Widok
hej hej , do dziewczyn pracujących - czy dojezdzacie do pracy komunikacja miejska? powiedzmy autobus, tramwaj + skm albo jedno z nich? ja na razie jestem na zwolnieniu ale boje sie jak zwolnienie sie kiedys skonczy i bede musiala wsiasc do masy kichających i prychjących ludzi, zatloczonych miejsc, brzucha nie widac - nikt nie ustepuje.
Zawsze mozesz powiedzieć, że się źle czujesz i czy mogłabyś usiąść. Ja wolę stać jesli jest pełen autobus (kiedy jest ścisk totalny to czekam na następny inaczej się duszę) - jakos lepiej się wtedy czuję i nikt mi nie powie jak kiedyś w pierwszej ciąży na poczatku, jedna kobieta w wieku ok. 40-50 lat (te są najgorsze), że "taka mloda a ssiedziec musi"...
Nic nie powiedziałam na temat ciązy ale zwróciłam jej uwagę, iż to, że ktos jest młody nie znaczy, że jest zdrowy i w pełni sił, i wstałam.
Nic nie powiedziałam na temat ciązy ale zwróciłam jej uwagę, iż to, że ktos jest młody nie znaczy, że jest zdrowy i w pełni sił, i wstałam.
ja wczesniej jezdzilam skm'ka do pracy ale po 7 jest za duży tłok i przesiadłam sie na autobus, zawsze mam miejsce siedzące. Tylko czekam az ktos mi zwroci uwage ze mam ustąpić!
Czuje sie cały czas zmeczona, dzis spoznilam sie 3h do pracy. Jutro ide do lekarza rodzinnego, moze da mi z 3 dni zwolniania
Czuje sie cały czas zmeczona, dzis spoznilam sie 3h do pracy. Jutro ide do lekarza rodzinnego, moze da mi z 3 dni zwolniania
Hej Kobietki :)
Co slychac u was, taka tu ciesz ale to chyba dlatego, że był weekend :)Ja wrócilam z woyazy i przyznam,że już nie najlepiej je znoszę takze bedę siedzieć w domu:) Bedziemy się przeprowadzac wiec czeka nie troszku gimnastyki;/ Zastanawiam się nad wyborem koloru ścian w sypialni i w duzym pokoju. musze kupic tez meble wiec nie muszę koloru ścian do nich jeszcz edopasowywac ;) W sypialni zamieszka dzidzia w maju wiec tez nie mogę za bardzo poszaleć ;)Może macie jakieś porady ??
Mnie troszkę wróciły mdłości, nadal metalowy posamak w ustach wiec nie jest za dobrze, ale fajnie ze ejstem na zwolnieniu i będę je kontynuowac chyba do końca bo nadal mam bezsenne noce i rano kiepsko jest ze mną.
To juz 16 tydz prawie a bulgotania nie bylo ,chyba że pomyliłam z burczeniem brzucha:D No ale juz brzuchol mi troszku przeszkadza wiec teraz będzie juz tylko rósł :)
Pozdrowionak :)
Co slychac u was, taka tu ciesz ale to chyba dlatego, że był weekend :)Ja wrócilam z woyazy i przyznam,że już nie najlepiej je znoszę takze bedę siedzieć w domu:) Bedziemy się przeprowadzac wiec czeka nie troszku gimnastyki;/ Zastanawiam się nad wyborem koloru ścian w sypialni i w duzym pokoju. musze kupic tez meble wiec nie muszę koloru ścian do nich jeszcz edopasowywac ;) W sypialni zamieszka dzidzia w maju wiec tez nie mogę za bardzo poszaleć ;)Może macie jakieś porady ??
Mnie troszkę wróciły mdłości, nadal metalowy posamak w ustach wiec nie jest za dobrze, ale fajnie ze ejstem na zwolnieniu i będę je kontynuowac chyba do końca bo nadal mam bezsenne noce i rano kiepsko jest ze mną.
To juz 16 tydz prawie a bulgotania nie bylo ,chyba że pomyliłam z burczeniem brzucha:D No ale juz brzuchol mi troszku przeszkadza wiec teraz będzie juz tylko rósł :)
Pozdrowionak :)
no to dołanczam do Was dziewczyny:) mam termin na 4,06,2009, juz po pierwszych mdlosciach i słabosciach coraz lepiej sie czuje:) ta promocja na spodnie w h&m'ie jeszcze jest? jak bylam ostatnio to spodni ponizej 150 zeta nie widzialam, a moje mnie juz cisną(zawsze mialam dopasowane spodnie) jedynie biodrowki jeszcze zniose na ta chwile:)
Aktualna rozszerzona lista :)
Witamy Cię Sylver!
19.05- Mimii
28.05 - Nataluś
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
11.06 - dorcis - trojaczki :)
16.06- czerwcoweczka
12.06- inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
Witamy Cię Sylver!
19.05- Mimii
28.05 - Nataluś
31.05/01.06 - aniami
01.06 - Julka82
04.06 - wiper
04.06 - sylver
06.06 - 3oko
06.06 - kamila101
07.06 - Daria_982
11.06 - dorcis - trojaczki :)
16.06- czerwcoweczka
12.06- inka.ja
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
27.06 - Liluś
28.06 - cecha
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 - perla
~maja
Hej Dziewczyny:)
Ja nie piszę bo mam tylko 5 dni kiedy to przyjeżdża do domu mój narzeczony więc korzystamy:) Wyjeżdża znowu w piątek, i wtedy znowu 2tygodnie nudy...:/
Na 12tą jestem umówiona do fryzjera także jak na razie jest ok, bo w końcówce ciąży to pewnie znowu nie będzie mi się chciało nigdzie wychodzić.
Ach jutro idę na to usg 3d:))) Nie mogę się doczekać:)
Trzymajcie się cieplutko:*
Ja nie piszę bo mam tylko 5 dni kiedy to przyjeżdża do domu mój narzeczony więc korzystamy:) Wyjeżdża znowu w piątek, i wtedy znowu 2tygodnie nudy...:/
Na 12tą jestem umówiona do fryzjera także jak na razie jest ok, bo w końcówce ciąży to pewnie znowu nie będzie mi się chciało nigdzie wychodzić.
Ach jutro idę na to usg 3d:))) Nie mogę się doczekać:)
Trzymajcie się cieplutko:*
z tego co wiem to test podwójny-papp-a-polega na pobraniu krwi u matki i na usg gentycznym płodu. wykonuje sie go w tym czasie co samo usg gentyczne tzn miedzy 11 a 14tc.
ja nie robię tego testu a tylko samo usg. Na test namawiala mnie lekarka ale po co mam go robic i placic ogromne pieniądze jak nie mam ku temu wskazan??? Zrobię usg (ktore tez jest nie tanie) i jesli cos wyjdzie nie tak to ewentualnie-test papp-a, ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby....
ja teraz czekam wlasnie na to usg i jestem cala w nerwach a jeszcze tydzien został :/ heh...
ja nie robię tego testu a tylko samo usg. Na test namawiala mnie lekarka ale po co mam go robic i placic ogromne pieniądze jak nie mam ku temu wskazan??? Zrobię usg (ktore tez jest nie tanie) i jesli cos wyjdzie nie tak to ewentualnie-test papp-a, ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby....
ja teraz czekam wlasnie na to usg i jestem cala w nerwach a jeszcze tydzien został :/ heh...
no mi tez moja dr powiedziala ze moze mi zrobic to badanie za darmo na nfz (samo usg) ale poniewaz jest jeszcze młodym lekarzem(co nie znaczy ze zlym) ale wolę akurat do tego badania bardziej doswiadczonego i dlatego idę prywatnie do dr świątkowskiej. nie wiem jak u innych ale u niej to badanie usg kosztuje 300zł, a dodatkowo z testem papp-a 200zł czyli w sumie wyszloby 500zł, a tyle to troszke za duzo jak dla mnie :/
To faktycznie dużo :/
Takie testy podwójne na skierowanie (USG plus PAPP-A) robią w Invicta i Poradni Prenatalnej w Gdyni więc musza tam się na tym znać, ale powiem szczerze, że gdybym miała za to płacić to bym ich nie robiła. W poprzedniej ciąży zrobiłam tylko bad.przezierności karku, ale zrobił mi je dr Grzybowski i zapłaciłam jak za normalne USG.
W sumie w moim przypadku to lekarze panikują ponieważ moja mama urodziła niepełnosprawne dziecko (fizycznie) a ja tak z całą odpowiedzialnością moge powiedziec, ze nie przeraża mnie perspektywa urodzenia takiego dziecka jak mój brat!
Boję się tylko wad, które sprawilyby, że moje dziecko miałoby być skazane na wegetację, skomplikowany rozszczep kręgosłupa itd..
Boże o czym ja tu piszę!? Masakra!!!
Takie testy podwójne na skierowanie (USG plus PAPP-A) robią w Invicta i Poradni Prenatalnej w Gdyni więc musza tam się na tym znać, ale powiem szczerze, że gdybym miała za to płacić to bym ich nie robiła. W poprzedniej ciąży zrobiłam tylko bad.przezierności karku, ale zrobił mi je dr Grzybowski i zapłaciłam jak za normalne USG.
W sumie w moim przypadku to lekarze panikują ponieważ moja mama urodziła niepełnosprawne dziecko (fizycznie) a ja tak z całą odpowiedzialnością moge powiedziec, ze nie przeraża mnie perspektywa urodzenia takiego dziecka jak mój brat!
Boję się tylko wad, które sprawilyby, że moje dziecko miałoby być skazane na wegetację, skomplikowany rozszczep kręgosłupa itd..
Boże o czym ja tu piszę!? Masakra!!!