Widok

sytuacja na porodówkach

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiecie jaka sytuacja na porodówkach? słyszałam ze jest oblężenie i tłumy i w zwiazku z tym odsylają od szpitala do szpitala...
ktos moze cos potwierdzic?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na kliniczne równiez nie przyjmuja, brak miejsc na porodowce i polozniczym :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja nie rozumiem dlaczego tak bardzo boicie się szpitala w Kartuzach. Bardzo polecam. Rodziłam tam trzy razy i jestem mega zadowolona. Ostatnio w sierpniu. Oddziały świeżo po remoncie, porodówka bardzo fajna, a lekarze i tak w większości z trójmiasta. Szczerze polecam. Chociaż z drugiej strony wiem, że i tam bywa gorąco :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może nie chodzi o strach tylko o odległość
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie - na Zaspę mam 10 minut pieszo, podobnie rodzice, rodzeństwo itd, a do Kartuz 50 km, Elbląg 70 km. Podwiezienie czegoś przez rodzinę, odebranie drugiego dziecka ze żłobka przez męża, podróż z kilkudniowym dzieckiem - wszytko trwałoby godzinę i więcej. :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem tydzień po terminie mówili mi się mam siedzieć w domu i czekać na bóle i jak mi wody odejdą to wtedy mam dzwonić po gdańskich szpitalach czy sa miejsca. Nie wiem co zrobie boję się okropnie. Nie mamy tu rodZiny w Gdańsku by ktoś został z prawie dwulatka w domu....nie wiem będę rodzić na korytarzu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla niektórych ważne jest miejsce urodzenia, które dziecko będzie miało wpisane w dokumentach na całe życie. Wiadomo, że nie jest to najważniejsze i na pewno mniej ważne od zdrowia dziecka, ale nie da się tego później zmienić i nie dziwię się osobom z Gdańska, które chcą urodzić w Gdańsku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wejerowo? Puck? Koscierzyna?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak w Pucku i Wejherowie? Ktos cos wie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo Gdynia Redłowo? Tam z tego co mówiła moja lekarka bywa gorąco ale nie aż tak żeby przesadzać i rodzic pod krzakiem. O Gdyni nie wspominacie, czemu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Puck podobno rewelacja pod względem lekarzy, opieki, położnych. Podobno nawet jest możliwość porodu w wodzie. Moja koleżanka tam niedawno rodziła i zachwycona.

W Pucku była opcja porodu w wodzie kilka lat temu - wszyscy to to pytali, ale niemal nikt nie korzystał. Dlatego zlikwidowano tą ogromną wannę na środku sali porodowej. :)

Nie wiem, nie byłam to nie widziałam. O tym porodzie tylko słyszałam.
Ale o szpitalu to opinie coraz lepsze, bo kiedyś to ponoć było słabo. Teraz się zmieniło i coraz więcej dziewczyn tam rodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w Gdyni i gdy zaczęły mi się skurcze wszystko potoczyło się tak błyskawicznie, że o mały włos nie zdążyłabym dojechać na kliniczną. A zajęło to raptem 20 min...
Gdybym miała jechać do Wejharowa, Kartuz czy Pucka to nawet nie dotrwłabym do 1/3 drogi. ;)
W tym roku rodziłam w Redłowie, w styczniu też była walka a miejsca ale bez dramatu na szczescie. Zglosiłam się sama na ip z bardzo wysokim ciśnieniem i od razu pojechałam na cc.
Opiekę polecam, szpital po remoncie więc warto rozważyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem, o czym piszesz, miałam podobna sytuację przy drugim porodzie. Od wejścia do szpitala do porodu minęło pół godziny, gdybym miała rodzic na Zaspie to pewnie urodziłabym na sorze, w kolejce do pomiaru ciśnienia i temperatury, bo pewnie nie dotarła bym nawet do etapu ktg. Na szczęście mam rodzinę w Elblągu, przeniosłam się tam kilka dni przed porodem i gdy się już zaczęło, miałam z kim zostawić starsze dziecko. Nie namawiam nikogo, kto ma całą rodzinę w Trójmieście, żeby przy pierwszych skurczach robił sobie wycieczkę krajoznawczą po Polsce północnej, ale proponuję rozważyć opcje porodu poza Trójmiastem, jeśli macie tam na miejscu rodzinę lub wskazania do cesarki, a szpital akurat umawia terminy. Mi dzięki temu udało się zaoszczędzić dużo stresu, może którejś w was też podpasowałaby taka sytuacja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i nie każdy ma samochód... ja wiem, dziwne w dzisiejszych czasach - ale my nie mamy i żyjemy, korzystamy z komunikacji miejskiej i dziękuję bardzo wracać z noworodkiem z elblaga :/

To do wypowiedzi "pozdr ewa"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko uważajcie w Pucku na zabieranie dziecka na badania, a tak naprawdę na szczepienia na które o zgodę mamy, czy taty nic nie pyta...sytuacja z lipca tego roku u koleżanki. Wszędzie chodźcie za dzieckiem jeśli macie siłę, dopytujcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

NIE MA

byłam dzis w wejherowie i rzeczwiscie duzo porodow :/ ale nikogo nie odeslali akurat :)

Dziś Zaspa od rana czekanie 8 g i nie wszystkie dziewczyny zobaczymy lekarza! Jedna lekarka krzyczała, że " co panie tu robią, ona miejsc nie wyczaruje, piszcie sobie do ministerstwa". Skandal.

Po czy na Klinicznej, po 16, na izbie przyjęć pusto, wszyscy mili i zapraszamy.

Dlatego tak, czy tak jest zawsze...?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

i od razu taka panią pseudo doktor do ordynatora, wiem, że pewnie nikt nie miał na to siły, żeby zwracać uwagę, ale przez to pózniej jesteśmy tak traktowane, bo nic z tym chamstwem się nie robi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry