Widok

sytuacja na porodówkach

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
wiecie jaka sytuacja na porodówkach? słyszałam ze jest oblężenie i tłumy i w zwiazku z tym odsylają od szpitala do szpitala...
ktos moze cos potwierdzic?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja.po cc wyszłam piątego dnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miesiąc temu rodzilam na.klinicZnej ,pojechałam z mężem rano w pn było Koło 9.byłam cztery dni po terminie Ale już zaczynało pobolewac.Przyjęto.mnie na oddział,o 21.50 urodziłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie Starogard to trzeci świat tylko nie rodzić na kociewiu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Update z Zaspy - w pilnych sprawach kolejki nie ma. Były w poczekalni osoby, ale nie wiem z czym i jak długo czekały na przyjęcie.
Dziś po południu, rozwarcie 4 cm i skurcze co 4 minuty. Nikt nawet nie zająknął się o odsyłaniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogą nawet przez całe życie ani złotówki podatku nie zapłacić (bo np. nigdy nie pracowały) a i tak poród w państwowym szpitalu im sie należy za darmo, więc to gdzie kto płaci i czy w ogóle płaci to sprawa drugorzędna...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie - jak w Gdańskich szpitalach nie będzie miejsca a poród się zacznie to chyba wolałabym pojechac do starogardu, niż elbląga czy kartuz. Starogard znam. Tylko nie wiem jak tam warunki i traktowanie rodzących. I jak obłożenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale dwa lata temu nie było takiego boom na porodówkach. Teraz wszystkie szpitale są oblegane wiec to ze dwa lata temu były pustki to nie znaczy ze teraz tak będzie. Zwłaszcza ze powiatowe szpitale takie jak Kartuzy czy Wejherowo czy Puck maja swoje gminy, swoje okolice i tamtejsze kobiety tez musza gdzieś urodzić.

Do Gdańska się nie pchają na pewno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodziłam 2 lata temu w Kartuzach i jeśli można tak powiedzieć o porodzie to naprawdę było super. Dużo miejsca, (na oddziale kilka mam, sale miałam jedynke). Łazienki chyba świeżo po remoncie. Położne i lekarze super- z racji ,że było nas tak mało pojawiały się od razu i służyły od razu pomocą. Jestem z Gdańska ,specjalnie jechałam do Kartuz rodzić. Następne też tam chyba urodzę. Jak ktoś ma możliwość polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że tak. Moja powyższa wypowiedź dotyczyła umówionych na konkretny termin cesarek a nie przyjścia do szpitala z akcją porodową w toku. A to spora różnica co nie???

Jak zaczynasz rodzić nie da rady przyjść tydzień później ani czekać cały dzień Twoja koleżanka mogła czekać i rodziła w szpitalu jaki sobie wybrała a oni odsyłają do innych szpitali i miast kobiety u których już zaczął się poród
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale nie odesłali ją do innego miasta a Co Ciebie mogą odesłać jak nie jesteś umówiona na cesarkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie da się zapisać na konkretny dzień i godzinę, bo jak maja full to i tak nie zrobią.
Moja koleżanka na początku lata miała już umówiony termin na Zaspie, w tym dniu odesłali ja do domu, bo nie mieli miejsca. Przyjęli ją dopiero po tygodniu. Wskazanego dnia przyjechała z samego rana i czekała.... Cesarkę zrobili jej dopiero przed północą, bo wcześniej nie mieli czasu.
No chyba w prywatnej klinice a nie szpitalu państwowym,nie pisz bzdur.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba teraz jest dużo cesarek na żądanie i stąd problem z kobietami , które mają normalny poród siłami natury, jak ktoś zapłaci kilka tys.i zapisze się na cesarkę na określony dzień i godzinę nie odeślą go do domu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mi się nie uśmiecha rodzić poza Gdańskiem od urodzenia tu mieszkam i płaci tu podatki cała moja rodzina i chce żeby moje dziecko było urodzone w Gdańsku , ciekawe czy wszystkie rodzące w Gdańsku płacą w tym mieście podatki
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na Klinicznej też tłok. Koleżankę po nagłej cc kilka dni temu nie mieli gdzie położyć, bo sale poporodowe pełniutkie...
A ktoś coś o Wejherowie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z Redłowa też odsyłają. Dziś na Zaspie 17 porodów. Na Klinicznej o tyle dobrze ze jak wszystko jest ok to po 48h do domu, i po sn i po cc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma miejsca na Zaspie? Moja koleżanka rodziła tam w marcu i nie było przesadnego tłoku. Skoro porodówka zapełniona, znaczy kogoś jednak przyjmują ;-)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem, czy z Redłowa odsyłają. Ale kiedy dzwoniłam w piątek, to uprzejma pani przez telefon mówi: "Tylko proszę powiedzieć paniom na Zaspie, że u nas nie ma miejsca. Nie ma ani jednego miejsca! "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No dobra, a co z Redlowem jest nie tak ? Czemu o tym szpitalu nikt nie pisze. No już bliżej niż z Gdańska dk Gdyni tk chyba nie ma. A z Redłowa nie odsyłają z tego co wiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry