Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wogole to bym sie zakopala pod koc, zwinela w klebek i nie wystawiala nosa! no moge troche poplakac - pamietacie te czasy ?
a u nas dzisiaj 5 pobudek :( jestem lekko nieprzytomna i smutna - chyba ta pogoda.
u mnie waga nie tylko nie spada ale wrzucilam spowrotem 2 kg !!! ech, do bani, po Filipie duzo latwiej mi to poszlo :(
dzisiaj czeka nas dlugi spacer - pismo do ubezpieczalni na wojska polskiego, pozniej na pasie startowym na zaspie musze zaniesc posciel (kupilam dla Filipa ale on ma wezsza koldre wiec babka w sklepie mi zwezi), a potem szybciutko do Alfy odebrac adidasy (prezent od meza pod choinke) i wracajac do domu musze zachaczyc o Wajdeloty zeby kupic ciasto bo na 5 do babci na imieniny (Barbara :) ) cos czuje ze bedzie z tego kilka km :)
Filip mi dzisiaj kawe robil - skubany maluch, musze uwazac zeby sie nie poparzyl - przysunal sobie krzeslo do szafki w kuchni i jak maszyna jest wlaczona to wie jakie przyciski nacisnac i gdzie kubek podstawic :) szok !
U nas tak jakoś się złożyło, że odkąd Zosia skończyła 5 miesięcy używam proszków i płynów Sensitive (Persil, E) i piorę jej ubrania z naszymi. Uczuleń nie ma, a ja mam więcej złotówek w portfelu.

Oj poćwiczyć tez powinnam, mimo utraty wagi (kolejne 3 kg spadło) brzuszek nie tak ładny jak dawniej. :(
ja mam czasami to samo,ze maly niechce jesc.pocieszam sie tym,ze dobrze przybiera i wyglada.Wiki np dzis sie obudzil 2 rany na papu ale bez zadnych krzykow i placzow.dostal jesc i grzecznie spal :) milego dnia
U nas kolejna nieprzespana nocka...mała się budziła po smoka...i niestety zrobił się mały niejadek :/ wieczorem na noc ani kropli, potem przez sen ją dokarmiam...wiem, że to nie prowadzi do niczego dobrego ale nie mam serca zostawić jej bez jedzenia od 17.30....
Wiki dzis spal tylko 3 h i na dodatek zasnal ok 15stej dopiero.maly tez juz raczkuje i powoli cwiczy aby zaczac czworakowac a gdzy przewroci sie na brzuszek to jest chichot a pozniej wscieka sie wiec ja go znaw na plecy a on na brzuch i znow to samo.my jutro idziemy do lekarza ale boje sie go szczepic gdy jest sezon grypowy no coz sila wyzsza-mam nadzieje,ze nic mu po nim nie bedzie
Ja używam JELP proszku i płynu, jeszcze kilka paczek zużyję. Zdarza się że pojedyncze ubranka albo tetry/kocyki wypiorę razem z naszymi ubraniami w żelu. Jak dotychczas – żadnych uczuleń.
ja piorę od początku w persil sensitive, dodaje vanish i płyn do płukania lenor sensitive. Nie piorę jednak rzeczy Kuby z dworu (piasek z kieszeni itp) z rzeczami Błażeja.

zazdroszczę i przespanej (wczorajszej) nocki i wizyty na siłowni :D Ja chyba jeszcze trochę będę niewolnikiem własnej nadwagi :/
wczoraj mala przespala cala noc ! ale dzisiaj juz jadlysmy o 24 (tak sie kladlam i ja dokarmilam) a potem pobudka o 4 i 7 rano.
Udalo mi sie rano wyrwac na 45 min na silownie - od tego tygodnia zaczelam cwiczyc - musze zgubic ta nadwyzke kg!!!

kiedy przechodzicie na "normalne" proszki do prania dla maluszkow? konczy mi sie akurat paczka i zastanawiam sie czy nie prac ciuszkow malej z naszymi - przynajmniej lepiej dopiora sie plamy po sloiczkach no i mniej zachodu z segregowaniem ciuchow.
a u mnie znowu wiercenie, ocieplaja blok i nie moge położyć |Lenki spać :-(
A u nas od rana chrypka i ulewanie... Jutro miało być szczepienie na meningokoki ale nici z niego, może za tydzień się wybierzemy.
Lenutka spi, dzis drugi dzien z nianią ( i oczywiscie ze mna ), zobaczymy jak bedzie.
Ale myśli mnie juz nachodzą jak ja Lenutke zostawię...
Na basenie było superaśnie :) Dla Błażeja 9.30 to idealna godzina. Wyspany, najedzony jest chłonny wrażeń. Grupa 7 dzieciaczków w wieku2,5 msc-6/7msc Pierwsze zajęcia to trochę organizacji i oswajanie maluszków z wodą. Po zajęciach spał rewelacyjnie 2,5 godz - co i tak nie wpłynęło na sen nocny :)

ale pogoda, co??? masakra
swietny ten filmik :) ubawilam sie - jak one sie rowno smieja - ale czworaczkow to bym nie chciala

nie, nie spieszy mi sie do raczkowania u Natki - bedzie wiecej roboty jak zacznie sie przemieszczac. Narazie lezy plasko i szybko przewraca sie na brzuch i po chwili sie wscieka. Dzisiaj nadal marudna od zabkow.

Blanca jak bylo na basenie - teraz zazdroszcze :(
Chyba trochę starszy ten dzidziuś z filmu, chociaż kto wie?

Pewnie znacie, a kto nie zna, na pewno się uśmiechnie http://www.youtube.com/watch?v=yE6PNps5N9I
Joanna26j, zgadza się, w styczniu zabieg, ale ktoś na forum pisał że na laryngologii w Szpitalu Woj. skończyły się fundusze i nie ma zabiegów do odwołania - muszę zadzwonić i spytać, bo w razie czego podobno na AM na stomatologii robią w krótkich terminach. Tylko czy tam zrobią to dobrze od strony laryngologicznej?
ale to taka niska ława, ja obstawiam dla niego jakieś 8-9 mc.
ten dzieciak na filmie wydaje mi się dziwnie duży....moja na kolanach chyba nie wystawałaby głową z dolnego poziomu łóżeczka :/ a nosi 68
Lence leci 26 tc- skok rozwojowy- tak pięknie spała w nocy a teraz budzi sie kilka razy z krzykiem i musze wstać dać smoka, marudzi też trochę i krzycz jak mnie traci z oczu.
Agsss, Ty byś juz chciała, żeby Natka raczkowała?
Lenka dopiero dupke do gory podciąga i kolanka ugina :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry