Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze okruszku niezła maskara!!!
nio...ja tez wierzę że Maksiu z tego wyjdzie...
ale uważam też że każde dziecko powinno samo się pchać na świat bo wypychane na siłę niekoniecznie może być gotowe, no chyba że są ku temu wskazania zeby je wydobyc na siłę.
troszkę mną potelepało ale juz doszlam do siebie :) najbardziej sie zmartwilam o małą bo takie skoki ciśnienia krwi nie są najlepsze dla dziecka....:/
myslicie, że dla Maksia za wcześnie było? Który to był tydzien ciąży?
Magda81, Mimmi
Ja też jestem z Moreny, moja córka chodzi do dr Dołasińskiej. Nie jestem nią zachwycona, ale ma jeden wielki plus- nie robi problemu z wypisywaniem skierowań do specjalistów i zwolnień z pracy. Jak chcę dokładnie zdiagnozować córkę to dla pewności zawsze jadę jeszcze z córką prywatnie do dr Folwarskiego- do niego mam największe zaufanie. Co do innych pediatrów z Moreny podpytywałam sąsiadek i wiem ,że nie ma tam idealnego lekarza, do każdego są zastrzeżenia.

W kwestii szlafroka ja wygrzebałam z szafy satynowy szlafroczek ,ale zastanawiam się czy nadaje się do szpitala. Czy nie będę w nim wyglądać jakoś tak buduarowo? Jak sądzicie?
no co TY!! nadaje się
ja miałam poprzednio satynowy ale jak pisałam on mam wewn. taką frotkę wiec teraz mi będzie za ciepło

ja uważam, ze nawet przy porodzie i po można wyglądac ładnie i elegancko...poprzednio miałam koszule nocne dopasowane kolorystycznie do szlafroka i teraz też tak samo sobie skompletowałam
hehe, mi koleżanka powiedziała, że jak wezmę satynowy "szlajfrok" to wszystkie lesby na sali i lekarze będą moi :p
kurdę, niby szlafrok a jakie poruszenie hehe. No ja mam cienki ale biały, więc chyba zwariowałabym gdybym ciągle go zdejmowała i patrzyła czy przypadkiem nie ma awarii.. No nic, skoro dla mężula trzeba się w niego uzbroić to trudno, kupię :)
A jeśli chodzi o Nataluś to nie wiem, w którym była tygodniu, ale tak bardzo mi jej szkoda :((
Dziękuje za info o pediatrze. Musze jeszcze troche pogrzebać w necie. Mieszkam tu od roku. Ani razu nie byłam w tej przychodni. Ja mam opłacane ubezpieczenie w Medicoverze i w sumie mogłabym dopisać też Liwię pod nie, ale jeździć taki kawał z maleństwem a ja nie mam prawka jakoś sobie nie wyobrażam. A mąż pewnie nie zawsze będzie mógł nas podrzucić. Sama nie wiem co zrobić :(

Co do szlafroka - To ja chyba bym nie chciała satynowego do szpitala - właśnie jakoś taki niezręczny mi się wydaje hehe Ale z drugiej strony jak taki akurat masz w domku to po co wydawać kase na nowy.
Ja miałam tylko taki mega gruby i duży. A w szlafroczku lubie chodzić też po domku więc napewno mi się przyda i nie był to zakup tylko do szpitala:)
Nataluś wczesniej miala termin na 15.05 wiec Maksio sie w terminie urodził, tzn. 10 dni przed wiec ok.

Mi jakoś do szpitala nie pasuje satyna, ale ja ogólnie nie lubie się ślizgać ;)

Daria, spytalam sie koleżanki która pracuje w UM w Gdyni i jest od zasiłków, że jak skończy Ci się umowa o prace to dalej będziesz otrzymywać ten zasilek 500coś
w wątku 3 znalazłam,że Nataluś miała termin na 28 maja
To był 39 tyd i 3 dzień ciązy... więc nie za szybko... Nie wiadoo co było przyczyną... Może moja grypa w 11 tygodniu ciąży... Teraz najważniejsze jest by było tylko lepiej. Rozmawiałam z lekarzami, jutro mnie wypuszczą do domu i zobaczę się z synkiem. Tylko że nie można go nawet głąskać bo nie ma mieć żadnych silnych emocji bo wtedy się dusi. Póki co polegam na tatusiu który okazał się jeszcze wspanialszy niż myślałam. Na nowo się w nim zakochałam. Jeździ do Maksia co 3 godziny z moim mleczkiem po 10ml, bo więcej nie mam, przywozi mi zdjęcia i opowiada o nim... I walczy o nas jak lew. Jeszcze tylko noc przede mną i mam nadzieję że będzie tylko lepiej. No i w domu czeka na mnie synek starszy to też podniesie na duchu. Dziękuję za wsparcie i miłe słowa. Dbajcie o Wasze brzuszki.
Ja wróciłam od lekarza. Mała jest ułożona główką w dół, także ok, ma 2100 i wszystko jest dobrze. Teraz znowu wizyta za 4 tyg., chyba żeby się coś działo. A wy co ile teraz chodzicie do lekarza? Co do szlafroka to kupiłam sobie taki komplet szlafrok z koszulą i do tego wzięłam osobno pod kolor koszule jeszcze.
Nataluś nie zamartwiaj się. Grypa na pewno nie miała wpływu na obecną sytuację. Na pewno Maksiu to silny chłopiec i szybko będziecie we 4 razem w domku. Tatuś rzeczywiście jest najwspanialszy i to najważniejsze :*
Nataluś wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się za dużo bo będziesz miała mało pokarmu, a Maksiu potrzebuje mamusi mleczka żeby szybciej wyzdrowieć. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzeba tylko trochę czasu, żeby malutki nabrał sił.
Nataluś nie jesteś sama - to duże wsparcie, kiedy Wasz maleńki synek ma takiego tatę!
No i my tez jestesmy myślami z Tobą!
Cieszę się Nataluś, że juz jutro utulisz swojego maluszka i że Twój ukochany jest taki ukochany :)

Mi bardziej chodziło o to że może powinien sam się poród rozpocząć a nie że cięcie było wykonane za wcześnie czy cuś... ale teraz to juz nie ma co debatować...
3mam za Was kciuki!!!! :*
Ja rodziłam w sierpniu i nie użyłam szlafroka ani razu, na oddziale było tak gorąco, że i bez niego się gotowałam, a ja do takiego upału w budynku nie jestem przystosowana. Ale tym razem rodzę gdzie indziej, to może nie będzie takiego piekarnika więc biorę sobie satynowy szlafroczek :)

Nataluś super że masz takiego cudnego męża. Noc szybko minie i zobaczysz Maksia. Trzymam kciuki, żeby wasz synek jak najszybciej wydobrzał.

Ja mam wizyty u gina co 3 tygodnie, właśnie jutro wypada kolejna.
ja też idę do gina jutro a następna wizytę mam chyba 21 maja ale chyba ją przełożę bo nie wiem czy to dobry pomysł jechać samej autem tak blisko terminu
jutro jeszcze jadę sama

Nataluś...trzymamy kciuki, zeby Maksiu szybko wyszedł ze szpitala :)
ja myslalam ze od 30 tygodnia bede miala co 2 tyg wizyty ale mam co miesiac. Teraz ide we wtorek i bedzie to 37 tydzien, zobacze kiedy znowu bede miała isc, jednak znajac mojego doktorka to pewnie powie ze jak cos sie bedzie działo to mam jechac od razu do szpitala.
Z takim cesarskim zaplanowanym cięciem to jest tak, jakby ktoś podczas słodkiego głębokiego snu oblał cie wiadrem zimnej wody. To na pewno jest duży szok. A jak dzidziuś rodzi się naturalnie to jest przygotowany i tak jakby wybudza się ze snu normalnie. Tak ja to sobie porównuje. Wcale nie dziwne, że Maksiu jest w szoku.

Dzieki dziewczyny za pomoc z tym wychowawczym. Teraz wiem na czym stoję.

A w międzyczasie narodziło mi się nowe pytanie. Może któraś z Was była w takiej sytuacji. Dzisiaj wpadła do mnie koleżanka z prośbą o rade. Podpisała umowę na okres próbny 07.04.2010. Umowę ma do 30.06.2010. Ostatnią miesiaczke miała 03.04.2010. Teraz okazało się, że jest w ciąży. Wiec teraz jest w 5 tc. 30.06.2010 bedzie w 13 tc. Czy pracodawca ma obowiązek przedłużyć jej umowę o pracę do dnia porodu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry