Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009***9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05 - dziewczynka?
araga (geoida) 07.05 - chłopiec
wesolka 20.05 - dziewczynka / Wiktoria
blanca 21.05 - chłopiec
gosia_dim_ 23.05 - dziewczynka / Hanna
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Ssylwia 26.05 - dziewczynka
sabinaub 26.05 - dziewczynka / Agatka
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper
neneczka 28.05 - dziewczynka Julia / Wejherowo
dorota.dorota 31.05 - chłopiec
bemaz 31.05 - dziewczynka / Lena

CZERWIEC:
Maciek i Ola 01.06 - chłopiec
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
minia 08.06 - chłopiec
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06 - dziewczynka
misia83 16.06
julka80 19.06 - chłopiec
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor
helen 25.06
bigbeat 27.06 - dziewczynka
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

Jeśli którąś pominęłam to poprawcie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj dziewczynki chyba pora na nowy wątek bo ten jest DŁUUUUUUUUUUUGI :)

ja mam już +16 i w ssumie tylko w brzuch mi poszło :)
lece odpoczywać bo przed chwilką wrócilam do domu dopiero od rana ;)
ja mam 13kg na plusie ;/ posegregowalam ciuszki rozmiarami za jakies 2 tyg bedziemy je prac i prasowac.moze w tym tygodniu uda mi sie pojechac kupic lozeczko i materac.pamietajcie ,ze USG klamie i moze pokazywac iz maly ma 4kg a urodzi sie wazac 3 kg.moj maly tak szaleje,ze powoli rozrozniam czym mnie kopie.wiecej czasu wygina smialo cialo niz spi ;/ mam nadzieje,ze jak sie urodzi to bedzie spal wiecej i bedzie sie budzil tylko na karmienie,przewijanie i kapiel.ja mam ten plus,zew domu ktos zawsze ze mna jest.jak nie mama to tatus :) Araga trzymaj sie cieplutko i wracaj do Nas szybciutko z malenstwem
Araga, to trzymaj się dzielnie, będziesz miała dzidzię już przy sobie :) Ja mam tyle różnych dolegliwości że już czekam na termin jak na wybawienie, ale wiem że mała musi jeszcze troszkę posiedzieć.

A siedziałam o tej godzinie, bo się obudziłam i nie mogłam spać, chłop chrapał...

małgocha - jestem od połowy lutego na zwolnieniu, źle się czułam już od połowy listopada, a zakład pracy mi rzucał kłody pod nogi, pomimo tego że ja chciałam im iść na rękę... ale to długa historia, szkoda nerwów.

Jeśli chodzi o wyprawy męża - on sam już wie, że za daleko nie może się wybierać, ale zawsze w razie czego mam kogoś ze znajomych pod telefonem. Ale nie chciałabym sama albo z kimś innym jechać na porodówkę :/
araga trzymamy kciuki na pewno wszystko bedzie ok pozdrawiamy ja i mój synek 33 tygodniowy !!!

aragra Trzymam kciuki powodzenia i zazdroszcze!!!!! Kurcze 10 kg na plusie z czego 4 kg mały to na serio z****iscie. U mnie lekarz cały czas twierdzi ze kolosa to ja nie urodze jestem już w 40 tygodniu i niby młody wązy 2.600 to mało w porównaniu do tego ile ja przybrałam na wadze... Pocieszam się tym ze oni często w okreslaniu tej wagi sie mylą i ze nasz synek bedzie miał koło 3,0.

Ja na zwolnienie poszłam od połowy lutego z tym że pierwszy miesiąc spędziłam na załatwianiu zaległych spraw. I w sumie takiego błogiego lenistwa to mam dopiero od poczatku kwietnia :) Nie powiem nie narzekam będąc w domku :)
Chyba nikt nie lubi szpitali więc to zupełnie naturalne.
Moja koleżanka miała na Klinicznej dwie cesarki (pierwszą 5 lat temu, ostatnią ponad rok temu), bardzo dobrze wspomina lekarzy i opiekę.
Tobie też na pewno szybko i beztraumowo czas zleci! :-)
na kliniczną. Wiem,że są różne opinie o różnych szpitalach. Ja mam najbliżej na kliniczną i cały pobyt w szpitalu po prostu traktuję jak zło konieczne - wejdę, urodzę i wyjdę :) taki mam plan :))))
Araga.
Do którego szpitala idziesz?
Trzymamy kciuki.
:-)
dzięki dziewczyny za wsparcie! Ja jestem jakieś 10,5 kg na plusie. Łudzę się, że waga małego plus wszystkie "dodatki" ważą właśnie coś koło 8 - 9 kg i szybko wrócę do wagi sprzed ciąży a może nawet uda się ciut więcej zrzucić :) Muszę dopakować torbę, wiem, że może to dziwnie zabrzmi ale jeszcze do końca nie jestem spakowana. Chyba naprawdę stres mnie dopada. Ciekawe czy uda mi się przespać dzisiejszą noc...
araga - trzymam kciuki za Was i zazdroszcze! już jutro będziesz mogła małego przytulić :)

u mnie brzuch cały czas nisko od początku ciąży ale teraz cisną mnie nawet spodnie ciążowe :/ musze się na spodnice przerzucić
araga - mnie by też stres dopadł :-) Trzymam kciuki za jutro.

Ja jestem na zwolnieniu od stycznia, i dobrze mi na wolnym :-)

A ja chodzę spać ok. 24 ale rano spię do 9-10 :-)
Powodzenia :)
Właściwie, od 38 tygodnia to już termin :)

Też zazdroszczę - że już niedługo po i że dotarłaś do terminu :)

U mnie jakieś +10kg ale jeszcze 2 mce przede mna wiec jak wyrobie sie w 13 to bede zadowolona, szczególnie że leże...
araga - JUTRO???????????????
ojej - niby stresik, ale w sumie Ci zazdroszczę - będziesz juz po wszystkim :) Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem a mały (w sumie nie taki mały ;) - ponad 4 kg ) i Ty szybko wrócili do domku

Czekamy na relacje oczywiście ;)
no to wygląda na to, że ja naprawdę będę pierwsza z majówek :) a właściwie to kwietniówką zostanę - jutro idę do szpitala. Po piątkowej wizycie u lekarza zostało postanowione, że cesarka i to właśnie jutro. Mały według usg waży już ponad 4 kg i dodatkowo się okręcił pępowiną więc nie ma na co czekać. Prawdziwy termin to 7 maja. No i już jutro szkrab będzie na świecie. Nie mogłam się tak jak Wy doczekać a jak pomyślę, że to już jutro to trochę mnie stresik dopada..... Jak już będę po i "wrócę" do forum to na pewno opiszę jak było - Majówki może zdążę jeszcze Wam zdać relację :) TRZYMAJCIE KCIUKI!
joanna + 6 kg - w szoku jestem 8)
gosia 9kg..tez pięknie :)

ja podobnie jak Ela - mam juz ponad 20 kg... ale w pierwszej przytyłam prawie 30 więc teraz i tak uważam mój wynik za sukces ;) Może troche inaczej się spodziewałam, bo w 4 miesiącu miałam -2 kg ale potem pooooleciało, że ho, ho.

Ja też padam max o 22.30 ale nie rzadko zasypiam zaraz po uśpieniu Kubańczyka czyli koło 20.30 hehehe

małgocha - ja nie pracuje od listopada, ale w moim zawodzie to naturalne ;)
minia - mój Błażej nie był nigdy wysoko. Z Kubą od 7 miesiąca ciąży mogłam postawić sobie kubek na brzuchu (miałam taką półkę na górze brzucha) i przed porodem wcale się nie obniżył :/ Teraz cały czas brzuch jest nisko...hmmm każda ciąża inna ;)
Ja mam termin na 21 maja a mąż wraca z zagranicy dopiero 12 maja -mam nadzieję że zdąży. Na razie cały czas jestem sama i w sumie pogodziłam się z ewentualną samotną "wycieczką" na porodówkę :)
Bemaz,
Nie martw się nietyciem! Po prostu to, co masz wystarcza dzieciątku. :-) Gdyby cokolwiek było nie tak, lekarz na pewno porozmawiałby z Tobą.
My z Zosią na plusie ok. 12 kg. Nie wiem jak to możliwe. ;-D
Stopy puchną mi tak bardzo, że na wesele znajomych musiałam kupić sobie rozmiar większe buty i jeszcze muszę je rozchodzić. (Wszystkie moje standardowe są na wysokich obcasach).

Generalnie - im bliżej, tym ciężej.

Cieszcie się małym przyrostem wagi bo na lato to żadna rewelacja (zimą przynajmniej cieplej:)). Ale oczywiście damy radę, później wspólne zrzucanie zbędnych kilogramów i przechwałki ile która ma już na minusie... Nie wspominając o małych pociechach. ;-)))

Pozdrawiam słońecznie ;o)
czy to mozliwe, że ja nie przybieram na wadzę? Przecież dziecko teraz w tygodniu rośnie ok. 250 g a ja nic?

Mój mąż leci dziś do Egiptu ( na tydzień) , a ja na kilka dni do teściów, żeby nie być samej.

Mam koleżanke w bloku z terminem na 20 maj więc się wspieramy :-)
ja mam na plusie 6 kilo ale tez już się nie moge doczekać

no to ja już jestem w 36 tygodniu :), czuję ze maluszek zszedł niżej, termin mam przewidziany na 29 maja, w tym tygodniu mam w planie pakowac torbę do szpitala, popra i porasowa reszte rzeczy, wiekszosc już jest zrobiona...
dziewczyny powiedzcie, czy wy też tak macie, że boicie sie w tym ostatnim okresie byc same w domu, mój mąż wprawdzie ma zaplnowany urlop od ok 20 maja, ale wczesniej bedzie cały czas w pracy, a ja boje sie ze mi może sie coś przytrafic wczesniej, także planujemy, ze ktoś bedzie miał mnie na oku od maja jak mężusia nie bedzie przy mnie :)jak jest u Was?
gosia_dim dopiero zauwazylam, byłaś tu o 3 w nocy??? ja padam o 23 :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry