Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.44 :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

"DWUPAKI":

Grudzień 2009:

15.12: Gosina7
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
28.12: Kasia31 - dziewczynka AMELKA

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp.29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp.14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp.11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Zaspa ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp.24.12
medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp.5.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g,55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Mała ciężarówka 25.12- MAJA-4.025,55cm,szpital Kliniczna->ptp.22.12

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
18.11: madziara2111 – dziewczynka
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
21.12: Ivi
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asikk mojej córci łuszczyła się skóra na stópkach (to normalne) - kąpaliśmy w Oilatum i smarowaliśmy zwykłą parafiną z apteki - pomogło :-)
ktora z mam karmi bebiko????????????????

ja mam narazie mało pokarmu i karmimy bebiko ,jakie kupki powinny byc?bo mała ma od wczorajszej nocy chyba zatwardzenie i takie kleksy ma jakas kaszke zółtawa.ale opisałam:)czy moge jej podac troche koperkowej herbatki??pomoze jej zeby zrobiła porzadna kupke?
muffinki fajne wyszly, tylko ze chyba sypnelo mi sie za duzo proszku do pieczenia i wyszly z foremek:P

dziewczyny czy waszym dzieciaczkom łuszczy sie skora na raczkach i nozkach? oliwka hippa nie pomaga, mialam tez probke kremu oliatum ale on tez nie pomaga, macie jakis sprawdzony kremik?
Moja córcia prawie w ogóle nie śpi w swoim łóżeczku :( Sypia albo z nami albo w gondoli od wózka. Kładę sobie gondolę koło łóżka i po karmieniu kładę małą. W nocy jak się przebudzę to od razu widzę co się z nią dzieje, a mała śpi lepiej. Przedtem jak tylko kładłam do łóżeczka to budziła się i trzeba było od nowa usypiać. Nie wystarczyło mi na to siły ani cierpliwości :(
ak ja byłam na wizycie u gin, to mi kazała przyjść za 2 miesiące, bo ponoć cytologię można robić dopiero 3 miesiące po porodzie, więc pójdę w lutym.
Moja mała też nadal ładnie śpi, w dzień też dużo. Ma tylko problem z zasypianiem wieczornym i marudzi ale poem jak zaśnie to tak na 6 godz, czasem 7 nawet:)
No i leżaczek się bardzo sprawdza. Taki mamy na cienkich nogach fisher price, co sam się nie buja ale ja siedzę i macham nogą :) jest lekii przenośny i przez to mogę wszystko robić a nała jak marudzi to ją bujne i ok. Dobry wynalazek. Bez tego to bym ją nosić pewnie cały czas musiała
a ze spaniem, to moja Milenka jest starsznym przytulaskiem i ostatnio chętnie śpi, ale przytulona - jak zaśnie możemy robić desant do jej łóżeczka - a ostatnio przespała od 24 do 7 rano :-)
Własnie z koleżanką wtrząchnęłyśmy mufinki - kilka uchowało się dla męża ;-) wyszły całkiem dobre; użyłam całej tabliczki czekolady; a na święta upiekłam takie cynamonowo-piernikowe - jak znajdę chwilkę to wklepię przepis :-)

a jeśli chodzi o badanie gin. to miałam i badanie i usg dopochwowe - u nas też oki i z wytęsknieniem czekam na @ ;-)
Sara miałam i usg (to dopochwowe) i badanie też. Nie kazał właśnie żadnych innych badań robić, krwi ani moczu, w sumie się zdziwiłam. Aha, zrobił cytologię.
crazy - moja tez charczy, ja stosuje krople euphorbium na zmiane z frida i sterimarem ale zwykle w nocy słysze jak znowu ma zapchany nosek, w dzien jest ok

paula - a na wizycie u gina to mialas usg czy badanie? a jakies wyniki typu morfologia, cukier, mocz mialas?
Sara, ja odwrotnie - chciałabym żeby moja mała więcej spała w dzień, bo z reguły śpi mało.
Ja pesel odbierałam w Sopocie, nie wiem gdzie w Gd :/
aha i jeszcze mam pytanie - ile czasu wasze maluszki w dzien sa wybudzone?
bo moja to tylko na przebieranie i karmienie i kapiel i moze z godz w sumie dodatkowo na jakies siedzenie w lezaczku czy słuchanie mamusi i grzechotki :-)
a tak to mi spi cały czas, za to w nocy bywa róznie - raz pospi 5-6 godz a raz budzi sie co 3 godz....
a moze macie jakies sposoby na zainteresowanie czyms takich maluszków? dzis np posadzilam ja do fotelika wlaczylam muzyczke i zawiesilam jej zabaweczki i poszlam do kuchni wracam po kilku minutach a ona spi.... próbowałam ja wybudzic ale nie dało sie, no to ja polozylam do lozeczka.
No z tym usypianiem to mam udreke!!! w dzien mała ladnie usypia ale noc to masakra z 2godz nawet z nia walcze!!! ululam i odłoze do łuzeczka i dalej tak samo!!! az sie zmeczy wypłacze i usnie!!! próbuje teraz muzyki bobasa usypianki ;) mala jest zainteresowana muzyka z 10min i juz oczka sie kleja ale dalej walczy zeby na rekach byc!!!

image
paula - a pesele odbiera sie na tej głownej sali w UM w gdansku?
A odnośnie muffinków jeszcze, to ile dajecie czekolady? Ja dałam 1 tabliczkę i miałam wrażenie, że są za suche.
Crazy, wcześniej pisałaś o usypianiu, u mnie jest identyczna sytuacja. Jak na rączkach to Zosia zasypia, tylko odłożę, od razu się budzi, w łóżeczku ciężko jej zasnąć, choć próbuję jej tak dużo nie nosić.
Przedwczoraj udało się i przespała w swoim łóżeczku od 23 do 4 :D aż dziwnie mi było w łóżku bez łapserdaka :D
Ale za to wczoraj już mała chciała z nami spać hehe

A te pesele to dziwne teraz dają, nie mają nic wspólnego z datą urodzenia hm
Wlasnie wstawilam mufinki do piekarnika, jestem bardzo ciekawa jak wyjda, jak tylko warbuziaczek napisala o nich to mi sie oczy zaswiecily i poslalam meza do sklepu po produkty:P

co do butelek to ja uzywam dr Browna i jestem zadowolona, mała sie bardzo rzadko ksztusi, beka ladnie, wczesniej mialam butelke ze smoczkiem jedynka z TT, ale mialam wrazenie, ze za duzo z niej leci, mała miala pelna buzie mleka i wiecej sie krztusila

a kupki z ubranek to zapieram szarym mydlem, mocze a potem piore normalnie w loveli i nie ma sladu, a co do ilosci, ile dziecko powinno robic to sama nie wiem..., najpierw mala robila po 3, 4 dziennie, ale za rzadkie troche, to zmienilismy mleko, ktorym dokarmiamy i teraz robi 1, max 2 dziennie, ale raczej 1 za to duuuuza, nie wiem czy tak powinno byc? ale mala jest pogodna, brzuszek miekki, pruka sobie, pediatra powiedziala, ze moze po prostu bardzo duzo trawi, wyciaga z pokarmu co sie da

Agusia29 co do sciagania mleka to ja mam medele mini electric i jestem zadowolona, jedna reka trzymam, druga klikam na laptopie:) ma regulacje mocy i moze chodzic na dwa paluszki, albo na kabel

ide sprawdzic mufinki :P
Własnie moja Weronika tez tak charczy i czasami pokasłuje jak by jej cos zalegało!!! Była doktor kilka dni temu i ja badała i wszystko ok!!! Tez nawilżamy powietrze wietrzymy pokoje!! Sciagamy jej katar po wpuszczeniu wody morskiej i czasmi cos sie wyciagnie!!! A mimo to jej tam charczy!!!
A co do jedzenia to ja tez jem wszystko troche unikam smażonego i czegos tlustego ale tak to nie przebieram!! A co do słodyczy to naszło mnie na chałwe teraz i co dzien wciagam jedna ;)

image
Warbuziaczek, właśnie byłam ciekawa czy już zrobiłaś muffinki, daj znać jak Ci wyszły!

Natalia, ja czekoladę jem i mała nie ma uczulenia, ale jak mówisz, że śliwki chemiczne to chyba faktycznie nie będę ryzykować :/

A ja dziś odebrałam pesel małej, byłyśmy też na pierwszej wizycie u pediatry, i w końcu wzięłyśmy szczepienie 5w1.
Byłam też wczoraj u ginekologa, wszystko jest ok, już mam wygląd narządów jak sprzed ciąży, i w końcu wysiedziałam się w wannie! Miałam trochę obawy przed wizytą czy nic mnie nie będzie boleć, ale wszystko ok. Zapisał tylko witaminy dla karmiącej, które mnie wyniosły 160 zł :/

Jakby ktoś był w Sopocie, to w Almie jest promocja na Pampersy 3-6 kg, jumbo pack za 46 zł, promocja do jutra, ja chyba się skuszę.
Tak Was podczytuję i strasznie zazdroszczę tych maleństw przy Was :)

Dziękuję za Wasze opinie o Zaspie.

Lidia, ta sałata lodowa to strasznie, ale to strasznie chemiczna. Kiedyś oglądałam program o jej hodowli. Kobiety w ciaży nawet pakować jej nie mogły.

Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka dla maleństw :)
Wpadam jak zwykle na chwilkę. Moja Niunia w dzień prawie nie śpi.

Gratuluję nowym mamom!

Warbuziaczek, współczuję użerania się z księgową. Mi już wystarczy bieganie po urzędach i załatwianie peselu, becikowego, książeczki rumowskiej itp. Ciekawe jak będzie z moim zasiłkiem.

Czy Wasze dzieci też tak charczą? Wkraplam małej sól fizjologiczną, dbam o nawilżenie pomieszczenia, ale nic nie pomaga. Wydzieliny prawie, że nie ma. Może to gdzieś w zatokach siedzi?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry