Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam w nowym :)
nawet nie wiem jaki długi był ostatni - wrzucam link do zakładek i od razu END i czytam końcowe posty :)
zamieniam więc na następny
hmmm czytalam gdzies,ze od 4 msc powinno sie dawac maluszka karmionym piersia gluten a moj pediatra nic nam nie wspominal o tym.od kiedy dajecie swoim dzieciom gluten?
Są różne "szkoły". Ja trzymam się tego, że dziecko karmione piersią dostanie inne pokarmy dopiero po skończonym 6 miesiącu życia, więc wcześniej nie będzie mieć kontaktu z glutenem czy czymkolwiek innym :) Pomimo tego, że podajemy oprócz mojego mleka również mleko modyfikowane, pediatra nie kazała nam się spieszyć z wprowadzaniem innych pokarmów oraz mleka z oznaczeniem 2. A dopóki jedzenie nie będzie jej szkodzić, dopóty nie zamierzam się przejmować tym czy gluten jest w składzie czy nie.
Mam takie samo zdanie jak Gosia. Dlatego Zosia jest tylko na piersi i tak pozostanie do połowy grudnia.
ja bym już podała gluten, ale nigdzie nie mogę znaleźć kaszki manny bobowity.
bigbeat- pisałaś, że małej słabo rosną włoski. Ja zaczęłam czesać Lenkę szczoteczką, bo wyczytałam, że to pomaga w ukrwieniu skóry glowy i pobudza mieszki włosowe do wzrostu i są efekty!!!
Bemaz, dziękuję za radę. Zastosuję się przy każdym karmieniu mogę przecież małą delikatnie czesać. :-) Do tej pory wyczesywałam tylko główkę przy okazji walki z ciemieniuszką.

Swoje pióra może też zacznę częściej szczotkować, bo mi 3 włosy na krzyż zostały. Jak to mówią "Mądrej głowy włos się nie trzyma", a ja dodam: Zwłaszcza po porodzie...
Mi tyle ich wypada, że na moich jasnych podłogach -sztuką jest ich nie spotakac- co mnie doprowadza do szału!!!
To i ja sie w koncu odezwe - teraz moze juz w koncu czesciej - mam nadzieje nie miec juz klopotow z netem.

Ignas jutro konczy pol roku - karmiony piersia - od 5 m-ca wprowadzilismy zupki, deserki itp - oczywiscie stopniowo) - wszystko za rada pediatry (ale oczywiscie co lekarz to opinia - nasza nie uwaza ze trzeba czekac do ukonczenia 6 m-cy. A gluten tez juz wprowadzilismy - w ostatnich dniach - ja podalam Przysmak na dobranoc Hipp (kaszka mleczna z biszkoptami) - sa chyba 2-3 rozne. Dalam pol sloiczka przed wieczornym karmieniem, kolejny wieczor tak samo, jak na razie bez negatywnych reakcji :)
U nas tylko problemem sa pobudki w nocy - sapl wczesniej pieknie - a teraz jak sie zabki pragna przebic to mam ze dwie pobudki w nocy - a czasami wybudzenie ze strasznym placzem ok 22-24. Ale o tym juz bylo w innym watku i "pocieszylo" mnie ze u Was bywa podobnie.

Pozdrawiam
A moja Pediatra która jest z tytułu specjalistą powiedziała nam, że moda na pół roku na piersi minęła kilka lat temu i teraz daje sie nawet od 4 msc.
Od początku 5 msc podaje pojedyncze warzywka i owocki. :D
dorota a w tych kaszkach Hippa- gdzie jest gluten???
Aniu,
Jaka moda? To są zalecenia światowej organizacji zdrowia. :-D
Bemaz - w kaszkach Hipp gluten jest w srodku :) a tak powaznie to tez sie nie moglam na opakowaniu doszukac - ale pod skladem jest dopisek drukowanymi, ze zawiera gluten. To te kaszki w ciemniejszych sloiczkach - Przysmak na dobranoc. I jak dla mnie smak tych kaszek - rewelacja - sama bym sie zajadala, gdyby nie relacja wielkosc sloiczka-cena :)
oooo widzisz, nie czytałam a mam je w domku- dzięki.
A mój Błażej pluje ta kaszką dalej niż widzi hehe Starszak też mówił, że jest fe ;)W ogóle jest jakiś mało kaszkowy - żadna Mu nie smakuje. Dziś trochę udało mi się Mu wcisnąć między łyżeczkami ulubionej marchewki z jabłkiem
I jeszcze pochwalę się Wam nowym nabytkiem z allegro. Chłopaki już wkrótce będą razem moczyć dupki w wannie

image
a co to jest za siedzisko?
mozesz dac linka do aukcji?
np.
http://allegro.pl/item819705649_aquababy_thermobaby_krzeselko_do_kapieli_od_ss.html
lub sa takie
http://allegro.pl/item816364486_dreambaby_skladane_krzeselko_do_kapieli_wawahit.html

wpisz krzesełko do kąpieli ;)
Blanca - nie mow ze Blazej juz sam siedzi - nieeee, Natka znowu oberwie ze sie leni :)
zarabiste to siedzonko :)

caly czas sie lamie z tym basenem - zadzwonie jutro czy jeszcze maja miejsca - z ktorej szkoly?

mala dzisiaj marudna, budzila sie kilka razy w nocy (nie tylko na karmienie) krzyczy i pcha paluchy. pokazala mi dzisiaj kiedy jest najedzona - jabluszko - caly sloiczek i oczywiscie juz bez cycka - ostatnia lyzeczke, zacisnela usta a jak jej i tak dalam to mi zrobila brrrr i wszystko bylo na mnie - dobrze ze jabluszko a nie marchewa.. :)
Agsss - my będziemy chodzić na "nasze dziecko" do aquaparku. Zajęcia dla początkujących są w wtorki, środy o 9.30 (my na wtorkowe będziemy chodzić) i w czwartek o 9.00. We wtorek było w grupie po 4 dzieciaczków więc może jeszcze będą miejsca - tu masz stronkę :
http://www.naszedziecko.com.pl
ok, jutro zadzwonie i zobacze - chodzilam z nimi z Filipem i bylo fajnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry