Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=294441&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=297311&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,257g,CC
DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.Agatka88 - 06.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZOSIA
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6. Asica - 12.01.2012 - Synek
7.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
12. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
15.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
23.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
24.elcia88 - 15.02.2012
25.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja po wizycie. Przepływy w pępowinie ładnie, serduszko mocno bije, łożysko już między II a III stopniem. Wód troszkę mniej ale jeszcze w normie. Ja póki co nie czuję nic.

Córcia mało przybrała bo tylko 3000 gram waży a jutro 39 tydzień zaczynamy. Mam nadzieję, że jeszcze coś przybierze albo USG zaniża.
Mieliśmy fajny widok bo gin jak badała łożysko to mała pokazała swoją stopę :) Doktor zrobiła fotkę i zmierzyła... prawie 8 cm!!! :D Ale będzie miała giry hehe :)

A u mnie po piątkowej wizycie w szpitalu na ktg to się bąbel trochę rozruszał i teraz nie daję mi powodów do niepokoju. Tylko że zamiast w dół to ona mi się pod żebra pcha :)
Dziewczyny to nasze dzieciaczki w brzuszkach jakoś się zmówiły bo mój też dzisiaj jakiś grzeczny jest. Już od samego rana zazwyczaj bryka a tu nic trochę się powypina i spokój. Gdzieś mi się obiło o uszy, że dzieciaczki przed porodem się mniej ruszają.

Przeraża mnie fakt przepełnionych szpitali w Gdańsku:/ Nie uśmiecha mi się jechać aż do Kartuz czy Kościerzyny...nawet nie wiem gdzie tam są szpitale.
Co do dokumentów to nie wiem jakie są wymagane, ale ja noszę zawsze przy sobie wszystkie dotyczące ciąży plus druk RMUA i dowód osobisty. Dowód osobisty na pewno będziesz musiała pokazać w rejestracji, przynajmniej ja musiałam.

Moja Zuzka właśnie tak samo się zachowuje. Może to cisza przed burzą?:) Za to wieczorami od 3 dni mam mocne bóle podbrzusza. Nie skurcze, bo brzuch mi się nie napina, tylko bóle, jakby mocny ucisk na tamte rejony, aż czasem zginam się wpół. Jak sobie pomyślę że za 2 tygodnie to już nie ma mocnych i Zuzik na 100% będzie już z nami to mi się jakoś tak fajnie robi:)
Oolenka, nie byłam. Byłam tylko w szpitalu na pomiarze ciśnienia i położna na szybko sprawdziła czy serduszko małej bije. Myślę jednak że to w tym samym pomieszczeniu mogą robić ktg. Jak wchodzisz na izbę przyjęć (pierwszy budynek jaki widzisz po prawej, tam gdzie karetki przyjeżdżają), to po prawej od wejścia masz rejestrację. Mówisz o co chodzi i tam Cię już dokładnie pokierują:) Idzie się do położnej zaraz na prawo, chyba trzecie drzwi.

Oczywiście mówię jak to było u mnie, nie wiem czy na pewno w tym samym miejscu robią ktg.
Marta B, ale Ty byłas juz w szpitalu na KTg?? Moja Zuzia tez ostatnio mniej sie rusza, a w nocy mam wrażenie ze wogóle. Od 2 dni prawie nie spię tylko czekam az sie poruszy, a rusza sie dopiero rano, powoli panikuję.
madziakin - kurde,zeby tylko Juliana z tego nie było:)

Strasznie szybko zaczelyscie dziewczyny, ja twardo czekam do konca pologu liczac,ze cos sie jeszcze zmieni:)
Pozatym ja jeszcze troche krwawie, takze tym bardziej nie wyobrazam sobie..
Co do anty ja myslalam wlasnie o tabletkach dla karmiących,ale nie wiem czy jest sens, bo zamierzam karmić mała max do 6 miesiecy jak sie da i nie wiem czy nie lepiej przeciagac do tego czasu na prezerwatywach a potem juz zaczac brac zwykle tabsy..
U mnie znowu 1,5kg mniej, takze nie jest zle... widze,ze cos sie rusza
:)

A nam wreszciee dzisiaj pępek sie ujawnil:) Juz mnie cholera brała, ze az tyle czasu sie trzyma.
A co do tabletek anty - w SR polozna mowila nam o dwoch roznych:
Azalia i Cerazette, ktore mozna brac podczas karmienia piersią. Bierze sie je bez przerw, w opakowaniu jest 28 tabletek.

dziewczyny u mnie seksik podziałał na przyśpieszenie porodu, tak mi się wydaję, parę godzin przed odejściem wód właśnie się przytulaliśmy więc coś w tym musi być:) więc do dzieła dziewczynki:)
Podobno znowu jakas fala nadeszla, wszystkie rodzą.W Wejherowie - wczoraj dzwonilam- remont wciaz trwa, ale tylko na patologii. Chociaz i poloznictwo jest pozajmowane kobietkami z patologii - bo tam juz nie bylo dla nich wszystkich miejsca.
A salę po porodzie platną mozna wziac- tylko jesli bedzie, bo wciaz sa zajete! Zarezerwowac nie mozna wczesniej, niz jak sie trafi na porodowke...
Do tego do tej pory 350pln lub 500pln placilo sie za salę do 7 dni, w tym momencie mozna tam byc max do 4 dni, wlasnie ze wzgledu na ilosc porodów..
Lepiej jeszcze chwilke odczekac z porodem, bo jakies zatrzęsienie w trojmiescie!

Mój synek wazy ok 3300, przeplywy i ktg wzorowe, szyjka przygotowana.

Dr Zabul powiedzial mi,ze podobno stopien lozyska wcale nie decyduje o szybszym lub pozniejszym porodzie - poniewaz nawet kobiety z lozyskiem I stopnia rodzą! i bardzo czesto z lozyskiem II stopnia. Tak wiec tym nie warto sie sugerowac.

Marta-B mi przed porodem Julka też się mało ruszała...

Marti-30 no my już też się przytulaliśmy;) dokładnie tydzień po porodzie był 1 raz:) no wiadomo, ja po cesarce to inaczej ale jeszcze zbytnio nie mogłam się ruszać bo mnie bolało i troszkę się obawiałam, ale było ok... 2 pierwsze razy się zapomnieliśmy i nie użyliśmy zabezpieczenia, mam nadzieję,że nic nie będzie z tego;))) teraz używamy prezerwatyw, nie lubimy ale co poradzimy na to... jak skończę karmić piersią to tabletki ale to jeszcze troszkę czasu... też słyszałam o takich tabletkach, które można brać karmiąc piersią, nie wiem czy mamy je tutaj, będę musiała zapytać mojego lekarza.

Marti-30 a odbija się małemu po każdym jedzeniu?? jak Julce czasami się nie odbije i ją położę to wtedy zawsze ulewa troszkę.
dzis mi nawet dentystka mowila, ze jej kolezanke odeslali z kwitkiem z klienicznej i zaspy - patologia full, kazano jej jechac do kartuz lub do koscierzyny....
jakas paranoja!
Oolenka ja mam na jutro termin i też nie wiem co mam robić. Zadzwonię do mojej gin i wbiję się do niej czy tego chce czy nie;) Chciałabym żeby mnie zbadała, powiedziała jak wygląda szyjka, czy jest jakieś rozwarcie (pewnie nie, bo chyba nie może być rozwarcia skoro czop nie odszedł, prawda? jak to jest?), i żeby sprawdziła łożysko i przepływy. Dziś robiłam ostatnie badania moczu i krwi.

Zuzia się rusza ale bardzo słabo. Jedynie wieczorami ma chwilkę bardziej ruchliwą, wtedy wypycha pupę i piętki tak że aż boli:) A poza tym całymi dniami chyba śpi;)

Byle wytrzymać aż M wróci z delegacji a wtedy mogę się nawet kłaść na patologię;)

Zaczynam mieć chyba jakieś schizy że łożysko może zacząć się starzeć i coś niedobrego się stanie. Do tego jak Zulka tak mało się rusza to wyobraźnia pracuje.
i jakie dokumenty musze tam wziąć?
Ja mam termin za 8 dni i tak sie zastanawiam co zrobię jak on minie, a dziecka jeszcze nie urodzę. Lekarz cos mówił by do szpitala podjechac i zrobc ktg. Mam wiec pytanie do dziewczyn ktore robily juz to badanie w szpitalu w Wejherowie. Gdzie mam sie udac( na izbe przyjec tam na dole??) i czy tak poprostu mnie tam przyjmą, bez skierowania?? Co ja mam powiedziec???
Co do antykoncepcji to wiem, ze sa pigulki ktore moga uzywac kobiety karmiace, ale w sumie sie tym nie interesowalam jeszcze.
Spirala chyba poki co odpada, bo macica po ciazy dosc dlugo dochodzi do siebie.

Ja ta piekielna zgage mam juz po wszystkim, boje sie cokolwiek jesc...
Zgagi nie miałam przez całą ciążę, w ogóle bardzo rzadko mnie wcześniej męczyła - miałam zgagę tylko po likierze typu baileys....:)
Teraz jest zastój, a później wszystkie będziemy rodzić w jednym terminie. :)
Ja idę dziś na usg, miałam nadzieję, że mnie ominie ta wizyta, ale niestety. Najprawdopodobniej moja ginekolog jeszcze za tydzień mnie do siebie zaprosi.
hej
jutro mam wizyte u gin troche sie boje co powie,przed wczoraj mialam z 1godz skurcze ale to chyba przepowiadajace tak mi sie wydaje ne moglam lezec,siedziec tylko chodzic:(
co do wykorzystywania meza to ja chyba zaczne od dzis,Luciola tak jak piszesz 1 raz chyba nie wystarczy he he.
Jeśli chodzi o antykoncepcje to my tylko pan gumka badz po prostu liczenie dni nie plodnych,nic innego nie chce stosowac.
Mam caly czas od tyg zgage nie przestaje wogule koszmar jakis:(
Niewiem ja też mam masakrę od kilku dni ze zgagą. Potrafię nawet po jogurcie dostać :/
Ja też wczoraj mojego M. wypróbowałam :) Ale raz chyba nie wystarczy. Zresztą trzeba korzystać póki można bo później parę tygodni celibat.

A właśnie Marti30, to jest dobre pytanie. Myślałyście jaką antykoncepcje później możemy używać? Tabletki chyba odpadają faktycznie. Może spirala? Miała któraś?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry