Widok

CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 13 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) zakładam nowy wątek! Ja i moja Kropeczka. Mam nadzieje,że szczęśliwy dla niejednej z Was :) Marzenia i cuda się zdarzają, życzę takiego cudu każdej z Was!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie tym razem :P
Koraliczku, tylko koniecznie daj znac jakby juz cos było wiadomo !!! :)

Olesia , Iwonuś - mocno trzymam za Was kciuki &&& :)

A co do HSG - moja kumpela nie dawno miała i mówi, że wcale nie było strasznie :)
stokrotko u mnie nie wiadoma.. wyniki bety mam o 12 ale nie mam jak jechac do lab.. zadzwonie tam a jak mi nie podadza wynikow przez telefon to mi maz odbierze je dopiero wieczorem jak bedzie z pracy wracac, dzieki ze pytasz... :)
spokojnie czekamy, ale chyba nic z tego nie bedzie, zbyt szybko by sie udalo :P

Zosi teraz zeby tez idą.. ale my te pierwsze juz mamy.. teraz trzonowe wychodza, mamy juz 4 i 5... teraz 6 ida i masakraaa biedna sie meczy.. ale mam takie krople camilia i one sa niezastapione
Olesia to już coraz bliżej :) trzymam kciuki, Iwonuś i za Ciebie również, aby staranka owocne były, ja w wojewódzkim byłam się tylko zapisać, do badania nie doszło.

Ja po wizycie :) zmiana lekarza chyba była dobrym krokiem, obydwoje z mężem wyszliśmy zadowoleni i doktor poświęcił nam naprawdę dużo czasu, mam nadzieje,że to nie tak tylko pierwsza wizyta :P
No ale... Maleństwo cudne, ma 1,5 cm, rączki, nóżki i dużą główkę :P i serduszko widziałam jak bije :) niesamowite uczucie widzieć małego człowieczka, cudnie. Wszystko dobrze i oby tak dalej :)
dziewczyny z własnego doświadczenia wam powiem lecze się na nieplodnosc ponad dwa lata, od września zeszłego roku lecze się w gamecie u dr Ś, miałam 4 IUI i mnóstwo badan z hsg wlacznie, mój maz miał badanie nasienia kilkanasice razy i mimo tego, ze nie wyszlo nie stracilam zaufania do mojego lekarza. Mialalm jasno powiedziane jaki jest schemat leczenia, clo, IUI a potem in vitro i ponoc tak naprawdę dopiero przy in vitro widać czy komórki nie maja jakiś wad. Jeśli już teraz lekarz wam nie pasuje nie macie do niego zaufania to go zmniencie, zycze wam aby ta droga była krotka ale jeśli jest dluga to warto mieć zaufanie do lekarza.
Cześć Dziewczyny!

Ja też wciąż na polu walki ;> nowy wątek dodaje kopa także asia87 dzięki za nową pozytywną energię, gratulacje i powodzenia!

Tak jak Was podczytuję to się okazało, że depczę Wam po piętach - zwłaszcza Olesi i iwonus.p bo czeka mnie niebawem HSG a potem inseminacja.

Olesia - ja też zaczęłam powątpiewać w naszego doktorka bo czas leci a efektów nie widać. Dzisiaj mam wizytę kontrolną jak tam owulacja, ewentualny zastrzyk i działanie a jak nic z tego nie wyniknie to jest plan awaryjny. Chociaż szczerze mówiąc nie sądzę żeby się udało, ale to typowe dla mnie kłapouchowe czarnowidztwo...
Trzymam kciuki za Twoją inseminację - to już za tydzień! :)

Iwonus.p - właśnie mam zamiar się zarejestrować na hsg i nie wiem czy uderzać na Kliniczną czy do Wojewódzkiego - udało Ci się już zarejestrować?
kiedy rok temu na poczatku wrzesnia bylam u gin, moja gin mowila mi,ze mam w listopadzie przyjsc z wynikami meza i jesli one beda ok to mnie wysyla na droznosc..oczywiscie pierwsze co to net..zaczelam czytac i bylam przerazona..tak jak pisze Ania- te dziewczyny co to pisaly to prog bolu chyba zerowy.. no ale co sie strachu najadlam to moje..i z tego wszystkiego zaskoczylam na koniec wrzesnia:-))czego i Tobie Iwonus zycze..bys zaskoczyla..u mnie moze tak mialo byc a moze faktycznie nie myslalam o zajsciu a o tym szpitalu itd..(wczesniej nigdy nie lezalam w szpitalu) i jakas blokada puscila..

Koraliczku jak tam u Ciebie?
Olesia i ja dolaczam sie z kciukami:*

u nas chlopcy wczoraj skonczyli 4 m-ce.. ida im zeby, Norbus ma dziasla gdzie maja byc dlne jedynki jakies takie spuchniete, sa marudni, wiecej placza, gorzej spia..i katar dostali znowu.. wpychaja co sie da do buzi..moj palec tez..i gryza..
Olesia ja też ściskam kciuki:))
iwonus ja miałam w wojewódzkim.. ja to bym od razu szła na to badanie, czasem się zdarza, że jajowody się przepłuczą i udaje się w następnym cyklu zajść:) czego Ci z całego serca życzę.. choć fajnie by było gdyby udało się w tym miesiącu:)
tylko nie czytaj głupot w necie, jak dla mnie to hsg wcale straszne nie jest, nie wiem, czemu takie mity na temat hsg krążą, wszystkie te opowieści jaki to ból i w ogóle to jakaś totalna przesada.. chyba piszą to dziewczyny, które mają zerowy póg bólu, albo największym przeżyciem dla nich było ukąszenie komara..choć to może ja podchodzę do wszystkiego z dystansem i mnie mało rzeczy rusza.. w każdym razie, nie ma się czym martwić.. ja od mojego doktora skierowanie na HSG dostałam na 2 wizycie, bo stwierdził, że jak jajowody są niedrożne to nie ma co mnie lekami faszerować:) Dobrze, ze się dzieje i oby do przodu.. trzymam kciuki!
Hej dziewczyny;)

Olimpia trzymam kciuki zeby mała wyskoczyła szybko i bezproblemowo:)

Asia87 jak wizyta?

Olesia sciskam ze ciebie mega kciuki;) ja podobnie jak ty cieszę się ze wciąz się dzieje:)

dziś byłam u lekarza - owulka była (starania w tym czasie też:) wiec ogólnie pozytywnie i czekamy na wynik. Jeśli nie bedzie pozytywnego efektu to M. robi badania. I w zależności od ich wyniku będę robić bądź drożność (dostałam już nawet skierowanie do szpitala). Początkowo martwiło mnie to skierowanie, ale potem stwierdziłam ze wazne ze sie dzieje - zawsze jestesmy o krok bliżej do celu:D

A czy któraś z was miała robione HSG w wojewódzkim (P.C.T)?
Olimpia, dzięki :) i nie tylko Tobie, reszcie Dziewczyn też dziękuje :)

nie wiem dokładnie kiedy inseminacja... 2.10 - mam wizytę, może być tak, że nawet tego dnia będzie... :/ to wszystko zależy od owulki :)

ale powiem Wam, że się już doczekać nie mogę - wiem, że marne szanse są, iż się uda za pierwszym podejściem, ale przynajmniej nie stoję w miejscu :P i działam!! :)
Dzięki dziewczyny :) pewnie,że nie ucieknę :) dziś mam wizyte i mam nadzieje zobaczyć mojego Okruszka :D już się nie mogę doczekać.
Olimpia korzystaj z ostatnich chwil w dwupaku :)
Koraliczku trzymam kciuki oby dzidzia była w brzuszku.
Koraliczku :) No gadam z córcią codziennie - kiedy wyskoczy :) Pewnie ze nie mgoe się doczekac ! :)
Ale najbardziej to mąż ! cały czas o tym gada :P
olimpia jeszcze niecaly miesiac i juz Cie nie bedzie uciskac :P nie mozesz sie doczekac pewnie co? :)
kropka ja nie...
I ja witam w nowym wątku :)

Asiu - jeszcze raz gratulacje :):):) tylko nie ucieknij do watku ciezarówek i tu tez sie udzielaj ! :)

Oby wątek był krótszy od poprzedniego :) Bo poprzedni, to prawie moją całą ciąże się ciągnął :)

Kropka - nie wiem, nie pomoge :(

Olesia!!! głowa do góry kochana! na kiedy masz termin inseminacji ??? bede trzymała kciuki kochana :) &&

Zonkaaaaa...... rozpakowałaś sie juz ??:)

ja jeszcze sie trzymam. choć ciężko mi to idzie, bo mała jest dość duża i uciska mnie dosłownie wszędzie :P
czy nikt nie zauwazył mojego pytania?
Koraliczku trzymam kciuki aby te 2 kreski okazały się kolejnym małym szczęściem w Twoim życiu:) no i mam nadzieję, że nie będzie operacji..! trzymajcie się ciepło!
IUI nie boli... generalnie to tylko mnie bolało zkaładanie cewniczka ale ja mam wąskie ujscie macicy czy jakos tak...

Aniu no prosze jak te dzieci śmigają, szalenstwo.. Zosia na roczek tez juz biegala :)

my sie diagnozujemy co do nozek, chyba będą operowane.. zobaczymy :(

a od 2 dni testy robie bo okresu brak.. na 2 szare drugie kreski ale nie wiem czo to takie kontrolne pod bibulka czy cos jest na rzeczy, to byly testy jednej firmy moze one tak mają... w poniedzialek ide do gina ale zrobie jeszcze jeden test z innej firmy bo nie wytrzymam przeciez :)
a więc i ja oficjalnie gratuluję:)
Aniu Tobie również niech Oliwierek zdrowo rośnie:)
A my już powoli zaczynamy chodzić, jeszcze przy meblach i za rączki, ale coś czuję, że na roczek Julek już będzie sam śmigał:) pozdrawiamy
z perspektywy wiem ze teraz mi latwiej, maksymalnie to 3 podejścia do IUI a potem in vitro na reszte prob szkoda kasy i nerwow, jak będziesz miała pytania to pytaj. U nas nie wiem który to kolejny cykl, leczenia gruntownego to poanad dwa lata a staranie ponad 3. Mimo ze mamy już jedno dziecko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry