Widok
Chciałam coś napisać, ale brak mi słów normalnie...
To w TVN też widziałam i szczerze powiedziawszy uważam, że limuzyny i szampan organizuję tacy, co in słoma z butów wystaje, a dorobili się na sprzedaży kurczaków (przenośnia) i chcą się teraz pokazać.
Normalni ludzie na poziomie, wykształceni nie mają takich odpałów.
Tak uważam!
To w TVN też widziałam i szczerze powiedziawszy uważam, że limuzyny i szampan organizuję tacy, co in słoma z butów wystaje, a dorobili się na sprzedaży kurczaków (przenośnia) i chcą się teraz pokazać.
Normalni ludzie na poziomie, wykształceni nie mają takich odpałów.
Tak uważam!
no właśnie kiedyś to był rower - to spójrz ile taki rower kosztuje. sama ostatnio kupowałam rower dla 4-latka i zapłaciłam ponad 400zł a wiadomo im większy tym droższy...
na swoją komunia (a było to dość dawno ;) ) dostałam od chrzestnego pieniądze gdyż mieszka bardzo daleko i nie miał fizycznej możliwości by rower przywieźć i była to kwota ok 500zł a było to naprawdę kope lat temu... więc wcale się nie dziwie że teraz stawka wzrosła chociaż wg. mnie 500zł jest akurat również w tych czasach.
na swoją komunia (a było to dość dawno ;) ) dostałam od chrzestnego pieniądze gdyż mieszka bardzo daleko i nie miał fizycznej możliwości by rower przywieźć i była to kwota ok 500zł a było to naprawdę kope lat temu... więc wcale się nie dziwie że teraz stawka wzrosła chociaż wg. mnie 500zł jest akurat również w tych czasach.
ostatnio w wiadomościach w tvn bylo o komuniach... zszokowałam się!! Nie dość że ludzie dają takie kolosalne kwoty to zachowanie rodziców komunijnych dzieci mnie zszokowało! Wynajmują im limuzyny z szampanem bezalkoholowym i robią przyjęcia w restauracjach wystrojonych jak na wesele z animatorami... szok! Jestem w stanie zrozumiec ze ktos robi przyjecie w restauracji bo nie chce mu sie gotowac i sprzątac i ogolnie jest wiecej miejsca ALE animator? Strojenie sali?????? Prezenty jak nie 1000zł to quad albo laptop? Rozumiem że rodzice chcą kupić dziecku kompa z tej okazji bo i tak pewno prędzej czy później mu kupią, ale goście????????????
W życiu bym nie dała tyle pieniędzy! Max 200zł albo prezent bardziej symboliczny-zwłaszcza od chrzestnych-żeby mieć pamiątkę!
W życiu bym nie dała tyle pieniędzy! Max 200zł albo prezent bardziej symboliczny-zwłaszcza od chrzestnych-żeby mieć pamiątkę!
800 - 1000 zl to kompletna przesada. Dawanie dziecku duzych sum piekniedzy czy drogich prezentow wcale nie jest dla niego dobre. I rodzice dziecka powinni to zrozumiec. Ja bym nie dala wiecej niz 300. Pierwsza komunia to nie wesele i dziecko z tych pieniedzy sobie domu nie urzadza i tak naprawde NIE POTRZEBUJE pieniedzy. Prezent jest pewnym symbolem, pamiatka. Jesli uwazacie ze pieniadza sa taka pamiatka, to dajcie pieniadze, ale bez przesady - niech kasa nie stanie sie dla tego dziecka w tym dniu najwazniejsza, tylko przyjecie Boga do serca...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm