Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widziałam wczoraj w super farm na Matarni promocję na pampersy - JUMBO PACK po 42.99 zł - może ktoś potrzebuje ;)

kończy mi się zapas z rossmana - po ostatnim zakupie ze ślimakiem :D aq może rossmann szykuje coś podobnego - orientujecie się?
ja kupiłam w tesco 2 razy 70 za 84 zł i dostałam jeszcze 2 paczki chusteczek- promocja jest do końca grudnia.
a ja przestawiłam się z pampersów na huggies wkurzał mnie ten aloes mały miał po nim troche czerwonego siusiaka jak mu sie przycisną po nocy do pampka hugissy troche sztywne jak dla mnie ale narazie się sprawdzają no i cena lepsza

Dzięki za namiary na pampki, może się zaopatrzymy, bo 2-3 paczki więcej nie zawadzają w mieszkaniu, a oszczędność jest.
Ostatnio widziałam w Carrefour na Morenie jakieś wielkie paczki Huggiesów, ale nie wiem po ile. Prawie bym się nabrała na promocję pampersów: 150 sztuk w kartonie. To jest mega pack + 80%, a cena jak za promocyjne dwa jumbo packi (czyli w naszym wypadku 164 sztuki).
Nie wiem jak będę wyglądać i czuć się jutro...
po wczorajszej nocce postanawiam wdrożyć plan nie reagowania na płacz w nocy hehe - ani żarcia ani brania na rączki. Co jakiś czas zajrzę i powiem, że jestem blisko. Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj będzie sie działo....biedni sąsiedzi ;)
widzialam ta promocje w carrefourze - rozbawila mnie
Blanca - trzymam kciuki

u nas dzisiaj udalo mi sie dac mlodej 50ml mleka z butli - przy 3 podejsciu, byla rozbawiona, jeszcze nie glodna ale zmeczona i zajeta i wziela butle, nie zakumala i sciagnela mleczko - pozniej doladowalam ja cyckiem ale pierwsze koty za ploty - jest dobrze

u nas nadal bezsenne a raczej malo senne noce :(

wszystkie prezenty swiateczne juz kupione?
pierwsze 20 minut płaczu mam już za sobą...niestety trwa nadal więc komp jest odtrutką dla mnie ;)

Agsss - prezentów brak, nawet pomysłów nie mam :(

no ale nie spodziewam się w najbliższym czasie weny ;)
widzialam ta promocje w carrefourze - rozbawila mnie
Blanca - trzymam kciuki

u nas dzisiaj udalo mi sie dac mlodej 50ml mleka z butli - przy 3 podejsciu, byla rozbawiona, jeszcze nie glodna ale zmeczona i zajeta i wziela butle, nie zakumala i sciagnela mleczko - pozniej doladowalam ja cyckiem ale pierwsze koty za ploty - jest dobrze

u nas nadal bezsenne a raczej malo senne noce :(

wszystkie prezenty swiateczne juz kupione?
o dziwne, powtorzylo moj wpis ?!
Blanca - jak tam noc? ja dzisiaj calkiem wyspana - ale wzielam mala do siebie do lozka, poszlam spac pozno, pozniej bylo karmienie i mala co chwile sie budzila, maz przyniosl mi ja do lozka i zasnelysmy, pamietam ez nad ranem znowu karmilam ale to przez sen wiec malo pamietam

no i tutaj mam dylemat - mloda powinna sama przeciez spac!!! szczegolnie ze nad ranem Filip czasami tez do nas przychodzi... wiec robi sie ciasno :) ale te przespane noce kusza....
U mnie w nocy dzisiaj masakra....już się przyzwyczaiłam do spania...a dzisiaj od 5 co chwile musiałam wstawać, smok, woda, smok, woda w końcu i mleko..
..jak sobie przypomnę początek parę miesięcy temu wstawanie o 3, przewinąć, nakarmić, ściągnąć 30 minut, umyć i wyparzyć laktator i potem o 6 powtórka itp... do lepszego się szybko przyzwyczaiłam
i teraz pobudki takie mnie męczą :D
Mąż musiał dziś wstać o 6, więc po 10 minutach Hania rozbudzona :/ I szalała przez ponad godzinę, w końcu wrzuciłam ją do łóżeczka, pofikała i zasnęła.
Prezentów trochę już jest, ale lista obdarowywanych długa, a w sklepach problemy. A bo nie taki towar sprowadzili, inny był na fotce - inny jest w sklepie itp. Chcemy zrobić dziadkom kalendarze z fotkami małej. Fakt, że fotki będą nieaktualne ale trudno ;) A na dzień babci/dziadka będą kubeczki z fotką albo T-shirty.
Pochwalę się jeszcze, może dziś uda mi się ubrać choinkę dla Hani :) Kupiliśmy małe sztuczne drzewko, lampki, bombki z pcv i łańcuchy. Teoretycznie choinka będzie poza zasięgiem łapek, ale jednak postawiłam na pcv a nie szkło, na wypadek gdyby kot albo hanine łapki miały ochotę na zabawę ;)
Gotowe, spróbuję wkleić fotkę:

image
Uwielbiam moje programy graficzne ;)
Tym razem MUSI być dobrze

image
gosia - no proszę jak u Was już świątecznie :D

nocka u nas całkiem, całkiem...pomijając pierwszy 40 minutowy płacz od 0.30 do 1.10. I tak dość późno się obudził bo zazwyczaj koło 22-23 już pierwszy cyc zaliczaliśmy :/(no ale przed snem opróżnił cyca i 150 ml mleka bebiko 2R) Następna pobudka była o 4.30 - zakończona 5 minutowym marudzeniem i kolejna o 5.30. Ponieważ budzi sie tradycyjnie tuż po 5 a poza tym stwierdziłam, że to i tak pierwsza 11 godzinna przerwa w jedzeniu więc Go nakarmiłam. Chwilkę się pobawiliśmy i pospał jeszcze od 6 do 8 :) No rewelka normalnie. Największym dla mnie kłopotem była zasada nie dotykania w trakcie przychodzenia do Niego. Mój ruchliwy Błażej non stop odwracał sie na brzuch i doraczkowywał do narożnika gdzie się klinował stając prawie na głowie - -kosmos.... Musiałam Go odwrócić...Może nie powinnam - nie wiem. Na brzuchu też nie potrafi spać a z tej pozycji juz niestety dawno zapomniał jak na plecy się obrócić

Spodziewam się że dzisiejsza noc ciut łatwiejsza będzie ;) choć niestety dziś nie tknął sztucznego :( więc pewnie głodek go pomęczy...trudno
Blanca szacun kobieto, masz stalowe nerwy.
U mnie ostatnio brak sił na walkę, chwilowo na żądanie dla młodej, praktycznie jestem chodzącym cycko-smoczkiem, ale co tam. Przecież tak nie będzie w nieskończoność... ;-)) Może po Nowym roku zacznę wprowadzać jakieś ostrzejsze zasady i twardszą rękę. Póki co mamy za sobą pierwsze jabłuszko, mała wciąga elegancko, właściwie się nie brudzi i nie pluje, czyścioszek. :-D
brawo :)
u nas drugi dzien pod rzad mloda wciagnela moje mleko z butli - bez krecenia nosem, zajadala az milo :) jest szansa na kilka dni wolnego w styczniu :)
Agsss, możecie popróbować butelek różnych firm, pożyczyć od kogoś i dokupić tylko smoczki. U nas na początku wchodził w grę tylko malusi smoczek ze szpitala (nie wiem jakiej firmy, ale nigdzie takiego nie widziałam), potem tylko i wyłącznie AVENT, przez jakiś czas tylko Tommee Tippee, a teraz znowu tylko AVENT. A najchętniej pierś ;-)
U nas dziś masakra....właśnie skończył się posiłek, który zaczęłyśmy o 18 :) zużyłam tyle butelek co przez cały dzień. Mleko nie, kaszka nie, łyżeczką nie....mleko stare jeszcze raz itp....mąż teraz szoruje :) w końcu mała wypiła tylko wodę i mój niejadek śpi.....czarno widzę tą nockę.

Tak się cieszyłam z tego przewracania na brzuch...teraz się przewraca (od tych 3 dni) nawet w nocy jak się obudzi a potem stęka bo już nie ma siły a nie umie sama na plecki się przewrócić...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry