Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to miłych wyjazdów wiosennych!
ja sobie na razie o takich marzę;)
Mi sie zdaje, że bedą nam liczyć dochody na podstawie PIT-ów za 2009 rok. A ilość osób z tego roku, razem z dzidzią. Z tymże dochód matki bedzie traktowany jako utracony, czyli nie bedzie się wliczał.
Ale moja Madziulka sie rusza dzisiaj intensywnie! Zaraz mi chyba z brzucha przez pępek wyskoczy!
Nie mogłam dzisiaj w ogóle spać! Tak sie podjarałam tą moją koleżanką, że w ciąży jest i w ogóle, że nie mogłam zasnąć! Ona tak strasznie chciała mieć dzidziusia! Zalewali już kilka miesięcy! I nareszcie się udało :)
rozumiem, że mówicie o zasiłku wychowawczy, to przysługuje ona rodzinom gdzie miesięczny dochód na jedną osobę nie przekracza 504zł. Liczony jest na podstawie PIT 2009 i dzieli się na tyle osób ile jest w rodzinie aktualnie (razem z maluszkiem) przy czym dochody matki są dochodami traconymi czyli dochody taty dzielone na 3 (4 przy bliźniakach) osoby przy pierwszym dziecku, mam nadzieję że w miarę prosto napisałam
a wysokość zasiłku wychowawczego to chyba 400zł:( marne grosze ale z drugiej strony dobre i to:)
Dziewczyny, większość z Was jest bardziej zaawansowana w ciąży więc pewnie miałyście już skurcze przepowiadające..jak one wyglądają?
Bo ja dziś od rana mam takie skurcze jakbym miała mieć biegunkę, ale nic poza tym się nie dzieje, czy to może być to?
ja wczoraj miałam (chyba) brzuch mnie bolał jak przed miesiączką czyli tak na dole i bardzo mocno mnie bolało:( akurat jechałam samochodem i myślałam, że zjadę na pobocze, tak mnie bolało:(
wiec sobie myślę że jeśli takie sa przepowiadające to jakie są prawdziwe:(
przepowiadające nie powinny byc bolesne. moje odczucia sa takie : brzuch robi się twardy jak kamień i ciągnie do podłogi ;-P może tez pobolewać podbrzusz delikatnie. jak ból jest silny to mogą to być prawdziwe skurcze i wtedy jest to niebezpieczne
u mnie podobnie jak u Izy :)
prawdziwe?? ło matko! a ja jeszcze nie mam nic przygotowane... na szczęście to był pojedynczy i się już nie powtórzył:) jeszcze trochę, bo muszę małą podtuczyć:) we wtorek mam mierzenie i okaże się czy coś urosła...oby
inka.ja - no jak chłop krowie na rowie - ja skumałam, dzięki;)

aniuko moje skurcze 'wyglądały' tak, że mi brzucho twardniał jakby, np przy wstawaniu lub innym wysiłku albo przy pełnym pęcherzu, niektóre to takie leciutkie, niezauważalne prawie ale czasem to takie 'przewidywalne', nie wiem od czego bo np podczas leżenia: lekko przyspieszone bicie serca, twardniejący brzuch (zwykle od dna macicy czyli od góry) i Dzidziuś 'przyłapany' w jakiejś pozycji, łatwo było go wyczuć.
Pomaga zwykle zmiana pozycji, kilka głębszych oddechów (zwłaszcza przeponowych)
Nie powinny być bolesne chociaż czasem są nieprzyjemne
Ja wczoraj bylam na usg... i moj synek ma w granicach 2950-3050... czyli jest dosc duzy, o 2 tyg conajmniej do przodu... jak tam dalej pojdzie to gin powiedzial ze w miesiac moze miec 4 lub 4,5... co mnie przerazilo... ja sie urodzilam drobinka 2800... a tu nagle taki olbrzymek ;)) mam nadzieje ze porod sn... chociaz widzialam ze gin cos sugerowal ze jak takie duze to cc.... czego nie chce za zadne skarby...
Te skurcze można porównać do bóli menstruacyjnych. W końcu podczas okresu też macica się kurczy, wiec na logikę ten ból powinien być podobny. Ja chyba miałam coś takiego dzisiaj w nocy. Ale takie bardzo bolesne to nie powinno być. Czasami strasznie boli mnie brzuch jak za szybko wstanę, albo po dłuższym leżeniu za szybko wyprostuję nogi, ale to raz dwa przechodzi.
Ojej! To rzeczywiście bobasek będzie pulchniutki, hihi :) Moja dzidzia ma 2700, ale to w 36 tyg. Twój jest większą bambaryłką ;)
moja Martynka 3 dni temu miała 2740:)
Dziewczyny, ale wy ranne ptaszki jesteście:)
Ja ledwo o 10.40 wygrzebałam się z wyrka. Kolejna noc do dupy :( Spałam sobie od 1 do 2 i potem od 6 do 10 - nie miałam sił aby wstać z łóżka. Czekam na tą chwile kiedy będe mogła spać normalnie - czyli pewnie jak dziecko bedzie miało z 2 latka hihihi
a wiecie może ile razy dziennie wolno brać Rennie...?
dzięki za odpowiedzi, narazie te silne skurcze przeszły i został taki jakby miesiączkowy ból. Przy pierwszym porodzie nie miałam problemów z rozpoznaniem skurczy bo najpierw odszedł mi czop a potem odrazu zaczeły się solidne, regularne skurcze.
nie wiem ile razy dziennie mozna ale ja wczoraj caly dzien jechalam na Rennie bo inaczej bym chyba umarla od tej zgagi

wrocilam od gina...zbadal mi blizne po cc, ma 8 mm czyli jest baaardzo gruba ;) lozysko daleko, reszta ok i podjal decyzje ze moge rodzic jednak naturalnie :)
co z waga Mlodego to nie wiem bo 2 tyg. temu bylo 2800 i dzis tak samo pokazalo i gin stwierdzil, ze jest cos nie tak bo wszystkie inne wymairy sie zwiekszyly a waga nie czyli ma cos ze sprzetem-jakis nowy ma i stwierdzil, ze musi go sprawdzic

zadzwonilam juz do swojej poloznej z poprzedniego porodu i umowilam sie na pogadanke ;) we wtorek

ehhh...normalnie juz czuje ta adrenalinke :)
jestem po wizycie i znowu nie miałam usg więc nadal nie wiem ile waży nasze maleństwo, wiem tyle że jest prawidłowo ułożone (ale czy można to ocenić dotykając brzuch?). Następna wizyta za 2,5 tygodnia, kazał przyjść za 2 tygodnie, ale mi nie pasuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry