Widok

CZERWCOWE mamuśki - wątek "3"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to już mamy 3 odcinek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja coś czuję, że będę miała dziewczynkę. Zobaczymy.
Byłam u położnej i schudłam kolejne 1,5 kg. Zażartowała i pytała czy lekarz jest pewny tego, że jest jeden maluszek bo brzuszek mam spory jak na 11 tydzień. (nie wiem dlaczego suwaczek pokazuje 10tydzień). U mnie grypy nie ma także spokojnie :)
Ja również przyłączam się do gratulacji. Ja mam usg 7.12 i mam nadzieję, że już dzidzia się pokaże. Czuję jakoś że to chłopczyk....nie wiem czemu... Jeśli chodzi o kłócie to mnie też to dokuczało i nawet teraz czasami jak sie przedzwigam..... Także dziewczyny trzymajcie się ciepło, dbajcie o siebie i chrońcie się przed a h1n1 :D
Gratuluje synka.
Chłopczyk:):):)
Gratuluję synka! :D
cześć Dziewczyny:)

Miałam dzisiaj okazję zobaczyć mojego dzidzia! Byliśmy na usg3d wspaniała rzecz! Jesteśmy tak pozytywnie zaskoczeni że jeszcze nie ochłonęliśmy:) Byliśmy w gabinecie dr Olszewskiej w pro-feminie i tak mocno przypadła nam do gustu że zdecydowałam że poprowadzi moją ciążę do końca. Pomimo tego iż moja była lekarka tak zaniedbała wszystkie badania to np. za późno już było na usg na przezierność karkową ale pani dr zrobiła coś innego zamiast tego jakieś chromosomy i wszystko jest super:) O nic nie musiałam prosić, wszystko sama zrobiła. Za wizytę łącznie z cytologią, badaniem na fotelu oraz tym usg 3d w tym 7 zdjęć i filmik zapłaciliśmy 200zl:) Na koniec po zważeniu i zmierzeniu ciśnienia dostałam prezent na mikołaja a w środku m.in. butelka avent dla dzidzi, proszek do prania dla dzieci, sudocrem, notes, magnes z ważnymi numerami i mnóstwo ulotek i magazynów o dzieciach:) Było cudownie na prawdę!
Apropo wagi to od początku ciąży przytyłam 5 kg i doktor nie miała zastrzeżeń. Także ja już wiem że z moim maleństwem wszystko super ma już 9.5 cm i waży 151gram:)
PS: CHŁOPCZYK, sama widziałam;)

Wszystkim Wam Kochane życzę ,żeby wasze dzieciątka też były zdrowiutkie i byście mogły spać spokojnie:) Pozdrawiam.

aaa zdjęcia dodam jutro bo muszę zeskanować na komputer. Dobranoc
Dziękuję dziewczyny, ponieważ trochę się denerwowałam. U mnie okropna pogoda. Pada, wieje, zimno. A ja muszę iść do położnej :( Będzie ważyła, mierzyła ciśnienie itd. Miłego dnia.
Mnie też od czasu do czasu pobolewa podbrzusze. Zauważyłam, ze nasila sie jak więcej pochodze. Dzisiaj byłam na badaniu krwi - masakra, pielęgniarka nie mogła się wbić w żyłe , troche mnie pomęczyła. Skończyło się na tym, ze zrobiło mi się słabo i musiałam poleżeć chwile na kozetce :( Jutro ide z wynikami do lekarza. Usg mam 19 grudnia - ide do invicty bo tam mają lepszy sprzęt - sam lekarz mnie tam wysłał hehe
Liluś mnie tak bolało do 11-12 tygodnia, potem wszystko ustąpiło. Mysle ze to przez powiekszajaca sie macice, ale ekspertem nie jestem :/
Ciągnie, ciągnie.Czasami az do uda.Lekarka powiedziała, że to jak najbardziej normalne.
Pozdrowionka!
Ja mam teraz USG 10 grudnia, nie wiem czy dzidzia będzie wystarczająco duża żeby zrobić badanie USG prenatalne, mam nadzieję, że tak. Mam do Was pytanko, czy też Was bolą brzuszki tzn. tak jakby coś ciągnęło w okolicy pachwin i jajników. Jak pójdę do lekarza to go jeszcze zapytam.
Lestek, nie wiedziałam, że jest takie drogie:/ Dostałam skierowanie bo 4 razy poroniłam no i mam wywiad rodzinny z wadą genetyczną. Ale mam tez zdrową coreczkę więc ufam, że i teraz będzie dobrze :)
3oko trzymaj się dzielnie!! Wiem co to ból głowy, gdy nei można wziąć leków... Mdłości mi odpókać póki co przeszły, ale mam zgagę, a jak mnei zacznie boleć głowa (ostatnio niestety co 2 dni ;-( ) to masakra!

Ja mam usg genetyczne 21.12. w Invicie. Lekarz mi powiedział, że jak w nim będzie coś neipokojącego to wtedy test Pappa, a nie automatycznie to i to.

Trzymam kciuki za wsyztskie nasze maluszki aby były super zdrowe :-)
no to jesteśmy na etapie badań genetycznych? :) oby wszystkim wyszły pomyślnie!
mammamia, dostałaś skierowanie na test podwójny na nfz? podobno ciężko je dostać, bo jest drogie.
moj ginekolog nie za bardzo lubi dawac zwolnienia, chcialam tak do lutego pochodzic do pracy.
Ale zwolnienie i tak mam pełnopłatne :) wystarczy ze lekarka zakreśli odpowiednią rubryczke ;)
ale fakt, miesiac by mi sie przydał!
bidulka, a nie chcesz isc na ciążowe które jest pełnopłatne i sobie odpocząć chociaz z miesiąc??????
wogóle to wczoraj wieczorem chodziłam po ścianach tak mnie głowa bolała. Dziś poszłam do ogólnego i dostałam 3 dni zwolnienia, liczylam na tydzien ale lekarz stwierdził ze to tylko lekkie przeziębienie.
W pracy juz 3 osoby powiedziały mi ze wygladam jak zombie, mam wielkie cienie pod oczami i jestem blada.
No ale 3 dni + weekend i mam nadzieje ze do siebie dojde:)
nie wiem ile bierze, sle slyszalam ze to dobry spec. Tyle tylko ze mialam z nim niemiłą sytuację wiec raczej do niego nie pojdę :)
nie przejmuj sie mammmammia ja mam takie same myśli.... :/
nie wiecie ile Grzybowski bierze za usg 3/4d? słyszałam, że za zwykłe 190zł.
Wybieram sie do niego w 20-22 tygodniu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry