Widok

szpital zaspa-pytanie do mam

Zaspa Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiekszość z was wie że chce rodzic na klinicznej .
Ale niestety jeżeli moja mała wyjdzie w tym tygodniu to moge jechac tylko na Zaspę bo mimo ze to początek 37 tc to mała jest uznawana za wcześniaka a na klinicznej maja blokade na wcześniaki(brak inkubatorów)

i teraz mam pytanie do mam , które tam rodziły.

Wiem ze na zaspie jest pokój odwiedzin i tylko tam można wyjść z dzieckiem do gości ale co z mężem czy on tez nie może byc na odziale? Bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby siedziec z nim w tym pokoju kilka godzin

A i jeszcze jedno pytania , jestem spakowana mam spora torbe a na klincznej wczoraj powiedzieli że takich duzych nie wolno . Jak to jest na Zaspie ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam swoje i to ze nikt nie moze mnie odwiedzic to super myslałam o mezu tylko no ale trudno

a ile kosztuje na zaspie poród rodzinny i
kiedy trzeba za niego zapłacic ?

z ciuszkami od nich jest teraz ciężko, więc lepiej wziąć swoje.

W szpitalu na Zaspie jest pokoj odwiedzin, odwiedziny sa od 12-20, mozesz tam byc razem z dzieckiem, czyli osoby ktore przyjda Cię odwiedzic mogą zobaczyć, potrzymać dziecko. Niby jest napisane ze mogą odwiedzić Cię 2 osoby naraz i ze mozesz tam byc z dzieckiem 30 min, ale szczerze mówiąc nikt tego tam nie przestrzega i nie kontroluje tego. Tak samo po 20 tez jeszcze siedzieli w tym pokoju odwiedzajacych.
Na odział ani w pokoju ktoreym Ty przebywasz nie moze być Twojego meza ani nikogo innego. Nikt nie ma tam wstepu.
Moj pordod byc zaskoczeniem, nie bylam do konca spakowana. Wzielam tylko kilka rzeczy, a z rana mi wszystko dowozili, i co chwila ktos mi cos dowozil, wychodząc ze szpitla mialam pełno bagażu :D
Na Zaspie nawet masz kaftaniki, pieluchy tetrowe(choc z tym ostnio mieli problemy, bo jest tyle kobiet rodzacych ze oni nie wyrabiaja...) wiec jesli nie masz swoich ciuszków, to smialo mozna wiasc od nich.
Wydaje mi sie ze co do torby to nikt Ci sie nie przyczepi czy masz mala czy duza.

Na zaspie nie ma możliwości żeby ktokolwiek z rodziny wszedł na oddział. Jest do tego przystosowany pokój. Właśnie to na klinicznej mi się też nie podoba, przecież sama tam nie leżysz i jakby do dziewczyny leżącej na tej samej sali przyszedł mąż i siedział kilka godzin to bym chyba zwariowała!!!
Co do torby to niema określonych wymiarów:)
Na pewno nie musisz brać żadnych podkładów poporodowych

wiesz, ja się bardzo cieszyłam z tego, że nikt nie mógł wchodzić na oddział. po porodzie zarówno mamy, jak i dzieci potrzebują przede wszystkim spokoju. poza tym uważam to za dość krępujące, jeżeli ktoś siedzi u współlokatorki, a Ty chcesz karmić piersią, albo nie daj Boże wstać, a wypadnie Ci np. podkład, bo takie rzeczy się zdarzają.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze szkoda własnie dlatego chciałabym kliniczna ale chyba sie nie uda niestety

dzieki za odpowiedź

nikt nie może wejść na oddział, nawet mąż. od odwiedzin jest ten specjalny pokój. na torbę nie zwracają uwagi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry