma gorset i dół spódnicę :) no i czy koniecznie musi być do tej suknie halka na kołach czy taki ładny efekt da się utworzyć w jakiś inny sposób ;) z góry dzięki za pomoc :)
Ewa ja mam właśnie tyle wzrostu, suknie miałam z 7 warstwami, ale spokojnie 10 mogło zostać.
Chcesz kupić nową?
Adusia suknia jest w całości, a halka na kołach w tym przypadku najwięcej daje, materiał jest leciutki więc konstrukcja jest konieczna.
Co do szycia jesteś pewna że ci się to opłaci, chyba że nie chcesz tak samo wyszywanej jak ta oryginalna. Ja pytałam krawcowej czy dałaby rade mi tak wyhaftować suknie powiedziała że nie jest to łatwe, poza tym koszt wychodził niewiele mniej niż kupno nowej, ale jeżeli masz sprawdzoną krawcową to jak najbardziej.
Chcesz kupić nową?
Adusia suknia jest w całości, a halka na kołach w tym przypadku najwięcej daje, materiał jest leciutki więc konstrukcja jest konieczna.
Co do szycia jesteś pewna że ci się to opłaci, chyba że nie chcesz tak samo wyszywanej jak ta oryginalna. Ja pytałam krawcowej czy dałaby rade mi tak wyhaftować suknie powiedziała że nie jest to łatwe, poza tym koszt wychodził niewiele mniej niż kupno nowej, ale jeżeli masz sprawdzoną krawcową to jak najbardziej.
Adusia może zechcesz kupić moją - w stylu angel giovani. oryginalną demetrios 982 ;)
uważam, że cena nie jest wygórowana:
http://allegro.pl/demetrios-982-z-salonu-lissa-ferrera-i1293429581.html
uważam, że cena nie jest wygórowana:
http://allegro.pl/demetrios-982-z-salonu-lissa-ferrera-i1293429581.html
ewa jeśli nie chcesz mieć tylu świecidełek to porozmawiaj w salonie może ich kosztem obniżą cenę. Moja kuzynka też w niej jest zakochana i rozmawiała o cenie. Wiem że cena uzależniona jest od ilości tiulu i od zdobień na gorsecie A jeśli ich nie chcesz to może opuszczą cenę.
Moja kuzynka czeka do targów ślubnych bo w zeszłym roku z salonu rozdawali kupony rabatowe Więc sumując wszystko cena nie wychodzi taka straszna
A jednak warto mieć oryginał:)
Zdjęcia dziewczyn na forum są na to świetnym dowodem.
Gdy patrzę na nie żałuję że gdy ja brałam ślub jeszcze nie było tego modelu
Moja kuzynka czeka do targów ślubnych bo w zeszłym roku z salonu rozdawali kupony rabatowe Więc sumując wszystko cena nie wychodzi taka straszna
A jednak warto mieć oryginał:)
Zdjęcia dziewczyn na forum są na to świetnym dowodem.
Gdy patrzę na nie żałuję że gdy ja brałam ślub jeszcze nie było tego modelu
a czy te pnne mlode ktore maja juz suknie moga mi powiedziec czy ta halka nadalaby sie to tej suknie chodzi mi o uzyskanie jak najwekszej objetosciowo sukni oto linki do ogromnych halek
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350410211823&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180584895895&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350410211823&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180584895895&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
chciałabym uzyskac taki efekt
http://www.facebook.com/album.php?aid=96339&id=31767371265
niestety u nas w Polsce nie robia takich sukien a wielka szkoda bo juz od ponad roku szukam swojej wymarzonej prawdziwej ksiezniczki no ale nie usmiecha mi sie leciec do londynu po suknie i placic za nia jakos 3-4 tysiace funtow, ale maja przecudne suknie :) no i giovanni przypadla mi do gustu.
Jak jeszcze ktos tu zaglada to niech mi napisze czy taka halka mogla by byc dobra do tej sukni
http://www.facebook.com/album.php?aid=96339&id=31767371265
niestety u nas w Polsce nie robia takich sukien a wielka szkoda bo juz od ponad roku szukam swojej wymarzonej prawdziwej ksiezniczki no ale nie usmiecha mi sie leciec do londynu po suknie i placic za nia jakos 3-4 tysiace funtow, ale maja przecudne suknie :) no i giovanni przypadla mi do gustu.
Jak jeszcze ktos tu zaglada to niech mi napisze czy taka halka mogla by byc dobra do tej sukni
Masz rozmiar 38 przy wzroście 160 i jeszcze chcesz 13 warstw tiulu??? I wielką halkę? o rany, odważne posunięcie.
Będziesz wyglądała jak wielkie ciastko z kremem. Bez urazy. Chyba że założysz 13 cm szpilki które Cie wydłużą. Takich sukienek jak pokazujesz na zdjęciu jest w Polsce bardzo duzo. Musisz tylko dobrze poszukać.
Będziesz wyglądała jak wielkie ciastko z kremem. Bez urazy. Chyba że założysz 13 cm szpilki które Cie wydłużą. Takich sukienek jak pokazujesz na zdjęciu jest w Polsce bardzo duzo. Musisz tylko dobrze poszukać.
Witam Was wszystkie.
Byłam w salonie w Gdańsku, mierzyłam tą sukienkę i strasznie mi się spodobała. Jeśli któraś z Was chciałaby ją sprzedać to zgłaszam swoje zainteresowanie. Potrzebuję rozmiaru 34-36 mam 168 wzrostu, wąskie biodra i nie za duży biust.
Kontakt:
e-mail: zanetakowalska19@wp.pl
gg:5360002
Byłam w salonie w Gdańsku, mierzyłam tą sukienkę i strasznie mi się spodobała. Jeśli któraś z Was chciałaby ją sprzedać to zgłaszam swoje zainteresowanie. Potrzebuję rozmiaru 34-36 mam 168 wzrostu, wąskie biodra i nie za duży biust.
Kontakt:
e-mail: zanetakowalska19@wp.pl
gg:5360002
Witam wszystkie "Giovaniczki".Ja również zakochałam się w tej suknie ale jednak nie mogę jej kupić na własność gdyż mieszkam za granicą i nie mam możliwości przyjazdu na te całe przymiarki wiec zamierzam odkupić.Mogę ewentualnie na własną rękę zrobić parę przeróbek względem mojej sylwetki.Dlatego też proszę o kontakt którąś z Was o kontakt.Jeśli macie swoją suknię do odsprzedania to piszcie!Mam nadzięję że mi się uda.Też chcę wygladac w niej jak księżniczka!
Moj wzrost 168 rozm 36-38
kasinta@poczta.onet.pl
5067115
Moj wzrost 168 rozm 36-38
kasinta@poczta.onet.pl
5067115
Cześć wszystkim miłośniczkom tej cudownej sukienki. Jestem z pod Warszawy i też podoba mi się GIOVANI. Jutro jadę ją mierzyć i dopiero okaże się czy będzie to moja sukienka. Mam nadzieję, że będę w niej wyglądać tak samo pięknie jak Wy dziewczyny. ;)
Zastanawiam się czyżby ta sukienka była następny sezon tak samo uwielbiana. Panny młode na 2011, które ta suknia powaliła na kolana jest Was może więcej? :)
Zastanawiam się czyżby ta sukienka była następny sezon tak samo uwielbiana. Panny młode na 2011, które ta suknia powaliła na kolana jest Was może więcej? :)
sprzedam suknie Giovani
http://forum.trojmiasto.pl/sprzedam-suknie-Angel-model-GIOVANI-t195227,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/sprzedam-suknie-Angel-model-GIOVANI-t195227,1,11.html
Hej dziewczyny podaje numer do pani która sprzedaje w cenach hurtowych welony z kamieniami swarovskiego (certyfikat) 180 zł ma równie piękne welony wykończone koralikami za 110zł ceny tych welonów w salonie wahają się od 300-600. A cena ta z tond że bezpośrednio od producenta super rewelacyjne ,piękne wykończenie całości. Treny też w sprzedaży:) NR tel 591766105
Sprzedam suknie GIOVANI-ANGEL 34/36/38 a nawet 40 - model 2010/2011
Suknia 34/36/38 w salonie uwazaja ze nawet 40 sie zmiesci poniewaz jest z tylu patka kryjaca i gorset wiazany.
Wzrost okolo 176 cm + 5cm obcas - wiec można w razie czego skracać.
Wysadzana jest krysztalami swarovskiego. Zakupiona w salonie Angel w Warszawie.
Suknia była na okładce czasopisma ślubnego, promowanego przez aktorkę Joanne Jabłczyńską.
Suknia jak nowa - Panie w salonie zdziwione ze wogole nie byla ubrudzona, jest w bardzo dobrym stanie.
Około 15.09.2011 odbior z salonu po praniu.
Cena do uzgodnienia.
Warszawa, mozliwa wysylka. 601332037
Wzrost okolo 176 cm + 5cm obcas - wiec można w razie czego skracać.
Wysadzana jest krysztalami swarovskiego. Zakupiona w salonie Angel w Warszawie.
Suknia była na okładce czasopisma ślubnego, promowanego przez aktorkę Joanne Jabłczyńską.
Suknia jak nowa - Panie w salonie zdziwione ze wogole nie byla ubrudzona, jest w bardzo dobrym stanie.
Około 15.09.2011 odbior z salonu po praniu.
Cena do uzgodnienia.
Warszawa, mozliwa wysylka. 601332037
a ja mam do sprzedania 38-40 na 176 cm
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-giovani-z-piekna-szarfa-ogl4215266.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-giovani-z-piekna-szarfa-ogl4215266.html
Sprzedam suknię Giovani rozmiar 36/38
Witam serdecznie! mam na sprzedanie suknie Giovani, oryginalną, z różową wstążką. Wzrost 170 cm + 6 cm obcas. Rozmiar sukni pasuje na osobę noszącą 36/38. Suknia była uzyta raz ale jest po czyszczeniu i wygląda jak nowa. Dorzucam równiez welon (taki do pasa mniej więcej) wysadzany również kryształkami swarovskiego. Oprócz tego bolerko białe 3/4. Oczywiście równiez pokrowiec do sukni. Suknia jest naprawdę przepiękna i jakbym miała wybierać jeszcze raz to bez wahania wybrałabym ten sam model. Wygląda sie w niej zjawiskowo.
Cena moja to 2700 zł ze względu, że dałam za nią dużo więcej i oprócz tego jest jeszcze welon i bolerko o łącznej wartości 300 zł. Naprawdę polecam, bo warto.
Kontakt telefoniczny lub mailowy: 512 443 357
krol_a.m@wp.pl
Mikołajki Pomorskie (okolice Sztumu- Malborka). Kurier gratis, badź odbiór osobisty.
Cena moja to 2700 zł ze względu, że dałam za nią dużo więcej i oprócz tego jest jeszcze welon i bolerko o łącznej wartości 300 zł. Naprawdę polecam, bo warto.
Kontakt telefoniczny lub mailowy: 512 443 357
krol_a.m@wp.pl
Mikołajki Pomorskie (okolice Sztumu- Malborka). Kurier gratis, badź odbiór osobisty.
Sprzedam suknie GIOVANI - ANGEL 34/36/38 - model 2010-2012
kolor bialy
suknia 34/36/38 nawet 40 -patka kryjaca, gorset
Suknia wyszywana kryształkami Svarowskiego.
Wzrost okolo 176 - moze byc krotsza
rozmiar biustonosza - B - moze byc nawet C bo jest push-up
Rozowa wstazka z mozliwoscia odpiecia
Suknia jak nowa - jest w idealnym stanie.
15.09.2011 odbior z salonu - dodatkowe pranie.
Mozliwosc wyslania zdjec
zobaczyc mozna w Warszawie
W-wa
tel. 601332037
Julka
jula86@o2.pl
kolor bialy
suknia 34/36/38 nawet 40 -patka kryjaca, gorset
Suknia wyszywana kryształkami Svarowskiego.
Wzrost okolo 176 - moze byc krotsza
rozmiar biustonosza - B - moze byc nawet C bo jest push-up
Rozowa wstazka z mozliwoscia odpiecia
Suknia jak nowa - jest w idealnym stanie.
15.09.2011 odbior z salonu - dodatkowe pranie.
Mozliwosc wyslania zdjec
zobaczyc mozna w Warszawie
W-wa
tel. 601332037
Julka
jula86@o2.pl
Na sprzedaż - Piękna suknia ślubna angel giovani z fioletową wstążką roz 40, tren + welon,
Szczegóły poniżej
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/piekna-suknia-slubna-angel-giovani-z-fioletowa-wstazka-roz-40-tren-welon-ogl5329762.html
Szczegóły poniżej
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/piekna-suknia-slubna-angel-giovani-z-fioletowa-wstazka-roz-40-tren-welon-ogl5329762.html
http://allegro.pl/suknia-slubna-princessa-i2678766470.html
Sprzedam Suknię Angel Giovanni
k.lubinska@vp.pl
Sprzedam Suknię Angel Giovanni
k.lubinska@vp.pl